Homepagina » Mens en Dier » Ik had gelijk, zegt professor die voorspelde dat pandemie in 70 dagen vanzelf uitdooft
professor

Ik had gelijk, zegt professor die voorspelde dat pandemie in 70 dagen vanzelf uitdooft

Een Israëlische professor beweerde begin april dat het coronavirus na 70 dagen vanzelf verdwijnt en dat maatregelen om de verspreiding tegen te gaan dus eigenlijk geen zin hebben. Hij zegt nu dat hij gelijk heeft gekregen.

Professor Isaac Ben-Israel, hoofd van de Israëlische ruimtevaartorganisatie, zei dat Covid-19 na een dag of 40 piekt en na 70 dagen verdwijnt. Hij concludeert dat de ‘hysterie’ die hij om zich heen ziet ‘net zo besmettelijk is als ziektes’.

“Men neemt aan dat minder besmettingen minder doden betekent, maar dat klopt niet,” zei Ben-Israel. “De verhouding tussen het aantal doden en besmettingen verschilt sterk per land.”

Natuurlijk beloop

In een studie die op 16 april is verschenen stelt Ben-Israel, verbonden aan de Universiteit van Tel Aviv, dat het coronavirus een vast patroon volgt.

Op 19 april zei hij over Israël: “De piek ligt achter ons en het virus zal waarschijnlijk na ongeveer twee weken uitdoven.”

Op 2 mei, twee weken later, was het aantal nieuwe besmettingen per dag voor het eerst sinds eind maart gedaald tot minder dan 100.

Premier Benjamin Netanyahu verklaarde dat de Israëlische maatregelen succesvol waren, maar daar is Ben-Israel het niet mee eens. “Dit was het natuurlijk beloop van het virus.”

Onnodig

“Israël heeft niets bijzonders gedaan; hetzelfde gebeurde in Taiwan waar ze geen lockdown hadden.”

De professor stelt op basis van het patroon van het coronavirus dat lockdowns het leven onnodig verstoren en geldverspilling zijn.

Ben-Israel is wel voorstander van afstandsregels en hygriënemaatregelen, maar benadrukte dat ze slechts in beperkte mate helpen.

Heel duidelijk

“Het is nu duidelijk dat het virus overal hetzelfde patroon volgt,” zei hij tegen de Times of Israel. “Ik heb hier geen verklaring voor, maar het is heel duidelijk. Het is een universeel patroon.”

In België waren op 6 maart 100 coronagevallen gemeld. Op 15 april, dag 40 in de berekeningen van Ben-Israel, piekte het aantal nieuwe dagelijkse gevallen naar 2454. Dag 70 viel op 3 mei, toen het aantal nieuwe gevallen was gedaald tot 1389.

Ben-Israel zei dat zijn theorie standhoudt, zelfs in het geval van Zweden.

[Times of Israel]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Precies, en landen die geen lockdown hanteerden zoals Zweden zijn het bewijs dat het geen enkel effect heeft op het verloop. Dat een lockdown echter leidt tot een humanitaire tragedie die zijn weerga niet kent dat zal in de nabije toekomst wel heel duidelijk gaan woorden. Die bewijzen vliegen ons binnen kort om de oren. Ook dan zal ik me precies herinneren hoe onze overheid tegen beter weten in ons hierin heeft gedreven. Ik vergeet niets en ik vergeef niets en ik hoop velen met mij ! Alleen de massa kan satanische sekte op de knieën dwingen. Verzet is nu nodig anders dooft het licht !

  41 likes
 • Willem schreef:

  We weten het allemaal, nu nog de beuk er in om dat stelletje achterlijken uit de regering en de Timmermansen en Verhofstadtjes uit de EU weg te krijgen en te berechten en dan al die afgodsbeelden van G Thunberg op de schroothoop want met de huidige achterlijkheid is niet meer om te gaan als normaal denkend mens.

  35 likes
  • exegese schreef:

   Klopt als een bus @Willem, diep van binnen weten we het allemaal. Alleen zijn de meesten zo gehersenspoeld dat het hen door de ingeprente angst en waanideeën onmogelijk is het kwaad in de ogen te kijken en zich ertegen te verzetten. De logica van de MORELE PLICHT niet alleen het goede na te streven, maar OOK verzet te plegen tegen het overduidelijk aanwezige kwaad. Ook als het je door de zittende macht, die je dacht te kunnen vertrouwen, die je geacht was te gehoorzamen, op sluwe en valse voorwendselen ongemerkt door de strot geduwd wordt. WIE SLAAPT IN EEN DEMOCRATIE ONTWAAKT IN EEN DICTATUUR.
   HET IS 12 UUR PRECIES ! Door de maatregelen worden we ontmenselijkt, uit onze kracht getrokken en onmetelijk verzwakt. Het is in alle opzichten een satanisch plan in optima forma !

   15 likes
  • Marc schreef:

   @Willem: de huidige achterlijkheid, mooie omschrijving van de huidige realiteit. De nagel op de kop. @fuckgreta!

   8 likes
 • jtprf schreef:

  Men is al bezig met een tweede ziektegolf, zo las ik net en komt van ECDC die het zo’n beetje
  voorspelt. Ze blijven peuteren en kloten totdat ze hun zin krijgen. Let maar op, het gaat komen
  als het niet afdoende heeft gewerkt, en mensen meer gaan protesteren.
  Ik ga nog op mijn oude dag verkassen, en mijn geluk beproeven in de wildernis. Geen zin in
  een afbrekende wereld van psychopaten. Liever sterf ik in vrijheid in de natuur dan onder een
  zwaar juk in een debiele technocratische marxistische staat te moeten gaan leven, als dat
  wat ik denk uitkomt. Off the grid gaan

  9 likes
  • marcelJ schreef:

   Er zullen meerdere golven komen, dit plan is gebaseerd op de Pavlov methode. Dit zal tot ongeveer eind 2021 gaan duren. Wij worden dus geconfronteerd met een permanente 1,5 meter samenleving.
   De Pavlov methode kun je zo zien:

   1.) Bij langdurig in stand houden van een 1,5 meter samenleving krijgt men een opstand. Dus niet gewenst
   2.) Mensen blootstellen aan het coronavirus geeft angst.
   3) Mensen het gevoel veilig te zijn voor het coronavirus wanneer we een 1,5 meter afstand houden, geeft een gevoel van veiligheid.
   4.) Wanneer er geen virus is maar wel op 1,5 meter afstand blijven, geeft een gevoel van veiligheid.

   Deze methode moet je voor een langere tijd toepassen anders zouden de mensen nog steeds in opstand komen. Volgens de gegevens die er zijn en de gegevens van Pavlov, kun je stellen dat dit proces in totaal 18 maanden kan gaan duren waarbij er ongeveer in totaal 8 golven zullen zijn, één daarvan hebben we reeds gehad. De tweede golf zal spoedig z’n intreden doen. Het doel van een 1.5 meter maatschappij is totale controle. Niet alleen worden wij straks ingeënt, maar worden we overal gevolgd, door deze 1,5 meter maatschappij wordt het volgen van mensen nog gemakkelijker gemaakt. Ja, we zitten er middenin, de NWO.

   2 likes
 • Elise schreef:

  Dus….stoppen met de maatregelingen. Mensen die bang zijn mogen van mij een mondkapje blijven dragen. (ieder zijn ding/waarde). En zeker geen verplichte vaccin.
  Was dit een gewone griep(laten het virus als echt beschouwen), dan waren de mensen die nu zijn overleden ook overleden. Sterker nog, als we geen angst creatie hadden gecreëerd, hoeveel mensen zouden er dan zijn overleden? Maar eigenlijk doet dat er eens niet toe.
  Wij/allen moeten gewoon accepteren dat mensen dood kunnen gaan, want de rest van je leven in angst/controle enz. leven is ook geen leven.
  Tenzij, dat de maatregelingen met 5g/ruimtemissies/satellieten te maken heeft, dan wordt het een ander verhaal. Dan zijn wij voor de gek gehouden via het virus. Dan zijn wij een proefkonijn geworden voor wat? En daar moet de politiek/iedereen zich wel druk over maken. enz.

  8 likes
  • salvar schreef:

   @elise
   vandaag weer een aanvaring met een personeelslid.
   misschien heel misschien als dit voorbij gaat heeft rutte een probleem en geen 43 zetels meer.
   gisteren naar duitsland geweest overal mondkapje verplicht , stikte zowat dus niet meer.

   5 likes
 • wysiwygman schreef:

  Rekening houden met het aantal nieuwe gevallen is zinloos, dit hangt puur af van het al dan niet testen wat in Belgie pas sinds 2 weken echt op gang gekomen is en dan nog .. Hij heeft natuurlijk gelijk met zijn voorspelling, de curve van Belgie verloopt exact hetzelfde als die van Zweden, gestart op 13 maart, gepiekt rond 5-6 april en nu zo goed als zelfde dodental elke dag in Zweden & Belgie (Zweden = tss 5 en 20, Belgie tss 25-40)

  3 likes
 • salvar schreef:

  ik las net op msn , corona chef (ik wist niet dat dat ook al bestond maar ja toe maar) tweede golf komt er aan?
  is zij helderziend , zo niet dan moet je wat uit strooien toch?

  ze heet ammon en het doet me een beetje denken aan een of ander duivels iets?

  2 likes
  • Rob schreef:

   @salvar. Als ze het weet dan weet ze het omdat het zo gepland is. Virussen kun je ook gewoon los laten op de bevolking. Dat, of ze liegen alleen maar om de controle te houden. Als ze gaan testen kunnen ze ook met de cijfers rommelen en zeggen dat er meer gevallen zijn dan er werkelijk zijn. Die hele wereld van macht en controle kent geen waarheid, alleen leugens, bedrog, misleiding enz. Dan is daar dus ook niemand te vertrouwen.

   8 likes
  • Elise schreef:

   Dan kan het ook iets met die satellieten te maken hebben, want die lopen vaak via een baan/cirkel. En dan kun je het wel weten.

   2 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  640 Europese artsen slaan handen ineen tegen ‘onderdrukkende coronamaatregelen’

  Op 27 juli gaven Amerikaanse artsen een ...

  kamerlid

  Kamerlid Wybren van Haga: ‘De coronacrisis is voorbij’

  Statistisch gezien is de coronacrisis voorbij, zei ...

  >