Homepagina » Bewustzijn » Analisten Bank of America: “50 procent kans dat we in de Matrix leven”
Analisten Bank of America: "50 procent kans dat we in de Matrix leven"

Analisten Bank of America: “50 procent kans dat we in de Matrix leven”

De kans dat onze wereld een Matrix-achtige virtuele realiteit is bedraagt 20 tot 50 procent. Dat zeggen analisten van Bank of America althans. Zelfs als onze wereld een illusie was, zouden we daar nooit achter komen, schrijven ze in hun rapport.

Bank of America Merrill Lynch ondersteunde de beweringen met citaten van vooraanstaande filosofen, wetenschappers en andere denkers. “Het is denkbaar dat leden van toekomstige beschavingen hebben besloten de wereld waarin hun voorouders leefden te simuleren,” klinkt het.

Kunstmatige intelligentie

De analisten putten inspiratie uit SpaceX-oprichter Elon Musk, die denkt dat de kans groot is dat de wereld onderdeel is van een kunstmatige intelligentie die is gecreëerd door een toekomstige beschaving.

Er wordt ook verwezen naar het werk van een professor van de Oxford-universiteit. In 2003 concludeerde Nick Bostrom dat we waarschijnlijk in een simulatie leven. Astrofysicus Neil deGrasse Tyson acht de kans dat het universum een simulatie is bijzonder groot.

Niet vertrouwen

In de 16e eeuw suggereerden filosofen als René Descartes dat we niet kunnen vertrouwen op onze zintuigen. Veel wetenschappers, filosofen en zakenleiders geloven dat de kans dat mensen al in een computer gesimuleerde virtuele wereld leven 20 tot 50 procent is, legden de analisten uit.

In april 2016 kwamen onderzoekers bijeen in het American Museum of Natural History om hierover te praten. We zijn al dicht bij fotorealistische 3D-simulaties waar miljoenen mensen tegelijkertijd aan kunnen deelnemen.

In de film The Matrix uit 1999 leven mensen in een gesimuleerde realiteit die door machines is gecreëerd om de bevolking tot slaaf te maken.

[Independent, Business Insider]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
4 jaren geleden

jaja, de bank… en dan nog wel van usa. nee ik snap het helemaal. geld is virtueel en vandaar uit zijn ze verder gaan zoeken; de debiteur is virtueel.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Jeff
4 jaren geleden

Volgens mij probeert de Bank of America iedereen af te leiden met interessante verhaaltjes omdat ze op het punt staan ten onder te gaan en geen andere opties zien dan rinkelende-sleutels-stijl afleidingsmanoeuvres om hun ondergang nog ietsje verder af te houden.

peter
peter
4 jaren geleden

Als iedereen voor zichzelf begint te luisteren naar zijn eigen lichaam , geduldig leert zijn tot het lichaam de tekens geeft ,dan er met mensen over praat tot men alleen de goede fijne dingen overhoud en een beslissing treft om zijn lichaam en gevoel in balans te houden. Beseffen we pas dat we geen leiders nodig die lijden brengen maar kan ieder voor zich, zijn eigen leren kenen en beseffen dat het lichaam altijd de vredige rechter is van het denken en het voelen . We dienen in deze wereld geen enkele beslissing aan anderen over te laten . de matrix is er om het denken en het voelen krachtiger te maken. Uiteindelijk leert iedereen dit , dat is beslist door de vrije wil. Wanneer gebeurt dit ? dat maakt iedereen voor zichzelf uit . tijd houd namelijk op voor de personen die de innerlijke strijd van het gevoel en het denken durven aangaan en leren luisteren naar het eigen lichaam , het doel is dat we leren vragen stellen aan ons eigen lichaam. Welke vragen kan men stellen ? Is de huidige job iets voor mij ? hoe los ik problemen met vrienden en famillie op ? het lichaam schept dan de mogelijkheid en uzelf kan leren om uw eigen hart te luchten . het leven is een spel beste mensen , geniet ervan en uw eigen lichaam schept heel veel mogelijkheden , om u beter en beter te leren aanvoelen .

helder
helder
4 jaren geleden

Het is maar goed dat we gidsen en bescherming hebben want anders….olala.

janssen
janssen
4 jaren geleden

Die Banken proberen van alles om van hun schuldgevoel en verantwoording naar de maatschappij af te komen (kopen ) ! Nu ligt het weer aan een matrix, nou die schuldenlast die ze creëren zit echt niet in een matrix ! Die banken moeten hun CREATIVITEIT en VERBEELDING eens anders gaan gebruiken, bij voorbeeld hoe we de waan van de dag kunnen bekostigen en niet een WAANBEELD creëren ! Matrixen hebben we al genoeg !

Michaël
Michaël
4 jaren geleden

Analysten , cabal-isten ,space technici …allemaal moneysuckers, jaaah ..dat zooitje heeft er alle belang bij van ons te doen geloven in een matrix ,en rechtstreeks ook dat de mens geen vrije wil zou hebben . De marix is namelijk door henzelf gecreerd . Wie erin gelooft die valt er letterkijk en figuurlijk in !!

janssen
janssen
4 jaren geleden

Straks beweert
het Vaticaan/de paus ook dat de Matrix gecreëerd is door GOD !

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Ik zie dat we er voor de volle 100% in die Matrix leven maar je moet het wel kunnen zien want je bewustzijn neemt toe maar niet iedereen kan het zien omdat de ene wat sneller is met zijn bewustzijn dan de ander.

De MATRIX is het systeem waar je in leeft je moet gaan inzien dat de matrix overal is. Het enige moment dat je dingen zelf bepaald is waar je heem wil en gaat maar daar aangekomen ben je weer in dat systeem die de Matrix heet. Wat mij veel opvalt is dat vele hier kletsen over koetjes en kalfjes en andere onzin die geheel niets te maken heeft met het onderwerp!!

Jou huis is de Matrix en onderweg naar het winkelcentrum rij je over de weg van de Matrix daar aangekomen zijn alle winkels van die Matrix en geef je geld uit van die Matrix wat gemaakt word door die mensen van die Matrix wat jij belasting technisch zelf ook bent. Wat je ook koopt, het is gemaakt door die mensen uit die Matrix. Begrijpen jullie dat alles de Matrix is, Ziekenhuis, Winkelcentrum, de snelweg jou eigen auto, het geld wat je in je zak hebt. De zaadjes van je krob sla die bij de gamma liggen want ook de Gamma is de Matrix en alle doe het zelf winkels zijn de matrix.

Nu de grote vraag, WIE BESTUURD DE MATRIX????

Job
Job
Reactie op  Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Nu de grote vraag, WIE BESTUURD DE MATRIX??

Je Moeder…!

pieter
pieter
Reactie op  Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Tinus, wie bestuurt jouw Matrix?

Man, man, man. Check eerst eens op spelfouten voordat je een reactie plaatst.

Krob sla?, Werkelijk?

Bekijk deze nuttige link eens :http://www.mijnwoordenboek.nl/werkwoord/besturen

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
Reactie op  pieter
4 jaren geleden

Och och het is toch niet te geloven en ik vermeld het nog dat vele met onzin aankomen en ja hoor @Job en @Pieter komen met onzin. De domme denkende komen mijn Nederlands verbeteren, ongelofelijk!!!!

Denken over een FEIT is al een groot probleem om te denken wie die MATRIX is, wie regelt alles???

Ik had het vermeld in 4 woordjes, super Jip en Janneke maar voor hun is dat al te veel.

Grote Smurf
Grote Smurf
Reactie op  Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Nu de grote vraag, WIE BESTUURD DE MATRIX????

Hoogstwaarschijnlijk jouw leraar/lerares Nederlands…

STAM + T!!!!!!!

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
Reactie op  Grote Smurf
4 jaren geleden

@Grote Smurf

Ook jij ontloopt de vraag en gaat in op schrijffouten van de persoon.

De lamme leidt de blinde tot een uitkomst zonder antwoord.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
Reactie op  Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

@Job
@Pieter
@Grote Smurf

Jullie zijn de Matrix want jullie hebben op die steen geslagen bij het intreden.
Toch wel bijzonder dat jullie het zo aanpakken om de werkelijkheid onzichtbaar te maken bij de rest van de mensen die lezen en reacties geven. Toch wel mooi dat Bewustzijn tot werkelijkheden komt en dus ook bij die van jullie.

janssen
janssen
Reactie op  Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Waarom nou weer een WIE en het wordt BESTUURD. Nooit gehoord van iets dat zichzelf bestuurd, wanneer je van WORDT bestuurd uitgaat is het weer een complot en dat is weer negatief !! Zo zit het bewustzijn van het bestaan/universum niet in elkaar.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
Reactie op  janssen
4 jaren geleden

@janssen

Nee Janssen de mens weet geheel niet wat zelfstandig is en wie ze zelf zijn, door eeuwenlange psychische gevangenschap wat niemand merkt.

Hier een stukje uit de krant van vandaag, Trouw.
De mens kent veel betweters omdat ze de werkelijke vrijheden geheel niet kennen, ook hier!!

Nederlanders vrij? Onzin. http://s.trouw.nl/4378070 via @Trouw

Anton50
Anton50
Reactie op  Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Interessant artikel, Tinus. Bedankt voor de link!

Aluhoedje
Aluhoedje
4 jaren geleden

0% kans op matrix, 100% kans op coCaine misbruik. Come on f#@kers? This the best you got? Neem nog een’s een lijntje of een beetje horse en zet project blue beam eens aan, ik kan niet wachten op een mooie lichtshow met een beetje mk-ultra zendmast op me dak en een stevige tak in de handen. Wel een beetje opschieten, want dat gratis geld bijdrukken leidt spoedig tot Zimbabweaanse hyperinflatie, en met die mongolen achter de knoppen kon dat weleens sneller zijn voltrokken dan we denken, en ik wil het nog wel zien voor de massa zelfmoorden beginnen

leon***
leon***
4 jaren geleden

wij mensen besturen de matrix , wij hebben de touwtjes in handen tot het einde.

dat is het spel wat er van ons word verwacht.

LEES OPENBARING

Roeland
Roeland
Reactie op  leon***
4 jaren geleden

Is er een specifiek deel wat ik moet lezen?
Want ik heb moeite om er een touw aan vast te knoppen… Ze gebruiken van dat moeilijke Nederlands. Ik ben best wel geintresseerd in jouw interpretatie. Kan je uitweiden over Openbaring?

dimmer
dimmer
4 jaren geleden

Goeie film maar wat n onzin weer.

x

Check Also

elon musk

Elon Musk weigert coronavaccin te nemen, noemt Bill Gates ‘sukkel’

Tesla-baas Elon Musk heeft gezegd dat hij ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x