Homepagina » Universum » Boeken over eindtijd zorgen voor veel commotie. Wat staat de wereld op 23 september te wachten?
Boeken over eindtijd zorgen voor veel commotie. Wat staat de wereld op 23 september te wachten?

Boeken over eindtijd zorgen voor veel commotie. Wat staat de wereld op 23 september te wachten?

Het is een vraag die veel mensen kennelijk bezighoudt. Wat staat de wereld op 23 september te wachten?

Op die dag wordt een bijzondere samenstand verwacht van de zon, de maan en Jupiter. Sterrenbeeld Leeuw krijgt gezelschap van Mercurius, Venus en Mars en vormt een kroon van 12 sterren op het hoofd van sterrenbeeld Maagd.

Deze samenstand valt bovendien precies in de periode dat de Joden Rosj Hasjana (Nieuwjaar) vieren.

Commotie

Er is nu commotie ontstaan door het boek Signs of the End van pastor Daniel Matson.

Volgens hem wordt de bijzondere samenstand precies zo beschreven in Openbaring 12:1-2.

“En er werd een groot teken gezien in den hemel, namelijk een vrouw, bekleed met de zon, en de maan was onder haar voeten, en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren.”

Oordeelsdag

Aan de hand van een pagina’s lange berekening komt Matson uit op 23 september 2017 als datum voor deze ‘opname’, waarna volgens hem de oordeelsdag volgt.

Al in 1850 zouden er theologen zijn geweest die beweerden dat er op 23 september iets bijzonders stond te gebeuren.

Een planetaire samenstand zoals op 23 september vond in het afgelopen millennium slechts vier keer eerder plaats: in 1827, 1483, 1293 en 1056.

Eindigen

Ook David Meade zorgt voor ophef met zijn boek Planet X – The 2017 Arrival. Hij zegt dat de wereld zal eindigen in oktober.

Volgens Meade zal Planeet X of Nibiru binnenkort in botsing komen met de aarde, schrijft de Independent.

Bloedmanen

Dit is overigens niet de eerste eindtijdprofetie.

In 2002 zou planeet Nibiru in botsing komen met de aarde. In 2010 was komeet Elenin op weg naar de aarde. En in december 2012 zou de Mayakalender aflopen.

De Amerikaanse pastor Mark Biltz dacht daarnaast dat er grote dingen te gebeuren stonden in Israël, aangezien er vier bloedmanen waren in twee jaar tijd.

[RD, Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • helder schreef:

  nou ja ok, 23 september is dus het tijdvak van sterrenbeeld Maagd en de Maagd staat bekend, zoniet berucht, om haar perfectionisme, het doornemen van alle details, de zgn tweede man, de Maagd wil je niet als tegenstander wegens het perfectionistische afsluiten en kennen van al je vluchtwegen. De Maagd is dienstbaar. De Maagd Maria baarde Jezus. Ik vraag me af, zonder angst overigens, wie of wat gaat deze 23-9 constellatie Maagd dienen en wat gaat of wie gaat ze baren? We gaan het zien.

  7 likes
 • redice schreef:

  next..heb al enkele eindtijden overleefd dus laat maar komen…

  29 likes
 • Berg schreef:

  Zucht…….

  21 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Maak je maar geen zorgen.
  Eerst moet Damascus nog met de grond gelijk gemaakt worden. Dan moet Egypte nog weggevaagd worden en daarna zal Egypte nog 40 jaar verlaten erbij liggen waarna het nog jaren de minste onder de natien zal zijn.
  We hebben nog minstens 50 jaar te gaan voor het zover is.

  5 likes
  • Justin schreef:

   ik denk weleens aan Ninevé die op de nominatie stond om vernietigd te worden maar door een verandering van geestesgesteldheid /berouw etc van de bewoners is dat afgewend. Of aan Koning Hizkia wiens tijd erop zat en moest sterven maar er 15 jaar bij kreeg.
   ik las ergens eens een uitleg dat wat er in de bijbel staat een mogelijke tijdlijn gebeurtenis was afgezet op hoe het toentertijd met de geestes gesteldheid vd mens was ,en dat er in de laatste decennia een verandering heeft plaatsgevonden en daardoor ook de uitkomst. Dat het niet vanzefsprekend op een vernietiging vd aarde hoeft uit te draaien, en dat de ”rapture ” oftewel de ascentie geleidlijk zal gaan plaatsvinden.
   Maar ook dat wat je wenst of gelooft je ook aantrekt,.. stel nou dat de illuminatie de bijbel dat was ten tijde van Keizer Constantijn zo hebben samengesteld dat er alleen nog doemscenario’s overbleven en dat het programma in de door hun opgerichte kerken /religie’s in stand werd gehouden dan is de mensheid massaal die vernietiging aan het manifesteren geweest.. één van de dingen die de illuminatie wil namelijk een fikse reducering van de wereldbevolking..Zelf krijg ik de indruk/gevoel dat de bijbel niet compleet is.
   Want dat is namelijk ook zoiets we hebben geen kerken of religie’s nodig om in contact te komen/ zijn met de Schepper van het AL ,dat is weer indoctrinatie en tweedracht zaaien hetgeen uit een kwade bron stamt..
   Ikzelf denk dat we maar een klein beetje van de eeuweoude waarheid hebben en de rest zorgvuldig is weggemoffeld wie weet misschien wel in de kelders van he Vaticaan die de boeken uit de Alexandrië bibliotheek ontvreemdde . Want stel je voor dat de mensheid erachter zou komen hoe krachtig ze zijn en vrij dat kunnen de machthebbers natuurlijk niet gebruiken.
   Dus ik hou vooralsnog een slag om de arm over die zogezegde vernietiging ,oh ja er kan best een flinke meteoriet neerkomen maar een totale vernietigig …? Mwah kwee niet.. en als het wel zo is dan is het zo .

   13 likes
   • Willem H Janssen schreef:

    Of een relatie, of een huwelijk of verliefdheid of een verkeerde president, of je zit hier een beetje displaced op deze verkeerde aarde enz. enz……..

    0 likes
  • Willem H Janssen schreef:

   Kunnen ze niet gelijk beginnen of in ieder geval iets eerder ! Egypte is niet zo moeilijk dat is maar een klein strookje langs de Nijl, als ze maar niet in Italië te keer gaan, Rome en Florence laten staan graag !

   1 likes
  • Rozemarijn schreef:

   Dat klopt ook weer ook al ben ik bang voor de dood

   0 likes
 • marcelleke schreef:

  Volgens mij is men het voornaamste feit nog vergeten : op die dag verjaart mijn echtgenote ! Onnozelaars !

  15 likes
 • Hans schreef:

  Er gebeurt wederom helemaal NIETS….. saai he?

  11 likes
 • Olivier P schreef:

  op 23 september wordt de aarde opgeblazen, en ze vanaf dan niet meer plat maar bol…

  11 likes
 • Dirk schreef:

  Gewoon net als gisteren.

  10 likes
 • Dirk schreef:

  2012 was een topjaar voor mij!

  8 likes
 • elizabeth schreef:

  Niemand weet de tijd en al zeker de datum niet, dit is raad en giswerk, de Tijd ligt in de Handen van God, er gaat nog zoveel gebeuren ,wij zijn de mensen van de Eindtijd, lees Openbaringen daar staat alles al in vermeld, van te voren komen er nog zware aardbevingen, in Jeruzalem zal de aardbeving zo groot zijn dat de Tempelberg zal splitsen, het zal de Hoogste Berg van Jeruzalem worden, en op die Berg zal God de Heere Jezus Christus terugkomen.de moskee daar zal verdwijnen.in de afgrond.waar ze nu zo ,n strijd over hebben
  God zal zelf ingrijpen in de Eindtijd, want als je op de mens moet wachten komt er nooit geen Vrede. alleen een schijn vrede.en dan breekt het los.

  5 likes
  • Willem H Janssen schreef:

   Ben je zelf weleens in Jeruzalem geweest bij al die idioten ? Ze moeten van die Dome of the Rock een zenuwinrichting maken, de één is nog meer gestoord dan ander !

   3 likes
 • Yoop schreef:

  Er gebeurd nix. Net zoals de vorige keren dat deze aardkloot zou vergaan.

  6 likes
 • salvar schreef:

  Boeken over eindtijd zorgen voor veel commotie. Wat staat de wereld op 23 september te wachten?
  ik weet niet bij wie?
  ik hoor niemand hierover nou ja een enkeling dan.
  praat er met mensen over en ze kijken je aan of je gek ben.

  ik hoop dat die mensen gelijk hebben.

  4 likes
 • zevenenergie schreef:

  1827, 1483, 1293 en 1056. ik heb het even getjeckt op internet. Ik kon niets schokkends vinden.
  Dus hoogst waarschijnlijk is de wereld niet vergaan.

  4 likes
 • Kees Vermeulen schreef:

  Ben beniewd wat er staat te gebeuren .

  3 likes
 • John Doe schreef:

  Op 23-24 September kan ik lekker uitslapen dat gaat ook gebeuren.. tis nu bijna 5.00 uur.. Jaap Broodtrommel gaat naar ze werk.

  *Gaap*.

  3 likes
 • Igor schreef:

  Het antwoord op de vraag of er iets staat te gebeuren zit in de volgende zin: ‘Een planetaire samenstand zoals op 23 september vond in het afgelopen millennium slechts vier keer eerder plaats: in 1827, 1483, 1293 en 1056.’

  3 likes
 • De Waarheid schreef:

  Gewoon door blijven ademen….. 😉

  3 likes
 • Lichtwezen schreef:

  De aarde blijft bestaan zolang de laatste mens niet zijn of haar reïncarnatie / goedmaken volledig heeft beleefd.
  De Maan is dan al niet meer te zien, Zij is dan reeds opgelost…
  Beschreven in het boek Volkeren der Aarde, geestelijk ontvangen door Jozef Rulof (27 boeken in het totaal) https://rulof.org/nl/Samenvatting-per-boek

  3 likes
 • Maarten V schreef:

  Die doemdenkers schuiven de eindtijd altijd op als er niets is gebeurd. Als er niets is gebeurd dan zeggen ze dat het dank zij hun is: “hun god heeft hun smeekbeden aanhoort”

  De eindtijd… ooit zullen die voorspellers wel gelijk hebben, maar dat zal niet voor morgen zijn… misschien over een miljard jaar wanneer de zon het begeeft?
  Maar huh ja… wat de “mensheid” betreft… als we zo door blijven doen onze aarde te verkloten… (vervuiling, ontbossing, oorlogen,…) dan zou het misschien nog geen duizend jaar duren, maar tegen die tijd zijn we “onze nieuwe thuis” Mars misschien al te verkloten.

  Ach. Mens of geen mens, de aarde zal zich altijd weten te herstellen al duurt het duizend jaar.

  3 likes
 • Bery schreef:

  Zucht…daar gaan we weer

  3 likes
 • Yoep schreef:

  Cern? iemand daaraan gedacht. In September zou Cern weer een ?proef gaan doen.
  En Maagd word gelijk gesteld met Maria Magdalena = Lucifer volgens de vrijmetselaar?
  De bijbel is behoorlijk bijgewerkt, gewijzigd, zoals Justin als schreef. Dat gevoel heb ik zelf ook. Elk heilig boek op de markt is een werkstuk van de vrijmetselarij. Heeft zelf niemand afgevraagd waarom er ineens een haast is van hun kant af? 1827, 1483, 1293 en 1056 en nu 2017 waarop Lucifer onze wereld zal betreden. En Cern zal waarschijnlijk een portaal openen. Dat si wat ik denk.

  0 likes
  • faya schreef:

   Cern is allang uitgeschakeld door extraterestrials, net als kernwapens.
   Je snapt toch wel dat de planeet allang ontploft was als we geen hulp van hoger ontwikkelden hadden?
   Probleem waar ze nu mee zitten is hoe al de leugens, de vuiligheid kortom de totale insanity van hen in machtposities op een behapbare manier aan de normale mens over te brengen.

   2 likes
  • dennis schreef:

   lucifer staat voor licht en donker, en het balans daarin waarom verbind je angst daaraan

   0 likes
 • dennis schreef:

  Het is al bezig voelen jullie dat niet in je botten, oude religieen zullen vallen ja ook de zogenaamde newage, de mens gaat terug controle krijgen over zijn eigen puurheid

  2 likes
 • Jer schreef:

  ik hoop dat op 23 september de illuminati en al die andere psychopaten elites worden vernietigd, verslagen. Dat het ook het einde betekend van geld en het geldsysteem. Dat zou zo geweldig zijn en zo emotioneel. Dat we eindelijk dan van ze verlost zijn.

  2 likes
 • Jan Bos schreef:

  Einde of nieuw begin? Lieve mensen, ik woon in Duitsland en weet, dat op 23-9-2017 de stekker uit de illusie-matrix getrokken wordt, zodat onze mislukte schepping, de 7de van voorafgaande 6 stuks, Atlantis, Lemurien enz. uit elkaar zal vallen. Vanaf 2012 rolt er al een geweldige liefesgolf over de aarde, die deze instorting teweeg brengt en zijn hoogtepunt vind op de 23ste. Hier heeft iedereen de kans, om een evolutiesprong te maken op een nieuw ervaringsnivo vanuit liefde en zonder ego te bereiken. Hoe het met de aarde afloopt, blijft open tot het zover is.
  Ik ben mij allang aan het voorbereiden op deze metamorfose én geluksdag om alles dan los te laten en vrij te zijn!
  Hartegroeten, Jan

  2 likes
 • Willem H Janssen schreef:

  Nou op 23 september zet ik eerst even koffie en daarna ga ik op mijn gemak schijten en dan wordt ik door het nieuws lastig gevallen of ik ga zelf de wereld lastig vallen !

  1 likes
 • Oskaar schreef:

  de wereld, as you know it, is al lang en breed vergaan, alleen beseffen jullie dat eenvoudigweg nog niet..

  1 likes
 • fred schreef:

  Veel beloven,weinig geven
  doet een gek in vreugde leven.

  1 likes
 • gijs schreef:

  ipv je druk te maken over wat iemand schrijft over opb 12 kan je het zelf ook lezen
  daar staat duidelijk hoe en wat en wat er gaat gebeuren
  er word een groot teken gezien
  het kind word weggerukt en dit zijn gelovigen
  de duivel, die de hele wereld verleidt, word geworpen op de aarde
  de wereld zijn dan de mensen die achterblijven
  er staat niet dat de wereld dan zal vergaan dus
  de vrouw blijft ook doorleven op aarde en ook na die tijden is de wereld niet vernietigd
  maar vooruit laat je verleiden tot zulke gedachten
  als je de wereld lief hebt
  of..
  lees gewoon wat er staat

  1 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  eindtijd MENS EN SCHEPPINGSONTWAARDIG gewoon door gaan.. valt niet te stoppen het zal ons eind zijn..
  het voort bestaan van de mens is ten einde te danken aan zichzelf.. de schepper kan heel selectief zijn..

  hasta la vista..

  0 likes
 • Dolex schreef:

  Wikipedia:
  “Het begin van het Joodse jaar 5778. Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar) begint officieel de voorgaande avond bij zonsondergang, dus op woensdagavond 20 september 2017.”

  23 valt dus precies NIET op het Joods nieuwjaar. #factcheck

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  artsen

  Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

  Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

  >