Mens en Dier

Grote verbazing over afwezigheid Kaag bij Het Debat: ‘Komt dat even goed uit zeg’

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Minister Kaag van Financiën is dinsdagochtend onwel geworden en naar het ziekenhuis gegaan, meldt de D66-leider op Twitter. Ze mist daardoor een debat in de Tweede Kamer over de stikstofuitspraken van CDA-leider Wopke Hoekstra. Ze had tegen hem gezegd dat ‘het vertrouwen weg is’.

“Tot mijn spijt kan ik vandaag niet deelnemen aan het debat. Vanochtend werd ik onwel en ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Ik hoop mijn werk snel weer te hervatten,” twittert Kaag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er wordt met verbazing gereageerd op de afwezigheid van de minister. Sportverslaggever Jack van Gelder vindt dat het debat net zolang moet worden uitgesteld tot Kaag niet meer ziek is. “Ongelofelijk allemaal,” zegt Van Gelder, toevoegende dat zij de feitelijke leider van het land is met Rutte als marionet.

Wat een timing!

Columnist Arthur van Amerongen wijst erop dat de D66-leider gistermiddag blakend van gezondheid de pers te woord stond. “Een paar uur later meldt ze zich af voor Het Debat wegens schoolziekte.”

“Het nieuwe leiderschap van Sigrid Kaag: aanwezig zijn bij allerlei internationale ‘lobbyclubs’, maar als er een belangrijk debat plaatsvindt in de Tweede Kamer plots ziek zijn. Wat een timing!” stelt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Journalist Annelies Strikkers schrijft: “Mevrouw Kaag, de minister van Financiën die zich met alles behalve financiën bezighoudt, meldt zich kort van tevoren af voor het debat van vandaag omdat ze ziek zou zijn. Komt dat even goed uit zeg.”

Onfatsoen van ongekende omvang

“Nieuw leiderschap: je in elkaar gedramde kabinet zien vallen vanuit je bed,” twittert columnist Marianne Zwagerman.

Onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk merkt op: “D66 levert een enorme streek, Kaag ziek, Paternotte laat zich vervangen door backbencher. Deze partij heette oorspronkelijk Democraten 66.” Juridisch adviseur Roger Vleugels voegt hieraan toe: “Onfatsoen van ongekende omvang.”

Begin juli was het ook al een hele toestand om Kaag naar de Eerste Kamer te laten komen. Senator Henk Otten moest dat toen via een stemming afdwingen.

4.9 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

174 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caatje
Caatje
1 jaar geleden

Walchelijke actie weer

Peter
Peter
1 jaar geleden

Komt me nu even beter uit om ziek te zijn….. laffe WEF HEKS

Marc
Marc
1 jaar geleden

Kalm aan zeg, misschien heeft ze zich vergist in een rode appel die voor Gideon bedoeld was.
Maar of ze er nu wel of niet is, ik zie niets liever dan het kartel uit elkaar vallen!

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Zo, naar het ziekenhuis dus. Nou dezelfde behandeling geven als wat ze met ons ook doen. Spuit erin en aan de beademing en aan de midazolam. Hoppa weg ermee en dat ziekenhuis mag van mij een dubbele bonus cashen. Oh jee, weer een droom die voorbij gaat
.Kutkaag al-kak liegt dat ze barst zoals altijd.

Back to top button
174
0
We lezen graag je reactie!x