Buitenland

Gisteren nog een complottheorie: Oekraïense leger gebruikt scholen en ziekenhuizen als uitvalsbasis

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Oekraïne brengt zijn eigen burgers in gevaar door militaire aanvallen uit te voeren vanuit locaties als woonwijken, scholen en ziekenhuizen. Het leger maakt die burgerlocaties zo tot doelen van Russische aanvallen, concludeert Amnesty.

Volgens de mensenrechtenorganisatie schendt Oekraïne met de tactieken het humanitaire recht. Onderzoekers van Amnesty analyseerden tussen april en juli Russische aanvallen in de regio’s Charkov, de Donbass en Mykolajev.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Op tal van plekken is bewijs gevonden waaruit blijkt dat Oekraïense troepen aanvielen vanuit bewoonde woonwijken en militaire bases inrichtten in burgergebouwen. De meeste woonwijken waar zich soldaten bevonden, waren kilometers verwijderd van frontlinies.

Wij betalen de prijs

“We hebben geen zeggenschap over wat het leger doet, maar wij betalen de prijs,” zei een bewoner wiens huis beschadigd was door een aanval.

Op vijf locaties ontdekten Amnesty-onderzoekers dat Oekraïense troepen ziekenhuizen gebruikten als militaire bases. Het gebruik van ziekenhuizen voor militaire doeleinden is een duidelijke schending van het internationaal humanitair recht, aldus de organisatie.

Het Oekraïense leger heeft routinematig bases opgezet in scholen in de Donbass en rond Mykolajev. In Bakhmut gebruikten Oekraïense soldaten een universiteit als basis.

Oorlogscrimineel

Het Oekraïense ministerie van Defensie was niet bereikbaar voor commentaar.

Dit is dus ook geen complottheorie meer. “Jep, Zelenski is een oorlogscrimineel,” reageert Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD). Econoom Rein de Vries zegt: “En Wopke maar wapens blijven sturen naar dat uiterst corrupte land, heel handig, de helft wordt zowat direct doorverkocht.”

4.9 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

31 juli 2022,

Geachte heer T.H.P. Baudet,

Bij deze wilde ik u graag weer op de hoogte brengen van de meest recente gebeurtenissen in Oekraïne…President Zelenskyy heeft namelijk opdracht gegeven om de wereldberoemde “Helden van Azovstal” die al geruime tijd als Krijgsgevangenen verbleven in het Detentiecentrum van Yelenovka, te elimineren met behulp van HIMARS-raketten…Dit om te verhinderen dat deze gevangengenomen terroristen van het Azov-Nazi-Doodseskader nog langer allerlei belastende bekentenissen & verklaringen af kunnen leggen aan de Russen, ook moest deze HIMARS-raketbeschieting voorkomen dat het Oekraïense Leger op korte termijn zou gaan capituleren door ze angst aan te jagen…Maar in essentie kunnen we dit voorval beschouwen als de zoveelste slecht bedachte & slordig uitgevoerde False-Flag operatie van het Zelenskyy-Regime in Kiev, de False-Flags Boetsja & Kramatorsk liggen namelijk nog vers in het geheugen…

MADE IN THE U.S.A.
https://zaplog.pro/post/30079/made-in-the-u-s-a-

Deze betreurenswaardige oorlogsmisdaad gaat President Zelenskyy gegarandeerd de kop kosten, binnen eigen gelederen is de woede groot, maar ook de Amerikanen willen hem inmiddels liquideren…Zelenskyy sleurt in zijn vrije val, het hele Nederlandse politieke establishment & de Europese Unie mee, al is de leugen nog zo snel, de Waarheid ligt inmiddels mijlen voor…De Tweede Kamer der Staten-Generaal & Brussel hebben op een kreupel paard gewed, gegokt & verloren, daar betalen ze inmiddels de zéér hoge (economische) prijs voor, zoals ik overigens al heb voorspeld sinds 24 februari 2022…Dit beloofd een hele Dark-Winter te worden, armoede, honger & kou zijn de ideale voedingsbodem voor onrust, chaos & Volksopstanden…Die (Militaire) Tribunalen kunnen wat mij betreft morgen beginnen, er is in dit land inmiddels toch wel méér dan voldoende bewijsmateriaal aanwezig voor Hoogverraad, Oorlogsmisdaden & Misdaden tegen de Menselijkheid dacht ik zo…

Een copie conforme gaat naar alle overige Kamerleden, het Ministerie van Defensie, Ministerie van Justitie, Nieuwsuur, EenVandaag, NOS, Etcetera…

Met vriendelijke groet M.Hugens

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

“We waited for you for so long”: A resident of a village near Severodonetsk thanks Russia for coming
https://rumble.com/v1ei4bn-we-waited-for-you-for-so-long-a-resident-of-a-village-near-severodonetsk-th.html

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Waarschijnlijk is Amnesty nu opeens ook een “complotkanaaltje” (daar heb ik de websites van de EU, het VS congress, de Staatcourant, The Lancet, ook al onder geschaard zien worden als we die als bronnen opgraven voor onze “complottheorieën”). Want ja, de cognitieve dissonantie is niet zomaar weg.

Met de hoeveelheid complottheorieën die momenteel wel degelijk waarheid blijken te zijn, deels of helemaal, vraag ik me wel af hoe lang ze dit nog vol kunnen houden.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Ach, Wopke van het christelijke CDA heeft allang zijn ziel verkocht aan de duivel 😈 samen met Segers van het zo christelijke CU. Dus verbazen doet het mij niet meer dat zij wapens leveren en daardoor vele doden op hun geweten hebben. Daar is weinig christelijk aan volgens mij.

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x