Buitenland

Wat een Democratische senator te maken heeft met de chaos in Minneapolis

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse stad Minneapolis staat in brand. Er vinden plunderingen en schermutselingen met de politie plaats. De aanleiding hiervoor is de gruwelijke dood van George Floyd, die stierf nadat een politieagent bijna 10 minuten met zijn knie op zijn nek drukte. Zijn dood is vastgelegd op video. Alle vier agenten die betrokken waren bij het incident zijn ontslagen. President Trump heeft de FBI en het ministerie van Justitie opdracht gegeven om een onderzoek in te stellen.

De agent die Floyd doodde, Derek Chauvin, was eerder betrokken bij dodelijke schietpartijen. Eén van de zaken werd behandeld door de Democratische ex-presidentskandidaat en senator Amy Klobuchar, indertijd aanklager. Ze besloot toen om de agent niet te vervolgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Drie andere schietpartijen

Chauvin schoot in 2006 Wayne Reyes dood nadat hij een geweer op hem gericht zou hebben. Ook andere politieagenten die betrokken waren bij bijna 30 schietpartijen werden niet vervolgd door Klobuchar.

Journalist Daniel Nichanian merkt op: “De politieagent die George Floyd heeft gedood, was ook betrokken bij drie andere schietpartijen. Eén daarvan vond plaats toen Klobuchar aanklager was. Ze heeft hem en zoveel andere [agenten] niet aangeklaagd.”


Klobuchar wil graag running mate worden van Joe Biden, maar je zou zeggen dat haar kansen nu zo goed als verkeken zijn.

Beelden van het protest in Minneapolis:


[Townhall]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
3 jaren geleden

Ja nu is er een opstand, veel geweld en plunderingen, maar toen de toeschouwers de kans hadden het te voorkomen deden ze niets en lieten ze die agent die man gewoon vermoorden. Ze stonden er bij en keken er naar, hier hetzelfde, waar zijn mensen bang voor? het zijn gewoon simpele kloothufters met een pet op. Zie je ze zonder uniform vind je ze het aankijken niet waard, dus waarom geeft dat uniform die angst? Komt zeker uit de oorlog toen het ook de grootste laffe verraders waren die graag geweld gebruikten tegen ongewapende mensen. 69er jaren nog te paard met blanke sabel, en hakken deden ze graag. Zonder het geweld, of met boetes aangaande die achterlijke 1,5 mtr regels zou dit achterlijke kabinet geen macht hebben. Als de politie nou gewoon hun dagelijkse werk deed maar zelf zou nadenken en geen corona maatregelen zouden afdwingen dan was er ook geen probleem. Over Boa;s enz zal ik het maar helemaal niet hebben, wat een dodo’s zijn dat zeg en die willen ze dan een vuurwapen geven, Pieter van Vollenhoven is echt seniel.

salvar
salvar
3 jaren geleden

vraag aan rutte.
wat doe je als iemand die een bekeuring krijgt omdat hij geen afstand neemt van de 1,5 meter en niet zeg wie hij is?
moeten ze hem boeien?
moeten ze hem meenemen?
en nog luistert de goede man (vrouw) niet , goed recht van hem.
gaan ze hem of haar flink in elkaar rammen?
en nog luistert de goede man (vrouw) niet.
laatste redmiddel rutte moet die geen worden afgeschoten , wat wil je met je idiote 1,5 meter?
er is geen ene wet te vinden die dat verbiedt dus de boa,s kunnen naar huis (scheelt weer geld) en de rest kan weer doen wat ze moeten doen criminelen vangen.
rutte en consorten en de hele tweede kamer kunnen weer aan het werk waarvoor ze zijn gekozen.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
3 jaren geleden

De geschiedenis toont keer op keer aan dat de ondergang der beschavingen niet zelden hand in hand ging met demoralisatie en het ultieme hedonisme.
Het punt is dat er door data mining zoveel is blootgelegd aan onze zwaktes en gevoeligheden dat door die kennis gecombineerd met de kennis die via DNA/bloed en speeksel is verkregen, de mensheid verworden is tot een pop bungelend aan de touwtjes van de puppetmaster.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x