Het Complot

Syrische rebellen in het geheim getraind door Westen

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De westerse betrokkenheid bij het Syrische conflict reikt een stuk verder dan aanvankelijk werd gedacht. Vanuit Jordaans grondgebied worden Syrische rebellen opgeleid door Franse en Britse geheim agenten.

De Britse overheid geeft toe hulp te leveren aan de Syrische opposite in de vorm van kogelvrije vesten en nachtkijkers.

De Franse en Britse geheim agenten zijn in Jordanië actief betrokken bij het opleiden van rebellengroepen. Die zouden in actie komen in het geval het regime in Damascus in zou storten.

Westers wapentuig

Er verschijnen steeds meer berichten dat de Syrische rebellen zich bedienen met westers wapentuig. Afgelopen week meldde The New York Times dat Saoedi-Arabië via Kroatië geavanceerde antitankwapens naar Syrië doorsluist.

Britse overheidsfunctionarissen lieten weten dat de door het Westen getrainde rebellen uiteindelijk in staat moeten zijn om de vluchtelingen langs de Jordaans-Syrische grens ‘bescherming te bieden’. Het valt volgens The Guardian te betwijfelen of de trainigsmissie daadwerkelijk tot doel heeft om vluchtelingen op te vangen, of dat offensieve redenen aan de missie ten grondslag liggen.

Militaire hulp

De Europese Unie heeft de regels voor militaire hulp aan de Syrische rebellen recentelijk versoepeld. Militaire hulp mag worden geboden om ‘de burgers te beschermen’.

Dat kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. De Fransen en Britten zien de versoepeling als vrijbrief om militaire hulp, al dan niet in het geheim, aan de rebellen te geven.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m&m
m&m
9 jaren geleden

de leiders moeten allemaal weg.
de klauw van het westen reikt verder dan je denkt.

mb
mb
9 jaren geleden

Die rebellen worden allang geholpen door het westen. Anders versla je het syrische leger niet.

Justin
Justin
9 jaren geleden

John Pilger is Jacque Cousteau onder de journalisten. Check this out: The War You Don’t See:

https://plus.google.com/photos/114976837901942280347/albums/5834702870373417233/5834702872772415874

Robrand
Robrand
9 jaren geleden

Waarom steunen de Westerse leiders de opstandelingen? Weten ze dan niet dat wanneer deze lui aan de macht komen, Israel er slechter af zal zijn en dat er dan geheid oorlog komt met Syrie? Willen ze de Russiche invloed op deze manier weren? Denken ze soms dat Rusland geen betrekkingen met de nieuwe leiders zal aanknopen? En hebben ze niet gezien dat in al de landen die zhn ‘bevrijd’ werden er de Sharia-wetgeving (waarvan deze leiders zeggen dat het barbaars is) officieel is geintroduceerd?

Je vraagt je af of de Westerse leiders wel goed kunnen nadenken…..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x