Homepagina » Binnenland » Iedereen weet nu wat een vod NRC geworden is. Kijk hoe mensen reageren op gewraakte artikel over Omtzigt en MH17
Iedereen weet nu wat een vod NRC geworden is. Kijk hoe mensen reageren op gewraakte artikel over Omtzigt en MH17

Iedereen weet nu wat een vod NRC geworden is. Kijk hoe mensen reageren op gewraakte artikel over Omtzigt en MH17

NRC krijgt felle kritiek over zich heen vanwege de manier waarop de krant te werk is gegaan in de zaak rond de ‘nepgetuige’ van de MH17-ramp die Kamerlid Pieter Omtzigt zou hebben opgevoerd.

De krant stelde dat Omtzigt een nepgetuige aan het woord had gelaten tijdens een bijeenkomst over de ramp met als doel onrust te zaaien. Ook Rusland werd er met de haren bijgesleept.

Hij moest naar aan leiding van het artikel zijn woordvoerderschap met betrekking tot de ramp neerleggen.

Karaktermoord

Vlak na publicatie werden al vraagtekens geplaatst bij het artikel. Na lang aandringen publiceerde de krant het transcript van het gesprek tussen Omtzigt en de getuige.

De meeste mensen die het hebben gelezen concluderen dat NRC karaktermoord heeft gepleegd op Omtzigt en dat het transcript in zijn voordeel pleit.

Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein reageerde: “Jammer dat het niet audio is, maar soit. Krankzinnig dun.”

Interne crisis

En Nieuwsuur-journalist Siebe Sietsma schreef: “Het is nogal wat om de positie van een volksvertegenwoordiger ‘onhoudbaar’ te noemen op basis van dit warrige gesprek en de gewraakte sms.”

Voormalig NOS-hoofdredacteur Hans Laroes spreekt van een interne crisis bij de krant.

Politiek analist Syp Wynia vindt dat NRC te kort door de bocht is gegaan. “Met name in hun commentaar, dat ze zeiden dat hij weg moest.”

Lees hieronder meer reacties:

Eerder werd journalist Wierd Duk, die zei dat de media ons een totaal verkeerd beeld van Rusland geven, door de mangel gehaald in NRC.

Waarom valt de krant zo hard uit tegen mensen die durven door te vragen en kritisch zijn?

Het blijkt dat een aantal NRC-journalisten werken voor organisaties die Poetin het liefst zo snel mogelijk weg willen hebben.

Propaganda-arm

Eén van die organisaties is de Carnegie Endowment for International Peace, waar NRC-correspondent Caroline de Gruyter voor werkt.

Daarnaast is bekend dat Hubert Smeets, ook NRC, nauwe banden heeft met de Atlantische Commissie, de propaganda-arm van de NAVO.

Smeets, die jarenlang buitenlandredacteur was bij NRC, kreeg van de Nederlandse overheid bijna drie ton om een anti-Rusland-website op te zetten.

Foto: Magnus Manske Wikimedia Commons

[WNL]


Vind je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Hoe meer ze hun best doen om onze overtuigingen te beinvloeden, hoe meer ze zichzelf te kijk zetten. Het is onafwendbaar dat ze de komende tijd vaker en harder op hun neus zullen gaan.

  Het is te hopen dat er journalisten bij het NRC en de andere media werken die het hart op de goede plaats hebben en de moed weten te verzamelen om zich van hun werkgever af te keren om hun eigen weg gaan en zich voor de afwisseling eens gaan inspannen voor een hoger waarheidsgehalte van hun berichtgevingen.

  De grote schoonmaak is pas net begonnen, maar hoe langer ze wachten, hoe moeilijker het voor ze wordt.

  Denk dat veel journalisten de mogelijkheid niet zien om iets anders te gaan doen. Ook zij hebben net als wij gewoon een baantje nodig om de rekeningen te betalen… kutsysteem!

  27 likes
  • Laten de journalisten met het hart op de goede plaats een failliete krant of drukkerij overnemen en een nieuw nieuwsmedium beginnen met elkaar. In de vorm van een coöperatie zoals in Spanje veel gebeurt. Allemaal eigenaar en de winst eerlijk. De tijd is er rijp voor.

   16 likes
  • wordt het nu eens niet tijd dat wij de zogenaamde nepgetuige te zien en te horen krijgen.
   hadden wij maar eens journalisten met een stevige ruggegraat,die geen angst hebben voor hun baas en hun hypotheek.
   het fake nieuws,dat de nepnieuws rondpompende courant rondbazuint, is werkelijk hemeltergend.
   ook hoop ik dat Omzigt karakter toont, en zich niet zal neerleggen bij dit ondersteen zoekend Mh 17 drama.
   de nabestaanden zullen nu toch ook, hoop ik, wakker geworden zijn.

   6 likes
 2. Mooi he . Nu het licht steeds krachtiger wordt, de energieen toenemen, het bijna “vanzelf”gaat
  om de disclosure kracht bij te zetten.
  Zo verdwijnt er dan een krant die zich met leugenachtigheid bezighoudt.
  Er volgt nog veel meer.
  Het opruimen is begonnen. het gaat steeds sneller!
  Je moet deze dingen ook in sameenhang brengen met de dictatuur die beeindigd is in Zimbabwe.
  Alle dictaturen moeten eerst verdwijnen voordat het liefdevolle en morele losbarst over onze planeet.
  Arabie is bezig Netanyahu af te zetten. De grootste illuminatti die in een regering zit.
  Als die wegvalt en gevangen wordt gezet is dit een grote klap voor de duisteren die deze wereld regeren.
  Dan kan er eindelijk vrede komen in het Midden-oosten. En als dat gebeurd staat de VS alleen.

  .

  21 likes
 3. Wat gaan ze weer heerlijk op hun bek met hun trollenkrant. Bah, wat ben ik hier klaar mee !!!

  27 likes
 4. Waarom alles in twijfel

  Mensen, ik vind ninefornews.nl een zeer interessante pagina, waarbij allerlei zienswijze belicht worden, maar ik als “slachtoffer”(kennissen verloren in MH 17 ramp) vind het afschuwelijk om te zien hoe er complot theorieën de wereld in worden geholpen en er ook nog serieus op in gegaan wordt,

  Ik denk dat het, het beste is voor de gemoedsrust van een ieder en vooral voor de onschuldige slachtoffers hiermee op te houden, het is zeer pijnlijk.

  5 likes
  • Begrijp je punt, maar ik ben ervan overtuigd dat veel mensen die “complottheoriën” in overweging nemen dit doen vanuit de stellige overtuiging (op basis van vele bewijzen, vele dubieuze officiële verklaringen over wereldschokkende gebeurtenissen en onopgeloste moorden van klokkenluiders, artsen, wetenschappers, journalisten etc.) dat er van alles rammelt in deze wereld.

   Verklaringen die rammelen zijn niet zuiver, niet correct. Dat veroorzaakt dat mensen zelf op zoek gaan naar antwoorden.

   Als je pas net in aanraking komt met dit fenomeen is het logisch dat je er de voorkeur aan geeft dat alles bij het oude blijft. We hebben de neiging om te denken dat wij de wereld bergijpen omdat we door onze hele omgeving geconditioneerd zijn en ons graag veilig voelen. En dat gevoel van veiligheid verdwijnt op het moment dat je tot de conclusie komt dat je eigenlijk helemaal niks weet. Is bijzonder oncomfortabel en beangstigend, maar noodzakelijk om objectief onderzoek te doen naar de vele misstanden in onze wereld.

   Als je dit niet aan kan is dat heel vervelend en het kan weinig respectvol overkomen naar (in)directe slachtoffers. Bedenk ajb wel dat wij allemaal een slachtoffer zijn de vele msstanden in onze wereld. Ik vind het juist heel respectvol naar elk ander normaal mens om zelf onderzoek te doen.

   Er is al lang op vele manieren bewezen dat onze media ons voorliegen, onze politici idem, religieuze leiders idem. Je kan je kop in het zand willen blijven steken, dat is je goed recht. Doe dat dan vooral ook. Je bent niemand verplicht om je in deze materie te verdiepen.

   Ik ben ervan overtuigd dat we er allemaal uiteindelijk beter uitkomen als we nu eindelijk de hele, complete en zuivere waarheid over onze realiteit en onze geschiedenis boven tafel krijgen. Wij zijn dit verschuldigd aan alle mensen, dieren en de aarde die door de duizenden jaren heen gesneuveld en beschadigd zijn als gevolg van alle misleidingen door een relatief kleine club negatieve figuren. Dit had tot gevolg dat wij allemaal verkeerde beslissingen hebben genomen en fouten hebben gemaakt. Hiervan hebben wij weliswaar veel geleerd, maar het is geheel de vraag of we zo veel narigheid en misère wel echt nodig hadden om verder te komen.

   We zijn het ook verschuldigd aan alle positieve buitenaardse volkeren die ons al vele duizenden jaren proberen verder te helpen in onze ontwikkeling.

   En laten wij vooral onze schepper(s) niet vergeten. Kan me voorstellen dat Hij/Zij zich onze wereld ook wel wat anders had voorgesteld en dat ook Hij/Zij onaangenaam verrast is over hetgeen er van onze wereld is geworden.

   Uit respect voor alle betrokkenen hebben wij in mijn mening geen andere mogelijkheid dan op zoek te gaan/blijven naar “de waarheid”.

   Uit eigen ervaring kan ik je beloven dat je de hulp krijgt die je nodig hebt op het moment dat jij je ervoor open stelt, al is het subtiel. Heb vertrouwen, wees niet bang. Je bent meer dan wat men je heeft verteld.

   14 likes
   • Waarom alles in twijfel

    Leuk, dat hele relaas van je, maar het betuigd van geen enig respect, ik heb er heel veel moeite mee gehad, maar hebben geacepteerd wat er gebeurd is, het is helaas een noodlottige samenloop van omstandigheden, en dat kunnen wij (ik en mijn vrouw) na het verlies van onze kennissen accepteren.

    Alle vreemde speculaties zijn niet nodig en zeer pijnlijk, nogmaals ik nodig jullie uit om op de volgende herdenking van de verloren dierbaren hiermee te komen!!

    En kijk dan het oprechte verdriet in de ogen en durf dan met droge ogen jullie theorieën te beweren

    1 likes
    • Ik kan alleen maar zeggen dat ik wel degelijk met jullie mee leef en met alle andere mensen die in de afgelopen eeuwen het slachtoffer zijn geworden van zware misdaad vanuit occulte elitaire kringen.

     Je moest eens weten tegen hoe weinig respect de mensen aanlopen die al 30-40 jaar serieus research doen. Mensen die zichzelf en hun hele leven opzij hebben gezet om de criminelen in onze wereld te ontmaskeren. Dit doen ze uit compassie voor de slachtoffers en omdat ze graag zien dat de daders eindelijk eens worden opgepakt, in de hoop en de stellige overtuiging dat de wereld eindelijk eens ten goede zal veranderen.

     Het is zwaar voor iedereen en ik begrijp het drama dat jullie heeft getroffen best (tot op zekere hoogte). Ook ik ben getroffen door verliezen die ik niet aan zag komen en wel degelijk het indirecte gevolg waren van zware georganiseerde misdaad en vele misleidingen in onze wereld.

     Als je liever niet geconfronteerd wordt met in jouw ogen “vreemde speculaties”, probeer dan je nieuws op andere websites te vinden. Neem jezelf in bescherming.

     Weet eerlijk gezegd niet hoe ik jullie mijn verontschuldigingen kan aanbieden, maar ik ga niet naar dat soort herdenkingen. Bovendien: wat gaan we dan doen bij alle andere herdenkingen? Gaan we daar dan ook met zijn allen naartoe? En kom je dan ook bij mij langs als ik mijn verliezen herdenk? Laat maar…

     Mijn oprechte excuses voor als ik je gekwetst heb, maar ik houd mijn ogen liever op “de bal”. Als in het delen van informatie over het gajes dat waarschijnlijk ook verantwoordelijk is voor rampen zoals MH17.

     Vergeet niet dat elk onderzoek begint met speculaties.

     Sorry dat ik wat hard ben. Is vast niet zo’n beste eigenschap.

     6 likes
   • Prachtig omschreven 👍🏼

    1 likes
 5. Het irriteert mij dat mensen als Hans Laroes nu zichzelf wassen in onschuld en NRC veroordeeld, terwijl hij het framen liegen bedriegen en nepnieuws jaren lang als directeur bij de NOS heeft bedreven. Of is dit ook weer een onderdeel van het spinnen? Zo van wij bij de NOS zijn wel eerlijk en deden daar niet aan hoor….9/11 dagen lang live één van de grootste leugens ooit op tv…. Ooit krijgen ze het terug. Want denk maar niet dat ze mee de schuilkelders in mogen van hun bilderbergbaasjes….staan voor een dichte deur met een woedende menigte achter zich. Kan niet wachten op die dag.

  Daarnaast moeten wij ons afvragen waarom framed, liegt en bedriegt het NRC, en wat is het belang van het NRC dit te moeten doen?

  17 likes
 6. Ik voelde meteen nattigheid. Zo’n harde aanval door de krant, dat het wel geokestreerd leek om een lastig kamerlid in diskrediet te brengen. In ieder geval alle aanleiding om er iets achter te zoeken.

  12 likes
  • Waarom alles in twijfel

   Waarom? uit respect voor de slachtoffers lijkt het mij toch wel van enig respect tonen, om te stoppen met het steunen van enige niet bewezen complot theorieen !! ook politici kunnen onbewust om de tuin geleidt worden zonder dat zij enige ander belang hierbij hebben!

   Wat dhr omzigt is overkomen is helaas een ongelukkige samenloop van omstandigheden, waarbij een persoon geldelijk gewin hoopte te betrachten

   3 likes
  • Het is allemaal een. Je hebt gewoon kans dat zo’n kamerlid te ver gegaan is en dan aan de kant geschoven moet worden.

   Hé Waarom alles in twijfel achtig figuur, hoepel even op met je complotachtigerespecttonende complot theorie. Als ik jouw stukjes lees ben je erg op uit om vuurtje te stoken.

   1 likes
 7. Nazi-propaganda in een modern jasje; Van een Big Brother met een vriendelijke glimlach…!!

  15 likes
 8. Dit is het huidige verdienmodel van de gecontroleerde media.
  ‘Branded Content’, betaalde content/propaganda – het construeren en blijven onderhouden van een bepaald wereldbeeld.
  Tevens moeten ze fungeren voor het programmeren van de politieke clowns, en de actuele ‘problemen’ op de agenda.

  Wie geen kranten leest is misschien niet perfect geïnformeerd. Wie zijn/haar wereldbeeld toch nog ophangt aan de beeldvorming door de gecontroleerde media is geDESinformeerd.

  Het feit dat de heksenjacht op RT-America hier helemaal niet dezelfde reactie heeft opgeroepen als gelijkaardige censuur door en in Turkije, Syrië, etc. is tekenend.
  Waar blijven de stromen vluchtelingen uit Rusland dan? Interessante analyse van Westers ‘nieuws’:

  http://transurl.babylon.com/?trn=1&rt=transurl&url=https:%2F%2Fria.ru%2Fanalytics%2F20171024%2F1507428938.html&sl=ru&tl=en&ver=11000&lv=-317038736&

  https://www.apache.be/2016/03/17/hoe-de-persgroep-zijn-journalistieke-ziel-verkoopt/

  De NAVO voert volop oorlogen elders op de wereld. Propaganda is ook een machtig wapen in de oorlogsvoering; wij zijn al lang het doelwit – maar willen het niet zien, laat staan toegeven.
  Ook een keuze. Iedereen heeft het recht op z’n eigen gebrek.

  14 likes
 9. `Waarom alles in twijfel.`
  Indien u een echt slachtoffer bent mijn oprecht excuses voor wat ik nu ga zeggen: ik ken ook ouders die hun kind door de MH17 ramp hebben verloren en zij willen de onderste steen boven hebben. De waarheid; zij hebben het gevoel dat niet alle feiten boven tafel komen. Dit heeft niets met complottheorie te maken. U spreekt dus niet voor alle slachtoffers. Hopelijk bent u zich daar van bewust?

  9 likes
 10. Waarom alles in twijfel

  En ik (als indirect slachtoffer) roep een ieder op, niet meer te speculeren over de oorzaak van deze afschuwelijke ramp, het is al erg genoeg en zeer pijnlijk, voor een ieder die hier bij betrokken is, en al die complot theorieën dragen niet bij aan de verwerking van dit enorme drama.

  Ga met zijn allen naar vijfhuizen en toon daar uw bewijs van een complot!!!

  3 likes
 11. Nare Rot Courant

  2 likes
 12. Ik heb mijn NRC abonnement in 2015 opgezegd en kreeg meerdere aanbiedingen om toch maar “bij de club te blijven”. Zie hieronder.

  Beste dames en heren,

  Hartelijk dank voor uw aanbod. Ik had sinds mijn studententijd (jaren ’80) een abonnement op het NRC Handelsblad, het was DE kwaliteitskrant van Nederland. Alles was keurig verzorgd, goede artikelen, mooie foto’s en geen (nauwelijks?) taalfouten. Helaas, is dat niet meer zo. Uitgezonderd een aantal goede artikelen en columns, is er niet veel overgebleven van de krant. En dat is jammer.

  Het is allemaal copy-paste journalistiek geworden. Alles wordt klakkeloos overgenomen van (vooral) de 6 grote media “outlets”. NRC Handelsblad is helaas gewoon een MainStream Medium geworden. De redacteuren en journalisten worden met de dag dommer. Voorbeelden uit 2014:

  Biograferen – Frits Abrahams 2 dec
  Vorige week trapte een hogere overheidsinstantie aan de rem – Joeri Boom 8 dec (India vervuiling)
  Essayerende geest – Marjoleine de Vos – 6 juni
  Bevragen in plaats van vragen/vroegen of vragen stellen
  Driedubbel in plaats van drievoudig (of zesvoudig?)
  Enthousiasmeren in plaats van iemand of meerdere personen enthousiast maken
  De havo in plaats van HET havo, immers we zeggen wel HET vwo (het is “HET onderwijs”)
  Eén iemand in plaats van een persoon of iemand
  Vervoegen is ook moeilijk voor een aantal personen: nog veel meer, nog veel minder, heel erg jammer

  En het stuk van Raymond van den Boogaard (van 25 november) die denkt alle wijsheid in pacht te hebben wanneer hij emeritus hoogleraar Karel van Wolferen (oud correspondent van NRC Handelsblad!!) beschrijft als “zelfbenoemde deskundige”. Wat een arrogantie van de heer Van den Boogaard!
  Wist hij al vantevoren hoe het met het neerhalen van de MH17 zat, dat hij Joost Niemöller onderuit haalde? Het onderzoek hiernaar door de autoriteiten was en is in-en intriest. Dat weet iedereen die NIET de verhalen gelooft die door de MSM worden/werden gepubliceerd. Buiten Europa en de USA/Canada, lacht de rest van de wereld ons uit over de geheime deals die zijn gesloten en de manier waarop het onderzoek is verricht.

  En de artikelen die werden gepubliceerd over de burgeroorlog in Ukraïne? Een ordinaire “color revolution” gesponsord door de CIA, zoals zo vaak is gebeurd in de rest van de wereld: Zuid Amerika, Afrika en Azië. Maar nee, het is allemaal de schuld van Putin en de Russen.

  Voor degenen die nog steeds denken dat Amerikanen heilig zijn en ons hebben bevrijd van de Duitsers zou ik zeggen, lees dit stuk eens:
  http://cluborlov.blogspot.ca/2015/08/peculiarities-of-russian-national.html

  En dit:
  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/10/23/gore-vidal-the-united-states-of-amnesia

  Mijn zwager, wijlen de heer **********, was ook geabonneerd op het NRC Handelsblad en ik kan u vertellen dat hij zich in zijn graf zou omdraaien over het verval van het blad en de journalistiek.
  Ik vind het jammer dat het zover is gekomen, maar ik lees al ongeveer een jaar de artikelen op de volgende websites:

  De Wereld Morgen België
  The Saker
  Voltaire Network
  Club Orlov
  Paul Craig Roberts
  Sputnik
  Information Clearing House
  The International Reporter
  Syria News
  Consortium News
  Global Research
  Fort Russ
  Moon of Alabama
  De Lange Mars

  En nee, behalve Sputnik blijven de andere websites leven van donaties van burgers van over de hele wereld.
  Ik ben nu beter geïnformeerd dan toen ik alleen NRC Handelsblad las en het nieuws volgde van de staatsomroep NOS.

  Tenslotte wil ik dit nog kwijt:
  De USA is sinds haar onafhankelijkheid in 1776 tot de dag van vandaag, in 95% van de tijd direct of indirect betrokken geweest bij gewapende conflicten over de hele wereld.
  So, who is the bad guy?

  Met vriendelijke groet,

  2 likes
 13. Ik schaam mij rotterdammer te zijn.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17

Nederlandse politieagent plunderde MH17-rampplek. Dit deed hij met de buit

Na de ramp met vlucht MH17 in ...

poetin

Poetin haalt uit naar Westen: ‘Júllie werkten met hem samen, met Hitler’

Het Europees Parlement heeft onlangs een resolutie ...