Homepagina » Binnenland » Het is nu wetenschappelijk bewezen: van verkiezingsbeloftes komt niks terecht. Ga jij nog stemmen?
Het is nu wetenschappelijk bewezen: van verkiezingsbeloftes komt niks terecht. Ga jij nog stemmen?

Het is nu wetenschappelijk bewezen: van verkiezingsbeloftes komt niks terecht. Ga jij nog stemmen?

Econoom Wimar Bolhuis van de Universiteit Leiden bewijst wat we altijd al vermoedden: in regeerakkoorden maken politici keer op keer andere afspraken dan zij vol vuur beloofden in hun verkiezingsprogramma’s.

Afspraken die in de regel voordelig uitpakken voor het bedrijfsleven en nadelig voor gewone burgers.

Elke campagne weer beloven politieke partijen een forse lastenverlichting, maar in de formatie wordt dit nooit waargemaakt.

Gouden bergen

Ook het veelbesproken voornemen om de dividendbelasting af te schaffen is geen incident, maar past in een jarenlang patroon.

Bolhuis vergeleek voor zijn onderzoek alle doorrekeningen van verkiezingsprogramma’s en regeerakkoorden tussen 1986 en 2017, van Lubbers II tot Rutte III.

De conclusie: van de gouden bergen die de burger in verkiezingstijd worden beloofd, blijft na de stembusgang weinig over.

Hoger

Gemiddeld valt de rekening voor huishoudens na de formatie opgeteld vier miljard euro hoger uit dan voorgesteld in de verkiezingsprogramma’s.

Bedrijven betaalden in de onderzochte periode gemiddeld juist 300 miljoen euro minder.

Lobbyen

Het onderwijs kwam er gemiddeld 600 miljoen euro slechter af dan in de verkiezingsprogramma’s was voorgesteld.

Bolhuis constateert dat tijdens de verkiezingscampagne de burger centraal staat, aangezien zijn of haar stem bepalend is, maar dat de politieke onderhandelaars in de kabinetsformatie andere belangen hebben en het bedrijfsleven door te lobbyen de besluitvorming lijkt te beïnvloeden.

Boekentip: Elke formatie faalt

[Volkskrant, ANP]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
2 jaren geleden

Niks nieuws onder de zon dus ! Daar hadden we geen wetenschapper voor nodig, elk weldenkend mens was daar al lang achter en ging al niet meer naar de stembus om die moordende dievenbende de macht in handen te geven. De sukkels die dat nog wel doen zijn medeplichtig aan misdaden twgen de menselijkheid.

Gladiator
Gladiator
2 jaren geleden

“Ga jij nog stemmen”?????

Nou, wat denkt u er nu zelf van.

NATUURLIJK NIET, en dat doe ik al vele jaren niet meer, om precies te zijn heb ik 1x gestemd in mijn leven, (was geloof ik een jaar of 19-20) en………………….dat is al heeeeeeeeeeel lang geleden.

Toen zag ik namelijk al het absurde ervan in!! Dit promoten is een van de zaken welke WIJ met zijn allen kunnen doen om dit REGIME op de knieën proberen te krijgen hoewel ik daar het minste in zie!!

Denk dat er met harde hand moet worden ingegrepen en ik hoor het wel als er weer iemand OVER DE STREEP komt!

Gladiator

Aad
Aad
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Als je gaat stemmen(vroeger was er zelfs stemplicht!)doe dat dan op een kleine (oppositie)partij.
Zodoende kunnen de grote moeilijker tot een coalitie komen.
Wel altijd op die manier stemmen anders worden de kleine te groot.

Zwarte Biff
Zwarte Biff
2 jaren geleden

Ik hou mijn stem zelf,

ik laat me niet vertegenwoordigen

Louise
Louise
2 jaren geleden

Goh de wetenschap wordt wakker of heeft de wetenschap humor?
Al moet ik eerlijk bekennen gestemd te hebben in het verleden , maar ja toen had ik nog hoop 😢
Het vertrouwen is helemaal weg en daar hebben de politici van de laatste 20 jaar toch zelf voor gezorgd…..
Politici zonder visie, zonder moraal, onbetrouwbaar, zonder idealen, keihard liegen, zichzelf verrijkend, zonder kennis, narcistisch , pfffff nog even doorgaan?
Nou is de keus moeilijk? Nee helemaal niet,, dag Nederland je hebt je ziel verkocht…

Aradhel
Aradhel
2 jaren geleden

“Ga jij nog stemmen?”

Wat denk je zelf… Driewerf NEE NEE NEE!!! Opzouten met die fake democratie, we kunnen goed zonder….

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

Hoi helden hier boven, en als nou daadwerkelijk niemand gaat stemmen wat gebeurd er dan denk je? Ik zal het jullie zeggen, dan gaan jullie gewoon lekker geregeerd worden door het zooitje wat hier nu zit want jah, “het land moet toch geregeerd worden” zullen ze jullie dan inwrijven. En ze gaan gewoon doodleuk verder met hun onheil. Geloof me ik ben het zonder meer met jullie eens dat dit niet langer kan maar ja hoe doen we dat nou?

Sina
Sina
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

Geregeerd door het zooitje in Den Haag worden/werden we toch al. Dat was vroeger zo, nu ook en dat zal ook wel zo blijven, mits de bevolking eens een keer op staat tegen dit bende….

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

@Strijdervoorvrijheid

Stemmen op landverraders met bloedige handjes? Hoe geestelijk ben je dan van ‘t padje?

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Oh maar ik stem niet op landverraders met bloedige handjes, ik stem voor auslanders raus en ben Hitler inmiddels liefkozend ome Dolf gaan noemen. Het probleem waar we mee zitten is maar 1 oplossing voor, dat hebben jullie een aantal jaren geleden kunnen zien op het eiland Utoya met in de hoofdrol de held van Noorwegen.

elisabethje
elisabethje
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

Ja idd, heb ik me ook al dikwijls afgevraagd, wat zou er gebeuren indien niemand meer zou gaan stemmen, en toen kwam ik tot dezelfde conclusie: dat ze gewoon verder gaan met de democratie te verkondigen, maar dan zonder het volk 🙂 Dit zegt toch al genoeg, nee? Dat stemmen is puur bedrog, en bestaat alleen maar om je het idee te geven dat het iets uitmaakt, en dat je zgz vrij bent, want je hebt toch burgerrechten right?

weg met ons
weg met ons
2 jaren geleden

Stemmen is niets anders dan je onderdrukker, rover, crimineel en moordenaar kiezen.

Ron
Ron
2 jaren geleden

De nieuwe repatriëringsplannen volgens het globaal VN-pact moeten binnenkort ondertekend worden.
De VSA, Australië en Hongarije willen helemaal niet meedoen. Denemarken en Oostenrijk staan op de rem: de EU-buitengrenzen dienen eerst beschermd te worden. Het zgn. “Global Pact” voor vluchtelingen en migranten, dat de grote volksverdelingen en repatriëringsprogramma’s in kaart brengt en dat binnenkort bij de VN ondertekend moet worden, schrikt b.g. landen af.
Oostenrijk en Denemarken verklaarden dat ze pas nadat de illegale migratie over de EU-grenzen aan banden gelegd en het vertrouwen der EUropese bevolking hersteld is, erover willen nadenken bijzonder beschermingsbehoeftige vluchtelingen naar EUropa te halen. (dixit Deense integratieministerin Inger Støjberg en Oostenrijks binnenminister Herbert Kickl gisteren in Wenen – bronnen FAZ«, »Welt-Online«)
Vooral Denemarken heeft de laatste jaren ‘s lands immigratie-, asiel- en vluchtelingen-politiek verstrengd. Ze willen zich daar voorlopig liever op de integratie van de reeds aanwezigen concentreren i.p.v. er nog meer nieuwe binnen te laten.
In Zwitserland vreest men dat de VN heel de wereld tot één groot migratieplatform wil omvormen, waarbij de nationale soevereiniteit uitgeschakeld wordt. De volgende stap zou dan zijn deze VN-resolutie in de EU- en vervolgens in de nationale wetgeving (verplicht) over te nemen. (…)
Het Global Pact moet op 10 en 11 december in Marokko ondertekend moeten worden door alle landen die vertegenwoordigd zijn in de VN. Het Pact heeft catastrofale gevolgen voor EUropa; de linkse leuze “Geen mens is illegaal” wordt dan werkelijkheid. Weigeren kan niet meer; terugsturen ook niet. Geen grenzen meer. Iedereen mag overal heen, zich overal neerlaten, overal de sociale kassen aanspreken.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Ron
2 jaren geleden

@Ron

Iedereen is welkom in Nederland, maar dan wel graag de eigen broek ophouden en verder zoek het maar uit en is het pamperen van buitenlanders niet onze taak. Maar dat zal wel een illusie zijn, want er is geen land in de wereld zo gestoord als gekke Henkie Nederland die zichzelf graag opoffert voor vreemden. Stinkend, roze bril dragend links Nederland vult de zakken en geeft ten koste en over de rug van de eigen bevolking.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

….och, u dacht dat VVD en soortgelijke partijen rechts zijn? Hahaha…dikke pech, zelf Adolf z’n partij was een linkse (socialistische) rovers- en moordbende. Rechts is vrijheid blijheid en opkomen voor soevereiniteit van/voor ieder individu. Wel eens nagedacht wanneer of waar een dergelijke partij ooit heeft bestaan en kon reageren? Zegt genoeg over hoe het hele politieke systeem wordt gecontroleerd en onder de macht is van de zio maffia.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

…. reageren = regeren…

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Ron
2 jaren geleden

@Ron

Nog wel bedankt voor het onder aandacht brengen van dit krankzinnig voornemen. Voor wie goed wakker is zal begrijpen dat dit alles een heel grote stap is naar één wereldregering en strookt volledig met het idee van de NWO.

salvar
salvar
2 jaren geleden

niet stemmen (al ga ik niet) betekend de handel in handen van de moslims geven en die krijgen dan de meeste stemmen.
het enigste is een revolutie maar dat zie ik ook niet zo snel komen.
misschien kan het leger ingrijpen o,sorry zijn ergens anders bezig.
de politie misschien o,sorry die zijn onze vriend niet meer.
nee het ziet er niet echt rooskleurig uit voor ons.

even terug op het stemmen de lui die op de vvd stemmen zijn meestal zakenlui en managers en die blijven het gewoon doen.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  salvar
2 jaren geleden

Beste @salvar

Ze doen maar, Nederland is niet meer te redden. En met drogredenen komen waarom vooral wel te stemmen is op voorhand al weggegooide moeite en tijd en kan het hele smeerlappen circus daardoor eenvoudig verder regeren.

elisabethje
elisabethje
Reactie op  salvar
2 jaren geleden

Is niet waar hoor, als je niet stemt (blanco of foutief), is er gewoon een stem minder om te tellen.
In België zijn er een hele hoop niet Belgen (vluchtelingen die hier 5 jaar wonen, maar nog geen Belg zijn) gaan stemmen.
Naar mijn visie, als dat zo in elkaar zit, dan is dat hele vluchtelingengedoe gewoon gericht op kiesvee om zo extreem links erdoor te drukken, dat uiteindelijk rechts worden zal 🙂 Misschien willen ze ons de indruk geven dat de Koran de hele EU gaat beheersen, maar ik geloof dat niet, want niets is wat het lijkt.
Bon soit, kan me iig niet voorstellen dat ik in Syrië zou mogen gaan stemmen, terwijl in Belg ben, al zou ik daar twintig jaar wonen… Dus ja, wetten worden steeds naar de hand gezet, naargelang het de politici van die landen uitkomt 🙂

Albert
Albert
2 jaren geleden

Uitz. natuurlijk een echte vent als Trump. Wat een flut ‘wetenschappelijk’ research weer.
Trumps administration 🇺🇸🇺🇸🇺🇸 has counted up 289 accomplishments in 18 categories, capped by the confirmation of Brett Kavanaugh to the Supreme Court. They include 173 major wins ‼️ such as adding more than 4 million jobs,‼️and another 116 smaller victories, some with outsize importance, such as the 83 percent one-year increase in arrests‼️ of MS-13 gang members, free(!) releasing of 19(!) USA captives in foreign countries Et cetera.

Genius President Trumpwho sleeps 4 hours each day, has an IQof 156 (Einstein had 160) and is the non groggy foggy lackadaisical, hardworking honorable Realistic Representative of the truthloving Godly people of the USA and the Whole World ‼️does what he says and says 🇺🇸 (and transparentely twitters what he does: must see http://www.promiseskept.com).

Hawks
Hawks
Reactie op  Albert
2 jaren geleden

Einstein’s IQ is nooit gemeten

Albert
Albert
Reactie op  Hawks
2 jaren geleden

Klopt Hawks, maar experts acht(t)en hem een IQ van 160 (of hoger). Hij was zelfs meer toppie dan Isaac Newton (Newtons Mechanica). Immers Einstein bracht twee giga ontdekkingen wb de Relativiteits theorie EN de Quantum mechanica! Ach die berekeningen zeggen ook niet alles.

Hawks
Hawks
Reactie op  Albert
2 jaren geleden

Hoger dan 160 scoren op een IQ test is niet mogelijk; de experts zouden beter hun huiswerk moeten doen (zijn vast schoenmakers; iets met leesten).

x

Check Also

rutte

‘Door het beleid van Rutte zijn duizenden mensen overleden’

We moesten in lockdown ‘omdat de ziekenhuizen ...

rutte

Juridisch expert: ‘Rutte had geboeid de zaal moeten verlaten’

Juridisch expert Roger Vleugels was dinsdag in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

35
0
We lezen graag je reactie!x