Homepagina » Buitenland » Bizar: politie zet drones in om corona-overtreders op te sporen
politie

Bizar: politie zet drones in om corona-overtreders op te sporen

De Australische politie zet in delen van Melbourne drones in om corona-overtreders op te sporen. De politiedrones zullen vooral boven parken en stranden te zien zijn. Advocaat Lizzy O’Shea vindt het een gevaarlijke ontwikkeling. “Mensen hebben het recht om hun leven te leiden zonder dat ze continu in de gaten worden gehouden door de politie. Het gebruik van drones door de politie zou je eerder verwachten in China of Rusland,” zei ze tegen 3AW.

O’Shea denkt niet dat de politie zal stoppen met het inzetten van drones als de pandemie voorbij is. “Vaak worden tijdens een crisis nieuwe vormen van technologie geïntroduceerd, nieuwe vormen van surveillance, en die zijn aan het einde van zo’n crisis heel moeilijk te ontmantelen,” zei ze.

Met behulp van de drones wil de politie vooral mensen opsporen die geen mondkapje dragen en auto’s die ‘te ver van huis zijn geparkeerd’. Ze zijn in staat om een kenteken op een afstand van 500 meter te lezen. Ook gebruikt de politie de drones om grenzen te bewaken.

Volgens O’Shea kan de overheid de drones beter inzetten om bijvoorbeeld boodschappen naar oudere mensen te brengen die bang zijn om de deur uit te gaan.

België

Ook België schroeft de maatregelen steeds verder op. Daar is het zo dat mensen die uit een ‘rode zone’ komen 9 dagen in isolatie moeten. De Belgische minister De Backer wil terugkerende toeristen die zich niet aan de regels houden streng straffen. Dat betekent een boete van tussen de 208 en 4000 euro en zelfs celstraffen van 8 dagen tot een half jaar.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

Het lijkt me dat je die dingen met een sniper geweer op 1 km afstand wel uit de lucht mag knallen.
Privacy eerst.

salvar
salvar
Reactie op  ProAsfalt
6 maanden geleden

ProAsfalt
van mij mag het.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
6 maanden geleden

Het nieuwe facisme is geen theorie meer. Het is een oligarchisch feit geworden bij alle Westerse voormalige democratieën. Het meeste volk stond erbij en keek ernaar.

Willem
Willem
6 maanden geleden

Dat deden ze hier in april al dus ook dat vindt men al gewoon

Jan
Jan
6 maanden geleden

In Arnhem worden ze ook ingezet om in parken mensen in de gaten te houden.
Maar Marokkaanse straatterroristen mogen straffeloos onze maatschappij kapot maken…

salvar
salvar
Reactie op  Jan
6 maanden geleden

Jan
de burgemeester gaat zijn eigen volk niet kwetsen.

apec-age
apec-age
6 maanden geleden

De anderhalve meter afstand is tevens ingevoerd om te testen wat de nieuwe 5G straling met mensen doet. Op deze manier veel makkelijker en overzichtelijker.

Rob
Rob
6 maanden geleden

Je moet maar zo denken: al die types die nu zo draconisch (draco’s) bezig zijn hebben een totaal zinloos leven. ZE voegen niets, nul, nada, njet aan het leven toe. En daar komen ze wel achter als hun tijd voorbij is. Want tijd is het enige dat ze hebben met zo’n zinloos bestaan. Maar als straks het tij eventueel werkelijk keert, zoals ook al geschreven wordt, en het hele machtsgebeuren stort in om niet meer terug te komen dan zijn zij het die het het moeilijkst krijgen. Er leeft nu al niets menselijks meer in hen. Er is al regelmatig gezegd dat het eerst slechter wordt voordat het beter wordt. Je zal dit soort types dan ook steeds duisterder zien worden maar daarmee komt het wel in beeld voor iedereen die het ziet. Nu kunnen ze nog kiezen om afstand te nemen van de vernietiging van het leven, straks hebben ze die keuze niet meer als het inderdaad het tij keert. Volgens sommige berichten zal er alles openbaar worden en dan zullen zij, net als de bevolking die nog slaapt, wakker worden uit een nachtmerrie en zal er een schok de planeet over gaan.

Er is een ander verhaal dat al jaren rond gaat: een verandering in bewustzijn. dat gebeurt van binnenuit, vanuit de kern in de mens. Dan is het niet zo moeilijk je voor te stellen dat dan de meest duistere machtswellustelingen het het moeilijkst gaan krijgen. De tijd zal het leren.

GT
GT
6 maanden geleden

Ohh geen probleem even in beeld brengen en ze hebben ruis!

Frans
Frans
6 maanden geleden

Australie heeft al reeds een dictatuur!
Dit land is al communistisch.

Frans
Frans
6 maanden geleden

Ook in Ons controle landje zijn de drones aan het werk.
op “veilige hoogte zodat wij ze niet zien.

x

Check Also

baudet

Baudet maakt gehakt van 10 jaar Rutte: ‘Dit is nou precies wat het vertrouwen in de overheid ondermijnt’

Wat gebeurt er als minister Grapperhaus op ...

vaccin

Er woedt een (des)informatieoorlog over het coronavaccin

Goed nieuws, mensen! Ze hebben een wondervaccin ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x