Homepagina » Mens en Dier » Bisschop legt uit hoe religie is bedacht om mensen onder de duim te houden
Bisschop legt uit hoe religie is bedacht om mensen onder de duim te houden

Bisschop legt uit hoe religie is bedacht om mensen onder de duim te houden

Geweld, bedreigingen en vijandige bejegening van moslims komen vaker voor dan uit meldingen bij politie en antidiscriminatiebureaus blijkt. Vooral vrouwen met een hoofddoek zijn vaak slachtoffer van moslimhaat, blijkt uit het onderzoek Islamofobie in zicht.

De meeste incidenten gebeuren op straat, in winkels of in het openbaar. Mensen zeggen discriminatie niet te melden omdat ze geen vertrouwen hebben in overheid en politie. Volgens Cyriel Triesscheijn, directeur van antidiscriminatiebureau RADAR, is discriminatie van moslims ten opzichte van 2014 verdubbeld.

Haatberichten

Waar komt die islamofobie vandaan? Deze maand publiceerden onderzoeksjournalisten David Cronin, Sarah Marusek (Universiteit van Johannesburg) en David Miller (Universiteit van Bath) een uitgebreid rapport over de Israël-lobby, die zowel in de Verenigde Staten als in de Europese Unie veel financiële steun blijkt te geven aan mensen en organisaties die onder meer islamofobe berichtgeving produceren.

Met hun rapport brengen de drie onderzoekers een netwerk aan de oppervlakte dat tot nu toe altijd aan de openbaarheid was ontsnapt. De in het rapport genoemde organisaties en personen produceren en promoten haatberichten tegen Arabieren en moslims in de Europese Unie, onthullen de drie journalisten.

Zij noemen onder andere de European Friends of Israel, de Europe Israel Press Association en de European Coalition for Israel. In het rapport toont het drietal voorts aan dat Amerikaanse krachten een aanzienlijke invloed uitoefenen op het Midden-Oostenbeleid van de EU.

Menselijke systemen

De gepensioneerde bisschop John Shelby Spong zei in 2006 al tijdens het NBC-programma Dateline dat religie wordt gebruikt als controlemechanisme. Islamofobie blijkt in deze context een krachtig wapen te zijn. De moddercampagnes die door de lobbyisten zijn gelanceerd, hebben onder het volk geleid tot veel angst en woede. We zien hoe de islam wordt gebruikt als excuus om andere landen binnen te vallen en strengere veiligheidsmaatregelen af te dwingen.

Spong zegt in onderstaand filmpje dat religie altijd draait om het onder de duim houden van mensen. Dat is iets wat mensen niet echt kunnen begrijpen, legt hij uit.

Het probleem met religie is volgens hem dat iedere kerk beweert de ware kerk te zijn. “God is geen christen, God is geen jood of een moslim of een hindoe of een boeddhist; dat zijn allemaal menselijke systemen die mensen hebben bedacht.”

Verantwoordelijkheid

“Als je enerzijds de hemel hebt als plek waar je wordt beloond voor je goedheid, en de hel is een plek waar je wordt gestraft voor je kwaad, houd je de bevolking in feite onder de duim,” zei Spong. “En dus hebben ze deze plaats van vurige kwelling gemaakt waar menig christen als de dood voor is. Dat is allemaal onderdeel van het controlemechanisme.”

Spong stelde dat de kerk niet wil dat mensen volwassen worden, omdat je volwassenen niet gemakkelijk onder de duim kunt houden. “Daarom praten we steeds over herboren worden. Als je herboren wordt ben je nog steeds een kind. Mensen moeten niet herboren worden. Ze moeten volwassen worden. Ze moeten de verantwoordelijkheid nemen. Voor zichzelf en voor de wereld.”

[Collective-evolution]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • René van Zalk schreef:

  De koran, die staat pas vol met discriminerende teksten, om nog maar te zwijgen over de sharia. En het ergste is: de aanhangers brengen het ook nog in de praktijk.

  Groetnnn uut Nunspeed.

  24 likes
  • josie schreef:

   Jammer dat ik je maar 1 duimpje kan geven.
   Wij blanken vrouwen krijgen zo vaak het woord hoer naar onze kop geslingert en jammeren ook niet van rassisme.
   In Naam van hun boekje mogen ze ons zelfs doden.
   Maar dat mag gewoon gepredikt worden en is niet strafbaar.

   20 likes
   • J. Hofmans schreef:

    Dan raad ik jullie aan om ook eens de bijbel te lezen. Of praten jullie nu gewoon mensen na die ook beweren de Koran te hebben gelezen?

    René ‘God zij met jou’. Je moet niet teveel haat prediken als gelovige, beste René 😉

    5 likes
    • Srrgio schreef:

     Het aantal fanatieke Bijbellezers dat tegen (voornamelijk) blanke vrouwen “hoer” schreeuwt lijkt toch aanzienlijk kleiner dan het aantal mohammedaanse cultuurverrijkers dat zich hieraan schuldig maakt. Hetzelfde kan gesteld worden van bv. het aantal “allahu snackbar” roepers dat zich opblaast temidden van burgers , waaronder ook kinderen, vrouwen & bejaarden. Na het intensief pijnigen van mijn hersens kan ik nog geen tegenhangers van deze “strijders” bedenken die aanslagen hebben gepleegd onder het uitroepen van bv. “Jezus is groot” , o.i.d.

     7 likes
     • J. Hofmans schreef:

      Je probeert als een clown de boel te onderbouwen. Dergelijke reacties komen van een persoon die kopieert; that’s it!

      Vanzelfsprekend zijn er problemen. Daarbij verdedig ik geen enkele religie. Maar ik kan je wel ontzettend veel dingen noemen over alle geloven. Waar bijv. kinderen worden misbruikt/verkracht. Waar men ook onder druk van geweld van religie moest veranderen. Waar ook met politiek veel wordt ‘verkracht’.

      Pijnig je hersenen niet zo, probeer de waarheid te zien en niet alleen dingen te negeren die jou toevallig goed uitkomen.

      3 likes
 • Kalki schreef:

  God bestaat niet, wel een hogere orde van Meesters en Hoge Wetenschappers.

  13 likes
  • René van Zalk schreef:

   @Kalki, Hoe weet je dat?, bij hem/hen op de koffie geweest? 🙂

   28 likes
   • J. Hofmans schreef:

    En René, hoe weet jij dat? Bij hem koffie verkeerd gehad? Niet lullig bedoeld, maar zolang er geen bewijs is voor de mens, dan staat het ook niet vast. Zo denk ik erover.

    In het dagelijks leven wil je toch ook bewijs voor alle kleine dingen? Laat staan in grotere gevallen.

    4 likes
    • Onderzoek zoek eerst dan lezen schreef:

     Ik ben van mening dat god wel bestaat het was heel moeilijk om het te begrijpen naar eigen onderzoek om de waarheid te te komen kwam ik bij jahwa god uit sommige zegge jehova om bewijs te krijgen moet je het voelen want god is een geest en niet vleselijk zoals ons wij mensen zijn geneigd naar materialisme terwijl je daar van binnen niet gelukkig van word leef van binnen naar buiten en niet andersom wil je bidden om god te zoeken mediteren is het zelfde bid in geest en waarheid want willen namelijk allemaal in het Paradiso gelukkig zijn

     1 likes
   • Gezinusk schreef:

    Lol. Als het hieromtrent gaat zit je vast aan tafel bij een grote foundation. Die poogden vroeger al personen te lokken met koffie en veel suiker om kennis te vergaren tot aan het goddelijke aan toe. In de meeste gevallen verliep dit via, of ten behoeve van Amerikaanse inlichtingendiensten en het industrieel militair complex, maar de combinatie wijzer en machtiger dan God(en) liep ongetwijfeld uit op een teleurstelling.

    Ze bleven hangen in een wereld van horoscopen tot aan remote viewing waarna ze het over een ander boeg gooiden. Er werd op grote schaal geïnvesteerd in onderzoek naar kwantumfysica, nanotechnologie, neurowetenschappen e.d.
    Hoeveel miljarden er precies in omgaan is al lange tijd niet bekend omdat een belangrijk deel onder het zgn. ‘black budjet’ valt waardoor senatoren van het huis van afgevaardigden er weinig tot geen vat op krijgen.

    De groep die amper word vermeld en nooit door bovenstaande werden gepromoot, omdat de verhoudingen niet zo lekker liggen, is de metafysische wereld.
    Ik vermoed dat er wereldwijd inmiddels een paar honderdduizend mensen actief zijn, zowel individueel, als in groepsverband onderzoek verrichten met indrukwekkende resultaten. Het is alleen niet tastbaar en het genereert geen geld. Wel persoonlijk geestelijke en spirituele verrijking met inbegrip dat deze groep door zijn of haar verrichtingen een hoog niveau van intelligentie heeft ontwikkeld, veel empathie heeft gekregen met alles wat leeft, groeit en bloeit.

    Robert Monroe was een van de eerste die de publiciteit opzocht om zijn kennis te delen. Naast het Monroe instituut geeft het IAC cursussen en doet onderzoek. Een individu die alom gerespecteerd word is de Australiër Robert Bruce. Zijn website is astraldynamics. Een andere naam die opkomt is Albert Taylor. Albert heeft bij NASA gewerkt aan de eerste communicatiesatellieten en is later voor zich zelf begonnen in de Robotica. Art Bell interviewde hem voor het laatst in 2013 over astrale projectie en alles wat er bij OOBE om de hoek komt kijken.

    https://www.youtube.com/watch?v=_6Xl9a7qMAY

    4 likes
  • Roy schreef:

   “wel een hogere orde van Meesters en Hoge Wetenschappers. ”

   Ook dit is een geloof op basis van geschriften 🙂

   3 likes
 • ferrimassi schreef:

  En andersom? Oh wacht even, daar zijn geen meldpunten en belangenclubjes voor. De hoofddoek is een symbool van cultureel imperialisme en komt geeneens in de koran voor. Ook is het een tuf in het gezicht van de nederlandse vrouw die decennia voor gelijkheid heeft gestreden. Dat je anders word behandeld en dmv van dit soort gebruiken je jezelf feitelijk segregeert van de rest van nederland is vragen om problemen. Assimileer of vertrek. Er is in dit land geen ruimte voor vrouwenonderdrukking en arabisch imperialisme. Als je er echt bij wilt horen geef je je kinderen nederlandse namen en zweer je dit soort achterlijke gebruiken af. “Islamophobie” is niet meer dan een instrument terechte kritiek naar de prullenmand te verwijzen.

  15 likes
  • WouterV schreef:

   Een moslimvrouw mag van jou dus geen hoofddoek dragen in NL, maar hoe zit dat dan met de vrouwen in de bijbelbelt? Die moeten verplicht een rok dragen, is dat geen vrouwenonderdrukking? Daarnaast ken ik nog genoeg oude vrouwtjes in NL die ook altijd een hoofddoek dragen, mag dat dan ook niet? Mijn oma is ook zo iemand, erg gelovig is ze, en die hoofddoek gaat echt niet af zegt ze. En wie ben ik of jij om dat te verbieden? Als de moslims dat niet mogen waarom zij dat dan wel? En dan niet aankomen met van die moslims komen uit een ander land, want er zijn ook genoeg autochtone moslims, en die hebben net zoveel religieuze rechten als een christen.

   Ik ben zelf totaal niet religieus, maar vind als je het ene toelaat dan moet je het andere ook toelaten. En ja vrouwenonderdrukking komt helaas nog veel voor in de moslimcultuur, maar ook nog genoeg in onze eigen cultuur. Zolang wijzelf onze zaakjes nog niet op orde hebben, dan moeten we voorzichtig zijn met wijzen naar anderen.

   8 likes
   • josie schreef:

    @ wouterv
    Het gaat om het idee achter die hoofddoek.
    Die hoofddoek zegt ik ben ene moslima en de islam staat voor vrouwenonderdrukking zie hoofdstuk 4 van de koran bv en andere hooftukken.
    Ook staat de islam voor het doden van ongelovige en evt eisen ze een belasting van je en dan laten ze je wel leven. Kom op zeg wil je dat soort walgelijke ideeen in deze wereld hebben rond lopen? Mensen die achter het doden staan van ongelovige?
    Ja en weet er bestaat geen milde vorm van de islam, want er bestaat maar 1 koran.
    Daar staat duidelijk geschreven dat je alles moet aannemen van de islam anders ben je een ongelovige.
    Dus als je een dame ziet lopen met een hoofddoek houd dat in dat ze jouw zou mogen doden van haar geloof. Is zij het niet die dit vind is het wel haar man of vader.
    Hopelijk ben je nu wakker.

    5 likes
    • WouterV schreef:

     Maar waarom heb je alleen over de islam als het gaat over zulke rare teksten? In de bijbel staat ook dat je ongelovigen mag doden en dat de vrouw ondergeschikt is aan de vrouw. En daar wordt ook misbruik van gemaakt door christenen. Waarom hoor je nooit over joodse vrouwen die een pruik moeten dragen, want dat zijn er ook heel veel, maar ja dan valt het niet op dat ze hun haar moeten verbergen.

     Hier een paar regels waar een christen zich aan moet houden van de bijbel:

     Leviticus 11:7-8. Eet geen varkensvlees, schaal- of schelpdieren. Broodje garnalen bij de lunch? Niet verstandig.
     Leviticus 19:28. Geen tatoeages of andere “verminkende” versieringen. Een stichtelijke tat om je geloof te beleiden of met de namen van je kinderen? Geen goed plan!
     Leviticus 19:27. Geen patronen op je hoofd scheren. Strakke nieuwe hair-cut, bakkebaardjes weg en een lekker kort geschoren? Niet toegestaan!
     Deuteronomium 23:3. Ergens in de laatste 10 generaties van je voorouders een ongehuwde moeder? Gelovig of niet, dan mag je niet naar de kerk!
     Leviticus 19:31. Heb je je horoscoop gelezen vandaag? Zonde!
     Leviticus 19:16. Heb je de Privé gelezen of nog een leuke roddel gehoord en doorverteld? Schande!
     Deuteronomium 25:5-10. Je oudere broer kinderloos gestorven? Dan zou ik me maar voorbereiden op een schok, want je bent verplicht bij je schoonzus een kind te verwekken!
     Deuteronomium 25:11-12. Voor de dames: Van plan een hand uit te steken als je man wordt aangevallen? Ik zou het niet doen, want je hand wordt afgehakt.
     Exodus 21:17. Heeft je kind je uitgescholden of doodgewenst? Doodstraf!
     Markus 10:11-12. Loopt de relatie niet zo lekker en lijkt scheiding een goed plan? Of ben je verliefd geworden op iemand die gescheiden is? Overspel! En we weten wat de bijbel dáár over zegt…. Doodstraf!
     Exodus 31:14-15. Weekendbaantje? Speciale arbeidsvoorwaarde: Op werken op de sabbat staat (om het simpel te houden) ook de doodstraf. Laten we nog even buiten beschouwing of dat nu om zaterdag of zondag gaat.
     1 Korinthiërs 14:34-35. Dames? Vraagje over de preek? Of een opmerking? Schande! Stil zijn en naar je man luisteren!
     Deuteronomium 22:20-21. En nog één voor de dames…. Als je man twijfelt aan je maagdelijkheid in de huwelijksnacht en jij kan niet bewijzen dat je nog maagd bent…. Steniging!!

     Dat is toch ook niet normaal of wel?
     Maar ik weet ook wel dat de meeste christen gezond verstand hebben en niet alle regels na leven, maar dat doen de meeste moslims ook. Kijk maar in NL, daar wonen er ongeveer 800000, en worden er hier massaal ongelovigen vermoord daar willekeurige moslims vermoord? Nee dus, dus je kan stellen dat jij erg overdrijft met je uitspraken.

     Ik denk dat moslims eigenlijk veel banger moeten zijn voor ons, kijk je naar de laatste 25 jaar dan zijn er meer dan 1 miljoen onschuldige burger moslims omgekomen door westerse bommen op hun eigen grondgebied. Kijk je naar hoeveel burgers van ons vermoord zijn door moslims op ons eigen grondgebied, dan kom je nauwelijks aan de 5 duizend.

     Ik denk dat jij eens wakker moet worden, want als wij ons gewoon terugtrekken uit het midden-oosten dan was er helemaal geen moslimprobleem geweest.

     4 likes
     • josie schreef:

      Die bommen kregen op hun dak puur om de olie en niet omdat ze moslim zijn. Cristenen worden in moslimlanden puur vervolgt om hun Cristen zijn. Kijk dat is het verschil. Want maar af en over ene paar jaartjes bidden we alle tot alie of je ligt anderhalve meter diep als je alles blijft pikken van ze. Wijs hen een grens aan en maak duidleijk dta ze niet ov er die grens hene moeten gaan en dat is beter voor beide partijen. Gewoon geen gezeik meer en laat ze hun aanpassen en daar is niks mis mee.
      Lees dit maar eens.
      http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/minipogrom_tegen_ongelovige_ho.html

      3 likes
    • WouterV schreef:

     @josie,

     je bekijkt het wel heel eenzijdig zeg en simplistisch. Het klopt wat je zegt dat er christen worden vervolgt in moslimlanden puur omdat je christen zijn, en dat is verschrikkelijk. Echter doen wij(het westen) precies hetzelfde, maar dan niet uit naam van allah maar uit de naam van de democratie. Het westen heeft honderden zo niet duizenden onschuldige moslims vastgezet op geheime cia gevangenissen over heel de wereld, met als beroemdste Guantanamo bay. Die moslims worden vastgezet zonder proces zonder bewijzen en zonder uitzicht op vrijlating. En dat allemaal onder het mom van bescherming van de democratie. Dus wij lappen de mensenrechten net zo goed aan onze laars.

     En je moet je verder niet zo bang laten maken met dingetjes zoals dat we straks allemaal tot Allah moeten bidden. Als je een beetje logisch nadenkt dan weet je gewoon dat de 95% niet moslims in dit land heus niet zich gaan overgeven aan de 5% moslims als het ooit tot zo’n strijd komt( wat totaal niet realistisch is). Dus leg mij eens uit waarom wij Nederlanders ons zullen overgeven aan die 5% moslims in ons land, hoe zie jij dat voor?

     2 likes
    • WouterV schreef:

     @josie,

     je bekijkt het wel heel eenzijdig zeg en simplistisch. Het klopt wat je zegt dat er christen worden vervolgt in moslimlanden puur omdat je christen zijn, en dat is verschrikkelijk. Echter doen wij(het westen) precies hetzelfde, maar dan niet uit naam van allah maar uit de naam van de democratie. Het westen heeft honderden zo niet duizenden onschuldige moslims vastgezet op geheime cia gevangenissen over heel de wereld, met als beroemdste Guantanamo bay. Die moslims worden vastgezet zonder proces zonder bewijzen en zonder uitzicht op vrijlating. En dat allemaal onder het mom van bescherming van de democratie. Dus wij lappen de mensenrechten net zo goed aan onze laars.

     En je moet je verder niet zo bang laten maken met dingetjes zoals dat we straks allemaal tot Allah moeten bidden. Als je een beetje logisch nadenkt dan weet je gewoon dat de 95% niet moslims in dit land heus niet zich gaan overgeven aan de 5% moslims als het ooit tot zo’n strijd komt( wat totaal niet realistisch is). Dus leg mij eens uit waarom wij Nederlanders ons zullen overgeven aan die 5% moslims in ons land, hoe zie jij dat voor?

     2 likes
   • ferrimassi schreef:

    Appels en peren, kan je het verschil tussen een vreedzame lokale cultuur(die verdwijnt) en een vreemde cult(die groeit) die vrouwen haat niet zien? Mogen wij niks van ze verwachten? Moeten we we ze hier de norm laten bepalen? Of moet het eerst flink escaleren voordat we onze cultuur en vrouwenrechten gaan beschermen?

    Cultureel relativisme maakt meer stuk dan je lief is. Vraag de kopten in Egypte maar eens, of boeddhisten in azie. In nederland hebben we een westerse cultuur en daar moeten we 0.0 terrein op geven.

    4 likes
    • WouterV schreef:

     Vreedzame lokale cultuur? Zeg dat tegen de meiden in de bijbelbelt die graag zichzelf willen ontwikkelen als mens, maar waar tegen wordt gezegd dat ze dienstbaar moeten zijn aan hun (toekomstige) man, doen ze dat niet dan worden zo uitgesloten van hun omgeving. Waar jonge vrouwen geen contact meer mogen hebben met hun familie omdat je per ongeluk verliefd worden op een jongen die niet naar dezelfde kerk gaat. Dat is psychische mishandeling en onderdrukking, dat noem ik niet vreedzaam. Waar homo’s en lesbiennes verstoten worden, noem jij dat vreedzaam?

     Natuurlijk hoef jij niet islamieten hun cultuur aan jou op te laten dringen, maar gebeurt dat dan? Ik woon nu 37 jaar in NL, en heb nog geen 1 wet gezien die in het voordeel is van moslims en in het nadeel is van niet moslims, dus waar wordt jij tegengewerkt dan in jouw persoonlijke ontwikkeling.

     En leg mij eens uit wat onze cultuur is dan? En wie bepaalt dat? Moeten de buitenlanders zich aanpassen aan mijn autochtone buurman die zijn hele bovenzolder heeft ingericht als een sm-kamer, of moeten ze zich aanpassen aan mijn autochtone neefje die de hele dag zit te blowen? Of moeten ze zich aanpassen aan de autochtone mensen in de bijbelbelt waar ze vinden dat de vrouw ondergeschikt is aan de man? Of moeten ze zich aanpassen aan mij ik ben een naturist?
     Dus leg mij eens uit wat de Nederlandse cultuur is waar ze zich aan moeten houden, want zover als ik het weet is 1 van de grootste waarde van onze cultuur nog altijd dat jezelf mag bepalen wat je cultuur is. Kijk onze geschiedenis er maar op na, Nederland is altijd een land geweest waar ruimte is voor anders denkende. Dus wil jij mensen verbieden om hun eigen cultuur te behouden dan ga jij in tegen de Nederlandse cultuur.

     3 likes
     • ferrimassi schreef:

      Alsof 60% van Nederland blowende sm’rs zouden zijn, weer appels en peren. De zogenaamde biblebelt is niet aan het groeien en kent zijn plek in deze samenleving. Tolerantie is inderdaad iets nederlands. Maar een groep tolereren die er zelf niks mee heeft is ronduit suicidaal. Assimilatie en integratie betekent dat je deel van je eigen cultuur opgeeft en is niet meer dan respect hebben voor het gastland. De islam heeft vrijheid van meningsuiting al praktisch omzeep geholpen dmv geweldsdreiging. Ook gaat de sociale cohesie er hard op achteruit. Als je dit niet ziet heb je oogkleppen op. De fundamenten van islam staan haaks op westerse waarden en lijd overal tot conflict. Ik verbied mensen niet hun eigen cultuur te hebben, wat men in het middenoosten en noordafrika doet moet men zelf weten.

      3 likes
    • WouterV schreef:

     Ik reageer even via dit bericht van jou, aangezien het niet lukt via het berichtje waar ik op wil reageren van jou.

     Alsof 60% van Nederland blowende sm’rs zouden zijn, weer appels en peren. De zogenaamde biblebelt is niet aan het groeien en kent zijn plek in deze samenleving. Tolerantie is inderdaad iets nederlands. Maar een groep tolereren die er zelf niks mee heeft is ronduit suicidaal. Assimilatie en integratie betekent dat je deel van je eigen cultuur opgeeft en is niet meer dan respect hebben voor het gastland. De islam heeft vrijheid van meningsuiting al praktisch omzeep geholpen dmv geweldsdreiging. Ook gaat de sociale cohesie er hard op achteruit. Als je dit niet ziet heb je oogkleppen op. De fundamenten van islam staan haaks op westerse waarden en lijd overal tot conflict. Ik verbied mensen niet hun eigen cultuur te hebben, wat men in het middenoosten en noordafrika doet moet men zelf weten.

     Het klopt wat je zegt dat 60% van de Nederlanders niet zo zijn, maar wat is de Nederlander dan wel? Dat vroeg ik je eerder al, wat is onze cultuur, en wie bepaalt dat? Jij geeft daar geen antwoord op, hoe moet een immigrant dan weten welke (sub)cultuur hij moet volgen. Die van jou of die van mij?
     Jij doet net alsof elke moslim niet tolerant is, ik ken best wat moslims en nog nooit heeft 1 van hen mij aangesproken op mijn gedrag en dat ik mij moet aanpassen aan hun. In de islam zijn zoveel verschillende stromingen dat je niet kan zeggen dat er 1 islam is.

     Ik ben het met je eens hoor dat er elementen zijn in de islam die afschuwelijk zijn maar die zitten er ook in het christendom en het jodendom. En ja wanneer moslims hier komen dan moeten ze zich gewoon aan de wet houden, doen ze dat niet dan moeten ze daar voor gestraft worden net als een ander. En wat ook belangrijk is dat er niet teveel immigranten op 1 plek wonen want dat zorgt ervoor dat ze beter kunnen integreren in de samenleving wanneer ze meer gespreid wonen. Maar bang hoef je er niet voor de zijn. Even een feitje: De afgelopen 15 jaar zijn er meer moslims in NL komen wonen maar het aantal moorden is met de helft ongeveer gedaald in diezelfde periode in NL, rond de 300 in 2000, naar rond de 150 nu per jaar. Als moslims voor meer onveiligheid zorgen hoe kan het dan dat het aantal moorden flink is gedaald, leg mij dat eens uit dan?

     1 likes
     • ferrimassi schreef:

      Moet ik je echt gaan uitleggen wat een nederlander is en nederlandse cultuur? Dat lijkt mij voor de hand liggend. Ik heb het niet over vroeger en hoe verschrikkelijk de christen wel niet is. We hebben het over het hier en nu. Dat met intrede van “multicultuur” het vrije woord is gestorven is mij wel duidelijk. Dat de vrouwelijke leden in mijn familie met grote regelmaat ge-intimideerd worden of zelfs gemolesteerd vanuit racistische/islamitische overtuiging staat ook als een paal boven water. Maar er zijn nederlanders die doen het ook toch? Blijf de boel lekker weg relativeren en recht lullen. Kijk eens naar de misdaad statistieken en ronduit antinederlandse wetten die via de eu er doorheen gedrukt worden.

      http://www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-overview/

      Het gross is pro sharia en plaats de wetten van islam boven de wetten van het land. Maar dat is np want kruistochten waren net zo erg.. Als je de moordcijfers zou afbreken op afkomst komt waarschijnlijk een heel ander plaatje tevoorschijn. 50 jaar geleden waren er 0 moorden door islamaanhangers in dit land. En dan hebben we het nog niet over rekenkundige truckjes die het cbs toepast om deze clusterfuck zo rooskleurig mogelijk te presenteren.

      1 likes
 • Veldhuusen schreef:

  Ben blij dat ik geen religie volg, hoewel de haat tegen israel wordt ook ondersteunt door grote groepen en organisaties. De leugen regeert over de wereld. Ook op deze website wordt je net zo goed beinvloed tegen Israel . Wat dat betreft is het overal dezelfde en de waarheid is ver weg.

  14 likes
  • J. Hofmans schreef:

   Maar Israhell roept ook zelf de haat over zich heen. Ken je de geschiedenis en weet je wat er gaande is? Haat komt niet zomaar naar boven drijven. Daarbij moet je weten dat die haat niet tegen de Joden is, maar tegen de zionisten. Zelfs de ‘gewone’ Jood is tegen zionisme.

   14 likes
   • ferrimassi schreef:

    De haat voor joden gaat veel verder terug dan de creatie van israel, al heeft het niet geholpen. Perzie en marroco hadden voor de arabische expansie florerende joodse gemeenschappen. Ook in tunis en egypte. Hetzelfde geld voor christenen. Uitgeroeid dmv verkrachting, moord en islamitische taxatie. Laten we niet net doen alsof het uit de blauwe lucht komt vallen. Wat in Palestina gedaan is is ook niet fris en het zionisme is niet veel beter. Maar het sprookje we haten alleen zionisten is vals. De haat is voor alles wat niet conformeert aan islam.

    1 likes
 • bert s schreef:

  De politiek heeft de laatste 40 jaar op een slinkse wijze de rol over genomen van de religie. Zij zijn nu degene die angst prediken en ons vertellen wat goed of slecht is.

  16 likes
  • Ph schreef:

   Van alle reacties tot dus ver, ben jij de enige die het goed begrepen heeft…Goed zo:-)

   Vandaar ook deze quotes ” mensen denken dat politiekers er zijn om de mensen hun problemen op te lossen, terwijl dat die politiekers net het probleem van de mensen zijn”

   “Zaai haat, tweedracht en heers”

   6 likes
  • faith schreef:

   Precies. Wie niet begrijpt dat religies symbolisch zijn voor veel hoger ontwikkelde wezens en dat het de psychopatische I% zijn die hierin bewust verwarring willen zaaien om ons onder de duim te houden, ben ik snel mee uitgepraat.
   Volgende item een natuurkundige die beweert dat zwaartekracht niet bestaat…..sure, zucht.

   1 likes
 • josie schreef:

  Vrouwen met hoofdoek zijn vaker slachtoffer. Ik denk het niet. Wij hebben in een wijk gewoont tussen vele moslims en onze dochters krijgen om de haver klap te horen dat ze hoeren waren. Toen onze oudste negen jaar was begon dat en dat eindigde toen wij gingen verhuizen en ja mede daardoor zijn wij verhuist. Voor onze kinderen was die wijk niet om te harden.
  Ja zelfs blanke kinderen worden uit gescholden als hoeren, Maar die problemen van rassisme schuiven we aan de kanten want het zijn maar blanken vrouwen en kinderen die daar last van hebben. Als we iedere keer van dat geschel op ons moeten melden van dit sort burootjes zitten vele die in zo’n wijk wonen dagen daar door te brengen.
  Gewoon verder leven plaats van klagen moslims vrouwtjes, want ook wij blanken hebben ook last van vele mannen en zonen van jullie.
  Het leven gaat gewoon verder en trek alles niet zo naar je toe. Bne je dik word je gepakt en heb je rood haar word je gepakt en ag zo maar door. Iedereen komt aan de beurt en je ontwikkeld er eelt voor. De werels is helaas hard en niet doen of rassisme alleen door blanken gebeurt, want ook de moslims doen er hard aan mee helaas. Wij zijn alle mensen met onze goede eigenschappenen slechlte eigenschappen en zullen toch samen moeten leven en dat heel de tijd naar de blanken gewezen word maakt het leven tussen ons alle niet beter op, als men zelf ook niet eens in de spiegel kijkt, want ook wij blanken vrouwen hebben het niet altijd makkelijk.
  Want ik als moeder zijnde moest mijn kind van negen al uitleggen wat een hoer was en dat vond ik ook niet makelijk. Maar ik deed er ook niet moeilijk erover en ging ook niet klagen bij een 1 of ander burootje. Kom op zeg!

  17 likes
  • ferrimassi schreef:

   Ik heb 4 zusjes in een grote stad en weet uit ervaring dat je gelijk hebt. Ik zou daar weleens een fatsoenlijk onderzoek naar zien. Volgens mij is dit probleem gigantisch. De hoeveelheid zedendelicten en intimidatie moet enorm zijn. Weet uit ervaring dat de politie het liever onder de pet houd en aangiftes ontmoedigd. Mocht ik een dochter krijgen dan zou ik ook verhuizen.

   3 likes
 • Hansz Pint. schreef:

  Eens, ooit… keek men naar boven en bedachten een naam voor het onzichtbare onnoembare en gebruikten die naam om het goedgelovige volk te manipuleren, en…. te beloven, te belonen en te straffen.
  dat… hebben alle culturen op deze wereld zo gedaan, want het is zo geweldig een onzichtbare vriend/vijand te hebben die je kunt gebruiken om de volgelingen naar JOUW pijpen te kunnen laten dansen.

  Er is een ORDENEND PRINCIPE in het universum.

  Daar kan geen menselijke interpretaite aan worden gehangen, al heeft elke cultuur dat wel gedaan om bovenstaande redenen, manipulatie van de gelovige.

  Niemand weet…. NIEMAND!

  9 likes
 • pietje schreef:

  Er is geen GOD wij zijn god en wij moeten ons gedragen alzo !! Wij moeten ons opstellen en gedragen als een beter mens !!!

  8 likes
 • Berenbotje schreef:

  “Spong zegt in onderstaand filmpje dat religie altijd draait om het onder de duim houden van mensen. Dat is iets wat mensen niet echt kunnen begrijpen, legt hij uit”.

  Spong is geen geleerde op het gebied van godsdienswetenschappen, lijkt mij.
  Religie is juist bedoeld om de mens te bevrijden uit z’n zelfzucht en materialismezucht.

  Bovendien zou Spong moeten weten dat alleen de godsdiensten die in het MO ontstaan zijn, claimen de ENIGE WARE te zijn en de ENIGE WARE GOD te aanbidden. Boedhisten (grootste gedeelte) geloven niet eens in een God en voor Hindoes is de gehele oneindige Universum met alles erop en eraan een manifestatie van God.

  6 likes
  • Openjeogenennietjemond schreef:

   Yep en zo is dat! Jeetje wat een dom artikel zeg. Jij hebt de woorden uit mn mond gestolen berenbotje! Thumbs up!! Ga sanatam dharm leren dan voor de onwtenden dan weet men pas wat religie is. @ kalki, waarom neem jij een goddelijke naam en zegt dat die niet bestaat? Wel triest!

   0 likes
 • Alain schreef:

  Hoewel ik hem gelijk geef begrijp ik niet echt zijn standpunt. Als bisschop behoort hij tot de hoogste clerus van de religie. Wilt hij nu zeggen dat hij heel zijn leven geweid heeft om mensen onder de duim te houden?

  4 likes
 • ET conactee schreef:

  Deze bisschop liegt.
  Maar dat is niet zo vreemd. Want hij is Rooms Katholiek. En die lui zijn gek. Ze bidden naar Maria, ze vallen plat op hun gezicht voor beeldjes van Maria. Ze hebben nota bene de Bijbel veranderd om beeldjes te kunnen vereren. De paus heeft Jesus een loser genoemd, Darwin omarmt en hij is vorige week moslim geworden.
  En nu komt een bisschop ons vertellen dat er geen hel is.

  En ik vertel dat er wel een hel is. Dat zijn plaatsen waar mensen door Draconiers en reptillians worden gemarteld.

  Mij fopt ie niet. Hij is hier de satanistische pedofiel met het motief om te liegen, en ik ben dat niet.

  4 likes
  • Pinokkiocratie schreef:

   Je l*lt hokus pokus en laat de feiten zweven, de verlichte Napoleon de concordat van 1801 heeft afgedwongen door priesters, monniken en nonnen te vermoorden om zo de Rothschild satanische kerk aan de macht te helpen, als je zoveel weet over catholieken en Maria moet je toch ook weten dat de Rothschild judeo-masonic dynastie in 1823 geld en macht van de kerk in handen kreeg.

   0 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  Om god te begrijpen moet je goddelijk denken.
  God is absoluut, daar kan relativiteit het niet van winnen.
  Velen zijn helaas niet capabel om de almacht te begrijpen die boven menselijk verstand uitstijgt.
  200 jaar antichrist propaganda heeft goed zijn werk gedaan.

  3 likes
 • Onno schreef:

  Als Spong het zegt, zal het wel kloppen……toch?

  0 likes
 • kael schreef:

  Vooraleer je dit leest, ik ben geen racist maar na dit schrijven misschien voor velen wel, maar in een democratie mag ik mijn waarheid wel vertellen hè.
  Het klopt volledig dit artikel. Zie maar wat de Kerk in geschiedkundige termen uitgedrukt tot voor kort allemaal uitstak: heksenvervolging, Mont-Segur, Maria Magdalena, … . Maar evenzeer ISLAM is iets wat in onze cultuur niet thuishoort. Voor een groot deel zijn we weg geevolueerd uit het onderdrukken van de vrouw, rein en onrein vlees, etc. … Godsdienst wordt door ons en dat bewijst oa deze site met de nodige kritische blik bekeken en in vraag gesteld. Helaas moslims zijn nog niet aan deze gedachte toe tevens heeft deze bevolking een bijna onuitputtelijke drang om anderen goedschiks of kwaadschiks te onderwerpen aan deze hatelijke vertaling van ‘wat goed zou moeten zijn’
  Dus welke uitleg je er ook aan geeft dit is onverzoenlijk met onze gedachte van ‘vrijheid’ Voor Moslims is hun hypochriet geloof in Mohamed enkel maar een reden om anderen te onderdrukken en te onderwerpen, een moderne kruistocht tegen de vrije gedachte. Een bewijs daarvan is kleding en de manier waarop men zich kleedt, niets vreems in het Oosten maar hier, een dagdagelijks karnaval. Vele burgers zijn dit moe en het politiek correct systeem van bepampering creëert bij de burger een gevoel van onmacht waaruit agressie ontstaat. Dit in een notendop.

  2 likes
 • Kalki schreef:

  De ware religie zegt kreeer zoveel mogelijk rampenbestrijdingscentra, want wij moeten zelf onze problemen oplossen, weliswaar met behulp van buitenaardsen, en daar er verder geen God bestaat.

  2 likes
 • snavel schreef:

  Religie legt wetten en regels op en is goddeloos. Gevangenschap en onderdrukking is het gevolg.
  Geloof legt anderen geen juk op en geeft vrijheid.

  2 likes
  • Jankertje schreef:

   @snavel

   Ik zal heel hard zijn om heel duidelijk te zijn.

   De mens is te DOM en te STOM voor vrijheden omdat ze zo dom zijn dat ze het zelf niet kunnen regelen. Alles moet voor de mens geregeld worden.

   0 likes
 • Dnnnoz schreef:

  verantwoording? Iemand?

  1 likes
 • BerendW schreef:

  Niet alleen om ”onder de duim te houden”’ het is ook een excuus voor alleen maar ellende op Aarde, alles voor God, dat er veel haat is tegen de islam is natuurlijk vooral aan zichzelf te verwijten omdat de eeuwige samenspanning van de leiders uit Saudi-Arabie (steunt ISIS?) , Turkije en VAE met de VS en Israël zorgt ervoor dat het beeld bevestigd wordt dat religie (zowel christen, islamitisch of joods) niks anders is dan een politiek excuus om verdeeldheid, oorlog en spanning op de wereld te creëren.
  Ik ben geen populist dit zou ik ook zo over katholieken, zionisten en de protestanten vinden.

  1 likes
 • andré schreef:

  Als we nou eens allerlei soorten Groepen zouden ontbinden , en ons als een Individu zouden gedragen , zou het probleem dan niet over zijn ?

  0 likes
 • Vrijdenker schreef:

  De Stichters van een religie hebben allemaal het Plan van God voor de verdere ontwikkeling van de mensheid gebracht. Na hun verscheiden hebben mensen dit naar hun eigen hand gezet om anderen te beheersen en onder de duim te houden. Daarom komen er ook steeds opnieuw zulke Boodschappers van God, om alles weer te herstellen!

  0 likes
 • Jankertje schreef:

  Ik vind dat jullie je geheel verkeert uiten!!

  Het moet zijn dat Religie de mens BEGELEIDE.

  Onder de duim houden is een manipulatieve uiting om het negatief te laten overkomen. Helaas is de mens nog te dom om zichzelf te kunnen sturen en moet het voor de mens gedaan worden maar de EGO van vele is nog te groot om dat de erkennen. Zoals ik kan lezen is dat hier net zo!

  0 likes
 • Elise49 schreef:

  Hoogpriesters(en families) maken/maakten de dienst uit. Zij maken/bedenken de wetten. In alle tijdperken. Rechterhanden(richteren) van vorsten. Het woordje rechter komt daar vandaan. Zie geschiedenis/oudheid. Geloof is een middel om mensen te groeperen. We krijgen nu te maken met een technologie geloof. Is nog gevaarlijker, want die kijkt niet naar leven.(maken we elke dag mee) Die wil leven(element hout/al het levende) juist reduceren/overnemen om aarde weer in oude staat terug te brengen.
  In feite werkt iedereen mee aan zijn eigen ondergang. Worden de overblijvers opnieuw met DNA gemixed om nog meer slaaf te worden(je mag/kunt niet meer zelf denken)Zie bijbel verhaal over nimphen. Hier komt het anti vrouw denken vandaan. Willen we als huidig mens blijven bestaan, dan zullen we dit moeten doorbreken. En dat is moeilijk. Mede door constructies/systeem.

  0 likes
 • Scafa schreef:

  Dit zeg ik al een tijd tegen mensen en al een hele lange tijd : God is geen religie nergens in de gehele heilige schriften staat geschreven dat God zeg ik ben Christen of Moslim of welke religieuze groeperingen dan ook!!!

  God sprak en het was er God sprak persoonlijk met al zijn profeten Mozes, Abraham ,Jozef,Jacob,David en ga zo maar door hij had een persoonlijke relatie met zijn profeten en zei altijd mijn volk of mijn kinderen kinderen van Israel volg mij en gehoorzaam mij en het zal je goed gaan.

  Religie is door mensen bedacht en God zegt onderzoek de geschriften naar waarheid en onderzoek de zuiverheid ervan.

  Waarom ? zo dat jullie mensen kunnen zien dat God geen religie is!!!

  God de al machtige goddelijke universele bron van leven licht en liefde die ons levensadem is , is aan geen enkele RELIGIE VERBONDEN HIJ VRIJ HIJ IS GOD JE LEVENSKRACHT DAG EN NACHT WIE WEET OF JIJ MORGEN NOG LEEFT HIJ IS HET DIE JOU LEVENS ADEM GEEFT EEN ZIEL EN GEEST HIJ IS HET DIE JOU IN HET BINSTE VAN JE MOEDERS BUIK AAN EENSTUK WEEFDE IN HET VERBORGEN WAAR GEEN MENS JOU NOG KON ZIEN EN JOU DAAR AL JOU LEVENS ADEM GAF JOU NEUS JE MOND OREN OGEN TENEN ARMEN BENEN VINGERS HANDEN VORMDEN NAAR ZIJN WIL EN GODDELIJKE KRACHT OOK HIJ IS HET DIE HET WEER TERUG KAN NEMEN OP EEN MOMENT DAT JIJ DAT NIET VERWACHT!!!

  DUS ZEG NOOIT NIET DAT ER EEN GEEN GODDELIJKE BRON VAN LICHT EN LIEFDE BESTAAT ANDERS WAREN WE NIET HIER OP DE DAG VAN VANDAAG HET LEVEN IS EEN ZEIDEN DRAAD DUS STOP MET HAAT EN LEUGENS VERSPREIDEN EN BEGIN RELIGIE TE VERMIJDEN!!!

  JAH BLESS NO STRESS

  NAJETHÉ

  KEEP DA LOVE IN YOUR HEARTS AND COME OUT REAL THE WORLD IS FULL OF FAKE EVIL PEOPLE YOU BEDDA GET DOWN WIT THE REAL ONES !!!

  LIVE IN PEACE & LOVE

  0 likes
 • Westbound schreef:

  @ET conactee, 06.31: je liegt door te zeggen dat deze priester Rooms Katholiek is. Hij is namelijk Anglicaans Katholiek en da’s heel wat anders. Overigens vraag ik me af of hij priester geworden is en geen maatschappelijke carriére nagestreven heeft.

  0 likes
  • Jankertje schreef:

   @Westbound

   Wat maak jij je druk om wat die man is. Ga naar de bron of basis wie zijn baas is en waarom hij dit moet zeggen en ga dan inzien wat de werkelijke reden is dat hij iets benoemd. Jullie blijven maar oppervlakte kletsen en komen niets verder. Jullie denken totaal niet na, jullie vinden de roddels belangrijker als werkelijkheid.

   Ga zo door!!

   0 likes
 • Jansen schreef:

  Bij ons is het niet “OMG“ maar “OMA“
  We willen niemand beledigen maar we geloven niet in (voor ons) een sprookje oid.
  Wetenschap is ons geloof.
  En dan kom je al gauw op O My Alien ipv god.
  De somieten zaten en zitten nog steeds het dichtste bij de waarheid.
  De reptielen en illuminatie lachen ons mensheid vaak uit, mede om ons kudde gedrag, grazend blind, levende de leugens uit te voeren. Duik in de ware history die steeds moeilijker te vinden is (waar voor gezorgd word). Ondek o.a dat er aan ons dna gesleuteld is. Doe een studie/zelf studie symboliek erbij en ontwaak uit uw matrix. Wat betreft de reptilians doe daarnaast onderzoek naar de “zogenaamd aardse uitvinding“-“Liquid crystals“ Zo zul je sneller op de hoogte komen hoe ze mede met een verder gevorderd systeem ze ons iedere dag weer voor de gek houden. Met enig door zetting vermogen met HD, en slomo kun je ook enkelingen er tussen uit halen.

  0 likes
 • Max schreef:

  De weg van Jezus leidt tot leven. De weg van Mohammed leidde tot de dood. Mohammed legde de fundering van de islam, en was direct en indirect betrokken bij vierenzeventig overvallen, expedities of volledige oorlogen…Volgens Bill Warner (directeur van het Center for the Study of Political Islam) en een groep wetenschappers, in de afgelopen 1400 jaar zijn in totaal ongeveer 270 miljoen ongelovigen/niet-moslims omgekomen ter meerdere glorie van de ISLAM!…Het aantal christenen dat vermoord werd tijdens de jihad ligt op ongeveer 60 miljoen, waarvan alleen al 50 miljoen in de 20e eeuw in Afrika. In Somalië werden de afgelopen jaren 1,5 miljoen christenen afgeslacht door moslimbendes.In India moesten 80 miljoen hindoes het met de dood bekopen sinds moslims het land binnenvielen, waardoor het land uiteindelijke halveerde in omvang.Begin vorige eeuw pleegden de Turken op circa 1 tot 1,5 miljoen Armeniërs genocide en werden bijna een miljoen Grieken uitgemoord… ..Jezus en zijn vroege kerk keerden de wereld ondersteboven met hun boodschap en vreedzame verspreidingsmethode….De grote meerderheid van de moslims zijn onwetend over de islam….

  0 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  troonrede

  Troonrede: ‘Koning slaat op elk gebied de plank mis’

  Dinsdag sprak koning Willem-Alexander de troonrede uit. ...

  >