Buitenland

Waarom je je niet moet overgeven aan de demonisering van Rusland

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2014 zagen we beelden op tv en in de krant van een Oekraïense separatist die een knuffel als trofee toonde op de rampplek van vlucht MH17.

Minister Timmermans sprak in zijn VN-toespraak over ‘stelend tuig’. Vrijwel alle media kopten over een ‘zootje Hunnen’ en dronken tuig. Men wees met de beschuldigende vinger in de richting van Rusland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Pas veel later werd gemeld dat de separatist helemaal geen trofee voor de camera toonde, maar ingetogen zijn pet afnam voor de knuffel en vervolgens een kruisteken sloeg.

Krim

Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar nam de westerse berichtgeving over Rusland onder de loep en constateerde tot haar verbijstering dat onze media en politici vaak een stuk bevooroordeelder zijn dan gedacht.

Westerse media staan in het teken van Russische agressie en anti-Russische gevoelens. Het gezegde ‘waar twee vechten, hebben er twee schuld’ lijkt voor het Westen niet op te gaan.

We zullen en moéten democratie brengen in Oekraïne. Om nog maar te zwijgen over de Krim, waar 88 procent van de bevolking voor Rusland koos.

Spookbeeld

Het spookbeeld van ‘de Russen komen’ is van generatie op generatie aan ons doorgegeven. Zelfs kritische media slikken deze eenzijdige beeldvorming vaak voor zoete koek.

De Russen worden ervan beschuldigd alleen een ‘staatstelevisie’ te hebben, maar er zijn in werkelijkheid veel kritische Russische programma’s en sceptische journalisten, merkte Ter Haar op.

In de Nederlandse en andere westerse media heeft ze de afgelopen jaren weinig kanttekeningen gehoord bij de toon van de berichtgeving of bij de eigen regeringsleiders.

NAVO

En is het zo gek dat Rusland zich ergert aan het Westen?

Westerse regeringen hebben asiel verleend aan oligarchen die in Rusland berecht hadden moeten worden.

De NAVO rukte verder oostwaarts op, terwijl secretaris-generaal van de NAVO Manfred Wörner Gorbatsjov de garantie gaf dat dit nooit zou gebeuren.

Demonisering

Zo zijn er nog meer afspraken die de Europese Unie niet is nagekomen, stelde Ter Haar.

“Luister meer naar gematigde stemmen,” zei ze. “En geef je niet over aan de demonisering van Rusland.”

Boekentip: Zijn zij nou gek of zijn wij het?

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Dit riep ik 4 jaar geleden ook al. Ik had nooit gedacht dat de demonisering zo extreem zou gaan oplopen.

exegese
exegese
7 jaren geleden

De waarheid ligt niet eens in het midden, de waarheid is 100 % anders dan ze ons vertellen. hoe droevig kan het gesteld zijn met onze zogenaamde onpartijdige berichtgeving en onze “hoernalisten” die alle leugens klakkeloos één op één overnemen van mensen die overduidelijk grote belangen hebben bij een dergelijk berichtgeving ?

Louise
Louise
7 jaren geleden

Het is allemaal heel wonderlijk, roepen mensen hier dat ze verbinding willen, demonstreren ze tegen haat…intussen wordt de twee deling alleen maar groter…..hier in t Nederlandse, in Europa en het Westen…….kennelijk weet niemand meer waar hij/zij mee bezig is.Wat zou het geweldig zijn als men gewoon zn gezonde verstand is zou gebruiken……..Volgens mij doet Poetin toch wat hij wil……..las net dat de gehandicapte Russische vrouw geweigerd is om met het songfestival mee te doen….in de Oekraïne notabene ,, tuurlijk……..ook weer zo’n toneelspel……..

Franss
Franss
7 jaren geleden

” De NAVO rukte verder oostwaarts op, terwijl secretaris-generaal van de NAVO Manfred Wörner Gorbatsjov de garantie gaf dat dit nooit zou gebeuren. ”

Dat klopt, maar die oostbloklanden wilden maar wat graag z.s.m. onder de westerse beschermingsparaplu schuilen na bijna 50 jaar communistische overheersing.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x