TV, Film en Boek

Terra Incognita: onze planeet redden in 80 dagen

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kunnen we de problemen op onze planeet oplossen in 80 dagen? Als we Terra Incognita doornemen komen we tot de vaststelling dat dit geen fictie is, maar een realistisch scenario.

Marc Juncker is Fransman van geboorte, bezit de Belgische nationaliteit en woont tegenwoordig in de buurt van Dresden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij studeerde economie, maar de studie heeft plaats moeten maken voor een carrière als piloot. Naast examinator voor het Directoraat-Generaal in Brussel is hij ook enige tijd gastdocent klimatologie geweest. Hij geniet steun van de academische wereld.

Het voorwoord van Terra Incognita is geschreven door astrofysicus Fons Wils. Dr. ir. Coen Vermeeren van de TU Delft schrijft over dit werk het volgende:

“Met zo ongeveer alle samenhangende mondiale systemen in crisis, is vooral overzicht nodig om allereerst te begrijpen wat er precies aan de hand is. Omdat onze systemen voornamelijk worden bemenst en bestuurd door specialisten, ontbreekt dat overzicht alom. Gekozen oplossingen uit angst en onwetendheid zijn daarom vaak geen oplossingen en slimmer nog, zij maken zaken meestal alleen maar erger. Deze tijd vereist stoutmoedige open geesten met overzicht en met lef. Marc Juncker heeft beide. Ondanks het feit dat niemand van ons alles kan weten, zijn vanuit zijn gedachtegoed en stellige analyses oplossingsrichtingen te vinden die ons in slechts tachtig dagen kunnen brengen waar wij moeten zijn. Thuis uit de crises.”

Het boek is ingedeeld in drie bedrijven, net zoals een opera. Alleen sterft het hoofdpersonnage Terra niet aan het eind. Het mondt uit in een blijspel. In de eerste twee bedrijven worden de meest existentiële problemen op onze planeet aan de kaak gesteld.

Is het gat in de ozonlaag wel degelijk gedicht? Wie zijn de tenoren in de klimaatcarrousel, waarbij zij ons absurde belastingen opdringen in de naam van de redding van de planeet? Wat is de rol van de industriële landbouw? Wat is de echte agenda van ondernemingen zoals Monsanto? En wat moeten we met geo-engineering, het trekken van strepen in de lucht? Op al deze vragen krijgt de lezer een onderbouwd antwoord.

Het derde bedrijf reikt vooral oplossingen aan, waaronder de introductie van een universeel communicatiesysteem met planten waardoor de huidige klimatologische perikelen een halt toegeroepen kunnen worden. Deze techniek schept een volledig nieuw referentiekader waaruit een nieuw maatschappijmodel zal voortvloeien dat niet gebaseerd is op angst en geweldspiralen, maar op wederzijds respect tussen mens, flora en fauna.

Investeringen die onze biotopen daadwerkelijk ten goede komen zullen niet meer aan de kostenzijde van de balans verschijnen, maar geactiveerd en jaarlijks geherwaardeerd worden. Op deze wijze wordt er duurzaam waarde gecreëerd.

Indien op grote schaal toegepast zal dit de staatshuishoudingen opnieuw rechttrekken, openbaar dienstbetoon opnieuw mogelijk maken en welvaart scheppen. Alleen ligt de bal in ons kamp. Niemand van de ‘elite’ zit te wachten op dergelijke oplossingen, want miserie is juist zo lucratief.

Juncker stelt de oplossingen in onderstaande video in een notendop voor. Ook jij kunt meebouwen aan een mooiere, rechtvaardigere wereld.

Het boek wordt inmiddels aangeboden via de gereputeerde uitgeverijen.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
astrid van triet
astrid van triet
11 jaren geleden

Great video indeed.

But loosing debts is not needed. The way the video ecplanes that we can say that life itself is true value, is the only thing that is needed.

And we can realise this with just 1 programming rule. Just 1, and immediately everybody(!) on earth has entrance to life. From then on, we all can loose our debts in our own life, in our own ways.

Look at the first video at htp://www.smoothparadigmshift.net. It is open information, available for years already.

astrid van triet
astrid van triet
11 jaren geleden

Prachtige video, en naar aanleiding hiervan wil ik een dringende oproep aan Niburu doen.

En die oproep is: MAAK EEN KEUZE!

HOE wil je samen leven op aarde?
Laat dat zien op ninefornews.nl
Laat je keuze zien.

En screen jezelf bij het plaatsen van artikelen: alles wat deze keuze ondersteunt, dat plaats je, en de rest plaats je niet meer. Weg met alle oude ballast. Geen aandacht meer naar toe laten gaan.

HOE wil je samen leven?

Via tekorten, belastingen, probleemervaringen?

Of vanuit het
DIRECT WAARDE TOEKENNEN AAN HET SAMEN LEVEN ZELF?

Maak je keuze.

Je hoeft niet eerst te weten ‘of dat nou wel kan, en hoe dat kan’. De innerlijke keuze komt eerst.

Het hoe, komt daarna pas. Aangezien ik en anderen onze keuze al lang en breed gemaakt hebben, is het HOE dus ook allang openbaar beschikbaar, onder ieders neus.

http://www.smoothparadigmshift.net

Padja
Padja
11 jaren geleden

Yes, we can!

astrid van triet
astrid van triet
11 jaren geleden

Als je werkelijk een keuze maakt, dan kan je pas tot wezenlijk nieuwe inzichten komen. Omdat je dan niet meer op de problemen gefocust bent, maar VANUIT het nieuwe wezenlijk anders waar kunt nemen.

Het leven zelf als waarde.. .hoe eenvoudig. http://equi-place.net/index.php?p=home&s=bestaan

Dan zie je dat verzekeringen totaal niet nodig zijn http://vanuitkankerbekeken.nl/index.php?hoofd_id=105

Je ziet dat geld direct als toegang kan werken http://vanuitkankerbekeken.nl/index.php?hoofd_id=22

Je ziet dat we NIETS hoeven te doen op het vlak van geld, omdat er maar 1 programmeregel nodig is, en de rest kan door iedereen zelf in eigen leven(!) gedaan worden. http://www.youtube.com/watch?v=1XZZdVvZFTM&feature=player_embedded

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x