Binnenland

‘Het stroomnet is helemaal niet vol en de netbeheerder wil niet dat jij dit weet’

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!

In de media lees je dat het stroomnet vol is. Onze regering laat zich een loer draaien door de netbeheerders en energiemaatschappijen omwille van subsidies, stelt Green Guys.

“Dit is precies wat de netbeheerder niet wil dat jullie weten,” zegt Laurens van Green Guys in een video.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

We beginnen ’s ochtends op 230 volt en in de norm staat dat we 10 procent mogen afwijken. We hoeven dus niet op 230 volt te beginnen, we mogen ook op 220 beginnen, of 210, zegt Laurens.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geen enkel probleem

“Hoe ingewikkeld is het om niet 230 aan te bieden aan een wijk waarvan je weet dat er zoveel zonnepanelen liggen, maar een iets lagere spanning?” vraagt hij.

Huishoudelijke apparaten werken prima met die 10 procent afwijking, benadrukt Laurens. “Alles wat we in Nederland in het stopcontact kunnen steken, is gemaakt om die 10 procent afwijking aan te kunnen. Geen enkel probleem.”

Het net is helemaal niet vol

Wat de netbeheerder jullie niet wil laten weten, is hoe simpel de oplossing is. We sturen geen 230 volt, maar een lagere spanning de wijk in. Dan moeten ze alleen de transformatorhuisjes aanpassen en dat willen ze simpelweg niet, zegt Laurens.

“Ze willen ons laten geloven dat het net vol is en daarvoor willen ze subsidies binnenharken om hele ingewikkelde dingen te doen die dus blijkbaar niet zo ingewikkeld zijn. Het net is helemaal niet vol. Het net is niet vol voor consumenten met woonhuizen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.6 204 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
5 maanden geleden

Wat ongelooflijk jammer, dat dit soort BELANGRIJKE berichten niet gelezen wordt door de HELE Nederlandse bevolking.

Dat zou in feite verplicht moeten zijn. Maar dat gaat uiteraard niet gebeuren, want dit soort berichten over dat het stroomnet helemaal vol is in een paar jaar, is natuurlijk ook weer de bedoeling.

De energiebedrijven doen niets anders dan wat zoveel bedrijven doen: ANGSTZAAIERIJ. En dat ook nog eens om er financieel NOG beter van te worden.

Dit past natuurlijk ook weer prima in het plaatje. WIJ gaan allemaal dood door het KLIMAAT, door de virussen, door de oorlog, door de honger, door het water. En ik kan nog wel een poosje doorgaan.

Gewoon NORMAAL leven is er al lang niet meer bij. Dat schijnt niet meer tot de mogelijkheden te behoren.

Was het niet die nepkoning die riep: NIET NORMAAL MAKEN WAT NIET NORMAAL IS?

NU…. er gebeurt niets anders meer. Nogal logisch dat er zoveel mensen met psychische problemen rondlopen en de psychiaters overuren moeten draaien.

Je moet tegenwoordig HEEL sterk in je schoenen staan om overeind te blijven.

Nu wordt er al jarenlang op de alternatieve sites gesproken over de mogelijkheid van stroomuitval. Maar daar kun je je op zekere hoogte op voorbereiden.

WAT is het belangrijkste in een huishouden, dat absoluut stroom nodig heeft? Dat zijn de koelkast en de vriezer. Als die uitvallen heb je in no time een probleem.

Dus zorg voor een hele grote accu, die permanent 100% is opgeladen en die kan dan in ieder geval zo’n 36 uur deze zo belangrijke apparaten van stroom voorzien.

Mijn man en ik hebben van het vakantiegeld zo’n accu gekocht. Wij zijn dus NIET op vakantie gegaan, omdat wij deze aanschaf hoge prioriteit gaven.

Het is in een hoop gevallen een kwestie van “Regeren is vooruitzien.”

Wij kunnen niet in de toekomst kijken, maar het is wel belangrijk (beter gezegd: het is nog NOOIT zo belangrijk geweest) om je voor te bereiden op moeilijke tijden.

En ik denk zelf, dat dat nog zeer eufemistisch geformuleerd is.

Anja
Anja
5 maanden geleden

Ik raad iedereen aan om ook de volledige YouTube te bekijken, daar geeft deze meneer (Laurens) uitvoerig uitleg, en ga je het pas echt begrijpen. Laten we die YouTube video (link staat in het artikel) massaal doorsturen naar de Tweede Kamer leden en ministeries! Het kan heel goed zijn dat ze dit niet weten. Ik wist het ook niet, en ik ben niet laag opgeleid of zo 😀 Die netbeheerders spelen wel heel smerige spelletjes als alles klopt wat hier wordt beweerd en dat is schandalig. Want zo strijken ze veel subsidies op en ja, daar betalen we massaal voor via de belasting!

Fijne dag allemaal!

H.R. van der Veen
H.R. van der Veen
5 maanden geleden

Er zijn er nog maar weinig die een waarheid verkondigen, wat een kut land wordt Nederland.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

Onze systeem is ZO ERG CORRUPT HET IS NIET TE GELOVEN !!
ALLES DRAAIT OM ZAKKEN VULLEN !!

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x