Gezondheid

Big Pharma: niet gezond! Deze partijen gaan samen strijden tegen de makers van medicijnen

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Big Pharma doet er alles aan om zoveel mogelijk geld te vangen voor medicijnen. In de farmaceutische industrie wordt gemiddeld drie keer zoveel winst gemaakt als in andere sectoren.

Directeuren krijgen torenhoge beloningen, die worden gefinancierd met geld dat van ons allemaal afkomstig is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Steeds meer medicijnen worden namelijk met publiek geld ontwikkeld en met belasting- en premiegeld betaald.

Machtig

Onlangs verscheen wetenschappelijk onderzoek naar de kosten en winsten van 10 nieuwe medicijnen tegen kanker.

De conclusies: gemiddeld kosten onderzoek en ontwikkeling van deze medicijnen 540 miljoen en na gemiddeld vier jaar waren de opbrengsten van de 10 middelen 56 miljard.

Big Pharma is machtig en heeft bijna volledige controle over de ontwikkeling en prijsstelling van nieuwe medicijnen.

Doorbreken

SP, GroenLinks en PvdA hebben nu een plan gepresenteerd om de macht van de farmaceutische industrie te doorbreken.

“Hoog tijd dat we de macht van de farmacie aan banden leggen,” zegt SP-Kamerlid Nine Kooiman. “De prijzen van geneesmiddelen zijn torenhoog.”

“Tegelijkertijd maakt de industrie belachelijk hoge winsten op medicijnen die ook met publiek geld zijn ontwikkeld,” voegt ze toe.

Schaamteloos

Met het plan willen de partijen een einde maken aan de onderhandelingen over de ruggen van patiënten, aan de torenhoge winsten voor farmaceuten en schimmige onderlinge afspraken.

Ze verwijzen onder meer naar de prijsonderhandelingen over het extreem dure Orkambi met farmaceut Vertex.

Die laten zien dat patiënten door de farmaceut schaamteloos worden ingezet om hun product voor de hoofdprijs te verkopen.

Belangenverstrengeling

De partijen willen verder belangenverstrengeling tussen arts en Big Pharma tegengaan door agressieve marketing in te dammen.

Als farmaceutische bedrijven weigeren hun absurd hoge prijzen te verlagen moeten er volgens de partijen dwanglicenties worden ingezet.

[SP]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
duitinzakje
duitinzakje
6 jaren geleden

Big Pharma is zo langzamerhand een echte boef.

https://jonrappoport.wordpress.com/2017/11/21/opioids-are-mind-control-drugs-mkultra-is-alive-and-well/

Deze opiumverslaving is de reden waarom Amerikanen in Afghanistan zitten. Om de opiumteelt te waarborgen. Hiervoor zijn dus ook onze jongens geofferd.

http://mediaroots.org/opium-what-afghanistan-is-really-about/

exegese
exegese
6 jaren geleden

Politici (lees beroepsleugenaars) van 3 partijen hebben een plan ontwikkeld om één van de allergrootste industrieën (lees broodheren) aan te pakken. Wie er geloof aan hecht dat dat tot ook maar de kleinste verandering zal leiden is te naïef voor woorden. De enige manier om die oplichters de wind uit de zeilen te nemen hebben wij zelf in handen. Als iedereen zo gezond en gevarieerd mogelijk eet (lees natuurlijke onbewerkte producten) met een gezonde leefstijl, veel beweging, weinig of geen alcohol, niet roken en oprechte en diepe aandacht voor je geestelijk welzijn, dan zouden we met z’n allen de farmaceutische maffia een gigantische dreun verkopen. Hun omzetten zouden tot een minimum beperkt worden en we zouden de farma-maffia met z’n allen met recht terug op hun plaats zetten. We moeten stoppen ons ziek te laten maken met voeding wat de naam niet dragen mag. Langzaam gif dekt de lading beter. We moeten stoppen leugens te geloven over verzadigd vet, over de oorzaak van een hoog cholesterolgehalte. Leugens van ons voedingscentrum. Laten we kijken wat de natuur te bieden heeft bij bepaalde kwalen. Hennep is daar een zeer goed voorbeeld van. Al wat de farmaceuten te bieden heeft is nageaapt uit de natuur en imitatie is op de lange duur altijd slechter dan het origineel, want echt genezen komt in het boekje van de farmaceuten niet voor. Genezing betekent geen omzet. Snapt u wel ?

Kijk bijvoorbeeld (nog maar eens) onder de onderstaande link in de uitzendingen “hoe word ik honderd” hoe de praktijk uitwijst dat reguliere voedingsadviezen en medische adviezen niet kloppen en dat een andere aanpak tot verbluffende resultaten leidt :

https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/hoe-word-ik-100/

War on error
War on error
6 jaren geleden

Oorspronkelijk waren medicijnen geneesmiddelen. Mankeerde je wat, noemde de arts welke pillen je moest nemen; deed je dat ook – genas je. Klaar.
Niet meer.
Medicijnen zijn synthetische gepatenteerde cocktails die de symptomen wel bestrijden, en tevens een scala aan bijwerkingen veroorzaken. Een spiraal waar je lang in wordt gevangen genomen, meegezogen.

De industrie ziet uw (toenemende) kritiek natuurlijk zelf ook al lang aankomen. Daar heeft het zich al op voorbereid, en zijn – weer – stappen voor.
Oké, doen we het anders. Dat wilt u toch?
Het wordt nu over de boeg gegooid van gen-specifieke medicatie (niet goedkoper; nóg (veel) duurder).

Onderschat niet hoe ver de tentakels reiken van de georganiseerde pillendraaiers; dit is geo-politiek:
https://topdocumentaryfilms.com/big-bucks-big-pharma/
http://www.conspiracyplanet.com/channel.cfm?channelid=46&contentid=11790&page=2
Binnenlopen met het exploiteren van (verzonnen) aandoeningen en ziekteverwekkers:
http://boinnk.nl/115720/ziek-en-onproductief-amerika-de-nieuwe-norm-nederland-volgt-de-vs/

Iedere eventuele omzetdaling agv. beperkingen zal beantwoord worden met astronomische claims, uit hoofde van CETA, TTIP, die MONSTER’vrij’handelsverdragen.

Dit is eigenlijk ook ‘gewoon’ oorlog tegen de bevolking. Het vereist enorme wijsheid, vaardigheid en volhardendheid, de aaseters op een veilige afstand te zetten en houden.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x