Binnenland

Iedereen weet nu wat een vod NRC geworden is. Kijk hoe mensen reageren op gewraakte artikel over Omtzigt en MH17

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

NRC krijgt felle kritiek over zich heen vanwege de manier waarop de krant te werk is gegaan in de zaak rond de ‘nepgetuige’ van de MH17-ramp die Kamerlid Pieter Omtzigt zou hebben opgevoerd.

De krant stelde dat Omtzigt een nepgetuige aan het woord had gelaten tijdens een bijeenkomst over de ramp met als doel onrust te zaaien. Ook Rusland werd er met de haren bijgesleept.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij moest naar aan leiding van het artikel zijn woordvoerderschap met betrekking tot de ramp neerleggen.

Karaktermoord

Vlak na publicatie werden al vraagtekens geplaatst bij het artikel. Na lang aandringen publiceerde de krant het transcript van het gesprek tussen Omtzigt en de getuige.

De meeste mensen die het hebben gelezen concluderen dat NRC karaktermoord heeft gepleegd op Omtzigt en dat het transcript in zijn voordeel pleit.

Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein reageerde: “Jammer dat het niet audio is, maar soit. Krankzinnig dun.”

Interne crisis

En Nieuwsuur-journalist Siebe Sietsma schreef: “Het is nogal wat om de positie van een volksvertegenwoordiger ‘onhoudbaar’ te noemen op basis van dit warrige gesprek en de gewraakte sms.”

Voormalig NOS-hoofdredacteur Hans Laroes spreekt van een interne crisis bij de krant.

Politiek analist Syp Wynia vindt dat NRC te kort door de bocht is gegaan. “Met name in hun commentaar, dat ze zeiden dat hij weg moest.”

Lees hieronder meer reacties:

Eerder werd journalist Wierd Duk, die zei dat de media ons een totaal verkeerd beeld van Rusland geven, door de mangel gehaald in NRC.

Waarom valt de krant zo hard uit tegen mensen die durven door te vragen en kritisch zijn?

Het blijkt dat een aantal NRC-journalisten werken voor organisaties die Poetin het liefst zo snel mogelijk weg willen hebben.

Propaganda-arm

Eén van die organisaties is de Carnegie Endowment for International Peace, waar NRC-correspondent Caroline de Gruyter voor werkt.

Daarnaast is bekend dat Hubert Smeets, ook NRC, nauwe banden heeft met de Atlantische Commissie, de propaganda-arm van de NAVO.

Smeets, die jarenlang buitenlandredacteur was bij NRC, kreeg van de Nederlandse overheid bijna drie ton om een anti-Rusland-website op te zetten.

Foto: Magnus Manske Wikimedia Commons

[WNL]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
6 jaren geleden

Hoe meer ze hun best doen om onze overtuigingen te beinvloeden, hoe meer ze zichzelf te kijk zetten. Het is onafwendbaar dat ze de komende tijd vaker en harder op hun neus zullen gaan.

Het is te hopen dat er journalisten bij het NRC en de andere media werken die het hart op de goede plaats hebben en de moed weten te verzamelen om zich van hun werkgever af te keren om hun eigen weg gaan en zich voor de afwisseling eens gaan inspannen voor een hoger waarheidsgehalte van hun berichtgevingen.

De grote schoonmaak is pas net begonnen, maar hoe langer ze wachten, hoe moeilijker het voor ze wordt.

Denk dat veel journalisten de mogelijkheid niet zien om iets anders te gaan doen. Ook zij hebben net als wij gewoon een baantje nodig om de rekeningen te betalen… kutsysteem!

exegese
exegese
6 jaren geleden

Wat gaan ze weer heerlijk op hun bek met hun trollenkrant. Bah, wat ben ik hier klaar mee !!!

Marcus
Marcus
6 jaren geleden

Nazi-propaganda in een modern jasje; Van een Big Brother met een vriendelijke glimlach…!!

Dennis
Dennis
6 jaren geleden

Het irriteert mij dat mensen als Hans Laroes nu zichzelf wassen in onschuld en NRC veroordeeld, terwijl hij het framen liegen bedriegen en nepnieuws jaren lang als directeur bij de NOS heeft bedreven. Of is dit ook weer een onderdeel van het spinnen? Zo van wij bij de NOS zijn wel eerlijk en deden daar niet aan hoor….9/11 dagen lang live één van de grootste leugens ooit op tv…. Ooit krijgen ze het terug. Want denk maar niet dat ze mee de schuilkelders in mogen van hun bilderbergbaasjes….staan voor een dichte deur met een woedende menigte achter zich. Kan niet wachten op die dag.

Daarnaast moeten wij ons afvragen waarom framed, liegt en bedriegt het NRC, en wat is het belang van het NRC dit te moeten doen?

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x