Homepagina » Buitenaards » Tot wel 8000 buitenaardse megastructuren in het heelal. Deze astronomen speuren naar raadselachtige Dysonbollen
Tot wel 8000 buitenaardse megastructuren in het heelal. Deze astronomen speuren naar raadselachtige Dysonbollen

Tot wel 8000 buitenaardse megastructuren in het heelal. Deze astronomen speuren naar raadselachtige Dysonbollen

Een team astronomen heeft aanwijzingen gevonden dat er in het heelal tot wel 8000 buitenaardse megastructuren rond verre sterren zijn gebouwd.

Ze analyseerden gegevens die zijn verzameld door ruimtesonde Gaia van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA en vonden mogelijke tekenen van enorme structuren die Dysonbollen worden genoemd.

Deze Dysonbollen zouden worden gebouwd om energie aan sterren te onttrekken.

Meerdere zoektochten

Astronomen van de Universiteit van Uppsala in Zweden en de Universiteit van Heidelberg in Duitsland schreven: “De energie kan vervolgens worden gebruikt voor supercomputers, het aandrijven van vaartuigen of lange-afstandscommunicatie.

De onderzoekers merken op dat er al meerdere zoektochten zijn opgezet naar Dysonbollen, maar dat ze nog niet zijn gevonden.

Het zou veel tijd in beslag nemen om zo’n enorm object te bouwen.

8000

De astronomen zochten niet naar één gigantisch object rond sterren, maar naar een zwerm satellieten, waarbij iedere satelliet een klein deel van de straling absorbeert.

Tijdens het analyseren van de gegevens stuitten ze op duizenden kandidaten, hoewel het onwaarschijnlijk is dat ze allemaal zijn gemaakt door een buitenaardse beschaving.

Volgens de wetenschappers voldoen 8000 van de onderzochte sterren aan de criteria om omringd te kunnen worden door een Dysonbol.

Meest interessante

Een ster genaamd TYC 6111-1162-1 bleek de meest interessante individuele kandidaat te zijn voor verder onderzoek, wat betekent dat de kans het grootst is dat daar een Dysonbol kan worden gevonden.

Eerder stelden astronomen dat het vreemde gedrag van de ster KIC 8462852 kon worden verklaard door een buitenaardse megastructuur.

Foto: MarioProtIV Wikimedia Commons

[Metro]


Vond je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. De maan is alleen niet om een ster gebouwd…….

  5 likes
 2. waarom zo ver zoeken als er een super dichtbij is. De maan is ook zo’n bol. zucht..

  7 likes
 3. We hoeven helemaal niet te zoeken, het is allemaal onzin. Deze wereld en heelal is verzonnen door ene god en wij mogen hier een tijdje spelen, als je dood gaat is het uitje weer afgelopen. Alles wat we nodig hebben is er al. Er zijn alleen een paar gekken die alles voor hun zelf willen hebben en de rest moeten slaven worden. Ze helpen alles naar de verdommenis en vooral de natuur, deze figuren moeten we elimineren dan is het klaar.

  4 likes
  • Als we ons kunnen vestigen op andere planeten gaat dit systematische slavernij ook weg, plus het zou goed voor onze planeet zijn, onafhankelijk van fossiele brandstoffen , daar ooit over na gedacht? En alhoewel ik eigenlijk niet over religie wil begingen is het inderdaad vrijwel nutteloos in het einde, en gaat alles kapot ook onze aarde, met of zonder onze bijzijn. Ik zeg ga vooral zo door en misschien kunnen we over 100 generaties dingen doen waar wij nooit over hadden kunnen dromen. En met een beetje geluk is er dan ook geen godsdienst meer. ☺

   2 likes
 4. Wat gek. maar daar wordt de GAIA probe helemaal niet voor gebruikt…
  van de ESA website: Gaia is an ambitious mission to chart a three-dimensional map of our Galaxy, the Milky Way, in the process revealing the composition, formation and evolution of the Galaxy. Gaia will provide unprecedented positional and radial velocity measurements with the accuracies needed to produce a stereoscopic and kinematic census of about one billion stars in our Galaxy and throughout the Local Group. This amounts to about 1 per cent of the Galactic stellar population.

  3 likes
 5. ‘We find that 8000 stars ([roughly] 4% of the object in common between both surveys) have sufficient data quality to allow potential Dyson-sphere candidates to be efficiently singled out.’

  We hebben van 8000 sterren genoeg data om te kijken of er een Dyson-bol is… Niet, 8000 hebben er misschien 1.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...

Ons sterrenstelsel zit mogelijk vol met buitenaardse micromachines. Zo kunnen we ze spotten

Ons sterrenstelsel zit mogelijk vol met buitenaardse micromachines. Zo kunnen we ze spotten

In 2015 suggereerden astronomen dat het vreemde ...