Homepagina » Natuur en Milieu » Mysterieuze blauwe vuurbal verlicht hemel boven Zweden
Mysterieus blauw licht verlicht hemel boven Zweden

Mysterieuze blauwe vuurbal verlicht hemel boven Zweden

Op maandagavond is in het oosten van Zweden een fel blauw licht gezien aan de hemel dat werd gevolgd door een harde knal.

Inwoners van verschillende steden in Zweden – waaronder Uppsala, Stockholm en Örebro – maakten rond 21.30 uur melding van de vreemde vuurbal.

Volgens een expert van de Universiteit van Uppsala zou het een bolide zijn geweest, een felle meteoor die in de dampkring explodeert.

Voetbal

“Dit gebeurt enkele keren per jaar,” vertelde Eric Stempels aan The Local. “Omdat het ook overdag kan gebeuren, als het bewolkt is of in afgelegen gebieden, is er doorgaans weinig aandacht voor dit soort gebeurtenissen.”

Experts denken dat dit specifieke object ongewoon groot was. Stempels schat volgens de krant Aftonbladet dat het ongeveer net zo groot was als een voetbal.

25 kilometer

Bolides verbranden doorgaans op een hoogte van 30 tot 50 kilometer, maar de lokale krant UNT schrijft dat deze vuurbal het oppervlak mogelijk tot op 25 kilometer is genaderd.

Het felle licht werd opgepikt door een camera van het Swedish Allsky Meteor Network:

[The Local]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • maarten schreef:

  “Dit gebeurt enkele keren per jaar,”
  In de 62 jaar dat ik rond loop heb ik nog nooit ook maar iets van dit fenomeen gehoord, gelezen of gezien. Niet alleen van dit gebeuren boven Zweden, maar ook niet …waar ook.
  Vreemde bal vuur…vreemde gebeurtenis…

  7 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  In de 62 jaar dat ik rond loop………………ben ik er achter gekomen dat we met alles voor de gek gehouden worden ……….van Jezus tot politiek en het universum en ga zo maar door.
  We leven in één grote leugen!

  6 likes
 • peter schreef:

  In de 53 jaardat ik rondloop heb ik een paar dagen in Stockholm doorgebracht. Op de laatste van die dagen heb ik twee schitterende ufo’s naast elkaar gezien, daarbij verschillende getuigen. Twee van die getuigen waren een bevriend stel dat er niet aan wilde, want ‘zij zijn hogeropgeleid en geloven niet in sprookjes’. Ja natuurlijk, maar ik ben dus ook hogeropgeleid en geloof vooral wat ik zelf zie. De man van het stel hield bij hoog en laag vast dat de twee gouden bollen satelieten waren. Maar goed, nadat de ‘satelieten’ er zonder enig spoor van aandrijving er gezwind vandoor waren gegaan, wilde hij er helemaal niet meer over praten…. 🙂

  De media komen er mee weg deze fenomenen dood te zwijgen omdat een groot deel van de bevolking doodsbang is voor gek te worden versleten wanneer het onderwerp op tafel komt. De massa hypnose en bijbehorende massapsychose zijn een daverend succes!

  Overigens, die twee bollen die wij daar zagen waren uiteraard ufo in de waarste zin van het woord: vliegend en ongeïdentificeerd. Ik geloof zelf in aliens omdat ik me niet kan voorstellen dat wij de enigen zijn. Desondanks heb ik helaas nog nooit een alien gezien, maar dus wel al twee keer ufo’s. Naast de keer in zweden namelijk ook thuis in amsterdam, vanaf mijn eigen balkonnetje.

  3 likes
 • orlandian schreef:

  ze hebbrn zeker nooit van een blue moon gehoord?

  0 likes
 • x

  Check Also

  zweden

  Bittere coronapil: Zweden had gelijk, establishment zat er faliekant naast

  We weten nu dat Zweden het grotendeels ...

  zweden

  Zweedse arts kondigt aan: ‘Corona is voorbij in Zweden’

  Zoals velen inmiddels zullen weten, ging Zweden ...

  >