Bewustzijn

Sturen overleden geliefden boodschappen vanuit het hiernamaals? Verbaas je over deze ’toevalligheden’

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In november 1994 wandelde Jennifer Hill met haar oma naar huis na de begrafenis van haar opa. Bij de voordeur zag ze één gardenia in bloei staan. Het was november, terwijl gardenia’s in het voorjaar en de zomer bloeien.

Gardenia’s waren haar oma’s favoriete bloem. Toen ze de bloem zag begon de oude vrouw te huilen. Het was alsof haar echtgenoot haar een boodschap stuurde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Toeval of niet?

In januari 2005 gebeurde er opnieuw iets opmerkelijks in het leven van Hill. Precies zeven jaar eerder was haar dochter overleden. De telefoon ging en ze kreeg te horen dat haar zus aan het bevallen was in het ziekenhuis.

Boodschappen

Na een zware bevalling hield ze een gezonde baby in haar armen.

“Geboorte en dood zijn zussen van elkaar. Ik ben voor altijd genezen,” schreef Hill in haar proefschrift. Ze besloot dit fenomeen nader te onderzoeken.

Hill analyseerde de beschikbare wetenschappelijke literatuur over toevallige gebeurtenissen die mensen meemaken als ze rouwen.

Sturen overleden geliefden op deze manier boodschappen?

Verbaasd

Tijdens een stille tocht voor de 49 slachtoffers van de schietpartij in nachtclub Pulse in Orlando in Florida afgelopen jaar zag een fotograaf een zwerm vogels verschijnen terwijl de namen van de slachtoffers werden voorgelezen.

Ze telde exact 49 vogels.

“Ik liet iedereen tellen,” zei ze tegen CNN. “We waren allemaal verbaasd. Het zien van de vogels gaf me een vredig gevoel.”

De rouwstoet

Psychiater Bernard Beitman noemt het voorbeeld van een man die 30 jaar lang eenden voerde bij een meer vlak bij zijn huis. Zelfs als hij ziek was vergat hij de dieren niet.

Tijdens zijn begrafenis kwam de rouwstoet bij het meer tot stilstand. Van de weg tot aan het meer stond namelijk een lange rij eenden, alsof ze hun eigen rouwstoet hadden gevormd.

“Hoe waren ze ontsnapt uit de omheining waar ze al die jaren in zaten?” vroeg dr. Beitman zich af.

“Het hek was onbeschadigd en intact en in al die tientallen jaren hadden de eenden nog nooit geprobeerd uit te breken,” vervolgde hij.

De vogel

Eén van de deelnemers van Hills studie was een 61-jarige vrouw genaamd Patricia (pseudoniem) die zich voorbereidde op een verhuizing.

Ze woonde met haar echtgenoot Jim, die zes maanden daarvoor was overleden, en haar zoon Jacob in het huis. Toen ze op het punt stond het huis te verlaten, vloog een vogel naar binnen, rechtstreeks naar Jacobs oude kamer.

In die kamer las Jim zijn zoon vaak voor en speelde hij op zaterdag altijd legertje met hem. Voor Patricia was het een teken van haar overleden man.

Beitman en Hill, maar ook andere wetenschappers die dit fenomeen hebben bestudeerd, zeggen dat dit soort ‘toevalligheden’ een genezend effect kunnen hebben.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Iep
Iep
6 jaren geleden

He zou zomaar kunnen, op de weg naar het ziekenhuis waar we moesten beslissen over ons pap, stonden zo verschrikkelijk veel fazanten in de berm…..

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Voor mij al heel gewoon, want mijn overleden vriendin (zielsverwant) stuurt mij in verschillende vormen telkens hartjes. Dit hadden we ook voor haar onverwachte overlijden zo afgesproken. We zouden namelijk als één van de twee kwam te overlijden een teken geven, zo was het afgesproken en zo gebeurde het dus ook, en nog steeds ontvang ik liefdevolle hartjes. Onlangs nog moest ik sterk aan haar denken en vond bij het opruimen op hetzelfde moment vier stenen hartjes die ik allang was vergeten en kwijt was.

Richard
Richard
6 jaren geleden

Toen mijn vader stierf had ik het heel moeilijk. Vooral door zijn jonge leeftijd en zijn pijnvolle en plotse dood kon ik het maar moeilijk verwerken. Mijn wereld stortte in.
Een paar maanden later ging ik op vakantie naar Thailand. Ik had helemaal geen zin, maar had al geboekt en vrienden en familie raadden mij aan toch te gaan.
In Thailand zette ik het op een zuipen, want ik miste mijn vader nog meer dan ooit. Het liefs was ik thuisgebleven. De reis leek mij de grootste vergissing ooit. Ik wilde de tijd vergeten.
In Chiang Mai, het noorden van Thailand, kreeg ik een droom: Ik liep door een witte gang op een vliegveld. Allerlei mensen liepen om mij heen en waren druk met hun bezigheden. Ik liep daar en plots zag ik een deur waar door de spleten licht naar buiten scheen. De deur fascineerde mij. Er waren geen andere deuren en door deze scheen ook nog eens licht. De deur scheen mij heel bijzonder en ik vroeg mensen om mij heen waar deze deur voor diende en waarom die deur daar was. De mensen liepen door en niemand scheen aandacht te schenken aan mij. Ik keek weer naar de deur en stak mijn hand uit om de deur te openen. Een vreemde twijfel ging door mij heen, maar ik voelde tegelijkertijd een ontzettende drang de deur te openen.
Ik duwde de deur open en stapte naar binnen. Het binnen stappen bezorgde mij even een grote angst. Zoiets als het moment dat je van de achtbaan van boven naar beneden rolt. Het kleine stemmetje dat vraagt of dit wel goed is. Maar eenmaal binnen voelde ik mij heel rustig en totaal niet meer bang.
Ik bevond mij in een melkwitte ‘ruimte’ die heel prettig en vertrouwd aanvoelde. Plotseling kwamen er twee vogels aanvliegen. De ene rood, de andere blauw. Zij landden op mijn schouders en begonnen heel snel in mijn oren te spreken. De rode vertelde mij, keer op keer, heel snel achter elkaar dat alles wat ik wilde weten, ik het enkel hoefde te vragen. Wat de blauwe vertelde ben ik ‘vergeten’. Tot mijn spijt. Ik probeer tot vandaag de dag nog steeds te achterhalen wat zijn woorden waren.
Toen vlogen de vogels op en waren zij verdwenen. Ik keek op en om, en daar zag ik mijn vader. Hij was jong en was in het wit gekleed. Een beetje jaren zestig kleding met wijde mouwen en broekspijpen. En witte leren laarsjes.
Wij hebben toen een heel lang gesprek gehad. Waarbij ik vooral veel vragen had en hij mij veel vertelde.
Aan het einde van het gesprek zei hij dat het tijd was om te gaan. Ik vroeg hem, in lichte paniek, wanneer ik hem weer zou zien. “Wij zien elkaar weer’. Beloofde hij.
Ik werd wakker met tranen in mijn ogen, en daarna heb ik de bars vaarwel gezegd en nog iets gemaakt van mijn reis.
Na de droom voelde ik mij rustiger en kon alles een plekje geven.
Het verdriet is nog een vers want ik mis hem nog steeds. Maar ik heb mijn verschrikkelijke verdriet een vredig plekje kunnen geven. En dat is een hele fijne herinnering.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Dat zijn geen toevalligheden , dat is gewoon contact met gene zijde……….Als de mens nu eens zichzelf zou ontwikkelen , naar binnen kijken i.p.v. naar buiten zou er een wereld voor hem open gaan…
Ik zou me geen raad weten als ik deze contacten niet had ….dan was dit aardse leven voor mij niet leefbaar……
Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat ik twee werelden leef…. Dat wil niet zeggen dat ik geen aards plezier kan maken, en liefhebbende mensen ken… maar ik ken en voel die andere wereld ook en die gevoelens zijn zooo zuiver en liefdevol en zo betrouwbaar …. ik zou willen dat iedereen dat had… Dan hadden we een totaal andere wereld , deze periode vind ik helemaal moeilijk, t lijkt wel of de mens op hol is geslagen, al dat negatieve en klagende , elkaar beschuldigende mensheid en ook allemaal in het openbaar…..En nee dan wordt het moeilijk om open te staan voor de prachtige krachten van gene zijde…….

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x