Homepagina » Gezondheid » Bizar: de meeste coronaslachtoffers hebben overgewicht
Corona en overgewicht

Bizar: de meeste coronaslachtoffers hebben overgewicht

Nu de coronacrisis ten einde loopt worden de cijfers steeds duidelijker. Het venijnige coronavirus heeft er aardig ingehakt. Wat echter het meeste opviel was dat Nederlandse intensive care artsen geconstateerd hebben dat de meeste corona-patiënten overgewicht hebben. (bron: AD)

Van alle coronapatiënten heeft tussen de 65 en 80% last van overgewicht. In Groningen (UMCG) is dat zelfs 90%.

Het werd al eerder beweerd, maar nu is het bewezen: als je te zwaar bent en je wordt aangestoken, dan is de kans dat je op de IC belandt aanzienlijk groter.

Hoe komt dat eigenlijk?

Mensen met een BMI van rond de 30 of hoger hebben meestal last van buikvet. En buikvet is een grote risicofactor. Dat geldt overigens niet alleen voor Corona, maar voor alle infectieziekten die je kunt krijgen.

Liesbeth van Rossum is internist en hoogleraar in het Erasmus MC en zegt dat in buikvet hormonen en ontstekingsstofjes worden aangemaakt, waar je immuunsysteem op reageert.

Hoe meer buikvet je hebt, hoe meer je lichaam dus van die stofjes aanmaakt. En die stofjes ontregelen je immuunsysteem. Je gaat daardoor te heftig reageren op een infectie.

En dát zorgt ervoor dat dikkere mensen veel meer gevaar lopen.

Obesitas is EXTRA gevaarlijk!

Overgewicht is dus gevaarlijk. Maar obesitaspatiënten zijn mensen met een BMI boven de 30. Zij hebben ook vaak te maken met hart- en vaatziekten en/of diabetes type 2. Dat zorgt ervoor dat ze nóg minder beschermd zijn.

En als klap op de vuurpijl zorgt elke infectie (dus ook Corona) dat het aantal witte bloedcellen afneemt. Wat op zich ook weer zorgt voor een verhoogd risico.

Zie je het gevaar van overgewicht?

In totaal zijn er nu wereldwijd meer dan 4 miljoen mensen besmet geraakt, waarvan 283 duizend mensen zijn overleden. Dat is meer dan een kwart miljoen doden!

En het merendeel daarvan waren dus mensen met overgewicht.

Waardoor ontstaat overgewicht eigenlijk?

In tegenstelling tot wat het hardste geroepen wordt, ontstaat overgewicht niet door te veel of verkeerd eten. Het ontstaat ook niet door te weinig bewegen. Want als dat zo zou zijn, zou iedereen die te veel of verkeerd eet en/of te weinig beweegt te dik zijn. En dat is dus niet het geval.

Er is dus iets anders aan de hand.

Sinds 2006 heeft Michel Lejeune van Trancewerk veel ervaring opgedaan op het gebied van overgewicht en afvallen. Trancewerk helpt al meer dan 13 jaar mensen op hun natuurlijke gezonde gewicht te krijgen, zonder dieet of ander moeilijk gedoe.

Met de methode die ze daarbij gebruiken pak je de werkelijke achterliggende oorzaak aan van overgewicht. Daardoor ga je zo goed als vanzelf afvallen. En dat zonder honger, zonder dieet en zonder meer te moeten bewegen.

Er zijn mensen die van nature gewoon slank zijn. Deze mensen kunnen eten en drinken wat ze willen en ze komen niet aan.

GRATIS Online Cursus

Wil je meer weten hoe ook jij voorspelbaar 1-3 pond per week kunt afvallen zonder dieet of moeilijk gedoe, meld je dan aan voor de gratis online cursus. Hier leer je hoe je ook tot de groep mensen kan gaan behoren die van nature slank zijn en blijven.

De toegang tot deze online cursus is gratis

Tijdens de cursus leer je:

  • Hoe gemakkelijk en blijvend van je overgewicht afkomt
  • Hoe je kunt afvallen zonder dieet en zonder honger
  • Hoe je gaat afvallen zonder meer te moeten bewegen
  • Wat de werkelijke achterliggende oorzaak is van overgewicht
  • Waarom een dieet je nooit zal geven wat je wilt
  • Hoe je figuur beter wordt, doordat je vet gaat verliezen op de plekken van je lichaam waar jij dat wilt
  • Hoe elke kilo die eraf gaat er voorgoed afblijft.
  • Hoe je kunt afvallen en mooi slank kunt blijven zonder jojo-effect

Ben je ook geïnteresseerd in afvallen zonder dieet, zonder meer te moeten bewegen en vooral zonder jojo-effect, zodat je praktisch vanzelf je streefgewicht behaalt en behoudt? Meld je dan nu aan door op de knop hieronder te klikken.

De plaatsen zijn beperkt en VOL=VOL.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
duitinzakje
duitinzakje
1 jaar geleden

De laatste jaren was er veel aandacht voor dikke mensen. ‘Dik zijn is niet lelijk’ moesten we ineens allemaal vinden. Body shaming was uit de tijd. Dikke mensen mogen/moeten trots zijn op hun lijf. Alle wijsheid werd de deur gewezen en moest plaats maken voor emotie, emotie, emoties.

Alweer een bewijs dat de huidige trend alles wat afwijkt te omarmen een doodskus is geweest. Zou er een agenda achter zitten? Aan dikke mensen valt ook veel te verdienen door Big Farma, niet dan?

Weesje
Weesje
1 jaar geleden

Buikvet kan te maken hebben met insulineresistentie. Insulineresistentie kan ook bij een normaal gewicht aan de orde zijn en was al bekend dat insulineresistentie een hoger risico kan geven op luchtwegklachten.

Marc
Marc
1 jaar geleden

Elk pondje gaat door het mondje. Allemaal beweren ze dat ze een of andere aandoening hebben, er zijn er natuurlijk bij maar de meeste vreten gewoon te veel. Mijn bmi is 19,1 en eerlijk gezegd doe ik er zelf ook niks voor maar ik heb wss geluk op dat gebied.

x

Check Also

umar

Ebru Umar: ‘Vertel gevaccineerden dat ze een gevaar voor de samenleving zijn en hun stoppen slaan door’

Maandag berichtte de NOS dat ‘tachtig procent ...

corona

Journalist: 7 op de 10 Britse coronadoden volledig gevaccineerd, dit is geen complottheorie

Afgelopen week was de Amerikaanse journalist Alex ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!