Buitenland

Politicus: “De Derde Wereldoorlog is uitgebroken”

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Woordvoerder Tarek Ahmad van de Syrische Socialistische Nationale Partij (SSNP) zegt dat buitenlandse machten er een puinhoop van maken in Syrië. De politicus voegt toe dat Syrië slechts één front is in een Derde Wereldoorlog die wordt gevoerd door Washington en zijn bondgenoten.

De SSNP is één van de oudste en grootste partijen in Syrië. Zo’n 8000 leden van de partij hebben al meegedaan in de strijd tegen Islamitische Staat. Volgens woordvoerder Ahmad is er sprake van een impasse in het land. De politieke crisis wordt gevoed en versterkt door meerdere ongenode regionale en wereldmachten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Tactische zet

De Amerikaanse luchtaanvallen op een Syrische legerbasis in de provincie Deir ez-Zor afgelopen week, die een uur duurden, waren volgens Ahmad een tactische zet. “De VS beperkt zich niet alleen tot Syrië,” benadrukt de politicus. “Het Syrische front is niet het uiteindelijke doel. We moeten deze kwestie op een objectieve manier bekijken en toegeven dat er een Derde Wereldoorlog is uitgebroken in Syrië, één die is gestart door Amerika en zijn bondgenoten – ook al zijn deze bondgenoten zelf ook slachtoffer.”

“Het hoofddoel van Amerika is het onderwerpen van iedere wereldmacht die een bedreiging vormt,” aldus Ahmad in een interview met het Russische staatspersbureau Sputnik. “Washington voert oorlog tegen deze machten; waar ook Rusland en China onder vallen.”

Amerikaanse tv-show

De leugens die president Obama verkondigde voor de Algemene Vergadering van de VN zijn volgens Ahmad onderdeel van de grote Amerikaanse ‘tv-show’. Ze gaan net zolang door tot ze de hele wereld hebben overgenomen, zegt de politicus.

Een Amerikaans-Russisch akkoord over Syrië zou betekenen dat de VS zich gewonnen zou moeten geven. Het is dan ook niet vreemd dat Amerika Syrische troepen aanviel in Deir ez-Zor om Moskou en Damascus vervolgens de schuld te geven van de aanval op een humanitair konvooi in Aleppo, besloot hij.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
7 jaren geleden

Waarom praat Tarek Ahmad niet over het varken Assad, verantwoordelijk voor moord op de eigen bevolking.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

En dan te weten dat de smeerlap Obama niets meer dan de huisslaaf is van de Rothschild Khazarian Maffia en dat de Amerikanen niets anders zijn dan kanonnenvoer en huurlingen van de Zio Nazi staat Israël…

Martijn1205
Martijn1205
7 jaren geleden

Tja ik blijf mij afvragen welke belangen Sputniknews erbij heeft om het Westen zo veel als maar mogelijk te verdelen, om wantrouwen te creëren….Het zal vast niet zo zijn dat ome Poetin meer invloed wil in Europa, of een stukje Europa wil veroveren.

De bron is wel erg mooi consequent in het bericht dat zij brengen, dat is wel prettig en maakt alles steeds duidelijker. Foei stoute Amerika, stoute Westen!! Rusland is lief, goed voor je en de wodka is er ook heel goedkoop. Jouw mening doet er niet zoveel meer toe maar ach….als de VS er maar onder lijdt toch!?

Daarnaast zijn de Russen nooit vies geweest van wat smerige spelletjes. Net zoals Amerika inderdaad maar het Westen heeft nog iets dat een heel klein beetje lijkt op vrijheid van meningsuiting en dat kunnen we bij de barbaarse horde waar Poetje de leiding over heeft niet zeggen.

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Tijd voor de wereldleraar.

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x