Het Complot

Bill & Melinda Gates Foundation trekt zich onder druk terug uit conservatieve groep

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er komt momenteel zeer veel aan het licht over belangenverstrengeling tussen grote corporaties en politieke instellingen.

Op maandag zwoer de Bill & Melinda Gates Foundation haar financiële steun aan de American Legislative Exchange Council (ALEC), een invloedrijke conservatieve non-profitorganisatie die wetsvoorstellen voorbereidt voor beleidsmakers, te beëindigen.

In de afgelopen twee jaar droeg de stichting van Bill Gates meer dan 300.000 euro bij aan ALEC, meldt Roll Call. “We hebben een donatie gedaan die gericht is op het aanbieden van informatie aan beleidsmakers van ALEC over de effectiviteit van leraren en financiën van scholen,” zei woordvoerder van het bedrijf Chris Williams.

Invloedrijke sponsoren

De American Legislative Exchange Council (ALEC) werd bijna 40 jaar geleden opgericht om conservatieve beleidsmakers bij elkaar te brengen zodat ze ideeën konden uitwisselen. De afgelopen 20 jaar zijn grote corporaties steeds meer gaan lobbyen bij deze denktank om invloed te krijgen op de politiek. Ook zijn het vooral de grote corporaties die lid zijn van ALEC.

Belangenverenigingen als Color of Change zijn recentelijk begonnen invloedrijke sponsoren van ALEC aan te vallen. Afgelopen week kondigden Kraft Foods Inc., Coca-Cola Co. en Inuit Inc. al aan niet langer de organisatie te zullen steunen. Pepsi verliet ALEC in januari.

AT&T

Color of Change heeft haar zinnen nu gezet op een ander lid van ALEC, te weten telecomgigant AT&T. “Nadat ze van ons hoorden dat ALEC betrokken is bij het onderdrukken van kiesrecht, hebben grote corporaties als Coca-Cola, Pepsi en Kraft besloten de groep niet langer te financieren,” zei algemeen directeur van Color of Change Rashad Robinson. “Maar ondanks vele brieven, emails en telefoontjes van Color of Change lijkt het AT&T niet te deren dat haar dollars worden gebruikt om de democratie te ondermijnen. Het wordt tijd dat AT&T luistert naar de stem van het volk.”

Directeur strategie van Color of Change Gabriel Rey-Goodlatte zei dat transparantie het beste wapen is van progressieve belangenverenigingen die opkomen voor de consument. Color of Change zal zich blijven inspannen om bedrijven te ontmaskeren die ALEC nog altijd steunen. De groep mobiliseert aanhangers middels een combinatie van email en sociale media.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x