Bewustzijn

Analisten Bank of America: “50 procent kans dat we in de Matrix leven”

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De kans dat onze wereld een Matrix-achtige virtuele realiteit is bedraagt 20 tot 50 procent. Dat zeggen analisten van Bank of America althans. Zelfs als onze wereld een illusie was, zouden we daar nooit achter komen, schrijven ze in hun rapport.

Bank of America Merrill Lynch ondersteunde de beweringen met citaten van vooraanstaande filosofen, wetenschappers en andere denkers. “Het is denkbaar dat leden van toekomstige beschavingen hebben besloten de wereld waarin hun voorouders leefden te simuleren,” klinkt het.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Kunstmatige intelligentie

De analisten putten inspiratie uit SpaceX-oprichter Elon Musk, die denkt dat de kans groot is dat de wereld onderdeel is van een kunstmatige intelligentie die is gecreëerd door een toekomstige beschaving.

Er wordt ook verwezen naar het werk van een professor van de Oxford-universiteit. In 2003 concludeerde Nick Bostrom dat we waarschijnlijk in een simulatie leven. Astrofysicus Neil deGrasse Tyson acht de kans dat het universum een simulatie is bijzonder groot.

Niet vertrouwen

In de 16e eeuw suggereerden filosofen als René Descartes dat we niet kunnen vertrouwen op onze zintuigen. Veel wetenschappers, filosofen en zakenleiders geloven dat de kans dat mensen al in een computer gesimuleerde virtuele wereld leven 20 tot 50 procent is, legden de analisten uit.

In april 2016 kwamen onderzoekers bijeen in het American Museum of Natural History om hierover te praten. We zijn al dicht bij fotorealistische 3D-simulaties waar miljoenen mensen tegelijkertijd aan kunnen deelnemen.

In de film The Matrix uit 1999 leven mensen in een gesimuleerde realiteit die door machines is gecreëerd om de bevolking tot slaaf te maken.

[Independent, Business Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
7 jaren geleden

jaja, de bank… en dan nog wel van usa. nee ik snap het helemaal. geld is virtueel en vandaar uit zijn ze verder gaan zoeken; de debiteur is virtueel.

peter
peter
7 jaren geleden

Als iedereen voor zichzelf begint te luisteren naar zijn eigen lichaam , geduldig leert zijn tot het lichaam de tekens geeft ,dan er met mensen over praat tot men alleen de goede fijne dingen overhoud en een beslissing treft om zijn lichaam en gevoel in balans te houden. Beseffen we pas dat we geen leiders nodig die lijden brengen maar kan ieder voor zich, zijn eigen leren kenen en beseffen dat het lichaam altijd de vredige rechter is van het denken en het voelen . We dienen in deze wereld geen enkele beslissing aan anderen over te laten . de matrix is er om het denken en het voelen krachtiger te maken. Uiteindelijk leert iedereen dit , dat is beslist door de vrije wil. Wanneer gebeurt dit ? dat maakt iedereen voor zichzelf uit . tijd houd namelijk op voor de personen die de innerlijke strijd van het gevoel en het denken durven aangaan en leren luisteren naar het eigen lichaam , het doel is dat we leren vragen stellen aan ons eigen lichaam. Welke vragen kan men stellen ? Is de huidige job iets voor mij ? hoe los ik problemen met vrienden en famillie op ? het lichaam schept dan de mogelijkheid en uzelf kan leren om uw eigen hart te luchten . het leven is een spel beste mensen , geniet ervan en uw eigen lichaam schept heel veel mogelijkheden , om u beter en beter te leren aanvoelen .

helder
helder
7 jaren geleden

Het is maar goed dat we gidsen en bescherming hebben want anders….olala.

janssen
janssen
7 jaren geleden

Die Banken proberen van alles om van hun schuldgevoel en verantwoording naar de maatschappij af te komen (kopen ) ! Nu ligt het weer aan een matrix, nou die schuldenlast die ze creëren zit echt niet in een matrix ! Die banken moeten hun CREATIVITEIT en VERBEELDING eens anders gaan gebruiken, bij voorbeeld hoe we de waan van de dag kunnen bekostigen en niet een WAANBEELD creëren ! Matrixen hebben we al genoeg !

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x