Homepagina » Het Complot » Bill & Melinda Gates Foundation trekt zich onder druk terug uit conservatieve groep
billgates9238742934344

Bill & Melinda Gates Foundation trekt zich onder druk terug uit conservatieve groep

Er komt momenteel zeer veel aan het licht over belangenverstrengeling tussen grote corporaties en politieke instellingen.

Op maandag zwoer de Bill & Melinda Gates Foundation haar financiële steun aan de American Legislative Exchange Council (ALEC), een invloedrijke conservatieve non-profitorganisatie die wetsvoorstellen voorbereidt voor beleidsmakers, te beëindigen.

In de afgelopen twee jaar droeg de stichting van Bill Gates meer dan 300.000 euro bij aan ALEC, meldt Roll Call. “We hebben een donatie gedaan die gericht is op het aanbieden van informatie aan beleidsmakers van ALEC over de effectiviteit van leraren en financiën van scholen,” zei woordvoerder van het bedrijf Chris Williams.

Invloedrijke sponsoren

De American Legislative Exchange Council (ALEC) werd bijna 40 jaar geleden opgericht om conservatieve beleidsmakers bij elkaar te brengen zodat ze ideeën konden uitwisselen. De afgelopen 20 jaar zijn grote corporaties steeds meer gaan lobbyen bij deze denktank om invloed te krijgen op de politiek. Ook zijn het vooral de grote corporaties die lid zijn van ALEC.

Belangenverenigingen als Color of Change zijn recentelijk begonnen invloedrijke sponsoren van ALEC aan te vallen. Afgelopen week kondigden Kraft Foods Inc., Coca-Cola Co. en Inuit Inc. al aan niet langer de organisatie te zullen steunen. Pepsi verliet ALEC in januari.

AT&T

Color of Change heeft haar zinnen nu gezet op een ander lid van ALEC, te weten telecomgigant AT&T. “Nadat ze van ons hoorden dat ALEC betrokken is bij het onderdrukken van kiesrecht, hebben grote corporaties als Coca-Cola, Pepsi en Kraft besloten de groep niet langer te financieren,” zei algemeen directeur van Color of Change Rashad Robinson. “Maar ondanks vele brieven, emails en telefoontjes van Color of Change lijkt het AT&T niet te deren dat haar dollars worden gebruikt om de democratie te ondermijnen. Het wordt tijd dat AT&T luistert naar de stem van het volk.”

Directeur strategie van Color of Change Gabriel Rey-Goodlatte zei dat transparantie het beste wapen is van progressieve belangenverenigingen die opkomen voor de consument. Color of Change zal zich blijven inspannen om bedrijven te ontmaskeren die ALEC nog altijd steunen. De groep mobiliseert aanhangers middels een combinatie van email en sociale media.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

pfizer

Voormalig vicepresident Pfizer trekt aan alarmbel: ‘Ze willen jou en je familie doden’

De overheid liegt over de coronavarianten en ...

vaccinatie

Massa-vaccinatiecentrum sluit deuren nadat slechts 58 mensen komen opdagen

Veruit de meeste leraren uit de Franse ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x