Homepagina » Mens en Dier » Ik had gelijk, zegt professor die voorspelde dat pandemie in 70 dagen vanzelf uitdooft
professor

Ik had gelijk, zegt professor die voorspelde dat pandemie in 70 dagen vanzelf uitdooft

Een Israëlische professor beweerde begin april dat het coronavirus na 70 dagen vanzelf verdwijnt en dat maatregelen om de verspreiding tegen te gaan dus eigenlijk geen zin hebben. Hij zegt nu dat hij gelijk heeft gekregen.

Professor Isaac Ben-Israel, hoofd van de Israëlische ruimtevaartorganisatie, zei dat Covid-19 na een dag of 40 piekt en na 70 dagen verdwijnt. Hij concludeert dat de ‘hysterie’ die hij om zich heen ziet ‘net zo besmettelijk is als ziektes’.

“Men neemt aan dat minder besmettingen minder doden betekent, maar dat klopt niet,” zei Ben-Israel. “De verhouding tussen het aantal doden en besmettingen verschilt sterk per land.”

Natuurlijk beloop

In een studie die op 16 april is verschenen stelt Ben-Israel, verbonden aan de Universiteit van Tel Aviv, dat het coronavirus een vast patroon volgt.

Op 19 april zei hij over Israël: “De piek ligt achter ons en het virus zal waarschijnlijk na ongeveer twee weken uitdoven.”

Op 2 mei, twee weken later, was het aantal nieuwe besmettingen per dag voor het eerst sinds eind maart gedaald tot minder dan 100.

Premier Benjamin Netanyahu verklaarde dat de Israëlische maatregelen succesvol waren, maar daar is Ben-Israel het niet mee eens. “Dit was het natuurlijk beloop van het virus.”

Onnodig

“Israël heeft niets bijzonders gedaan; hetzelfde gebeurde in Taiwan waar ze geen lockdown hadden.”

De professor stelt op basis van het patroon van het coronavirus dat lockdowns het leven onnodig verstoren en geldverspilling zijn.

Ben-Israel is wel voorstander van afstandsregels en hygriënemaatregelen, maar benadrukte dat ze slechts in beperkte mate helpen.

Heel duidelijk

“Het is nu duidelijk dat het virus overal hetzelfde patroon volgt,” zei hij tegen de Times of Israel. “Ik heb hier geen verklaring voor, maar het is heel duidelijk. Het is een universeel patroon.”

In België waren op 6 maart 100 coronagevallen gemeld. Op 15 april, dag 40 in de berekeningen van Ben-Israel, piekte het aantal nieuwe dagelijkse gevallen naar 2454. Dag 70 viel op 3 mei, toen het aantal nieuwe gevallen was gedaald tot 1389.

Ben-Israel zei dat zijn theorie standhoudt, zelfs in het geval van Zweden.

[Times of Israel]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

We weten het allemaal, nu nog de beuk er in om dat stelletje achterlijken uit de regering en de Timmermansen en Verhofstadtjes uit de EU weg te krijgen en te berechten en dan al die afgodsbeelden van G Thunberg op de schroothoop want met de huidige achterlijkheid is niet meer om te gaan als normaal denkend mens.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Precies, en landen die geen lockdown hanteerden zoals Zweden zijn het bewijs dat het geen enkel effect heeft op het verloop. Dat een lockdown echter leidt tot een humanitaire tragedie die zijn weerga niet kent dat zal in de nabije toekomst wel heel duidelijk gaan woorden. Die bewijzen vliegen ons binnen kort om de oren. Ook dan zal ik me precies herinneren hoe onze overheid tegen beter weten in ons hierin heeft gedreven. Ik vergeet niets en ik vergeef niets en ik hoop velen met mij ! Alleen de massa kan satanische sekte op de knieën dwingen. Verzet is nu nodig anders dooft het licht !

wysiwygman
wysiwygman
1 jaar geleden

Rekening houden met het aantal nieuwe gevallen is zinloos, dit hangt puur af van het al dan niet testen wat in Belgie pas sinds 2 weken echt op gang gekomen is en dan nog .. Hij heeft natuurlijk gelijk met zijn voorspelling, de curve van Belgie verloopt exact hetzelfde als die van Zweden, gestart op 13 maart, gepiekt rond 5-6 april en nu zo goed als zelfde dodental elke dag in Zweden & Belgie (Zweden = tss 5 en 20, Belgie tss 25-40)

salvar
salvar
1 jaar geleden

ik las net op msn , corona chef (ik wist niet dat dat ook al bestond maar ja toe maar) tweede golf komt er aan?
is zij helderziend , zo niet dan moet je wat uit strooien toch?

ze heet ammon en het doet me een beetje denken aan een of ander duivels iets?

x

Check Also

hoog

‘Twintigers hebben een 7 keer zo hoog overlijdensrisico na vaccinatie dan door COVID-19’

Bij ouderen en zorgmedewerkers is in vergelijking ...

verpleeghuizen

Sterftecijfer in verpleeghuizen weer net zo hoog als vóór vaccinaties: ‘Stop met die injecties!’

In de verpleeghuizen is het percentage coronadoden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x