Natuur en Milieu

Ex-premier gaat tijdens deze speech hard in tegen de algemeen aanvaarde opvattingen over klimaatverandering

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voormalige Australische premier Tony Abbott heeft tijdens een speech in Londen gezegd dat klimaatverandering waarschijnlijk iets goeds is.

Het beleid om klimaatverandering tegen te gaan vergeleek hij met ‘primitieve volkeren die ooit geiten offerden om de vulkaangoden tevreden te stellen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Abbott deed zijn uitspraken tijdens een bijeenkomst die was georganiseerd door de Global Warming Policy Foundation (GWPF).

Volstrekte onzin

Het aanvallen van mensen die de klimaatwetenschap niet accepteren doet hem denken aan de Inquisitie, de gedachtepolitie door de jaren heen.

Het is volgens hem ‘volstrekte onzin’ dat er wetenschappelijke consensus is over klimaatverandering.

Maatregelen die gericht zijn op klimaatverandering zullen de economie schade toebrengen en zijn vergelijkbaar met primitieve volkeren die ooit geiten offerden om de vulkaangoden tevreden te stellen, aldus Abbott.

Schade

“Tot nu toe is het juist het klimaatbeleid dat schade veroorzaakt,” zei hij. “Klimaatverandering is waarschijnlijk iets goeds; het doet meer goed dan kwaad.”

“Er is bewijs dat hogere CO2-concentraties de aarde groener maken en leiden tot grotere oogsten,” voegde hij toe. “In de meeste landen sterven meer mensen als gevolg van extreme kou dan hittegolven.”

Een studie uit 2015 in The Lancet laat inderdaad zien dat er veel meer mensen sterven als gevolg van koud weer dan warm weer.

Post-christelijke theologie

Abbott noemde klimaatverandering een ‘post-christelijke theologie’.

De voorzitter van de GWPF is Nigel Lawson, minister van Financiën in de regering Thatcher. Hij zei onlangs tegen de BBC dat de wereldtemperatuur in het afgelopen decennium licht is gedaald.

Bekijk de speech van Abbott hieronder in zijn geheel:

Foto: YouTube/GWPF

[GWPF]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
6 jaren geleden

Ja het valt niet om de slapende wakker te maken , dat onder vind deze persoon aan den lijve , door studie of bestuderen kan men kennis vergaren en de kennis zelf heeft ook zijn tegenstellingen , het is ook dit die de strijd veroorzaakt van het spelletje ja en nee, nee is een tegenovergestelde van ja en andersom ook, komen dan met cijfertjes die dan weer worden vergeleken met andere cijfertjes , de hoogste schoort natuurlijk zo werkt ook een stem gedrag op Een leider ook gaat om het getal de sterkste wint , net als in de natuur de sterkste overleeft het menselijke gedrag van getallen cijfertjes bestuderen het is een primitief gedrag aan onderwerping van getallen cijfertjes de sterkste overleeft de democratie kan en is niets anders dan onderworpen aan de grillen van het primitieve vechten en overleven en daar zijn genoeg middelen voor, ja de slapende wakker maken valt niet mee .. met donder en hemels vuurwerk moet men spreken tot slappe en slapende zielen, Doch de stem van schoonheid spreekt zacht, zij sluipt slechts binnen in de wakkere zielen..

Peter
Peter
6 jaren geleden

Ook dit klimaatprobleem is een vorm van cognitieve dissonantie.
Ook al leerde we op de middelbare school dat door het fotosyntheseproces we juist CO2 nodig hebben voor de plantengroei.
Zonder CO2 zal alles op den duur sterven.

war on error
war on error
6 jaren geleden

Abbot had wel wat meer ’to-the-point’ kunnen zijn. Gelijk heeft hij dat het WC-eend wetenschap is.
Wetenschappers die niet meelopen met de klimaatgekkies worden afgesneden van contract research, de algemeen gepromote WC-eend onderzoeken.
In werkelijkheid gaat het niet om klimaat. Maar om belastingheffing – door de VN, afbraak van het kapitalisme en opleggen van Soros’ ‘newconomy’. Communistische herverdeling van welvaart.
Enkele bronnen; niet de minste!:

CO2 An Excuse for Money Grab by the UN
But the United Nations doesn’t really care about CO2 – it is just an excuse for grabbing money. A 2004 report from the United Nations University
[ http://www.unescap.org/tid/mtg/egmrti_ref272.pdf ] states:
• “How can we find an extra US$ 50 billion for development funding? Our focus is on flows of resources from high-income to developing countries.” http://appinsys.com/GlobalWarming/UN_GlobalTax.htm

-> During an interview with Germany’s NZZ Online Sunday, UN official Ottmar Edenhofer declared, “We redistribute de facto the world’s wealth by climate policy.”

Nog 1 veelzeggende quote:
“At a news conference last week in Brussels, Christiana Figueres, executive secretary of U.N.’s Framework Convention on Climate Change, admitted that the goal of environmental activists is not to save the world from ecological calamity but to destroy capitalism.”
https://www.intellihub.com/bottom-line-from-the-paris-global-warming-summit/

The 2030 Agenda for Sustainable Development, supported by Barack Obama and Pope Francis, calls for global redistribution of wealth. https://youtu.be/LtPu1-CxhHA

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x