Paranormaal

Werden de Britten tijdens WOI gered door engelen?

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 23 augustus 1914 kwam het Duitse leger nabij Bergen oog in oog te staan met de Britse interventiemacht. De 80.000 Britten werd geconfronteerd met een twee keer zo grote Duitse troepenmacht. Al na een paar uur trokken de Britten zich terug over de Franse grens.

In de dagen daarop zakten de Britten steeds dieper af in Frankrijk, achternagezeten door de Duitsers. De interventiemacht ontsnapte aan totale vernietiging omdat de Duitsers na enkele dagen rechtsomkeert maakten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de Engelse krant Evening News verscheen op 29 september een artikel waarin stond dat de achterhoede van de Britten weerstand moest bieden aan de grootschalige Duitse aanval. Op een bepaald moment riep één van hen in het Latijn: “Moge Sint-Joris de Engelen bijstaan.”

Daarop verscheen een lange rij gedaanten in een schijnsel. Duizenden Duitse soldaten werden gedood en de aanval werd afgeslagen. Sint-Joris, de beschermheilige van Engeland, had de hulp ingeroepen van engelen, aldus de krant.

Op 3 april 1915 meldde een andere Engelse krant dat twee Britse officieren bij terugtrekking uit Bergen hadden gezien hoe een groep engelen zich tussen de linies had geplaatst. Het gevolg was dat de Duitsers niet meer schoten, zodat de Britten konden ontsnappen. De dochter van een koorheer zou het verhaal van de officieren hebben gehoord.

Vanaf dat moment werden verhalen over reddende engelen in Engeland zeer serieus genomen. Een verpleegster zei van gewonde soldaten te hebben gehoord hoe bovennatuurlijke wezens de Britse troepen te hulp waren geschoten. En soldaat Robert Cleaver verklaarde onder ede dat hij de engelen met eigen ogen had gezien.

Er zijn ook mensen die beweren dat de Britten beelden van engelen met een reusachtige schijnwerper op de wolken hadden geprojecteerd of dat de verhalen over engelen de wereld in zijn geholpen door geestelijken of de Britse geheime dienst om het moreel op te vijzelen.

Hoewel na onderzoek bleek dat de meeste verhalen op geruchten waren gebaseerd, herinnerden sommige soldaten zich ook vreemde lichtverschijnselen te hebben gezien. Over de ‘Angels of Mons’ zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog een aantal boeken verschenen. Ook na de oorlog bleef het onderwerp boeien.

[De Redactie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Shur
Shur
9 jaren geleden

Engelen of Buitenaardsen.
Je zou zeggen dat Engelen geen duizenden mensen vermoorden – ook de Duitsers waren mensen.

herman de graaf
herman de graaf
9 jaren geleden

Op slagvelden gebeuren ongewone dingen omdat de perceptie van mensen op scherp staat.
Dat wekt slapende zintuigen.

Overigens:
Wanneer ik de huidige oplopende spanningen tussen Oost en West bekijk.
En de bereidheid van onze leiders om ons welzijn in te ruilen voor een ernstig conflict met Rusland.
Zie ik de mogelijkheid van een nucleaire holocaust steeds reëler worden..
Dan vraag ik me nu af of we binnenkort verder toenemende UFO activiteit kunnen verwachten rondom nucleaire militaire installaties. In het verleden is toch sprake geweest van het lamleggen van nucleaire installaties ?

Het is zo maar een gedachten spinsel van mij. Ik vraag het me af.

redice
redice
9 jaren geleden

waar zitten die engelen nu dan, nu dat er duizenden onschuldige mensen, waaronder vrouwen en kleine kinderen door ISIS worden afgemaakt als beesten??? kunnen ze daar eens niet gaan helpen dan misschien? geloof er geen bal van

365Y
365Y
9 jaren geleden

Als ik mij uit een documentaire van de het belgische VRT kan herinneren , staakten de Duitsers hun achtervolging niet vanwege de zgn engelen maar omdat ze niet genoeg eten ter plaatse hadden ??

Dat er aan de versie van engelen sterk getwijfeld word valt oa te lezen op de volgende websites :

van één van deze sites een deel van de tekst ;

De engelen van Mons

In het dagblad ‘Evening News’ van 29 september 1914 publiceerde de journalist Arthur Machen een verhaal over de terugtrekking uit Mons.3) Daarbij zou het Britse leger geholpen zijn door mysterieuze boogschutters, The Bowmen. Boogschutters die in de Middeleeuwen de strijd tegen de Fransen in het voordeel van de Engelsen hadden beslist. Hun in het wit geklede geesten waren in de slag bij Mons kennelijk tot niet meer in staat dan de opmars van de Duitsers enigszins te stuiten. Geleidelijk aan veranderden de boogschutters in engelen en de legende was geboren.

Hoewel het verhaal verzonnen was werd het geloofd, bevestigd door gelovigen en daardoor net zo waar gebeurd als een reële gebeurtenis. Hoe onderscheidt een buitenstaander wat wel of niet heeft plaatsgevonden aan een oorlogsfront. Het is het mechanisme van de oorlogspropaganda, een van de belangrijkste wapens om een bevolking de door de politiek-militaire leiding gevoerde oorlog blijvend te laten ondersteunen.

En als een natie hogere machten, zoals engelen aan zijn zijde heeft dan staat men sterk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn vele legenden de wereld ingezonden zoals het verhaal over Belgische kinderen die door de Duitse soldaten de handen waren afgehakt. Ook verzonnen, maar een sterk propagandamiddel en dus blijvend gehanteerd en daardoor ‘waar’ gemaakt.4)

Link naar het complete verslag : http://wereldoorlog1418.nl/berichten/mons/index.html

of deze met het specifieke onderwerp : http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/14-18/1.2065764

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x