Homepagina » Mens en Dier » ‘Volledig gesloopte’ ME’er: Ik help mee Nederland te gronde te richten, in dienst van een repressief regime
ME'er
Foto: Demonstratie tegen de coronamaatregelen (Patrick Savalle CC BY 3.0)

‘Volledig gesloopte’ ME’er: Ik help mee Nederland te gronde te richten, in dienst van een repressief regime

Een ME’er die al 12 jaar bij de politie zit, heeft zich gemeld bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 vanwege het geweld tegen demonstranten en overtreders van de coronamaatregelen.

“We worden nu ingezet in situaties waar we voorheen nooit ingezet werden. Demonstraties die rustig verlopen en die door toedoen van de politie en ME volledig uit de hand lopen. Er wordt van ons verwacht dat we mensen uiteenslaan, letterlijk, of terugdrijven naar een open gebied, waar ze vervolgens door collega’s aangehouden worden,” verklaarde hij.

“Ik durf hier stellig te beweren dat dit beleid is vanuit de leiding,” zei de ME’er. “We worden geïnstrueerd om demonstranten op te drijven en direct geweld te gebruiken. Er is geen enkel respect meer voor burgers waar wij tegen optreden. We worden als agent geïnstrueerd geen enkele tegenspraak te accepteren, maar wanneer je onschuldige mensen tegenover je hebt – vrouwen en kinderen – dan snijdt je dat door de ziel.”

Grote problemen

De politieagent onthulde dat ME’ers geen enkele ruimte hebben om zich te onttrekken aan het geweld. “Niet meedoen betekent grote problemen, tot ontslag aan toe.”

De politie doet tijdens coronademonstraties volgens hem juíst wat raddraaiers vroeger deden: de zaak volledig uit de hand laten lopen. Het gevolg is dat goede mensen zich ziekmelden en de agressieve figuren overblijven.

De leiding vindt dat overigens een goede ontwikkeling, verklaarde de agent. De ‘zwakke broeders’ eruit zodat alleen de ‘sterke en gemotiveerde dienders’ overblijven.

In de ogen kijken

“Ik ben als mens het afgelopen jaar volledig gesloopt,” zei de agent. “Ik voel me misbruikt en besmeurd door een werkgever die mij gebruikt voor het onderdrukken van onschuldige burgers. Door een overheid die mij misbruikt om vrijheden van mensen in te perken en grondrechten zoals het recht op demonstratie met voeten te treden.”

“Ik help mee Nederland te gronde te richten. In dienst van een repressief regime,” aldus de ME’er, die van plan is om ontslag te nemen en vervolgens zelf tussen de demonstranten op het Malieveld of Museumplein te gaan staan. Daar zal hij zijn voormalige collega’s recht in de ogen kijken en vragen: ben je trots op jezelf?

Lees hier zijn hele verklaring.

[BPOC]
4.7 93 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mac tolmat
mac tolmat
1 maand geleden

eindelijk een ware bericht geving

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  mac tolmat
1 maand geleden

Tja wat kan ik hier over zeggen? (Laten we allereest blij zijn dat je hier op je gemak nog kunt demonstreren.) Tussen haakjes weliswaar maar in algemene zin valt het hier nog mee.

In Griekenland of Turkije (EU gedeelte) lachen ze er bijvoorbeeld om als kinderen ook tijdens een demonstratie worden neergeslagen. Daar wordt de boel gewoon weggevaagd als het commando wordt gegeven onder het motto moest je er maar niet bij aanwezig zijn. Voor Zuid Amerika gelden dan weer andere regels, mocht je bijvoorbeeld doodbloeden na een ontruiming door politie, dan is dat niet ons probleem.

Wat dat aangaat gaat het er in Nederland iets beleefder aan toe. Kunnen demonstranten nadien nog een beroep doen op een onderzoekscommissie, parlementair of niet? Alhoewel je er niet veel van moet verwachten want meestal loopt het met een sisser af.

En er was wel wat aan de hand natuurlijk. Zo hebben we een aantal beelden voorbij zien komen die niet klopten. Bijvoorbeeld de man die bij het malieveld al op de grond uitgeschakeld lag en op zijn hoofd geslagen bleef worden, dat was voor Nederlandse begrippen niet goed. Ik meen vernomen te hebben dat desbetreffende agent op non actief is gezet, onderzoek zou volgen geloof ik? Of zit ik er naast?

Eddy
Eddy
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Non actief? Levenslang verdiend hij. En zijn maatjes ook.

Edward
Edward
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Ik zou zeggen kom eens kijken bij een vreedzame demonstratie dan ka nje met eigen ogen zien hoe onze politie tekeer gaat op vreedzame burgers. Heb er nog nachtmerries van.

Henk
Henk
Reactie op  mac tolmat
1 maand geleden

Als je maar lang genoeg zoekt krijg je uiteindelijk wel te lezen wat je lezen wil ja 😂

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Henk
1 maand geleden

Komt er op neer dat je je kop er bij moet houden.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Repressief regime?

Het is een totalitair regiem. Niets minder dan dat.

Trouwens Rutte ontkent alles. Hij lijdt weer eens aan geheugenverlies.

Waldemar
Waldemar
1 maand geleden

DAT ER VELE MOGE VOLGEN!

Audrey
Audrey
Reactie op  Waldemar
1 maand geleden

Ja maar dan blijven de rotte over en dan zijn we echt de klos. Die gaan dan over lijken en die rammen iedereen in elkaar. Vrouwen, kinderen, ouderen, het maakt ze niet uit als ze maar kunnen meppen.

Marion
Marion
1 maand geleden

Deze ME er is een ware held net als zijn voorgangers die naar het Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 zijn gegaan. Zij zien het onrecht, zij hebben nog een geweten. Deze helden zijn de sterken en de zwakken blijven in de ME, dat worden moordmachines.

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Marion
1 maand geleden

Yep, het totalitarisme willen organisaties zoals de politie steeds militanter maken zoals Hannah Arendt het heeft geanalyseerd.

Edward
Edward
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Klopt,we zitten echt in een totalitair systeem zoals beschreven in het boek Totalitarisme. Hannah Arendt heeft gelijk gekregen, Hitler en Stalin zijn nooit weggeweest van het toneel.

Sandra
Sandra
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Ik kan me herinneren dat u vroeger ook op GeenStijl zat. Leuk om u hier ook terug te mogen zien!

ItsMe
ItsMe
Reactie op  Marion
1 maand geleden

Ik ben bang dat dit ook de intelligente agenten zijn die nu weggaan. Ik denk dat je er iets van intelligentie voor nodig hebt (en zelfrespect) om door te hebben wanneer iemand misbruik van je maakt (in dit geval de leiding bij de politie).

Inge
Inge
Reactie op  ItsMe
1 maand geleden

Vooral bewustzijn en empatisch vermogen, gezien ook veel hogeropgeleiden meewerken aan deze agenda blijkt iq niet doorslaggevend.

levitas
levitas
Reactie op  Marion
1 maand geleden

Hoho helden zijn redders en dit is een wakker geworden boeteling.
wel goed geen held.

Alena
Alena
Reactie op  levitas
1 maand geleden

Hij is naar het BPOC 2020 gegaan met dreiging van ontslag… en als hij ook naar het Malieveld gaat, geeft hem dat dezelfde status als elk ander demonstrant… Dus ja, held!

T. Mussert
T. Mussert
Reactie op  Alena
1 maand geleden

Eerst zelf lopen rammen en intimideren; en normale mensen op een schofterige manier beledigen en ontmenselijken. Daarna gaan we ANONIEM zeuren bij een BPOC2000 en hebben we ineens spijt. Nee geen held, wel een landverrader die hopelijk zijn verdiende straf niet gaat ontlopen

Wim
Wim
Reactie op  T. Mussert
1 maand geleden

Hij deed tenminste iets wat van moed getuigt en niet zoals u beweert anoniem! En wat deed u eigenlijk? Thuis achter de kachel?

Rob
Rob
Reactie op  Marion
1 maand geleden

Precies, het is omgekeerd. De sterksten nemen afstand en kiezen voor het menselijke. Wat over blijft zijn de meest vernietigende machtswellustelingen. De sterksten zijn degenen die de kracht vinden om daar uit te stappen. De zwakken weten totaal niet wat ze aan het doen zijn en in welk belang. Niet in landsbelang en niet volks – en menselijk belang. Ze vinden zichzelf stoer maar ook zij ontkomen uiteindelijk niet aan waarheid van waar ze mee bezig zijn, al is dat op het moment dat hun tijd hier voorbij is (want het leven kennen ze totaal niet).

Marco
Marco
Reactie op  Rob
1 maand geleden

De sterksten moeten blijven om dit ongeregelde ME tuig en Romeos o.l.v. Grappenmaker en Rotte, in toom te houden en tegen de elite te keren en weigeren om hard en meedogenloos in te grijpen.

Tevens het Korps Commandos en Mariniers, zowel ook hun ex-maten, inschakelen om dit regime te beteugelen en de demonstranten te beschermen.

Harry
Harry
Reactie op  Marco
1 maand geleden

Leipo’s die oudere dames recht in het gezicht meppen omdat ze niet snel genoeg opzij springen! Later janken in de bus tegen elkaars schouders aan! Schei toch uit. Obesitas agenten die waggelend brommertjes op de rollerbank duwen met veel tegenzin en later met Blauw Blauw tegen het verkeer in richting afhaal chinees racen.

Wendy & Hugo
Wendy & Hugo
1 maand geleden

Ben zo blij dat de ME/Politie en de zorg nu ook hun stem laten horen. En Rutte maar ontkennen ….hoe ver kan die man gaan? De politiek zit gewoon in een Psychose. Die moeten met spoed opgenomen worden en naar het Pieterbaan centrum.

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Wendy & Hugo
1 maand geleden

Ik geef ze een enkeltje Scheveningen.

Rudi
Rudi
Reactie op  Wendy & Hugo
1 maand geleden

Of het Pieterbaan centrum verhuizen naar Den Haag..
Want daar zitten de meeste klanten..

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Wendy & Hugo
1 maand geleden

Zonde voor het Pieterbaan centrum

Catharina
Catharina
1 maand geleden

Heel veel respect voor deze ME’ er. ( en alle andere die in deze situatie zitten en gebroken zijn, en klem zitten. ) Ik wens hem veel kracht en alle hulp en liefde toe om een nieuwe start te maken en te krijgen. En ook innerlijke genezing van alles wat hij heeft gezien, meegemaakt of moest doen tegen zijn wil in.
I pray for you all 🙏

frans
frans
1 maand geleden

Wakker worden, opstaan. wat een mooie beweging.

Arnie
Arnie
1 maand geleden

Dat wordt de politie van de toekomst.

Sjoeke
Sjoeke
1 maand geleden

Als je dat doet, tegenover jou collega’s dan heb ik diep respect voor jou en zal je beschermd worden, daar ben ik van overtuigd

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
1 maand geleden

Dit zijn berichten die de burgers goed doen en niet iedere politie agent over 1 kam scheren ook zij zijn slachtoffer van deze dictatuur ook hun familie en kinderen lopen gevaar Petje af dat ze ook hun stemm laten horen en voelen dat er iets helemaal mis is in de wereld Dit is waar ze bang voor zijn mensen die wakker worden en niet meer kunnen en willen gehoorzamen naar hun duistere praktijken dit zouden meer mensen moeten doen👍👍😍

Just me
Just me
Reactie op  W Appie🤔😁
1 maand geleden

In onze familie is een gepensioneerde ME’er/ politie die verafschuwt wat er allemaal gaande is en zegt dat er veel verandert is. Hij wil dan ook ondanks hartkwaal meelopen in de demonstratie die er gaat komen met andere (oud) politiemensen etc.

Harry
Harry
Reactie op  Just me
1 maand geleden

👍👍

x

Check Also

mars

8000 mensen lopen mee in verbindingsmars van Police for Freedom in Barneveld: ‘Prachtig!’

Vandaag werd in Barneveld de tweede verbindingsmars ...

agent

Politieagent getuigt: ‘Laatst werd een vrouw van 81 over het veld gesleurd, schreeuwend van de pijn’

Een politieagent heeft bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

85
0
We lezen graag je reactie!x