Binnenland

Boeren doelbewust de nek omgedraaid. Dit is het enige echte verhaal achter de halvering van de veestapel

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week trokken boeren massaal naar Den Haag in reactie op de opmerking over het halveren van de veestapel door D66-Kamerlid Tjeerd de Groot.

De Groot was tot 2017 directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), die de belangen van melkveehouders behartigt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vervolgens stapte De Groot over naar D66, om daar doodleuk te verkondigen dat de veestapel gehalveerd moet worden.

Negatief beeld

Duizenden boeren uit het hele land togen met hun trekker naar het Malieveld om te protesteren. Het gevolg: de drukste ochtendspits ooit.

De boeren vinden dat politici, media en activisten de laatste jaren een negatief beeld over hen hebben geschetst.

Corrupt

Het probleem zit dieper. LTO Nederland, de NZO, overheden, Frans Timmermans, de EU en de VN maken onze boeren en vissers failliet en bouwen in Oekraïne eigenhandig megaboerderijen op waar ze tientallen miljarden aan verdienen.

Daar komt goedkope melk op de markt, waar bovendien aan geknutseld mag worden omdat de wetgeving er zo soepel is (lees: omdat het land zo corrupt is).

Nederlandse boeren wordt de nek omgedraaid en goedkope melk wordt voortaan uit Oekraïne gehaald. Datzelfde geldt voor eieren, vlees en andere producten.

Klimaatpaus

Ondertussen kan Brussel de landbouwsubsidies steeds verder afbouwen.

De nieuwe Europese klimaatpaus, Frans Timmermans, kondigde al aan dat hij de meeste landbouwsubsidies naar klimaatdoelen wil overhevelen.

Bekijk de video hieronder:

[Blue Tiger Media]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
4 jaren geleden

Stoppen met landbouw subsidies (in de hele EU) is zeer gezond. En het halveren van de veestapel in Nederland is ook verstandig beleid, dat snapt een kind.

koloth
koloth
4 jaren geleden

Nu kunnen de boeren opsodemieteren een tijdje terug hebben ze het met nederlandse vrachtwagenchaufeurs geprobeerd om te wisselen voor oosteuropese, maar die maakte zoveel schade dat was geen succes. En morgen is de rest van de nederlandse beroepsbevolking aan de beurt, ze moeten allemaal opsodemieteren en plaats maken voor de nieuwe inwoners oftewel kansparels.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
4 jaren geleden

rechten(ook de mensen)beginnen en eindigen bij jouzelf.. jij dient deze te handhaven anders doen anderen dat voor jou..
wanneer je het spel met de natuurlijk-persoon kent(leer dat).. is jou recht, er een te hebben art. 6 UVRM zoek de orginele tekst van dit art. op google op..
mijn uitleg ; staat daar : hier mag je gebruik maken van een ID(wat niet nodig is dat dat jou ID is)in zijnde de natuurlijk persoon om gebruik te maken van de wet.. daarnaast vertelt het jou dat er ook staat dat jij als “mens” nooit van de wet gebruik kan maken.. de wetten zijn er ook niet voor de “mensen” ons” maar voor jou imagionare ID.. wat je dan weer uit de tekst van art.7 van de UVRM kan halen..
het beroepen op deze rechten is in nederland door NEDERLANDERS niet mogelijk wel door vluchtelingen deze vluchten ook volgens de mensen rechten uit hun land en dienen verplicht in een ander land te worden opgenomen.. het is ook daarom dat stuk uit het parool

Daklozen die langere tijd in de volle noodopvang slapen, moeten van de gemeente Amsterdam vertrekken om plaats te maken voor anderen. ‘Op straat ga ik weer naar de kloten.’
bron https://www.parool.nl/amsterdam/amsterdam-kan-daklozen-niet-kwijt-250-extra-plekken-nodig~b53cba1d/?referer=https%3A%2F%2Ft.co%2FWzCn9hd2FS&utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter
P/S een dakloze is niet altijd een verslaafde

jani
jani
4 jaren geleden

https://plantaardiger.nl/de-waarheid-over-koe-melk/

Erg gewaagd van mij om deze link door te sturen. Maar ik ben echt van mening dat alleen baby’s melk nodig hebben. Ik zelf doe het ook zonder. Al die lieve koeien hebben het zwaar. Altijd maar zwanger gemaakt worden met uiteindelijk als dank: het slachthuis!! (buiten de bebouwde kom gesitueerd, anders horen de vleesliefhebbers het paniekgeloei van die lieve koetjes!!! Want er wordt niet zachtzinnig met de dieren omgegaan. ‘Tijd is geld’) Hebben we vervolgens wederom een product wat wij mensen niet nodig hebben, vlees!!
Plant de weilanden vol fruitbomen, bessenstruiken en groente. Stop met koeien geboren te laten worden. En toch geen boer werkloos!!

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x