CoronaBinnenland

Bestuurders buitenparlementaire onderzoekscommissie (BPOC) gearresteerd: ‘Regime slaat weer toe’

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag drie mensen uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Volgens diverse bronnen gaat het om Pieter Kuit, zijn vrouw en zijn dochter Jade. De drie worden verdacht van verduistering, oplichting en witwassen.

Pieter en Jade zijn bestuurders van een door hen opgerichte stichting, de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. Het OM stelt dat geld dat donateurs aan de stichting hebben geschonken, is gebruikt voor privé-uitgaven.

Voorarrest

Het geld was bedoeld voor onderzoek naar het Nederlandse coronabeleid. De commissie heeft veel getuige-deskundigen gehoord die kritiek hebben geuit op het coronabeleid. Ook deed zij onderzoek naar sterfgevallen die zijn opgetreden na de coronavaccinatie. De commissie heeft bovendien een aanklacht ingediend tegen de regering bij het Internationaal Strafhof.

De drie mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Op een later moment moeten ze zich tegenover de rechter verantwoorden. De verdachten zitten in voorarrest.

Puur machtsvertoon

Eerder werd het YouTube-kanaal van de BPOC opgeschort ‘van overheidswege’. Na dreiging met een kort geding werd het account hersteld.

“Het regime slaat weer toe. De hele BPOC is gearresteerd en in beperking gezet,” reageert Willem Engel. “Puur machtsvertoon, in normale gevallen krijg je een brief of je voor verhoor wilt langskomen of worden de boeken van de stichting gevraagd.”

Viroloog Marc Van Ranst is verheugd. “Hun ‘Buitenparlementaire Onderzoekscommissie’ was een amateurtoneelgezelschap die ‘verhoren’ deed over de coronacrisis om een ‘tribunaal’ te organiseren, en vooral een vehikel om geld af te troggelen van argeloze wappies,” stelt hij.

4.6 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
177 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dave
Dave
17 dagen geleden

En sinds wanneer is mr van ranzig zo begaan met het wel en wee van de wappies

dun jos
dun jos
17 dagen geleden

van Ramst is een echte domme belg
dat ie eerst maar zijn eigen Virus vernietigd

No. 4
No. 4
17 dagen geleden

Iedereen die hen geld geeft doet dat om hun onderzoek te steunen en is niet argeloos. Zij moeten ook eten en voor niets gaat de zon op. Ik was en ben blij met hun werkzaamheden en vind het geen probleem als zij betaald worden voor de moeite. Ze komen blijkbaar te dichtbij en wordt er weer een aanklacht verzonnen om ze in een slecht daglicht te zetten net als Willem en Huib. Kots van onze overheidsinstanties.

....
....
17 dagen geleden

Tjsah was te vergeten toch jammer dat ze nooit die politie beelden hadden vrijgegeven misschien was er dan wel meer verzet wie weet

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

177
0
We lezen graag je reactie!x