Natuur en Milieu

‘Bijbelse zondvloed is waar en echt gebeurd’

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een zondvloed zoals in het verhaal van de ark van Noach heeft mogelijk echt plaatsgevonden, zo stelt de oceanograaf die de Titanic ontdekte.

Onderwaterarcheoloog Robert Ballard beweert dat zijn onderzoeksteam bewijs heeft gevonden dat de zondvloed zoals omschreven in de bijbel echt is gebeurd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij legde uit dat hij onderzoek heeft gedaan naar een controversiële theorie van twee wetenschappers van de Columbia-universiteit dat er ooit een gigantische zondvloed is geweest in het Zwarte Zeegebied.

Gletsjers

Zo’n 12.000 jaar geleden was de Zwarte Zee een zoetwatermeer omgeven door grasland. Toen de gletsjers rond 5600 voor Christus begonnen te smelten stroomde het water in de richting van de oceanen, aldus Ballard. Vervolgens deden zich overal ter wereld overstromingen voor.

Het team reisde af naar het gebied en ontdekte op 120 meter diepte een kustlijn die dateert van 5000 voor Christus. “Het was waarschijnlijk een slechte dag,” zei Ballard. “Op een magisch moment brak het water door en raakte het hele gebied overstroomd. Veel gebouwen en ongeveer 150.000 vierkante kilometer land verdwenen onder het wateroppervlak.”

Noach wordt in de bijbel omschreven als een vader van drie kinderen die op het punt staat zijn zeshonderdste verjaardag te vieren. “In de eerste hoofdstukken van Genesis worden mensen 700, 800, soms zelfs 900 jaar oud,” zei rabbi Burt Visotzky van de Jewish Theology Seminary in New York.

Gilgamesj

Het team van Ballard ontdekte ook een scheepswrak. Hoewel hij niet denkt dat het gaat om de ark van Noach, heeft de beroemde archeoloog goede hoop bewijs te vinden van een oude gemeenschap die lange tijd geleden werd weggespoeld. In 1985 leidde Ballard een internationaal team onderzoekers naar het wrak van de Titanic.

Hoewel hij niet verwacht de daadwerkelijke ark te vinden, denkt hij wel tekenen te vinden van een beschaving die zo’n 7000 jaar geleden van de aardbodem is verdwenen. Aankomende zomer reist het team af naar Turkije. Volgens Genesis 8:4 stopte het water in de bergen van Ararat. Experts hebben vastgesteld dat deze bergen kunnen worden teruggevonden in Armenië en het oosten van Turkije.

Veel bijbelonderzoekers denken dat het verhaal van de ark van Noach is gebaseerd op verhalen van legendarische overstromingen uit het nabijgelegen Mesopotamië, met name het Gilgamesj-epos. In Mesopotamië werd de zondvloed als een historisch feit beschouwd.

Bron: Abcnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Knn
Knn
11 jaren geleden

Titel is een beetje misleidend…voor christenen dan! 😛 Als ooit ‘de Ark’ word gevonden dan loop ik naakt de marathon van Rotterdam!

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Dat er ooit een zondvloed (wellicht Tsunami?) is geweest zal ik nooit ontkennen. Het bestaan van de Ark..dat verhaal durf ik wel te ontkennen. Het moet anders een immens groot ding zijn geweest om van alle dieren een paar mee te nemen.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

“Zo’n 12.000 jaar geleden was de Zwarte Zee een zoetwatermeer omgeven door grasland. Toen de gletsjers rond 5600 voor Christus begonnen te smelten stroomde het water in de richting van de oceanen, aldus Ballard. Vervolgens deden zich overal ter wereld overstromingen voor.
Het team reisde af naar het gebied en ontdekte op 120 meter diepte een kustlijn die dateert van 5000 voor Christus.
……
Hoewel hij niet verwacht de daadwerkelijke ark te vinden, denkt hij wel tekenen te vinden van een beschaving die zo’n 7000 jaar geleden van de aardbodem is verdwenen.”

Een warrig verhaal.
Ik denk dat Robert Ballard op zoek is naar financiers.
Veel succes ….

days of our lives
days of our lives
11 jaren geleden

Hoe ga je 2 miljoen+ dierenpaartjes in een bootje stoppen, en moet je ze ook nog voederen en voorkomen dat ze elkaar niet gaan opvreten?

Verder, overstromingen zijn overal voorgekomen. In Nederland leven nog mensen die de ‘zond’vloed van 1953 hebben meegemaakt.

Ook de Middellandse zee is ontstaan door een ‘zond’vloed toen Marokko en Spanje zich geologisch van elkaar afscheidden.

Last but not least: volgens de Bijbel stond alles op aarde onder water, dus ook het Himalaya gebergte. Om dat onder water te krijgen, heb je meer water nodig dan in het hele zonnestelsel te vinden is. Waar is dat water later dan heengegaan?

De beste man heeft het over een overstroming, en niet over de Bijbelse zondvloed.

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x