Homepagina » Binnenland » Boeren doelbewust de nek omgedraaid. Dit is het enige echte verhaal achter de halvering van de veestapel
Boeren doelbewust de nek omgedraaid. Dit is het enige echte verhaal achter de halvering van de veestapel
Foto: Steven Lek CC BY-SA 4.0 Wikimedia Commons

Boeren doelbewust de nek omgedraaid. Dit is het enige echte verhaal achter de halvering van de veestapel

Afgelopen week trokken boeren massaal naar Den Haag in reactie op de opmerking over het halveren van de veestapel door D66-Kamerlid Tjeerd de Groot.

De Groot was tot 2017 directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), die de belangen van melkveehouders behartigt.

Vervolgens stapte De Groot over naar D66, om daar doodleuk te verkondigen dat de veestapel gehalveerd moet worden.

Negatief beeld

Duizenden boeren uit het hele land togen met hun trekker naar het Malieveld om te protesteren. Het gevolg: de drukste ochtendspits ooit.

De boeren vinden dat politici, media en activisten de laatste jaren een negatief beeld over hen hebben geschetst.

Corrupt

Het probleem zit dieper. LTO Nederland, de NZO, overheden, Frans Timmermans, de EU en de VN maken onze boeren en vissers failliet en bouwen in Oekraïne eigenhandig megaboerderijen op waar ze tientallen miljarden aan verdienen.

Daar komt goedkope melk op de markt, waar bovendien aan geknutseld mag worden omdat de wetgeving er zo soepel is (lees: omdat het land zo corrupt is).

Nederlandse boeren wordt de nek omgedraaid en goedkope melk wordt voortaan uit Oekraïne gehaald. Datzelfde geldt voor eieren, vlees en andere producten.

Klimaatpaus

Ondertussen kan Brussel de landbouwsubsidies steeds verder afbouwen.

De nieuwe Europese klimaatpaus, Frans Timmermans, kondigde al aan dat hij de meeste landbouwsubsidies naar klimaatdoelen wil overhevelen.

Bekijk de video hieronder:

[Blue Tiger Media]


Vind je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Stoppen met landbouw subsidies (in de hele EU) is zeer gezond. En het halveren van de veestapel in Nederland is ook verstandig beleid, dat snapt een kind.

  9 likes
  • @René: Jouw opmerking klinkt als de roep van een linkse klimaathystericus. Of moet ik het in een andere context lezen?
   Denk je nu werkelijk dat meneer Timmermans en zijn boevenbende erop uit zijn om de wereld te redden? En ook jou niet het vel over de oren zullen trekken, omdat je zo lekker met ze meepraat? Wat denk je nu zelf?
   De agrarische sector wordt gewoon afgebroken vanwege geld; niets meer en niets minder. Dat geld verdwijnt in de zakken van klimaatgekken zoals Timmermans en andere linkse boeven. En de boeren en burgers gaan daar niets van zien.
   Wat betreft de subsidies; schaf al die subsidies af al die parasieten krijgen, die te lui zijn om te werken in dit land of dat tuig dat hier binnen wordt gehaald onder het mom van vluchteling zijn en die dorpen en steden terroriseren met hun gedrag, maar wel uit de subsidieruif vreten waar anderen zich krom voor kunnen werken, maar deze privileges niet krijgen.

   Al nagedacht wat er na de boeren zal worden aangepakt om als EU geld te kunnen roven? Denk vooral maar aan je eigen portemonnee, want links om of rechts om zal dit het volgende zijn waar deze politieke graaiers zich aan gaan vergrijpen. Niets welvaart voor de “boze witte man”. Alles is voor het klimaat, de klimaatgraaiers en “zielige vluchtelingen”.

   40 likes
  • Rene zoals men wel eens zegt: “Boerenlul”..

   11 likes
   • Als er geen argumenten meer zijn dan gaat men op de man spelen. Als dat ook niet lukt dan zal men naar geweld gaan neigen. Wat een fijne mensheid hebben we toch…

    6 likes
  • @René

   Beste, je laat je net als vele goedgelovige en niet kritische burgers wat aanlullen.

   Een veestapel laten groeien en dan weer laten afnemen met van ons geroofd belastinggeld in een wereld waar met kunstmatige interventies en duizenden miljarden euro’s uit het niets geschapen door het satanische monster ECB in Frankfurt die de economie zo wil opjagen en ongecontroleerd laat exploderen en zo ook de groei van schulden en de groei van de bevolking kunstmatig explosief laat toenemen is deze contraire actie van de Nederlandse overheid onbegrijpelijk en compleet gestoord te noemen.
   Dat is meer zorgwekkender dan boeren subsidiëren (ook vreemd natuurlijk) en een grote veestapel in NL. Men wil kunstmatige economische groei waarmee meer buitenlanders gefinancierd en verwelkomt kunnen worden in een omvolkingsprogramma, mensen meer kinderen laten fokken en meer groei van de veestapels in Oost-Europa die haaks staat op die van NL. Misschien wordt het tijd de zionistische ECB binnen te vallen en op te doeken, daar waar het as van het kwaad huist.

   Het zal mij verder niet verbazen als de NL overheid vooral doelt op het uitfaseren van de niet HARAM varkensstallen om Nederland verder te kunnen islamiseren. Het rentebeleid is reeds aangpast op de islamisering, nu de rest nog.

   Nederland islamitisch! De koning heeft niet voor niets een Marokkaanse adviseur in dienst genomen. Landverraad en -afbraak in optima forma.

   7 likes
  • Er komen NUL argumenten…
   1. Waarom zouden we de landbouw in de EU überhaupt subsidiëren?
   2. Waarom zouden we de veestapel NIET halveren in NL ?

   7 likes
  • @Rene

   je zou in amsterdam moeten zijn bij de demonstranten of ben je daar?

   7 likes
  • De landbouwsubsidie is een verkapte vorm voor de burger om het voedselpakket goedkoop te houden.

   3 likes
 2. Nu kunnen de boeren opsodemieteren een tijdje terug hebben ze het met nederlandse vrachtwagenchaufeurs geprobeerd om te wisselen voor oosteuropese, maar die maakte zoveel schade dat was geen succes. En morgen is de rest van de nederlandse beroepsbevolking aan de beurt, ze moeten allemaal opsodemieteren en plaats maken voor de nieuwe inwoners oftewel kansparels.

  24 likes
 3. https://plantaardiger.nl/de-waarheid-over-koe-melk/

  Erg gewaagd van mij om deze link door te sturen. Maar ik ben echt van mening dat alleen baby’s melk nodig hebben. Ik zelf doe het ook zonder. Al die lieve koeien hebben het zwaar. Altijd maar zwanger gemaakt worden met uiteindelijk als dank: het slachthuis!! (buiten de bebouwde kom gesitueerd, anders horen de vleesliefhebbers het paniekgeloei van die lieve koetjes!!! Want er wordt niet zachtzinnig met de dieren omgegaan. ‘Tijd is geld’) Hebben we vervolgens wederom een product wat wij mensen niet nodig hebben, vlees!!
  Plant de weilanden vol fruitbomen, bessenstruiken en groente. Stop met koeien geboren te laten worden. En toch geen boer werkloos!!

  6 likes
  • Ook mensen hebben vlees nodig vit b 12 bv. zit alleen zover ik weet in 1 plant de smeerwortel.
   Wij hebben hoektanden en ons darmstelsel is zo dat we alles eters zijn.
   Het is net hoe ga je met de dieren om en door de wetten die er zijn is het voor de boer amper te doen om normaal met de dieren om te gaan, ik kom van de platteland af uit een klein dorpje in brabant.
   Tussen vele boeren groot gebracht dus. Bij mijn vriendin thuis hadden ze tien koeien en dan praat ik over pl min 40 jaar terug dat er een regel kwam dat alle boeren van de melkkannen af moesten. Vele kleine boeren konden dat niet opbrengen en hielden ermee op want het was niet te doen voor ze.
   Paar boeren gingen samenwerken en die kleine boeren konden het nog eventjes rekken. ik had paar jaar later ook een colega die ouders hadden zeven koeien en konden met 5 kinderen ervan leven ze hadden het zwaar dat wel maar ze waren alle tevree ze stookte op hout hun eten klaar en kleren werden als ze kapot waren hersteld. Ook kende ik kinderen waar van auto banden zolen voor de klompen werden gemaakt. We waren tervree in die tijd. In de tijd van nu kan je zelfs als je heel zuinig bent niet eens met twee kinderen van 20 koeien leven. Zo si alles kaot gemaakt door de regelgeving. Tankcirkels bv het mest bij houden en bij houden welke koe naar buiten gaat hoe laat en hoe laat ie weer binnen komt, dit alles om de koeienpoep bij te houden. Ik woon er al een tijdje niet meer in dat dorpie dus misselijk hoeveel regels er bij gekomen zijn die kolder zijn. door die regels kunne die boeren niet meer gezond met hun dieren omgaan. Hier boven las ik bv dat de subsidie gestopt moeten worden. Van Frankrijk weet ik dat je dan per boer gemiddelt 600 euro per boer overhoud. Dan zal de produkten beter betaald moeten worden en dan wat eerst als subsidie naar de boer ging, dat zal dan terug naar de burger moeten. Want voor 600 euro gaat niemand om 5 uur op om de koeien te gaan melken. Zelde tot nooit op vakantie kunnen weer of geen weer werken om de dieren knollen mais enz te kunnen geven. Als je weet hoeveel ene boer doet om rond te komen en om buiten te kunnen werken zou men meer respekt krijgen voor de boer. En vlees eten is gezond als het eesie het goed heeft gehad we nemen onze hond en katten enz ook niet kwalijk dat ze vlees eten. Dit omdat ze vlees eters zijn. Wij mensen zijn gewoon alles eters moeten we elkaar kwalijk emen dat we vlees eten? Nee dus. We moeten wel de overheid kwalijk nemen dat de boeren zoveel koeien moeten nemen om rond te komen. 40 jaar terug toen er nog melk kannen waren had je genoeg aan 10 koeien als boer. Nu heb je er 100 nodig wil je ene beetje luxe hebben en dat luxe is ook niet echt luxe. Dat mogen ze, want vakantie kunnen ze vergeten tenzij ze er dik voor dokken iedere maand. Het is gewoon tijd dat wij burgers massaal ook met de boeren opstaan en eisen dat de boeren weer gewoon mogen boeren. Terug naar de kleine stallen en dat ze weer gewoon met tien koeien rond kunnen komen.

   7 likes
  • :adrianus-johannes.

   mekl en biest om toveren in kefier, links en rechts draaiende yogert, karnemelk, kaas, room,- boter, en nog meer onmisbare producten voor in de keuken..
   maar let op alles met mate.. dus.. is verteerbaar..
   en wanneer we geen idiote van overheidswegen maatregelen opleggen aan de boer kan de koe best met 2500 ipv 8000 liter produceren per jaar volstaan.. het beste dit bij de plaatselijk boeren zelf te halen voor de zelfde supermarkt prijzen maakt boer nog blijer laat staan de koe-moeder en kalf..

   3 likes
 4. :adrianus-johannes.

  rechten(ook de mensen)beginnen en eindigen bij jouzelf.. jij dient deze te handhaven anders doen anderen dat voor jou..
  wanneer je het spel met de natuurlijk-persoon kent(leer dat).. is jou recht, er een te hebben art. 6 UVRM zoek de orginele tekst van dit art. op google op..
  mijn uitleg ; staat daar : hier mag je gebruik maken van een ID(wat niet nodig is dat dat jou ID is)in zijnde de natuurlijk persoon om gebruik te maken van de wet.. daarnaast vertelt het jou dat er ook staat dat jij als “mens” nooit van de wet gebruik kan maken.. de wetten zijn er ook niet voor de “mensen” ons” maar voor jou imagionare ID.. wat je dan weer uit de tekst van art.7 van de UVRM kan halen..
  het beroepen op deze rechten is in nederland door NEDERLANDERS niet mogelijk wel door vluchtelingen deze vluchten ook volgens de mensen rechten uit hun land en dienen verplicht in een ander land te worden opgenomen.. het is ook daarom dat stuk uit het parool

  Daklozen die langere tijd in de volle noodopvang slapen, moeten van de gemeente Amsterdam vertrekken om plaats te maken voor anderen. ‘Op straat ga ik weer naar de kloten.’
  bron https://www.parool.nl/amsterdam/amsterdam-kan-daklozen-niet-kwijt-250-extra-plekken-nodig~b53cba1d/?referer=https%3A%2F%2Ft.co%2FWzCn9hd2FS&utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter
  P/S een dakloze is niet altijd een verslaafde

  5 likes
 5. Als je de boeren de nek omdraait hebben ze goed koop land om huizen te bouwen voor die nieuw komers.
  Nlders zelf nemen in aantal af en dat al velme jaren, dus normaal gesproken hoeft men geen huizen te bouwen voor de NLders zelf.
  Dus dat is voor de nieuwkomers en als je huizen bouwd heb je grond nodig en wie beschikken over grond. Juist de boeren!
  Hoe kom je goedkoop een grond en vrij snel. Maak wetjes dat ze overkop gaan.

  4 likes
 6. Nogmaals,goede site..Hier wist ik niks van!

  3 likes
 7. Idioten als die van vvd,d66,groenlinks en cda kunnen zulke onzin nog uitkramen?
  Partij van ondernemers met zijn ene zetel kan die hiertegen wat uitrichten?

  3 likes
 8. Wat een maffia-toestanden met die EU en die Frans Timmermans.
  Echt een smerige corrupte en nare bende.
  En zo’n partij als D66 begint ook steeds enger te worden (met hun voorstel om de veestapel te gaan laten halveren)
  Dit moet echt zo snel mogelijk en halt toegeroepen gaan worden.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Steun Europese Superstaat brokkelt steeds verder af. Wordt in 2021 de genadeklap uitgedeeld?

Steun Europese Superstaat brokkelt steeds verder af. Wordt in 2021 de genadeklap uitgedeeld?

De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, ...

U bent een arrogante snob! Kijken: Farage gaat los tijdens debat over Brexit-perikelen

U bent een arrogante snob! Kijken: Farage gaat los tijdens debat over Brexit-perikelen

Europarlementariër Nigel Farage heeft in het Europees ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.