Buitenland

Big Pharma financierde terroristen in Irak. Dit is hoe pillenmakers terroristische aanslagen hielpen plegen

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de val van Saddam Hoessein deden Amerikaanse en internationale farmaceutische bedrijven in Irak geregeld zaken met terroristen, zo onthulde de Financial Times.

In een rechtszaak wordt geclaimd dat de farmareuzen ook smeergeld betaalden en gratis medicijnen uitdeelden, terwijl ze wisten dat ze te maken hadden met een groep terroristen.

De 108 eisers, voornamelijk oorlogsveteranen, willen dat de corporaties verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Amerikaanse soldaten tussen 2005 en 2009.

Corrupte relatie

Onder meer AstraZeneca, General Electric, Johnson & Johnson, Pfizer en Roche dreven handel met de terroristen.

Ze sloten lucratieve contracten af met het Iraakse ministerie van Gezondheid door smeergeld te betalen aan de terroristen die het aanstuurden.

De eisers claimen dat de corrupte relatie tussen Big Pharma en Irak teruggaat tot de tijd van Saddam Hoessein.

Rechtstreeks

Het geld stroomde rechtstreeks van de farmaceuten naar de terroristen, die daarmee wapens, training en logistieke hulp konden financieren voor terroristische aanslagen.

Volgens de eisers zijn hierdoor meer dan 500 Amerikanen gedood en nog eens duizenden gewond geraakt.

Onwettige betalingen

In 2011 trof Johnson & Johnson met het Amerikaanse ministerie van Justitie een schikking van 70 miljoen dollar wegens onwettige betalingen in een aantal landen, waaronder Irak.

General Electric betaalde beurswaakhond SEC in 2010 een bedrag van 23 miljoen dollar wegens omkoperij in Irak.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Madeloes
Madeloes
5 jaren geleden

de hele farmaceutische industrie zou eens heel goed doorgelicht moeten worden. Je zou kunnen denken zij zijn er voor jou om je beter te maken maar het is net andersom de bevolking is er op hun pot te spekken.

Als je leest dat ze eerst een ‘medicijn’ maken en daarna ‘een ziekte’ creëren wordt je met neus op de feiten gedrukt.

zie ook wat ik vandaag weer las over de griepprik die griep verspreid

These results reveal the shocking truth about flu vaccines that few have dared utter, for fear of being branded “anti-vaxxers:” Flu vaccines spread the flu.

https://eraoflight.com/2018/02/02/flu-vaccines-spread-the-flu/

Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Big Farmaceutische industrie is dus overduidelijk een criminele organisatie, we moeten dit met ons allen zien te ontmantelen.

Minute Repeater
Minute Repeater
5 jaren geleden

De werkelijkheid is nog veel erger, de reden dat de farmaceutische industrie graag zaken doet met verachtelijke regimes omdat ze dan in het geheim hun rotzooi kunnen testen op onvrijwillige slachtoffers. Iets wat ze ook deden in de verschillende concentratiekampen tijdens WO II, want dat was 1 van de afspraken die men met de nazi´s maakte in ruil voor het financieren en bevoorraden van het derde rijk.

Persoonlijk geloof ik er geen moer van dat ze dat gedrag hebben afgeleerd/afgezworen. Het is immers niet voor niets dat men hun betrokkenheid bij de nazi´s en de concentratiekampen in de kast wilt houden. Het is eigenlijk te idioot voor woorden hoe een bedrijf zoals Bayer vandaag de dag een brandschone reputatie heeft.

Defixiones
Defixiones
5 jaren geleden

Terroristen of verzetsstrijders? Irakezen die zich verzetten tegen de onwettige inval van de US in hun land noem ik geen terroristen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x