Buitenaards

Tot wel 8000 buitenaardse megastructuren in het heelal. Deze astronomen speuren naar raadselachtige Dysonbollen

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een team astronomen heeft aanwijzingen gevonden dat er in het heelal tot wel 8000 buitenaardse megastructuren rond verre sterren zijn gebouwd.

Ze analyseerden gegevens die zijn verzameld door ruimtesonde Gaia van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA en vonden mogelijke tekenen van enorme structuren die Dysonbollen worden genoemd.

Deze Dysonbollen zouden worden gebouwd om energie aan sterren te onttrekken.

Meerdere zoektochten

Astronomen van de Universiteit van Uppsala in Zweden en de Universiteit van Heidelberg in Duitsland schreven: “De energie kan vervolgens worden gebruikt voor supercomputers, het aandrijven van vaartuigen of lange-afstandscommunicatie.

De onderzoekers merken op dat er al meerdere zoektochten zijn opgezet naar Dysonbollen, maar dat ze nog niet zijn gevonden.

Het zou veel tijd in beslag nemen om zo’n enorm object te bouwen.

8000

De astronomen zochten niet naar één gigantisch object rond sterren, maar naar een zwerm satellieten, waarbij iedere satelliet een klein deel van de straling absorbeert.

Tijdens het analyseren van de gegevens stuitten ze op duizenden kandidaten, hoewel het onwaarschijnlijk is dat ze allemaal zijn gemaakt door een buitenaardse beschaving.

Volgens de wetenschappers voldoen 8000 van de onderzochte sterren aan de criteria om omringd te kunnen worden door een Dysonbol.

Meest interessante

Een ster genaamd TYC 6111-1162-1 bleek de meest interessante individuele kandidaat te zijn voor verder onderzoek, wat betekent dat de kans het grootst is dat daar een Dysonbol kan worden gevonden.

Eerder stelden astronomen dat het vreemde gedrag van de ster KIC 8462852 kon worden verklaard door een buitenaardse megastructuur.

Foto: MarioProtIV Wikimedia Commons

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Sjeng Beng
Sjeng Beng
4 jaren geleden

waarom zo ver zoeken als er een super dichtbij is. De maan is ook zo’n bol. zucht..

Wil
Wil
4 jaren geleden

De maan is alleen niet om een ster gebouwd…….

koloth
koloth
4 jaren geleden

We hoeven helemaal niet te zoeken, het is allemaal onzin. Deze wereld en heelal is verzonnen door ene god en wij mogen hier een tijdje spelen, als je dood gaat is het uitje weer afgelopen. Alles wat we nodig hebben is er al. Er zijn alleen een paar gekken die alles voor hun zelf willen hebben en de rest moeten slaven worden. Ze helpen alles naar de verdommenis en vooral de natuur, deze figuren moeten we elimineren dan is het klaar.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x