Mens en Dier

Bisschop legt uit hoe religie is bedacht om mensen onder de duim te houden

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Geweld, bedreigingen en vijandige bejegening van moslims komen vaker voor dan uit meldingen bij politie en antidiscriminatiebureaus blijkt. Vooral vrouwen met een hoofddoek zijn vaak slachtoffer van moslimhaat, blijkt uit het onderzoek Islamofobie in zicht.

De meeste incidenten gebeuren op straat, in winkels of in het openbaar. Mensen zeggen discriminatie niet te melden omdat ze geen vertrouwen hebben in overheid en politie. Volgens Cyriel Triesscheijn, directeur van antidiscriminatiebureau RADAR, is discriminatie van moslims ten opzichte van 2014 verdubbeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Haatberichten

Waar komt die islamofobie vandaan? Deze maand publiceerden onderzoeksjournalisten David Cronin, Sarah Marusek (Universiteit van Johannesburg) en David Miller (Universiteit van Bath) een uitgebreid rapport over de Israël-lobby, die zowel in de Verenigde Staten als in de Europese Unie veel financiële steun blijkt te geven aan mensen en organisaties die onder meer islamofobe berichtgeving produceren.

Met hun rapport brengen de drie onderzoekers een netwerk aan de oppervlakte dat tot nu toe altijd aan de openbaarheid was ontsnapt. De in het rapport genoemde organisaties en personen produceren en promoten haatberichten tegen Arabieren en moslims in de Europese Unie, onthullen de drie journalisten.

Zij noemen onder andere de European Friends of Israel, de Europe Israel Press Association en de European Coalition for Israel. In het rapport toont het drietal voorts aan dat Amerikaanse krachten een aanzienlijke invloed uitoefenen op het Midden-Oostenbeleid van de EU.

Menselijke systemen

De gepensioneerde bisschop John Shelby Spong zei in 2006 al tijdens het NBC-programma Dateline dat religie wordt gebruikt als controlemechanisme. Islamofobie blijkt in deze context een krachtig wapen te zijn. De moddercampagnes die door de lobbyisten zijn gelanceerd, hebben onder het volk geleid tot veel angst en woede. We zien hoe de islam wordt gebruikt als excuus om andere landen binnen te vallen en strengere veiligheidsmaatregelen af te dwingen.

Spong zegt in onderstaand filmpje dat religie altijd draait om het onder de duim houden van mensen. Dat is iets wat mensen niet echt kunnen begrijpen, legt hij uit.

Het probleem met religie is volgens hem dat iedere kerk beweert de ware kerk te zijn. “God is geen christen, God is geen jood of een moslim of een hindoe of een boeddhist; dat zijn allemaal menselijke systemen die mensen hebben bedacht.”

Verantwoordelijkheid

“Als je enerzijds de hemel hebt als plek waar je wordt beloond voor je goedheid, en de hel is een plek waar je wordt gestraft voor je kwaad, houd je de bevolking in feite onder de duim,” zei Spong. “En dus hebben ze deze plaats van vurige kwelling gemaakt waar menig christen als de dood voor is. Dat is allemaal onderdeel van het controlemechanisme.”

Spong stelde dat de kerk niet wil dat mensen volwassen worden, omdat je volwassenen niet gemakkelijk onder de duim kunt houden. “Daarom praten we steeds over herboren worden. Als je herboren wordt ben je nog steeds een kind. Mensen moeten niet herboren worden. Ze moeten volwassen worden. Ze moeten de verantwoordelijkheid nemen. Voor zichzelf en voor de wereld.”

[Collective-evolution]

2 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

God bestaat niet, wel een hogere orde van Meesters en Hoge Wetenschappers.

Veldhuusen
Veldhuusen
8 jaren geleden

Ben blij dat ik geen religie volg, hoewel de haat tegen israel wordt ook ondersteunt door grote groepen en organisaties. De leugen regeert over de wereld. Ook op deze website wordt je net zo goed beinvloed tegen Israel . Wat dat betreft is het overal dezelfde en de waarheid is ver weg.

Dnnnoz
Dnnnoz
8 jaren geleden

verantwoording? Iemand?

ferrimassi
ferrimassi
8 jaren geleden

En andersom? Oh wacht even, daar zijn geen meldpunten en belangenclubjes voor. De hoofddoek is een symbool van cultureel imperialisme en komt geeneens in de koran voor. Ook is het een tuf in het gezicht van de nederlandse vrouw die decennia voor gelijkheid heeft gestreden. Dat je anders word behandeld en dmv van dit soort gebruiken je jezelf feitelijk segregeert van de rest van nederland is vragen om problemen. Assimileer of vertrek. Er is in dit land geen ruimte voor vrouwenonderdrukking en arabisch imperialisme. Als je er echt bij wilt horen geef je je kinderen nederlandse namen en zweer je dit soort achterlijke gebruiken af. “Islamophobie” is niet meer dan een instrument terechte kritiek naar de prullenmand te verwijzen.

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x