Great ResetBuitenland

Biden: Verenigde Staten gaan ‘Nieuwe Wereldorde’ bouwen

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

De huidige door de Verenigde Staten geleide wereldorde loopt op zijn laatste benen, maar Washington gaat het systeem vormgeven dat die orde moet vervangen, zei de Amerikaanse president Joe Biden zaterdag tegen zijn medestanders.

Tijdens een campagnebijeenkomst in Washington zei hij dat ‘we een kans hebben om dingen te doen, als we dapper genoeg zijn en genoeg vertrouwen in onszelf hebben, om de wereld te verenigen als nooit tevoren’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Behoefte aan een Nieuwe Wereldorde

We bevonden ons 50 jaar lang in een post-oorlog periode en dat ging al die tijd goed, maar dat systeem loopt nu op zijn laatste benen. We hebben behoefte aan een Nieuwe Wereldorde, vervolgde Biden.

Na de val van de Sovjet-Unie ontstond er een unipolaire wereldorde, waarbij de VS de enige supermacht waren. Terwijl de voormalige Sovjet-Unie uit elkaar viel, kondigde toenmalig president George H.W. Bush in 1991 een ‘nieuwe wereldorde’ aan.

Nu Rusland, China en andere BRICS-landen steeds nauwer met elkaar gaan samenwerken, ontstaat er een multipolaire wereld. De dominantie van de VS neemt af.

Die moeten wij leiden

In maart vorig jaar kondigde Biden aan dat de Nieuwe Wereldorde eraan komt. “We staan op een keerpunt in de wereldeconomie – niet slechts de wereldeconomie, de wereld – dat zich elke drie of vier generaties aandient,” zei Biden tijdens een bijeenkomst van de Business Roundtable, een groep van topmensen van Amerikaanse bedrijven.

“Er vinden momenteel verschuivingen plaats. Er komt een Nieuwe Wereldorde aan. En die moeten wij leiden. En daarbij moeten we de rest van de vrije wereld verenigen,” voegde hij toe.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.4 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
7 maanden geleden

Wij doen niet mee.

Marcel
Marcel
7 maanden geleden

Hij geeft het eindelijk toe, dat ie het helemaal verkloot heeft en denkt nu als de Messias op het toneel te verschijnen met zijn seniele WEF-plan. Biden, rot op!

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
7 maanden geleden

Dat zal die Yankees niet gaan lukken, gezien dat er meer en meer landen het Bully gedrag van de Amerikanen zat zijn! Hun tijdperk is voorbij!

hoogtijd
hoogtijd
7 maanden geleden

Biden MEELOPER van zijn vriend schwab. Twee oude knarren die denken dat ze het voor het zeggen hebben.

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x