Homepagina » Mens en Dier » Bill Gates wil zon verduisteren, critici vrezen het ergste
zon
Foto: Bill Gates (Flickr/BorsheimsJewelry CC BY 2.0)

Bill Gates wil zon verduisteren, critici vrezen het ergste

Het project waarbij wetenschappers miljoenen tonnen kalk in de stratosfeer willen brengen om zonlicht tegen te houden en ‘de aarde af te koelen’, gaat waarschijnlijk in juni van start. Mensen van de Harvard-universiteit laten dan een grote ballon op in het Zweedse Kiruna, die twee kilo kalk in de stratosfeer achterlaat.

Het doel van de missie, die wordt gesteund door miljardair Bill Gates, is om een deel van het zonlicht te reflecteren en ‘klimaatverandering tegen te gaan’. De kalk veroorzaakt een kilometerslange pluim die de wetenschappers vervolgens gaan bestuderen. Ze willen onder andere weten hoe de deeltjes reageren op de lucht.

Het idee om een soort zonnescherm rond de hele wereld te plaatsen, bestaat al langer. Vooral na de uitbarsting van de Pinatubo-vulkaan in 1991 werd er veel over gesproken. Wetenschappers onderzochten toen de effecten van de enorme zwavelwolk die opsteeg naar de stratosfeer.

Geknutsel aan het klimaat

Zwavelzuurdruppeltjes fungeerden als kleine spiegels en weerkaatsten het zonlicht. Als gevolg hiervan zou de temperatuur op aarde 1,5 jaar lang een halve graag lager hebben gelegen.

Experts, waaronder Sir David King van de Universiteit van Cambridge, hebben al gewaarschuwd dat de controversiële techniek verwoestende gevolgen kan hebben voor weersystemen. Volgens sommige deskundigen zou zelfs de ozonlaag vernietigd kunnen worden, die ons beschermt tegen schadelijke UV-straling.

Dit geknutsel aan het klimaat, waar Gates miljoenen dollars in investeert, kan ook de zeestromen verstoren. Er kunnen extreme klimatologische gebeurtenissen plaatsvinden, waarbij bijvoorbeeld landbouwgrond wordt vernietigd, soorten worden uitgeroeid en epidemieën ontstaan.

Zonnebrandcrème

Je zou in de ene regio de perfecte klimatologische omstandigheden kunnen creëren, maar tegelijkertijd grote schade aanrichten in een andere. Een temperatuursverandering zou een verschuiving in de neerslagpatronen veroorzaken. Je kunt niet voorspellen hoe het weer op de lange termijn zal reageren op zo’n laag ‘zonnebrandcrème’ rond de aarde.

Diezelfde Bill Gates heeft deze week overigens in een interview met een Poolse krant gezegd dat pas eind 2022 alles weer normaal is. Eerder zei hij nog dat we dit jaar weer terug zouden gaan naar normaal.

[Wochenblick]
4.3 42 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nico
Nico
1 maand geleden

Snowpiercer. Netflix .watch.

Arieh
Arieh
Reactie op  Nico
1 maand geleden

Grappig, wilde het zelfde commenten. Idd ja kwam ook zo’n stukje voorbij over wetenschappers, zond verduisteren enzo…
Knoeiers

mikkie
mikkie
Reactie op  Arieh
1 maand geleden

hoop dat intelligentere entiteiten hier op tijd ingrijpen.

Louis
Louis
1 maand geleden

Als die man niet geestelijk gestoort is eet ik mijn hoed op!. dat die man nog in leven is begrijp ik niet.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Louis
1 maand geleden

En de vierde engel stak de trompet. En een derde deel van de zon werd getroffen, en een derde deel van de maan en een derde deel van de sterren, zodat een derde daarvan verduisterd werd, en de dag voor een derde deel geen licht gaf en zo ook de nacht. (Rev. 8.12) En de vijfde engel stak de trompet. En ik zag een ster die uit de hemel op de aarde was neergestort. En zij opende de put van de afgrond. En rook steeg op uit de put, de zon en de lucht werden erdoor verduisterd. (Rev 9.1)

Maria
Maria
Reactie op  MdeFilosoof
1 maand geleden

We zijn al in openbaring 13 vers 11. Alleen gelooid ik niet in God, zo wel wordt t hoog tijd dat Hij/zij wie dan ook de ellendige schepping met een hele harde boem in 1 klap uit elkaar laat vliegen, God van goedheid, de wereld is een grote ellendige agressieve. Klotebol. Allen door t bestaan van de mensheid die geestelijk alleen maar de-evolutie veroorzaakt

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Louis
1 maand geleden

hier wordt n mens toch wel zat van…..al die malloten op deze arrde………..

Rob
Rob
Reactie op  elisabeth
1 maand geleden

Alles wat natuurlijk en essentieel is moet vernietigd worden. De zon is een belangrijke (essentiële) bron voor het leven op Aarde. Dat verduisteren van de zon doen ze echter al decennia met de bekende chemtrails. Solar Radiation Management noemen ze dat met een mooi woord (om het interessant te laten lijken)

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Louis
1 maand geleden

Waar hij van daan komt valt hij niet op !

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

Wanneer is het gehaktdag?

Den tuut
Den tuut
Reactie op  Louis
1 maand geleden

Idd er zitten er voor minder in een zothuis, en er zijn er ook al voor minder wat kleiner gemaakt

Chello
Chello
1 maand geleden

Ik had vroeger wel respect voor hem, maar over de laatste paar jaren zie ik een man die een gestoorde idioot is met veel te veel geld en denkt dat hij de wereld kan beheersen en voor GOD kan spelen.

Dubito
Dubito
Reactie op  Chello
1 maand geleden

Over het algemeen eindigen zulke mensen in een dwangbuis in een rustig gelegen, goed van de buitenwereld afgesloten inrichting.

Kom je mee, Bill? Kom maar, het is tijd joh….ja, je hebt de wereld gered. Kom nou maar….

Rob
Rob
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Nee, alleen burgers worden in dat soort inrichtingen terecht als ze een vergrijp hebben begaan wat niet aan de regels van het systeem voldoet. Dit soort psychopaten staan buiten het systeem. Het IS hun systeem maar dat wordt alleen op het volk toegepast. Dit soort figuren zijn het kwaad in lichamelijke vorm en ze spelen machtspelletjes met mensenlevens. Daar zijn de wetten en regels voor bedoeld.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Compleet bezopen.
Naast die giftige pseudovaccin wil hij de mensheid ook nog eens uitroeien door het klimaat kouder te maken.
Warmte betekent de tijd van voorspoed, kou betekent de tijd van tegenspoed.

Overigens denk ik dat het effect van de 2 kg kalk – zoals eigenlijk ook wel te lezen is in dit artikel – wel meevalt want als je bekijkt wat Tsar Bomba heeft aangericht dan moet je heel wat meer kalk de lucht insmijten.

Isabeau
Isabeau
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Die 2 kilo is een proef. In het artikel wordt gesproken over ‘miljoenen tonnen’..
Oftewel miljoen = 1.000.000
Ton = 1.000
1 miljoen ton = duizend miljoen = 1 miljard = 1.000.000.000 kilo(!) en dan een niet nader benoemd meervoud daarvan.

Wat maakt het zo lastig om van Moeder Aarde te houden zoals ze is? Ze dealt al millennia met onze expansie- en voortplantingsdrift, waarvan vooral de laatste 200 jaar extreem zwaar zijn geweest vanwege oa de industriële revolutie.
De mensheid is het enige dier dat de eigen habitat vernietigt en alles wat eromheen is..

Remco
Remco
Reactie op  Isabeau
1 maand geleden

Satanisten vernietigen de habitat van de mensheid, niet wij. Uiteindelijk vernietigen ze ook zichzelf want het kwaad heeft de neiging zich destructief naar zichzelf op te stellen.

Isabeau
Isabeau
Reactie op  Remco
1 maand geleden

Satanisten zijn…. geen mensen?

Onwell
Onwell
Reactie op  Isabeau
1 maand geleden

Satanisten hebben de empathie van een varaan. In die zin zijn het lizzard people. They live!

Willem Hulscher
Willem Hulscher
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Het is alleen maar een proefneming die 2 kilo. Wacht totdat hij denkt het goed is. Dan gaan er miljoenen tonnen de lucht in….

solo
solo
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Het project waarbij wetenschappers miljoenen tonnen kalk in de stratosfeer willen brengen om zonlicht tegen te houden en ‘de aarde af te koelen’, gaat waarschijnlijk in juni van start.

Dirk
Dirk
1 maand geleden

Wie is bij machte deze gek met demonische aspiratie te stoppen. Deze man heeft al heel veel schade en ellende aangebracht op de wereld en hier hebben we een “premier” die o.a. ook met hem contacten onderhoud. Oh u gelooft het niet, neem dan de moeite eens verder te kijken en lezen dan de regulier media.

OptimaForma
OptimaForma
Reactie op  Dirk
1 maand geleden

Wij allemaal kunnen dat. En alleen wij samen. Verwijder Windows. Trek de router uit de muur. Isoleer je huis tegen straling. Dan ben je echt al een heel eind

Mickey
Mickey
1 maand geleden

Terug naar normaal is in onze handen… als wij blijven pasief blijven ziten en niest doen. Kl**tzak bill en vrienden rutte en ezv gaan ons vernitigen!

Jozef
Jozef
1 maand geleden

Waarom houdt niemand die gevaarlijke psychopaat tegen? Dat misselijke gedrocht gaat de wereld vernietigen.

salvar
salvar
Reactie op  Jozef
1 maand geleden

er zijn er teveel die gek zijn en aan de verkeerde kant staan.

solo
solo
Reactie op  Jozef
1 maand geleden

Jij misschien?

Ben Grijseels
Ben Grijseels
1 maand geleden

als nu eens kappen met het kappen van de bomen in het Amazonegebied en in de rest van de wereld en als ze toch bomen kappen laten ze er dan nieuwe bomen er voor teug planten

ItsMe
ItsMe
Reactie op  Ben Grijseels
1 maand geleden

En de zee is nu nog verder overspoeld met plastic (mondkapjes), dankzij het WEF die het zo goed voor heeft zogenaamd met de natuur.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  ItsMe
1 maand geleden

Kinderarbeid wordt er ook nog door bevorderd, want die zitten vaak op de grond die dingen te naaien, daarna gaan ze in een badje met bleek.

Schrander
Schrander
Reactie op  ItsMe
1 maand geleden

Meer mondkapjes dan kwallen

Willem Hulscher
Willem Hulscher
Reactie op  Ben Grijseels
1 maand geleden

Stop dan met vlees eten. Want al die bossen die verbrand worden is voornamelijk voor veeteelt. Vlees consumptie neemt nu al 70% van alle beschikbare landbouwgrond in beslag. Vlees vraagt 5 tot 10x meer energie dan eruit komt

Arendsoog
Arendsoog
Reactie op  Willem Hulscher
1 maand geleden

Niet helemaal waar, bossen worden ook massaal gekapt voor biomassa, productie van biobrandstof en het verbouwen sojaproducten voor mensen die geen vlees eten.

OptimaForma
OptimaForma
Reactie op  Arendsoog
1 maand geleden

Juist

Isabeau
Isabeau
Reactie op  OptimaForma
1 maand geleden

Waarom voelen vleeseters zich daar toch altijd op aangevallen?
Ik ben vegetariër en krijg a l t i j d de vraag waarom ik geen vlees eet (wat eigenlijk ‘niet wil(!) eten zou moeten zijn).

Hoe komt het dat ik, voor ik vegetarisch ging eten, n o o i t de vraag kreeg waarom ik wel vlees at…?!?

‘Beter Leven ***’
Wat is er ‘beter leven’ aan in plastic verpakte stukken dood dier? Met een rood lampje in een groen schaaltje om het gezonder te doen lijken?
Dat dier heeft geleefd met de dood op de hielen, als consumptie artikel. Om menselijke lust en trek te stillen.

Lijkt dat nou niet een beetje op wat er nu gebeurd met ons?
Als schapen naar de slacht.. en van de opdrijvers, metalen pinschieters, electro shock toedieners, knuppelaars…. lijkt er geen een zich te bekommeren om wat ons aangedaan wordt.

……..

Onwell
Onwell
Reactie op  Isabeau
1 maand geleden

Zo lang we onder een regime leven dat mensen tot bloedens toe knuppelt omdat ze hun mening uiten die datzelfde regime niet bevalt zal er weinig veranderen. Het gaat om de mens en dier verachtende mentaliteit..

Roosje
Roosje
Reactie op  Ben Grijseels
1 maand geleden

Precies!!! Dan koelt onze aarde op natuurlijke manier af.!!

solo
solo
Reactie op  Ben Grijseels
1 maand geleden

Is in EU al jaren verplicht

Peter
Peter
Reactie op  Ben Grijseels
1 maand geleden

Dat terug planten is een goed idee, maar het kost veel tijd voordat een boom weer groot is !, blijf er daarom vanaf !

Roosje
Roosje
1 maand geleden

Bil Gates wil zon verduisteren!!!! Deze man is volledig ontoerekeningsvatbaar! En een gevaar voor de mensheid…maar omdat hij een multimiljonair is ,kan hij zijn gang gaan?
Wanneer wordt er ingegrepen?

Babet
Babet
Reactie op  Roosje
1 maand geleden

en dan die WETENSCHAPPERS, universiteiten die zich met hun zogenaamde IQ hiervoor lenen.

Als er iets bewezen is hier dan is het wel dat wetenschappers OERDOM zijn.

Je wint het niet van God!
Achterlijke malloten.

Jolijn
Jolijn
Reactie op  Babet
1 maand geleden

de universiteiten worden door deze zelfde griezel gefinancierd zodoende dat ze zijn opdracht uitvoeren…..corruptie ten topen heel griezelig

Babet
Babet
Reactie op  Jolijn
1 maand geleden

Klopt Jolijn is ook zo. Dan nog.
Wat doen mensen allemaal wel niet en dat alleen maar voor geld?

Ziel en zaligheid verkopen.

Roosje
Roosje
Reactie op  Babet
1 maand geleden

Dat ze hun eigen “ziel” verkopen aan de duivel, moeten ze zelf weten.
Maar de aarde is van iedereen,
En niet van een krankzinnige ,
Multimiljonair, die voor God denkt te kunnen gaan spelen.
Hij kan die miljoenen beter inzetten om in de arme landen, voor betere zorg ,water ,voeding te zorgen. Dan doet hij pas iets goeds.

Tetris
Tetris
Reactie op  Roosje
1 maand geleden

Maar het is van Gates en zijn bende helemaal niet de bedoeling om iets goeds te doen.

Als je dat gelooft zou ik zeggen droom lekker verder.

Schrander
Schrander
Reactie op  Babet
1 maand geleden

Wetenschap is al 70j terug gehijacked. 99,9% is volkomen bullshit in elke discipline

solo
solo
Reactie op  Roosje
1 maand geleden

Sorry multi biljardaire schat!

Power-Flower
Power-Flower
1 maand geleden

Wat een mafklapper. Het houdt ook niet op met de idiootste plannen. Hiermee gaan ze niet een stap te ver, 10000000000 mijlen te ver. En dan ook nog eens beginnen in Zweden, toe maar, waar die arme lui toch al niet zo’n enorme rijkdom aan zonlicht hebben en ze waarschijnlijk snakken naar wat warmte. Nee echt, eigenlijk moet ik geen woorden meer vuil maken aan dit onwezen, mens kan ik het niet noemen.

ItsMe
ItsMe
Reactie op  Power-Flower
1 maand geleden

Ja echt he, alsof ze daar in Zweden op zitten te wachten, op minder zon. Pfffff

Power-Flower
Power-Flower
Reactie op  ItsMe
1 maand geleden

Ja hé.. 🙁

En dan daarbij al jaren lang rotzooien samen met Monsanto voor genetisch gemodificeerde groenten, fruit, soja etc. En maar acteren alsof hij het allemaal doet voor het klimaat. Nee, die man heeft het goed voor met de mensheid, not.. Fuck of BG, we motten je niet!

Bullhead
Bullhead
Reactie op  Power-Flower
1 maand geleden

Als de mensheid, op welke wijze dan ook, zou verdwijnen van deze planeet, zou dat een zegen zijn voor al het andere biologisch leven op aarde.

Power-Flower
Power-Flower
Reactie op  Bullhead
1 maand geleden

Kleine nuance, als alle duistere en negatieve wezens die zich mens noemen en onze mooie planeet verkloten zouden verdwijnen, hebben wij weer een paradijs op aarde. 🙂

Roosje
Roosje
Reactie op  Power-Flower
1 maand geleden

Amen!!!

solo
solo
Reactie op  Power-Flower
1 maand geleden

Oh in Zweden ook al?

x

Check Also

zweden

Broodnodige nuance: wat Rutte niet vertelde over de coronasituatie in Zweden

Demissionair premier Rutte zei dinsdag tijdens de ...

gates

Hebben de mainstream media zich eindelijk tegen Bill Gates gekeerd?

Uit documenten die in handen zijn van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

142
0
We lezen graag je reactie!x