Binnenland

Bezoek Zelenski op Dodenherdenking wekt woede: ‘Brutaler kan het niet’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

De Oekraïense president Zelenski is in Nederland. Donderdag heeft hij een gesprek met premier Rutte. Het is zijn eerste bezoek aan Nederland.

Nederland steunt Oekraïne met wapens en geld. Dit jaar maakt het kabinet 2,5 miljard euro vrij voor steun aan het land. Vorig jaar sprak Zelenski de Tweede Kamer toe via een videoverbinding.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De president gaf een toespraak met de titel ‘Geen vrede zonder gerechtigheid voor Oekraïne’. Diverse politici hebben laten weten daar niet bij aanwezig te zijn. “Ieder Kamerlid moet zelf weten of hij bij de ontmoeting met Zelenski wil zijn of niet. Maar ik zal er zelf dadelijk in ieder geval niet bij zijn. Vandaag gaat het wat mij betreft in Nederland niet over hem, maar over onze eigen nationale Dodenherdenking,” reageert PVV-leider Geert Wilders.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel misplaatst

Ook Kamerlid Wybren van Haga was er niet bij. “Wat BVNL betreft moeten wij ons vandaag richten op het herdenken van een andere oorlog en de slachtoffers daarvan. De timing van dit bezoek is op zijn zachtst gezegd ongelukkig en toont opnieuw het gebrek aan connectie met de samenleving van dit kabinet,” zegt hij.

Fractievoorzitter van de PVV in de Eerste Kamer Marjolein Faber voegt toe: “Ook wat mij betreft gaat het vandaag om onze Dodenherdenking. Ik zal ook niet bij de ontmoeting met Zelenski zijn.”

Daarnaast liet BBB-voorvrouw Caroline van der Plas de Kamervoorzitter weten dat ze niet bij de ontmoeting met Zelenski zal zijn. “Dat dit bezoek juist nu moet, vind ik heel misplaatst.”

Dolkstoot in het hart van de Russen

Zelenski op 4 mei invliegen, is volgens mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix een ‘cynische propagandastunt op het meest pijnlijk denkbare moment’.

Financieel expert Ab Flipse stelt dat de Dodenherdenking met de aanwezigheid van Zelenski nooit meer hetzelfde zal zijn. “Zijn aanwezigheid op 4 mei is een dolkstoot in het hart van de Russen. In de Tweede Wereldoorlog leed de Sovjet-Unie de grootste verliezen. Ruim 23 miljoen mannen, vrouwen en kinderen zijn er in die oorlog omgekomen.”

Brutaler kan het niet

“Het kan dus altijd nog erger. En dat op Dodenherdenking. Het koppelen van onze vrijheid aan een corrupt kleptocratenregime. Brutaler kan het niet,” twittert privacy-expert Bas Filippini.

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk vraagt: “De Dodenherdenking politiseren gebeurt helaas al jaren. Grünberg meende zelfs te moeten provoceren. En nu komt Zelenski om het hopeloos impopulaire kabinet een pr-boost te geven. Wie bedenkt zoiets?”

4.7 198 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

213 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Lejeune
Rob Lejeune
11 maanden geleden

cocainejunk

Henk
Henk
11 maanden geleden

Rustig jongens, hij is slechts een acteur…

gaafland
gaafland
11 maanden geleden

Zelenski als bezoeker bij dodenherdenking?

Tuurlijk, een NAZI sympathisant uitnodigen bij de herdenking van de slachtoffers van de nazi’s.

Ze spugen gewoon in ons gezicht de clowns uit vak K en hun WEF bazen.

Paulien
Paulien
11 maanden geleden

Respectloos! Totaal uit de werkelijkheid losgezongen .. Bah!

Back to top button
213
0
We lezen graag je reactie!x