BinnenlandCorona

Bus vol coronabetogers aan de kant gezet door politie: ‘Kijk, zo ziet een dictatuur eruit’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amsterdamse burgemeester Halsema heeft vandaag een noodbevel afgekondigd voor het Museumplein. Dat betekent dat niemand er meer mag zijn. Ondanks een demonstratieverbod waren er naar schatting vele duizenden betogers aanwezig.

Op beelden is te zien dat Halsema de marechaussee heeft ingeschakeld. “De koninklijke marechaussee wordt dus ingezet tegen burgers die willen demonstreren, wat – zoals Halsema zei – één van de belangrijkste bouwstenen is van een democratie. Dat het nu normaal is om demonstranten preventief te fouilleren zegt iets over de teloorgang van dit land,” schrijft politiek verslaggever Paso Dagori.

Allemaal aangehouden

Er zijn ook mensen van de weg gehaald die onderweg waren naar het Museumplein. Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft beelden op social media gezet van een bus vol coronabetogers die aan de kant is gezet door de politie.

Een politieagent zegt dat ze rechtsomkeert moeten maken. “Als jullie Amsterdam in gaan, dan worden jullie allemaal aangehouden,” zegt de agent.

Grondrechten niets meer waard

“Kijk, zo ziet een dictatuur eruit waar grondrechten niets meer waard zijn,” stelt Van Houwelingen. “Demonstreren voor ‘het klimaat’ of tegen ‘Zwarte Piet’ is allemaal prima in Amsterdam. Maar als je het totalitaire regime uitdaagt en gaat demonstreren voor de vrijheid wordt iedereen ineens gearresteerd.”

4.9 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieternella
Pieternella
1 jaar geleden

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat die demonstranten hebben gedaan. Hebben ze een omweg gemaakt en zijn ze alsnog gaan demonstreren?

Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Verschrikkelijk ? wat laat Nederland zich in de kaart kijken! Dictatuur! ? Bah ? ?

Marcow
Marcow
1 jaar geleden

Vanaf nu totaal geen respect meer voor de ME en Politie.

zo en dat is nu mij ook duidelijk geworden.

Klaar.

Eelke
Eelke
1 jaar geleden

Wat een schande!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

119
0
We lezen graag je reactie!x