Homepagina » Mens en Dier » ‘Volledig gesloopte’ ME’er: Ik help mee Nederland te gronde te richten, in dienst van een repressief regime
ME'er
Foto: Demonstratie tegen de coronamaatregelen (Patrick Savalle CC BY 3.0)

‘Volledig gesloopte’ ME’er: Ik help mee Nederland te gronde te richten, in dienst van een repressief regime

Een ME’er die al 12 jaar bij de politie zit, heeft zich gemeld bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 vanwege het geweld tegen demonstranten en overtreders van de coronamaatregelen.

“We worden nu ingezet in situaties waar we voorheen nooit ingezet werden. Demonstraties die rustig verlopen en die door toedoen van de politie en ME volledig uit de hand lopen. Er wordt van ons verwacht dat we mensen uiteenslaan, letterlijk, of terugdrijven naar een open gebied, waar ze vervolgens door collega’s aangehouden worden,” verklaarde hij.

“Ik durf hier stellig te beweren dat dit beleid is vanuit de leiding,” zei de ME’er. “We worden geïnstrueerd om demonstranten op te drijven en direct geweld te gebruiken. Er is geen enkel respect meer voor burgers waar wij tegen optreden. We worden als agent geïnstrueerd geen enkele tegenspraak te accepteren, maar wanneer je onschuldige mensen tegenover je hebt – vrouwen en kinderen – dan snijdt je dat door de ziel.”

Grote problemen

De politieagent onthulde dat ME’ers geen enkele ruimte hebben om zich te onttrekken aan het geweld. “Niet meedoen betekent grote problemen, tot ontslag aan toe.”

De politie doet tijdens coronademonstraties volgens hem juíst wat raddraaiers vroeger deden: de zaak volledig uit de hand laten lopen. Het gevolg is dat goede mensen zich ziekmelden en de agressieve figuren overblijven.

De leiding vindt dat overigens een goede ontwikkeling, verklaarde de agent. De ‘zwakke broeders’ eruit zodat alleen de ‘sterke en gemotiveerde dienders’ overblijven.

In de ogen kijken

“Ik ben als mens het afgelopen jaar volledig gesloopt,” zei de agent. “Ik voel me misbruikt en besmeurd door een werkgever die mij gebruikt voor het onderdrukken van onschuldige burgers. Door een overheid die mij misbruikt om vrijheden van mensen in te perken en grondrechten zoals het recht op demonstratie met voeten te treden.”

“Ik help mee Nederland te gronde te richten. In dienst van een repressief regime,” aldus de ME’er, die van plan is om ontslag te nemen en vervolgens zelf tussen de demonstranten op het Malieveld of Museumplein te gaan staan. Daar zal hij zijn voormalige collega’s recht in de ogen kijken en vragen: ben je trots op jezelf?

Lees hier zijn hele verklaring.

[BPOC]
4.7 95 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mac tolmat
mac tolmat
7 maanden geleden

eindelijk een ware bericht geving

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Repressief regime?

Het is een totalitair regiem. Niets minder dan dat.

Trouwens Rutte ontkent alles. Hij lijdt weer eens aan geheugenverlies.

Waldemar
Waldemar
7 maanden geleden

DAT ER VELE MOGE VOLGEN!

Marion
Marion
7 maanden geleden

Deze ME er is een ware held net als zijn voorgangers die naar het Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 zijn gegaan. Zij zien het onrecht, zij hebben nog een geweten. Deze helden zijn de sterken en de zwakken blijven in de ME, dat worden moordmachines.

x

Check Also

grapperhaus

Kamervragen aan Grapperhaus over ‘satirisch’ NPO-fragment waarin ongevaccineerden worden neergeschoten

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft Kamervragen gesteld ...

itali

Beelden: Massale demonstraties in Italië tegen gezondheidstirannie, politie slaat erop los

In Rome zijn afgelopen weekend massale protesten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

86
0
We lezen graag je reactie!x