Mens en Dier

Bijengif kan hiv vernietigen

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van de Washington University in St. Louis hebben gezegd dat bijengif het humaan immunodeficiëntievirus of hiv kan vernietigen.

In een nieuwe studie tonen ze aan dat mellitine, het hoofdbestanddeel van het toxine van de honingbij, kan helpen bij het doorbreken van de beschermingslaag rond het virus.

“We vallen een inherente fysieke eigenschap van hiv aan,” zei Dr. Joshua Hood in een verklaring. “Theoretisch is het virus niet in staat zich aan te passen aan deze aanval. Het virus moet zijn voorzien van een beschermende laag, een dubbellaags membraan dat het virus bedekt.”

De studie, verschenen in het tijdschrift Antiviral Therapy, stelt dat nanodeeltjes met mellitine gebruikt kunnen worden tegen hiv-besmettingen die niet kunnen worden behandeld met medicatie.

Vaginale gel

Medewerkers van de universiteit zeiden ook dat er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een vaginale gel die de verspreiding van hiv kan helpen voorkomen.

“We hopen dat mensen deze gel kunnen gebruiken in gebieden waar hiv zich gemakkelijk verspreidt, zodat infectie kan worden voorkomen,” lichtte Hood toe.

Pijnverzachtende werking

Afgelopen maand ontdekten onderzoekers van de Universiteit van North Carolina nog dat bijengif rug- en beenpijn aanzienlijk kan helpen verzachten.

Hoewel bijensteken al in oude volkstradities werden ingezet tegen allerlei kwaaltjes, lijkt de moderne medische wereld nu pas gewonnen voor de pijnverzachtende werking van het gif.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Ik neem gewoon aan dat dit de waarheid is.Blijft er over om te zeggen dat het ontzettend slecht gaat met de bij in Nederland, en de ons omringende landen.Een Mevr. uit de omgeving Sneek die Imker is, waarschuwt middels de Leeuwarder courant regelmatig, dat als het zo door gaat, de bestuiving van bloemen die afhankelijk zijn van de bij, op deze manier gaan uitsterven, met weer verdere gevolgen van dien!!Gaat het tempo van de bijensterfte zo voort, dan komt zelfs de voedselvoorziening van de mensheid in gevaar.

LarsH
LarsH
9 jaren geleden

Goed artikel wederom. Maar om nu een bij te benaderen om je vervolgens te laten steken, is weer een ander discutabel verhaal. Er bestaan klinieken waar je jezelf door bijen kan laten steken om kwalen te genezen heb ik op televisie een keer gezien.

Robrand
Robrand
9 jaren geleden

Misschien wil de industrie wel de bij, die gratis is, uitroeien en kleine robotachtige bijtjes voor de bestuiving introduceren. Kassa natuurlijk!

meuron
meuron
9 jaren geleden

Daarom nog even deze overbekende uitspraak van chief seattle die meer en meer bewaarheid wordt :

Pas als de laatste boom geveld,
de laatste rivier vergiftigd,
de laatste vis gevangen is,
zal de mens vaststellen
dat geld niet eetbaar is

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x