Financieel

33 Roemeense bankiers en ambtenaren gearresteerd

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Roemeense autoriteiten hebben in totaal 33 bankiers en overheidsmedewerkers gearresteerd op verdenking van fraude en witwassen. Door de fraude zou de Roemeense staat 22 miljoen euro zijn misgelopen.

Onder meer zijn de vicevoorzitter van de Roemeense Ontwikkelingsbank en drie ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken aangehouden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Ook is de voorzitter van een staatsfonds dat garanties afgeeft voor banken die geld lenen aan bedrijven in hechtenis genomen.

Invallen

Afgelopen week deed de politie invallen in vijftig woningen en kantoren in Boekarest, Giurgio en Calarasi. Meer dan honderd mensen werden ondervraagd.

De fraudeurs zouden ook banken op het oog hebben gehad in Portugal, Griekenland, Hongarije, Turkije en Oostenrijk. Het is nog niet duidelijk of de banken in die landen daadwerkelijk leningen hebben verstrekt.

Corruptie

De fraude heeft betrekking op de periode tussen 2010 en 2012. Samen met bankmedewerkers wisten twee mensen bij de Roemeense Ontwikkelingsbank, die eigendom is van Frankrijk, en staatsbank CEC 40 leningen af te sluiten voor fictieve bedrijven. Het staatsfonds gaf daarop garanties af voor de leningen.

In afwachting van het onderzoek zijn de betrokken ambtenaren geschorst. Corruptie is een groot probleem in Roemenië, één van de armste landen binnen de Europese Unie.

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gelukje7
Gelukje7
11 jaren geleden

Wanneer volgen wij Nederlanders het voorbeeld van IJsland op en arresteren wij de bankiers en de criminelen binnen de “regering” en de royals voor hun misdadige acties op financieel gebied en in de omgang met medemensen……???

silversurfer
silversurfer
11 jaren geleden

[quote name=”Gelukje7″]Wanneer volgen wij Nederlanders het voorbeeld van IJsland op en arresteren wij de bankiers en de criminelen binnen de “regering” en de royals voor hun misdadige acties op financieel gebied en in de omgang met medemensen……???[/quote]

Lijk me fijn om eens niet tot arresteren over te gaan maar tot vergeving, al het geld terug geven natuurlijk en dan gelijk stevig in de spiegel kijken want hij die niet bang is en daardoor niet in zijn hart, werpen de eerste steen.

legaal
legaal
11 jaren geleden

hoi,ja precies wanneer gaan die achter de tralies?maar als ik dit stukje lees dan zouden ze niet gearresteerd zijn maar geschorst zijn.Dubbelzinnig.

cc
cc
11 jaren geleden

[quote name=”Gelukje7″]Wanneer volgen wij Nederlanders het voorbeeld van IJsland op en arresteren wij de bankiers en de criminelen binnen de “regering” en de royals voor hun misdadige acties op financieel gebied en in de omgang met medemensen……???[/quote]

WIJ Nederlanders kúnnen/mogen niks, ja stemmen en dan vervolgens overgeleverd zijn aan leugenaars, zie je die ‘leiders’ al iets aanpakken of aan de grote klok hangen? Ze geven elkaar rugdekking tot en met.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x