Binnenland

Kijk: Regeringspartijen weigeren debat over explosieve stijging van de energierekening

Help door dit met iedereen op je socials te delen!

Forum voor Democratie heeft een Kamerdebat aangevraagd over de torenhoge energieprijzen. “Wij willen graag voorstellen om een debat te houden over de geweldige groei die er nu is in de energierekeningen. Dat treft ontzettend veel mensen in Nederland. En niet zomaar in een soort abstracte koopkrachtsituatie, het gaat echt over honderden euro’s per maand,” zei FVD-Kamerlid Ralf Dekker.

“Veel elektriciteitsrekeningen en gasrekeningen zijn in één klap verveelvoudigd voor mensen. Wegens dat belang, wegens die nationale urgentie, willen we graag een plenair debat daarover. Misschien kan de heer Jetten er dan bij zijn. Dat zou helemaal mooi zijn. Dan kunnen we dat onderwerp nadrukkelijk bespreken,” zei Dekker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Afgemeld

Het verzoek werd weggestemd door de regeringspartijen. D66-Kamerlid Van Weyenberg zei dat dit een opdracht voor het kabinet is. “Met Prinsjesdag zien we wat ze daaraan gaan doen en we debatteren erover bij de Algemene Politieke Beschouwingen.” VVD en ChristenUnie sloten zich daarbij aan.

Er is alleen één probleem: minister voor Energie Rob Jetten heeft zich afgemeld voor dat debat en zal dus niet aanwezig zijn.

Belangrijkste punt

Dekker kon wel rekenen op steun van de oppositie. Wybren van Haga gaf aan dat dit het belangrijkste punt is dat Nederland op dit moment bezighoudt. Denk-Kamerlid Van Baarle zei dat we het er niet vaak genoeg over kunnen hebben dat het kabinet te weinig doet om mensen te helpen.

Ook PVV, JA21, Omtzigt, SGP en SP steunden het verzoek.

4.9 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Mag niet over gepraat worden van Schwab, want is één van de manieren om ons alles af te pakken en ons gelukkig te maken!

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Als de energiemaatschappijen, olieraffinaderijen en gasbedrijven geen mega winsten hadden gemaakt, dan was het voor de burger gewoon nog betaalbaar geweest. Ook die BTW verhoging van 9 naar 21% kan makkelijk andersom. Als burger worden we dubbel genaaid.

Trouwens, ik ben blij met mijn vast contract met zeer laag tarief tot volgend jaar juni. Daarna zie ik wel verder.

Never.
Never.
1 jaar geleden

Ze willen ons kapot hebben. Ze willen ons slopen. Ze halen daarvoor alles uit de kast. Ze hebben geen geweten. Ze vinden zichzelf groter dan God. Ze zullen bedrogen uitkomen. God regeert !!

Naam*
Naam*
1 jaar geleden

Dit gaat een parachutesprong worden waarbij de parachute ineens in een windvlaag volledig in de knoop raakt. Hopelijk lukt het ons om op tijd de noodparachute te openen. Deze oorlog kan niet eeuwig onder de oppervlakte blijven. Hopelijk worden we één zodra het mis gaat, want het moet duidelijk eerst vreselijk mis gaan voordat iedereen dezelfde kant op gaat kijken.

Back to top button
139
0
We lezen graag je reactie!x