Homepagina » Natuur en Milieu » Deutsche Post DHL experimenteert met elektrisch rijden. Dit zijn de desastreuze gevolgen
elektrisch rijden
Foto: © Superbass / CC-BY-SA-4.0 (via Wikimedia Commons)

Deutsche Post DHL experimenteert met elektrisch rijden. Dit zijn de desastreuze gevolgen

Elektrisch rijden begint voor Deutsche Post DHL een hoofdpijndossier te worden. Het bedrijf stopt in de loop van dit jaar met de productie van zijn eigen elektrische bestelwagens.

Volgens het post- en pakketbedrijf is er geen koper of partner gevonden voor de Streetscooter. Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van 100 miljoen euro op het project, waarop nu is besloten om in te grijpen.

Dat er nu een streep gaat door het plan kost het bedrijf 300 miljoen tot 400 miljoen euro. De elektrische bestelwagens worden in Aken en Düren gemaakt.

Viel steeds vaker uit

Ook Swiss Post is gestopt met een experiment met elektrische wagens.

Het bereik van de bestelwagens bleek veel te beperkt. Zo konden sommige bezorgers in de wintermaanden alleen hun route afmaken door de verwarming uit te zetten.

De Streetscooter viel steeds vaker uit en moest gerepareerd worden. Het gevolg was dat er alsnog dieselbusjes de weg op moesten.

Elektrische bussen

Daarnaast is een experiment met elektrische bussen in Berlijn mislukt. Zo kon er tussen acht en 12 uur ’s ochtends gereden worden met de bussen, maar daarna moesten de diesels het overnemen.

Er is ondertussen wel een dubbele infrastructuur opgetuigd, die ook ongeveer twee keer zo duur is.

Volgens sommigen laat Tesla zien dat het ook anders kan. Maar zij vergeten dat Elon Musk vele miljarden dollars aan subsidies heeft gekregen.

Gigafactory

Zonder al die miljarden zou hij al lang failliet zijn geweest.

En omdat Europa elektrisch rijden nu volledig heeft omarmd, mag hij in Duitsland een zwaar gesubsidieerde Gigafactory bouwen.

Dat daarvoor een heel bos moet worden gekapt en goedkope Poolse arbeidskrachten worden ingehuurd, nemen de politici en media voor lief.

[EIKE]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Axel M.
Axel M.
10 maanden geleden

De enige manier hoe dit elektrisch systeem wel kan werken is door de ongelimiteerde draadloze aardenergie die Nicola Tesla ( de grootste uitvinder ooit ! ) heeft (her)-uitgevonden. Maarja daar kan dat zootje tuig geen geld aan verdienen, vandaar dat J.P. Morgan toendertijd de subsidie aan Nicola Tesla voor ongelimiteerde draadloze aardenergie stop heeft gezet en zijn werk heeft vernietigd.

een tip ; verdiep je eens in het werk van Nicola Tesla dan kom je er ook achter dat de geschiedenis wat wij op school leren een façade is !!!

Axel M.

André
André
Reactie op  Axel M.
10 maanden geleden

Yup, we moeten dit blijven verkondigen aangezien er nog teveel mensen zijn die je glazig aankijken als je het over deze onderwerpen hebt..

Willem
Willem
Reactie op  André
10 maanden geleden

Mensen die dit nu nog niet beseffen zullen het ook nooit beseffen denk ik, leven is ook eigenlijk te kort om je druk te blijven maken om zaken waar je/we toch geen invloed op uit kunnen oefenen.

Joris
Joris
Reactie op  André
10 maanden geleden

Haha wat een onzin artikel, dit.
Wat mislukt aant hun experiment is het zelf bouwen van de voertuigen. Er zijn voldoende bewijzen in de autoindustrie (ondertussen al lang niet meer enkel Tesla) dat bereik geen issue meer is. Of rijden die bestelwagens meer dan 500km per dag?
Overigens is het tijdperk dat Tesla van subsidies leeft al lang voorbij. De technologie ontwikkelen had idd subsidie nodig. Nu is ze er, open source. Door iedereen te gebruiken.

peter
peter
Reactie op  Axel M.
10 maanden geleden

In zijn biografie vraagt Tesla om Morgan niet al te hard te veroordelen. De wereld was helaas nog niet klaar voor de ontdekkingen van Tesla en Morgan resoneerde simpelweg met die/onze wereld.

Over groots gesproken!

Ron
Ron
10 maanden geleden

Elon Musk een kerel gesubsidieerd om het ganse systeem te ontwrichten. De prijs van een aandeel staat in geen enkele verhouding tot de productieve waarde en zal dit ook nooit doen. Het is enkel een samenleving vernietiger net als Uber. Elektrisch rijden is compleet milieu onvriendelijk en niet te verantwoorden wat grondstoffen betreft. Tussen haakjes een Duitse Australier heeft een vacuummotor uitgevonden die functioneerd zonder één lek brandstof en een beetje elektriciteit als opstart daarna draait de motor tot hij versleten is. Der gravitations vacuum motor zie youtube. SGV-G.

Marcus1968
Marcus1968
10 maanden geleden

Voor de nulpunt-energie geïnteresseerden; Check het Infinity SAV project:

Russisch / Z-Koreaanse “10kW” Magneetmotor + Generator.

Ook de 5KW unit, die 15 duizend euro kost, zou al genoeg energie voor een heel huishouden produceren.

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCq_qGHzYorAsR4sYi3m50sA/videos

Facebook: https://www.facebook.com/InfinitySAVTeam/

ADR
ADR
10 maanden geleden

Wat een onzinverhaal. Omdat Duitse post zich door een gladde verkoper heeft laten belazeren deugt elektrisch rijden niet?
Zo kun je ook stellen dat omdat de belastingdienst miljarden aan mislukte softwareprojecten verspilt computers niet deugen.

Als je honderden elektrische auto’s gaat kopen moet je wel je eisen en wensen goed op een rijtje hebben anders kom je in de problemen, vooral als je blind voor de laagste prijs gaat. Managers die voor twee ton per jaar niet weten wat ze doen zijn het probleem, niet elektrische auto’s!

Axel M.
Axel M.
10 maanden geleden

Hee Willem die ” leven is ook eigenlijk te kort om je druk te blijven maken om zaken waar je/we toch geen invloed op uit kunnen oefenen. ” schreef , waarom doe jij dan niet alvast zelf de handboeien om ?! Ik wil wel eens weten wat jij later tegen je kinderen ( als je die hebt ) gaat zeggen als ze je vragen ; papa, wat heb jij er aan gedaan om deze gevangenisstaat waar wij nu in leven te voorkomen ?

DENK NA

Axel M.

H.J.
H.J.
10 maanden geleden

Inderdaad de klimaatmaffia maakt meer kapot dan je lief is.

Axel M.
Axel M.
10 maanden geleden

aan ADR

zal ik even een paar dingen voor je opzommen waarom een elect. auto ( nog ) niet werkt, dat het dus WEL aan de elect. auto ligt ;
1. het gerbruikt net zoveel energie als 10 huishoudens tesamen, iets wat het electrischnet niet aan kan. 10 auto’s die in één straat staan opteladen komen dus overeen met 100 huishoudens + de huizen zelf nog en dan dat keer zóveel straten.
2. na 100.000 km is een electrische auto total loss doordat de accu dan vervangen moet worden wat rond de E 30,000 kost wat de auto dan niet meer waard is.
3. pas na een jaar of 8 ( ligt eraan hoeveel je rijd ) poduceerd het minder co2 dan een diesel, wat het dus niet haald omdat de auto na 100.000 km total loss is.
4. voor het maken van één accu komt zoveel co2 vrij dat het al bijna geen zin meer heeft om er voor co2 reductie erin te gaan rijden.
5. in de accu’s zit veel zwaar metaal en andere rotzooi dat het practies niet te Recyclen is.
6. om het electrischnet te ontlasten hebben ze het opladen zo duur gemaakt dat het behoorlijk duurder is om in te rijden dan in een normale auto.
7. bij het langzaam opladen wat het electrischnet minder belast duurt het een dag om een accu opgeladen te krijgen.

moet ik nog even voor je door gaan of heb je al door dat jouw standpunt niet klopt.

Axel M.

x

Check Also

fuellmich

Advocaat Reiner Fuellmich reageert op belangrijke uitspraak Duitse rechter: ‘Eerste in zijn soort’

Een rechter in Weimar in de Duitse ...

quarantaine

Duitsers die willens en wetens quarantaine weigeren, gaan naar dit coronakamp

Inwoners van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein die ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x