Buitenland

Boeren bezetten Brussel: ‘Het wordt iconisch’

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Het boerenprotest in Brussel zit eraan te komen. Op 4 juni verzamelen boeren uit heel Europa zich in de Belgische hoofdstad. “Het wordt iconisch,” voorziet voorman van Farmers Defence Force Mark van den Oever.

De afgelopen jaren wees de Nederlandse politiek steeds naar Brussel. En Brussel wees steeds naar de Nederlandse politiek. Ze hielden elkaar de hand boven het hoofd. “Zo kregen we al die problemen in de nek geschoven.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Als we in Nederland een andere wind hebben waaien, wil dat nog niet zeggen dat er in Brussel een andere wind waait,” aldus Van den Oever.

Gruwelijk aan het natrappen

Hij wijst erop dat links ‘gruwelijk aan het natrappen’ is. “Ze willen VVD uit Renew [Europe] zetten. Dat zou voor ons natuurlijk een goede zaak zijn. Maar dat laat wel zien hoeveel druk er uitgeoefend wordt.”

Van den Oever wijst nog even op de in zijn ogen onzinnige maatregelen die linkse partijen nastreven. Een ‘verstikkende deken’ noemde D66-leider Rob Jetten stikstof.

De FDF-voorman strooit stikstof op zijn land omdat er anders helemaal niks groeit. “Zonder stikstof geen bladgroen. Zonder stikstof wordt er geen CO2 opgenomen en stoten de bomen ook geen zuurstof uit. Dus zeer onmisbaar.”

Willen we van deze onzin af?

“Ze hebben ons de afgelopen jaren wijsgemaakt dat wat hier in de lucht zit, die paar kilo per hectare, iets vreselijks is. We moeten hier duizenden euro’s uitgeven om het zaakje überhaupt een beetje te laten groeien.”

“Willen we van deze onzin af? Dan moeten we met z’n allen naar Brussel. We moeten zorgen dat ook daar een andere wind gaat waaien,” benadrukt Van den Oever.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 210 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
28 dagen geleden

En die andere wind komt!!!!! Duurt niet lang meer.

charlie
charlie
28 dagen geleden

een ig farben topman had idee codex alimentarius door gesluisd naar united nazi’s rockefeller om de voedselketen in handen te krijgen en voila

Wim
Wim
28 dagen geleden

Beste boeren ga nu een keer heel onverwachts naar Brussel of Den Haag en gooi dan de hele boel plat !

Nu staat het leger je straks op te wachten en als je pech hebt hetzelfde leger wat de gele hesjes in Franrijk te grazen heeft genomen , want dat waren geen agenten dat waren killers , gericht schieten op ooghoogte om zoveel mogelijk mensen blind te maken . [ vreemdelingen legioen elke dag komen er meer van aan in Europa ]

Ook snelwegen blokkeren heeft geen enkel nut dar heb je alleen de gewone mens mee en verlies je alleen maar sympathie mee omdat de media dat gelijk zal uitbuiten .

De meesten snappen nog steeds niet dat er niet alleen een oorlog tegen de boeren wordt gevoerd maar een oorlog tegen ons allemaal !!

Fred
Fred
28 dagen geleden

Ik geef de boeren helemaal gelijk.
De klimaatwaanzin wat door de EU wordt gedikteerd mag zeker van tafel.
En voor een andere wind in Brussel zal ik in juni zeker mijn stem gebruiken.
En ik stem op een partij waarvan de EU het minst blij wordt.
Maar ondanks de winst van de meer rechtsere partijen .
weet ik niet of dit de lading genoeg dekt voor echte verandering

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x