Homepagina » Binnenland » Het is nu wetenschappelijk bewezen: van verkiezingsbeloftes komt niks terecht. Ga jij nog stemmen?
Het is nu wetenschappelijk bewezen: van verkiezingsbeloftes komt niks terecht. Ga jij nog stemmen?

Het is nu wetenschappelijk bewezen: van verkiezingsbeloftes komt niks terecht. Ga jij nog stemmen?

Econoom Wimar Bolhuis van de Universiteit Leiden bewijst wat we altijd al vermoedden: in regeerakkoorden maken politici keer op keer andere afspraken dan zij vol vuur beloofden in hun verkiezingsprogramma’s.

Afspraken die in de regel voordelig uitpakken voor het bedrijfsleven en nadelig voor gewone burgers.

Elke campagne weer beloven politieke partijen een forse lastenverlichting, maar in de formatie wordt dit nooit waargemaakt.

Gouden bergen

Ook het veelbesproken voornemen om de dividendbelasting af te schaffen is geen incident, maar past in een jarenlang patroon.

Bolhuis vergeleek voor zijn onderzoek alle doorrekeningen van verkiezingsprogramma’s en regeerakkoorden tussen 1986 en 2017, van Lubbers II tot Rutte III.

De conclusie: van de gouden bergen die de burger in verkiezingstijd worden beloofd, blijft na de stembusgang weinig over.

Hoger

Gemiddeld valt de rekening voor huishoudens na de formatie opgeteld vier miljard euro hoger uit dan voorgesteld in de verkiezingsprogramma’s.

Bedrijven betaalden in de onderzochte periode gemiddeld juist 300 miljoen euro minder.

Lobbyen

Het onderwijs kwam er gemiddeld 600 miljoen euro slechter af dan in de verkiezingsprogramma’s was voorgesteld.

Bolhuis constateert dat tijdens de verkiezingscampagne de burger centraal staat, aangezien zijn of haar stem bepalend is, maar dat de politieke onderhandelaars in de kabinetsformatie andere belangen hebben en het bedrijfsleven door te lobbyen de besluitvorming lijkt te beïnvloeden.

Boekentip: Elke formatie faalt

[Volkskrant, ANP]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  Hoi helden hier boven, en als nou daadwerkelijk niemand gaat stemmen wat gebeurd er dan denk je? Ik zal het jullie zeggen, dan gaan jullie gewoon lekker geregeerd worden door het zooitje wat hier nu zit want jah, “het land moet toch geregeerd worden” zullen ze jullie dan inwrijven. En ze gaan gewoon doodleuk verder met hun onheil. Geloof me ik ben het zonder meer met jullie eens dat dit niet langer kan maar ja hoe doen we dat nou?

  9 likes
  • Sina schreef:

   Geregeerd door het zooitje in Den Haag worden/werden we toch al. Dat was vroeger zo, nu ook en dat zal ook wel zo blijven, mits de bevolking eens een keer op staat tegen dit bende….

   15 likes
  • weg met ons schreef:

   @Strijdervoorvrijheid

   Stemmen op landverraders met bloedige handjes? Hoe geestelijk ben je dan van ‘t padje?

   4 likes
   • Strijdervoorvrijheid schreef:

    Oh maar ik stem niet op landverraders met bloedige handjes, ik stem voor auslanders raus en ben Hitler inmiddels liefkozend ome Dolf gaan noemen. Het probleem waar we mee zitten is maar 1 oplossing voor, dat hebben jullie een aantal jaren geleden kunnen zien op het eiland Utoya met in de hoofdrol de held van Noorwegen.

    3 likes
  • elisabethje schreef:

   Ja idd, heb ik me ook al dikwijls afgevraagd, wat zou er gebeuren indien niemand meer zou gaan stemmen, en toen kwam ik tot dezelfde conclusie: dat ze gewoon verder gaan met de democratie te verkondigen, maar dan zonder het volk 🙂 Dit zegt toch al genoeg, nee? Dat stemmen is puur bedrog, en bestaat alleen maar om je het idee te geven dat het iets uitmaakt, en dat je zgz vrij bent, want je hebt toch burgerrechten right?

   5 likes
 • Gladiator schreef:

  “Ga jij nog stemmen”?????

  Nou, wat denkt u er nu zelf van.

  NATUURLIJK NIET, en dat doe ik al vele jaren niet meer, om precies te zijn heb ik 1x gestemd in mijn leven, (was geloof ik een jaar of 19-20) en………………….dat is al heeeeeeeeeeel lang geleden.

  Toen zag ik namelijk al het absurde ervan in!! Dit promoten is een van de zaken welke WIJ met zijn allen kunnen doen om dit REGIME op de knieën proberen te krijgen hoewel ik daar het minste in zie!!

  Denk dat er met harde hand moet worden ingegrepen en ik hoor het wel als er weer iemand OVER DE STREEP komt!

  Gladiator

  29 likes
  • Aad schreef:

   Als je gaat stemmen(vroeger was er zelfs stemplicht!)doe dat dan op een kleine (oppositie)partij.
   Zodoende kunnen de grote moeilijker tot een coalitie komen.
   Wel altijd op die manier stemmen anders worden de kleine te groot.

   3 likes
 • Eksegese schreef:

  Niks nieuws onder de zon dus ! Daar hadden we geen wetenschapper voor nodig, elk weldenkend mens was daar al lang achter en ging al niet meer naar de stembus om die moordende dievenbende de macht in handen te geven. De sukkels die dat nog wel doen zijn medeplichtig aan misdaden twgen de menselijkheid.

  30 likes
 • Zwarte Biff schreef:

  Ik hou mijn stem zelf,

  ik laat me niet vertegenwoordigen

  21 likes
 • Ron schreef:

  De nieuwe repatriëringsplannen volgens het globaal VN-pact moeten binnenkort ondertekend worden.
  De VSA, Australië en Hongarije willen helemaal niet meedoen. Denemarken en Oostenrijk staan op de rem: de EU-buitengrenzen dienen eerst beschermd te worden. Het zgn. “Global Pact” voor vluchtelingen en migranten, dat de grote volksverdelingen en repatriëringsprogramma’s in kaart brengt en dat binnenkort bij de VN ondertekend moet worden, schrikt b.g. landen af.
  Oostenrijk en Denemarken verklaarden dat ze pas nadat de illegale migratie over de EU-grenzen aan banden gelegd en het vertrouwen der EUropese bevolking hersteld is, erover willen nadenken bijzonder beschermingsbehoeftige vluchtelingen naar EUropa te halen. (dixit Deense integratieministerin Inger Støjberg en Oostenrijks binnenminister Herbert Kickl gisteren in Wenen – bronnen FAZ«, »Welt-Online«)
  Vooral Denemarken heeft de laatste jaren ‘s lands immigratie-, asiel- en vluchtelingen-politiek verstrengd. Ze willen zich daar voorlopig liever op de integratie van de reeds aanwezigen concentreren i.p.v. er nog meer nieuwe binnen te laten.
  In Zwitserland vreest men dat de VN heel de wereld tot één groot migratieplatform wil omvormen, waarbij de nationale soevereiniteit uitgeschakeld wordt. De volgende stap zou dan zijn deze VN-resolutie in de EU- en vervolgens in de nationale wetgeving (verplicht) over te nemen. (…)
  Het Global Pact moet op 10 en 11 december in Marokko ondertekend moeten worden door alle landen die vertegenwoordigd zijn in de VN. Het Pact heeft catastrofale gevolgen voor EUropa; de linkse leuze “Geen mens is illegaal” wordt dan werkelijkheid. Weigeren kan niet meer; terugsturen ook niet. Geen grenzen meer. Iedereen mag overal heen, zich overal neerlaten, overal de sociale kassen aanspreken.

  6 likes
 • max schreef:

  Ik ga u toch een keer reageren, merk de laatste tijd dat er wakkere mensen zijn en wakkere….mensen die geloven in Q anon, en Trump to be the good guy…yep want sinds Trump zijn er geen chemtrails meer, geen orkanen en bosbranden, en helemaal geen fake shootings….en zijn eerdere statement na 9/11 waar hij duidelijk was dat het onmogelijk was….nee mensen, hij wacht idd tot alle mensen op hun plek zitten om de deep state aan te pakken….please wake up, er komt helemaal niemand de boel redden, geen Trump, geen Putin en ga zo maar door. Er zijn geen wereld/landen die conflicten hebben, N Korea….nog nooit een beeld gezien waar geen CGI is gebruikt, en nog mooier…flightrader24…check deze maar ff….geen enkel vliegtuig zie je daar ooit landen of überhaupt overheen vliegen??? Google streetview is ook een leuke daar. Al die bullsh*t van Q anon, Assange, de Nederlandse bankier die het pedonetwerk wel even blootlegt, allemaal om ons te laten stil zitten en wachten op de redding, verwarring zaaien en natuurlijk ons verdelen. Reageerde vroeger vaak op YouTube bij fake aanslagen, en begon me op te vallen dat wanneer ik over uniting/samenwerken, begon dat mijn comments gelijk verwijderd werden, dit is de oplossing, samenwerken en samen het echte probleem zien, de moarchieën die al heel lang ons beheersen met fear and hope….en natuurlijk veeeeeel leugens over onze hele geschiedenis. Nu de verkiezingen…verbaasde me al dat bijna niemand zag dat ook onze verkiezing doorgestoken kaart was…links en rechts kotste Rutte al uit, en iedereen bedankte elkaar de dag erna om weer op die laml*l te stemmen, niemand vond het raar dat de stembiljetten de zelfde week nog vernietigd werden, en helemaal een duidelijke warningsign…VVD gewonnen met 33%, net als Merkel die met 33% won en zo ook al haar voorverkiezingen…..of Macron…66.6%, snel aangepast omdat de christenen de nieuwe antichrist hadden gevonden….1 ding is zeker, 33 is een stempel van het werk van de 1%….en gaat ver terug in onze geschiedenis, ww1, ww2, de bijbel en nu bijna dagelijks wel fakenews te vinden die allemaal in een vorm van 33 terug te vinden zijn….15 doden, 24 doden, 51 of gewoon een 6….allemaal uitkomend op 33, kijk maar naar het ebola bullsh*t…15 doden in 33 dorpen of zo iets….wake up people, niemand komt ons redden, zolang wij verdeeld blijven en niet gaan samenwerken zullen wij ieder jaar meer vrijheid kwijt raken en veel meer belastingen en andere kosten kunnen afdragen.

  6 likes
  • weg met ons schreef:

   Hallo @max, ben ‘t van begin tot het eind met je eens en heb niets in je reactie kunnen ontdekken waar ik het niet mee eens ben. Je getuigt van een scherp observatievermogen en ben het zeker met je eens wat betreft “samenwerking” en daarbij moeten wij ons realiseren dat verdeeldheid precies dat is wat een perfecte voedingsbodem is voor de machthebbers.

   Maar werkelijk, ik vrees de mensen om mij heen die ik spreek en ervaar hoe de simpelheid van veel mensen tenenkrommend is, dan vrees ik toch het ergste. Saamhorigheid en onverdeeldheid onder de mens is (nog) ver te zoeken.

   Dank voor je reactie. Ik ben niet religieus en waarom weet ik zelf niet, maar bid en hoop ik dagelijks voor een goede afloop, maar mis ergens voelbaar steeds vaker de kracht vanuit de kosmos of van die een onzichtbare natuurlijke spirituele macht.

   3 likes
   • weg met ons schreef:

    …van die = die van

    Ben geen zwevende hippie of iets in die richting, maar steeds vaker krijg ik de indruk dat de wereld de kant op moet van totale vernietiging. Ik “voel” in ieder geval niet meer de gezonde energieën en krachten die ik vroeger wel ervoer en merk dat de mens niet meer leeft en heel duidelijk wordt geleefd.

    Zou wel eens willen weten hoeveel reageerders, jong of oud, hier op de site dit evenzo zo ervaart en of ze vroeger dat gevoel ook hadden?

    4 likes
    • Gladiator schreef:

     @weg met ons en natuurlijk ook @max,

     Ben het ook geheel eens met je/jullie dat we geleefd worden en dat was eerder wel anders.
     Ook respect voor ouderen, voor leraren, voor politie en justitie (ja weet dat ze het zelf schuld zijn maar toch!!).

     Als vroeger de “dorps bromsnor” tegen me zei dat ik dit of dat niet meer moest doen omdat hij me anders een “oorvijg” zou geven dan deed ik dat niet meer, maar hij wist ook niet waar zijn bonnenboekje zat, in elk geval niet voor de jeugd in de buurt, die kregen uitsluitend waarschuwingen en dat voldeed helemaal!!

     Waar het mee te maken heeft, tja, naar mijn mening uitsluitend met het feit dat we over alles belogen worden en deze leugens breiden zich steeds verder uit en wel naar alle richtingen!!

     Weet dat dit DAARDOOR nooit meer goed zal komen, althans niet meer op een gewone manier!!

     Ik blijf erbij, willen we een klein beetje redelijk willen verder leven dan zullen we ELKAAR moeten opzoeken en het samen doen.

     Een leefgemeenschap, commune of what the fuck, maar NL gaat steeds verder bergaf. Ik vertrouw niemand meer op 1 vriend na en die heeft het bewezen voor mij, ken hem al een kleine 45 jr!!

     En vwm betreft is het simpel, ik hoef geen geld, wel graag een warm dak boven mijn hoofd en wat te eten en drinken en een lekker bed. Mijn hond doet me elke dag goed, en waarom, zij leeft voor mij, is lief, trouw en bezorgt me elke dag goed humeur!!

     En als ik voor iemand iets kan doen, zeker voor een ouder iemand dan is mijn dag goed!

     Dit is in het kort hoe ik dit zie!!

     Gladiator

     ps.
     Ik heb vele docu’s en vandaag nog eens geluisterd naar een interview met Crrow777 en Jason Lindgren.

     Deze beide mannen zijn nu samen en runnen Croww777.
     Misschien ook voor jouw interessant als je eens 2 uurtjes over hebt of gewoon tijdens het surfen.

     Is namelijk gewoon om te luisteren en ik vond het erg goed.
     Doe de link er gewoon bij en dan kijk je zelf maar.

     https://www.youtube.com/watch?v=dv7faETd3YM&ab_channel=Crrow777

     Crrow777 Interviewed by Secrets Of Saturn – Full Interview

     Ik heb bijna ALLES van deze persoon gezien en moet zeggen……doet gewoon goed!
     Hoor het wel een keer oké!
     Gegroet amice

     Gladiator

     2 likes
     • weg met ons schreef:

      @Gladiator

      Heel herkenbaar alles en duidelijk, er is iets goed mis in de wereld waardoor wij het natuurlijke contact kwijt zijn. We worden bewust afgekapt van onze bewustzijn, gezonde verstand en vooral ons verleden.

      We worden op dit moment stilaan beetje bij beetje volgens schema gefileerd, afgemaakt en anders wel klaargestoomd voor de toekomst als perfecte slaven. En dat kan ook mede doordat mensen geen eendracht, saamhorigheid tonen en zich tegen elkaar laten uitspelen, mede door het constante hersenspoelen via de media, is niemand meer in staat eenduidig en eensgezind te denken. Opvallend daarbij is dat zelfs doorsnee volk en simpele mensen, net als bij de overheid, in de media en in de politiek, doorspekt zijn met leugens op leugens. Alles te weten maakt niet gelukkig, maar als mensen onder elkaar beginnen elkaar voor te liegen, dan is er iets heel goed mis.

      Beste Gladiator, normaal gesproken ben ik iemand die constant vredig, logisch, vooruit en strategisch denkt, maar krijg een steeds kleiner speelveld, omdat de wereld en de mensheid compleet van ‘t weldenkende pad af gaat en i.p.v. samenwerking aangaat, gaat men elkaar, mede uit pure domheid en kleinzieligheid, tegenwerken. Jaloezie, eigenbelang en hebzucht zijn daarbij de grootste drijfveren.

      Je helpt graag ouderen? Tof van je, maar vraag eens aan deze ouderen waar ze ooit op hebben gestemd of hie ze tegen de wereld aankijken if ooit hebben gekeken, dan krijg je denk ik bij sommige toch lichte braakneigingen. Dan blijven er maat een paar over waar je werkelijk empathie voelt.

      Gladiator, je bent een goed mens, houd je daaraan vast en laat niet toe dat de wereld jou verandert, maar wees een krachtig en machtig voorbeeld in stilte en bescheidenheid. Laten we ons niet afbrengen van het pad van recht, liefde en warmte.Wees buigzaam als riet, sta open voor positieve veranderingen en mijd daarbij de duisternis met daarin verstopt het slechte en werkelijk boosaardige. En he kunt nooit meer dan je best doen en daarbij een goed mens zijn.

      Shake hands, amice!

      3 likes
 • weg met ons schreef:

  Stemmen is niets anders dan je onderdrukker, rover, crimineel en moordenaar kiezen.

  17 likes
 • salvar schreef:

  niet stemmen (al ga ik niet) betekend de handel in handen van de moslims geven en die krijgen dan de meeste stemmen.
  het enigste is een revolutie maar dat zie ik ook niet zo snel komen.
  misschien kan het leger ingrijpen o,sorry zijn ergens anders bezig.
  de politie misschien o,sorry die zijn onze vriend niet meer.
  nee het ziet er niet echt rooskleurig uit voor ons.

  even terug op het stemmen de lui die op de vvd stemmen zijn meestal zakenlui en managers en die blijven het gewoon doen.

  6 likes
  • weg met ons schreef:

   Beste @salvar

   Ze doen maar, Nederland is niet meer te redden. En met drogredenen komen waarom vooral wel te stemmen is op voorhand al weggegooide moeite en tijd en kan het hele smeerlappen circus daardoor eenvoudig verder regeren.

   6 likes
  • elisabethje schreef:

   Is niet waar hoor, als je niet stemt (blanco of foutief), is er gewoon een stem minder om te tellen.
   In België zijn er een hele hoop niet Belgen (vluchtelingen die hier 5 jaar wonen, maar nog geen Belg zijn) gaan stemmen.
   Naar mijn visie, als dat zo in elkaar zit, dan is dat hele vluchtelingengedoe gewoon gericht op kiesvee om zo extreem links erdoor te drukken, dat uiteindelijk rechts worden zal 🙂 Misschien willen ze ons de indruk geven dat de Koran de hele EU gaat beheersen, maar ik geloof dat niet, want niets is wat het lijkt.
   Bon soit, kan me iig niet voorstellen dat ik in Syrië zou mogen gaan stemmen, terwijl in Belg ben, al zou ik daar twintig jaar wonen… Dus ja, wetten worden steeds naar de hand gezet, naargelang het de politici van die landen uitkomt 🙂

   3 likes
 • Louise schreef:

  Goh de wetenschap wordt wakker of heeft de wetenschap humor?
  Al moet ik eerlijk bekennen gestemd te hebben in het verleden , maar ja toen had ik nog hoop 😢
  Het vertrouwen is helemaal weg en daar hebben de politici van de laatste 20 jaar toch zelf voor gezorgd…..
  Politici zonder visie, zonder moraal, onbetrouwbaar, zonder idealen, keihard liegen, zichzelf verrijkend, zonder kennis, narcistisch , pfffff nog even doorgaan?
  Nou is de keus moeilijk? Nee helemaal niet,, dag Nederland je hebt je ziel verkocht…

  14 likes
 • Aradhel schreef:

  “Ga jij nog stemmen?”

  Wat denk je zelf… Driewerf NEE NEE NEE!!! Opzouten met die fake democratie, we kunnen goed zonder….

  14 likes
 • Gladiator schreef:

  Ik heb al vaak genoeg opgeroepen om ALLEEN MAAR EENS BIJ ELKAAR TE KOMEN, bij mij thuis!!!!!!
  Het grote probleem schijnt te zijn dat ik in Zuid-Limburg woon…….tja, shit happens!!!!

  En dus…………..tot nu toe heb ik een kleine 4 tot 5 personen daadwerkelijk GEZIEN-GEHOORD en GESPROKEN!!

  En vergeef me, als dit al zo’n thema is waar men BANG voor is, wat moet ik er dan van vinden als we daadwerkelijk in ACTIE moeten komen hoewel ik denk een plan te hebben waarmee ze in no time op de knietjes zullen moeten echter dat krijg ik in mijn uppie NIET voor elkaar!!

  Een aantal mensen hier op dit blog zullen dit kunnen beamen!!!

  En…..kennis is macht…..!!! 300………Driehonderd minimum!!! Capiche, en kom me niet aan met de vraag om een en ander hier neer te plempen wat dat is not done en zou erg dom zijn….toch!!!???

  Grtz,

  Gladiator

  9 likes
 • Albert schreef:

  Uitz. natuurlijk een echte vent als Trump. Wat een flut ‘wetenschappelijk’ research weer.
  Trumps administration 🇺🇸🇺🇸🇺🇸 has counted up 289 accomplishments in 18 categories, capped by the confirmation of Brett Kavanaugh to the Supreme Court. They include 173 major wins ‼️ such as adding more than 4 million jobs,‼️and another 116 smaller victories, some with outsize importance, such as the 83 percent one-year increase in arrests‼️ of MS-13 gang members, free(!) releasing of 19(!) USA captives in foreign countries Et cetera.

  Genius President Trumpwho sleeps 4 hours each day, has an IQof 156 (Einstein had 160) and is the non groggy foggy lackadaisical, hardworking honorable Realistic Representative of the truthloving Godly people of the USA and the Whole World ‼️does what he says and says 🇺🇸 (and transparentely twitters what he does: must see http://www.promiseskept.com).

  3 likes
 • Wakkere Joost schreef:

  Het is nu wetenschappelijk bewezen: van verkiezingsbeloftes komt niks terecht. Ga jij nog stemmen?
  Ik niet.
  Mensen gaat u rustig slapen wij waken over u!

  2 likes
 • elisabethje schreef:

  Ja idd, waarom nog stemmen? Het duurt minstens drie jaar vooraleer al die partijen onderling overeenkomen, en dan is het bijna tijd om opnieuw te gaan stemmen, zodat alles wat op de planning stond weer veranderd kan worden. Behalve over financiële kwesties, daar komen al die partijen met hun verschillende meningen dan wel héél snel in overeen!!!
  Bon, weet je op wie ik gaan stemmen ben? Ik heb een groot rood kruis over het stempapier getekend. Het maakt godver geen zak uit op wie je stemt, dus dan beter geen stem. Als iedereen dit nu eens één keer zou doen… zou dat iets uitmaken, denk je? 🙂

  1 likes
 • Johan_123 schreef:

  Ga jij stemmen, jazeker.

  De reden dat ik stem is dat ik een hekel heb aan bepaalde partijen, vooral christelijke en zogenoemde liberale partijen, die al decennia dit land regeren.

  Aangezien het publiek wat op deze partijen stemt sowieso naar de stembus gaat, stem ik om de invloed van deze partijen ietwat te verminderen, zouden er meer moeten doen.

  Het is ook heel gemakkelijk om zogenoemd de “anarchist” uit te hangen, terwijl ze juist gestimuleerd worden om niet te gaan stemmen om het beleid van bovengenoemde partijen gemakkelijker te laten uitvoeren.

  Men denkt goed te doen, terwijl ze misbruikt worden.

  1 likes
 • rob schreef:

  Iedereen die stemt is een idioot,,iedereen die niet stemt is ook een idioot ..het zijn maar stemmen onderzoek nu zelf eens De stem zelf, wat is een stem eigenlijk ,er zijn zoveel stemmen en al deze stemmen zijn onderhevig aan een constante wisseling en geven zowel een beeld aan een stem waarin de werkelijkheid steeds weer onderhevig is aan veranderingen wat zegt nu een stem dan ”de stem zegt ik geef u constante veranderingen er zijn voor mij geen grenzen en ik zal mn stem steeds weer veranderen als mn stem doorzien word zal ik een ander stem laten horen ter verdediging van mn eerdere stem ..steeds zal ik een verandering en wisselingen laten horen voor mij staat niets vast en omdat het niet vast staat en steeds maar weer een verandering is, is een stem laten horen gericht op het laten horen van hoe men of het IK de EGO zelf zich nu belangrijk zijn van IK wil Gehoord worden woorden zijn vertaalt in stemmen en een stem zelf verdraait nu altijd zijn eigen belang vertaalt in woorden en bediend zich met een stem..stemmen schieten te kort welk stem men ook kiest het zal altijd onderhevig zijn aan veranderingen ..dus elk stem is eigenlijk gewoon een idioot ,er zitten te veel stemmen in het menselijk brein die toch al alleen maar tweedeling veroorzaakt ..de deling van goed en slecht het is de gespeten persoonlijkheid van het mensdom ..

  1 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden weg, maar je pensioen wordt gekort: ‘Twee keer door dezelfde hond gebeten’

  Pensioenfondsen, waaronder ambtenarenfonds ABP, waarschuwen dat de ...

  >