Homepagina » Buitenland » Waarom je je niet moet overgeven aan de demonisering van Rusland
Waarom je je niet moet overgeven aan de demonisering van Rusland

Waarom je je niet moet overgeven aan de demonisering van Rusland

In 2014 zagen we beelden op tv en in de krant van een Oekraïense separatist die een knuffel als trofee toonde op de rampplek van vlucht MH17.

Minister Timmermans sprak in zijn VN-toespraak over ‘stelend tuig’. Vrijwel alle media kopten over een ‘zootje Hunnen’ en dronken tuig. Men wees met de beschuldigende vinger in de richting van Rusland.

Pas veel later werd gemeld dat de separatist helemaal geen trofee voor de camera toonde, maar ingetogen zijn pet afnam voor de knuffel en vervolgens een kruisteken sloeg.

Krim

Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar nam de westerse berichtgeving over Rusland onder de loep en constateerde tot haar verbijstering dat onze media en politici vaak een stuk bevooroordeelder zijn dan gedacht.

Westerse media staan in het teken van Russische agressie en anti-Russische gevoelens. Het gezegde ‘waar twee vechten, hebben er twee schuld’ lijkt voor het Westen niet op te gaan.

We zullen en moéten democratie brengen in Oekraïne. Om nog maar te zwijgen over de Krim, waar 88 procent van de bevolking voor Rusland koos.

Spookbeeld

Het spookbeeld van ‘de Russen komen’ is van generatie op generatie aan ons doorgegeven. Zelfs kritische media slikken deze eenzijdige beeldvorming vaak voor zoete koek.

De Russen worden ervan beschuldigd alleen een ‘staatstelevisie’ te hebben, maar er zijn in werkelijkheid veel kritische Russische programma’s en sceptische journalisten, merkte Ter Haar op.

In de Nederlandse en andere westerse media heeft ze de afgelopen jaren weinig kanttekeningen gehoord bij de toon van de berichtgeving of bij de eigen regeringsleiders.

NAVO

En is het zo gek dat Rusland zich ergert aan het Westen?

Westerse regeringen hebben asiel verleend aan oligarchen die in Rusland berecht hadden moeten worden.

De NAVO rukte verder oostwaarts op, terwijl secretaris-generaal van de NAVO Manfred Wörner Gorbatsjov de garantie gaf dat dit nooit zou gebeuren.

Demonisering

Zo zijn er nog meer afspraken die de Europese Unie niet is nagekomen, stelde Ter Haar.

“Luister meer naar gematigde stemmen,” zei ze. “En geef je niet over aan de demonisering van Rusland.”

Boekentip: Zijn zij nou gek of zijn wij het?Vond je dit interessant? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

19 reacties

 1. Dit riep ik 4 jaar geleden ook al. Ik had nooit gedacht dat de demonisering zo extreem zou gaan oplopen.

  29 likes
 2. De waarheid ligt niet eens in het midden, de waarheid is 100 % anders dan ze ons vertellen. hoe droevig kan het gesteld zijn met onze zogenaamde onpartijdige berichtgeving en onze “hoernalisten” die alle leugens klakkeloos één op één overnemen van mensen die overduidelijk grote belangen hebben bij een dergelijk berichtgeving ?

  24 likes
 3. ” De NAVO rukte verder oostwaarts op, terwijl secretaris-generaal van de NAVO Manfred Wörner Gorbatsjov de garantie gaf dat dit nooit zou gebeuren. ”

  Dat klopt, maar die oostbloklanden wilden maar wat graag z.s.m. onder de westerse beschermingsparaplu schuilen na bijna 50 jaar communistische overheersing.

  9 likes
  • @Franss met dubbel s, je eerste stelling (quote) is een vaststaand feit, zeer verwerpelijk, provocatief en smerig bovendien.
   Je tweede bewering vindt zijn oorsprong in het feit dat ze die landen een worst voor de neus hielden die ze in werkelijkheid nooit en te nimmer zullen krijgen, wederom zeer verwerpelijk en smerig bovendien, met maar één doel : verdeeldheid zaaien en rotzooi trappen. Zoals altijd weer een listig en doortrapt spel om iedereen op het verkeerde been te zetten.

   6 likes
 4. Het is allemaal heel wonderlijk, roepen mensen hier dat ze verbinding willen, demonstreren ze tegen haat…intussen wordt de twee deling alleen maar groter…..hier in t Nederlandse, in Europa en het Westen…….kennelijk weet niemand meer waar hij/zij mee bezig is.Wat zou het geweldig zijn als men gewoon zn gezonde verstand is zou gebruiken……..Volgens mij doet Poetin toch wat hij wil……..las net dat de gehandicapte Russische vrouw geweigerd is om met het songfestival mee te doen….in de Oekraïne notabene ,, tuurlijk……..ook weer zo’n toneelspel……..

  8 likes
  • Ik weet niet precies waar je heen wilt met je reactie @Louise, maar de gehandicapte (mag dat woord nog wel gebruikt worden ?) vrouw wordt dus geweigerd door Oekraïne en niet door Poetin, “die toch maar gewoon doet wat hij wil “.

   12 likes
 5. Putin, is niet het probleem dat moge nu toch wel duidelijk zijn. ERDOGAN

  13 likes
  • de russen zijn altijd de beschermers van Europa geweest niet de amerikanen of europeanen zelf.
   iedereen lijkt te zijn vergeten dat Rusland de gene is geweest die Europa in 2 wereldoorlogen heeft verdedigt en bevrijd want zonder hun was het nooit gelukt. ik zal altijd Rusland boven Amerika verkiezen.

   0 likes
   • frankplank lijkt te zijn vergeten dat Rusland de gene is geweest die samen met de Nazi’s Polen zijn binnengevallen. Oh, ze hebben er ook nog 20.000 officieren vermoord. Zegt de Hongaarse opstand en Russische inval in 1956 je iets? Van het ijzeren gordijn gehoord?

    2 likes
   • Tjááá , en de Engelsen en Amerikanen hebben hier altijd op hun handen gezeten maar natuurlijk .. maar je hebt het mis ; dankzij de samenwerking doormiddel van de NAVO kan Europa voor alle Nederlanders een betrouwbare vrije Staat blijven , slaap lekker joh , en denk vooral maar niet aan Stalins gruwelen tegen onschuldige mensen .

    1 likes
 6. 365y. Ik vind de jehova’s ook extreem en hard in die zin dat je als jongere met jehova ouders 2 keuzes hebt ..of je doet mee of je ligt eruit (wordt verstoten) en je moet het dan zelf maar uitzoeken. Ze zijn dwingend, weinig liefdevol en behoorlijk sectarisch. Hun God is ook bepaald niet liefdevol overigens.. (Als ie zoveel goede mensen straft omdat ze toevallig geen Jehovagetuige zijn)

  2 likes
  • Ook over de Jehova’s getuigen wordt veel propaganda verspreid. Bijvoorbeeld dat god goede mensen straft. Ze beweren juist dat op de oordeelsdag de harten van mensen zullen worden gelezen wel of geen Jehovah getuige. En bij het verstoten worden komt veel meer kijken, een ouder zet (in de meeste gevallen) zijn kinderen niet op straat. 🙂

   1 likes
  • Zeker zijn er zwaardere gevallen want zij gaan ervan uit , of je bent van de wereld of je bent van God – dat is een les die volgelingen leren – hoewel niet altijd juist onderwezen . helaas komt dit misverstaan ook bij andere overtuiging voor geloof het of niet , maar of het allemaal bewust gedaan word is een tweede . Het zou van betere strategie getuigen wanneer Staat en burgers onderling eens wat meer van gedachten gingen wisselen , wat ze samen gemeen hebben .. . een Staat kan het ook gruwelijk verkeerd met mensen voor hebben , en dat is (moet iedereen met mij eens zijn ) nog vervelender .

   0 likes
 7. De leugen heeft weer gesproken , Het hoge gerechtshof in Rusland heeft de Jehova getuigen in de ban gedaan , alle bezittingen worden in beslag genomen nadat zij de beschuldiging aanhoorden dat zij extremistisch zouden zijn . Hoezo extremistisch… ik ben niet blind in dit opzicht !! begin niet over oprechte motieven , over een betere samenleving , over geestelijke liefde die niet buigt voor de gemakzuchtige mens op zijn door mensenrechtelijke diefstal gefinancierde betaalde, politiek gekleurde ambtelijke stoel. officieele gods leugenaars zijn jullie ! Elk eerlijke oordeel in Rusland kost menigeen de kop zo is weer eens gebleken . De rechten van de mens verdedigd door het Wereld Hof in Straatsburg kan Rusland in het achterlijke plekje van mensenrecht onderdrukkende naties plaatsen . Het word tijd dat de mensen aldaar de waarheid aangaande deze misdaden horen !

  1 likes
  • Poetin laat even zien dat alleen de staatsgodsdienst, die Poetin als staatsleider erkent en steunt, getolereerd wordt. Die “demonisering van Rusland” kun je rustig aan Poetin zelf overlaten.

   2 likes
 8. Even wat rechtzetten na alle liefkozingen aan het adres van bedrieger Poetin , hier een hard bewijs voor het fabriceren van z.g.n. bewijsmateriaal om een religiuese organisatie – de Yehova getuigen – als extremistische organisatie te bestempel;en en ze daarmee als religieuze organisatie te verbieden . Deze pagina is tijdelijk te bereiken, en daarom zal ik de kern van dit betoog hier bij vermelden :

  Russische Jehova’s Getuigen vragen zich af hoe lang ze nog kerkdiensten mogen houden en langs de deuren kunnen gaan. Het Openbaar Ministerie, dat hen al jaren op de nek zit, wil hun kerkgenootschap als ‘extremistisch’ verklaren. Dat blijkt uit een aanklacht die de website van het Russische Hooggerechtshof heeft gepubliceerd.

  Eerder hebben de autoriteiten al een handvol lidkerken gesloten, 34 Jehova-teksten bestempeld als extremistisch en 16 kerkgangers in het cachot geworpen. Lokale overheden komen ook regelmatig met maatregelen om de kerk dwars te zitten.

  De Russische afkeer heeft vast te maken met het feit dat aanhangers van het Wachttorengenootschap, zoals de kerk eigenlijk heet, leven met de verwachting dat het ieder moment gedaan kan zijn met het wereldse gezag. De wederkomst van Jezus zou nabij zijn. En het aardse paradijs dat hij gaat stichten, is alleen bestemd voor getuigen en wordt geleid door een Hemelse Regering. Het hoofd daarvan is Jezus – niet Vladimir Poetin.

  https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/rusland-wil-jehova-s-verbieden-ze-zijn-gevaarlijk-en-extremistisch-~a483e3cd/

  Video van de bedriegerijen : https://www.jw.org/en/news/legal/by-region/russia/russian-authorities-fabricate-evidence-video/

  Het is voor mij niet de bedoeling dat deze geloofsgemeenschap ongepaste propaganda verspreid met deze bewijzen alhier opgesteld, maar dat we een beter besef krijgen wat we van de Russische Overheid moeten verwachten , in ieder geval is deze zaak vooropgezet !

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Aanval door terroristen in Syrië georkestreerd door Amerikaanse veiligheidsdiensten. Zie hier het resultaat

Aanval door terroristen in Syrië georkestreerd door Amerikaanse veiligheidsdiensten. Zie hier het resultaat

Een aanval door al-Nusra-terroristen en hun bondgenoten ...

Er komt een onderzoek naar het NOS Journaal. Is dit misbruik van belastinggeld? Lever hier je items aan

Er komt een onderzoek naar het NOS Journaal. Is dit misbruik van belastinggeld? Lever hier je items aan

Journalist Arnold Karskens gaat het NOS Journaal ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+