Buitenland

Amerikaanse generaal: “Turkije moet uit de NAVO worden gezet”

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig heeft Turkije laten zien dat het een blok aan het been is voor de NAVO. Het land moet uit het westerse militaire bondgenootschap worden gezet. Dat zegt de Amerikaanse gepensioneerde legergeneraal Paul Vallely.

Ankara heeft het vliegtuig uit de lucht geschoten omdat het land zich wil profileren als ‘dominante’ macht, aldus Vallely. Hij zei dat Turkije uit de NAVO moet worden gezet omdat dit een ‘belangrijke kwestie’ is.

“De NAVO zou de Turken eruit moeten zetten omdat ze niet samenwerken tegen IS en willen dat de Syrische president Bashar al-Assad wordt afgezet,” vertelde de gepensioneerde generaal aan RT.

Interne bedreiging

De ‘eenzijdige beslissing’ om de Russische straaljager neer te schieten is volgens de Vietnamveteraan ook een teken voor de NAVO dat Turkije indien nodig zijn eigen agenda nastreeft. “Zo gaan ze al een hele lange tijd te werk,” zei hij. “Ze zijn onderdeel van de NAVO, maar ook weer niet.”

Vallely zei dat Turkije een interne bedreiging vormt voor de NAVO. Het land werkt alleen samen als het moet en probeert tegelijkertijd zoveel mogelijk uit de NAVO te halen in de vorm van wapens en strategieën.

Controle over het schaakbord

Dinsdag schoot Turkije een Russische Soe-24 straaljager uit de lucht. Het toestel zou het Turkse luchtruim hebben geschonden. Na het incident verklaarden de VS en de NAVO dat Turkije het recht heeft om zijn luchtruim te verdedigen. De Turkse president Erdogan zei dat zijn land geen verontschuldigingen zal aanbieden aan Rusland.

De Russische president Poetin omschrijft de vijandige actie als een dolksteek in de rug, toegebracht door medeplichtigen aan terrorisme. Poetin heeft nog altijd de controle over het schaakbord van de macht vanwege zijn sterke militaire aanwezigheid in Syrië, besloot Vallely.

[PressTV]

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.