Buitenland

Maffia-expert: Het meest corrupte land ter wereld is… Groot-Brittannië

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De grote banken in Londen maken Groot-Brittannië het meest corrupte land op aarde. Dat zegt een anti-maffiajournalist.

Roberto Saviano, die al 10 jaar onder politiebescherming leeft omdat hij het machtigste misdaadsyndicaat van Italië ontmaskerde, deed deze uitspraak tijdens het Hay Literary Festival, een jaarlijks literatuurfestival.

Criminelen

De 36-jarige journalist zei dat banken in Londen het toestaan dat criminelen hun geld in de economie van het land pompen. “Als ik zou vragen wat de meest corrupte plek op aarde zou zijn, zou je misschien denken aan Afghanistan, Griekenland, Nigeria of het zuiden van Italië. Maar het is Groot-Brittannië.”

De schrijver van de bestsellers Gomorra en ZeroZeroZero merkte op: “Het gaat niet om de Britse bureaucratie, politie of politiek, maar het is vooral de financiële sector die corrupt is. Bijna alle kapitaaleigenaren uit Londen hebben hun hoofdkantoor in het buitenland.”

HSBC

Saviano zei ook dat via belastingparadijzen die onder de Britse Kroon vallen, zoals Jersey en de Kaaimaneilanden, crimineel kapitaal naar Europa stroomt en dat Groot-Brittannië dat toestaat.

De Italiaanse journalist zei dat de bank HSBC een goed voorbeeld is van een Britse bank die ‘crimineel kapitaal’ beheert. In 2012 trof HSBC een schikking van 1,2 miljard pond om een rechtszaak voor witwassen te voorkomen.

Omgekeerde wereld

Ironisch genoeg noemde de Britse premier David Cameron Nigeria en Afghanistan onlangs ‘de twee meest corrupte landen ter wereld’. Hij zorgde voor veel ophef toen hij tegen de koningin zei dat er op de anticorruptie-top eerder deze maand in Londen ‘leiders komen uit ongelooflijk corrupte landen’.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BerendW
BerendW
6 jaren geleden

Waarom denk je ook dat ik ze uit de EU wil hebben, het Britse koninklijke huis en de bankiers hebben een fors aandeel gehad op de oorlogen, enkel om hun eigenbelang omhoog te houden.

Berenbotje
Berenbotje
6 jaren geleden

Niet alleen dat. UK is ook het meest criminele land ter wereld.
Ze geven altijd af op de Nazi’s maar verzwijgen keihard dat ze zelf met opzet 2 hongersnoden hebben veroorzaakt in hun kroonjuweelkolonie India, waarbij tientallen miljoenen mensen zijn omgekomen.

De misdadige Britten roofden al het voedsel dat de bevolking oogstte en stelden heel zware hoge belastingen erop waardoor de lokalen hun eigen verbouwde voedsel niet konden betalen en moesten afstaan aan de Britten. Het voedsel ging dan naar UK en naar de legertroepen van de Britten wereldwijd.

De Indiers stierven aan zware ondervoeding en leken precies zo als de Joden in de concentratiekampen: geen vlees op het lichaam, alleen maar bot.

Het Westen verzwijgt haar misdaden heel goed.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Nederland is nog corrupter en waar ze een wereldleraar Rampenbestrijdinscentrum hebben vernietigd, rampen-speelfilms en -documentaires hebben vernietigd en waardoor mensen gewaarschuwd zouden worden voor aanstaande rampen.

PsyChris
PsyChris
6 jaren geleden

Alsof onze lage landen minder corrupt zijn…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x