Archeologie

Ieren zaten al in Amerika voordat Columbus het continent ontdekte. Waarom is dit reisverslag steeds genegeerd?

Help ons door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een Spaans reisverslag uit 1521 blijkt dat de Ieren in South Carolina al een kolonie hadden gesticht nog voordat de schepen van Christoffel Columbus het Amerikaanse continent bereikten.

Hoewel algemeen wordt aangenomen dat Columbus Amerika heeft ontdekt in 1492, bewijst het reisverslag dat de Ieren hem voor waren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Onderzoekers zijn er zeker van dat zich een Ierse kolonie bevond in wat nu South Carolina is, terwijl Columbus dacht dat hij de Nieuwe Wereld had ontdekt,” schreef Richard Thornton voor The Examiner.

Genegeerd

In 1520 werd historicus Peter Martyr d’Anghiera door keizer Karel V aangewezen als kroniekschrijver.

Zijn verslagen werden na zijn dood gepubliceerd in een boek getiteld ‘De Orbe Novo’ (Over de Nieuwe Wereld).

De passages over Georgia en North en South Carolina werden opgenomen in het boek en de vertalingen daarvan, maar steeds genegeerd, aldus Thornton.

Reus

Martyr schreef onder meer dat de Spaanse kolonisten een zeer goede relatie hadden met een nabijgelegen kolonie, die hij Duhare noemde.

De Duhare hadden volgens de Spaanse kolonisten een Europees uiterlijk; rood en bruin haar, blank, grijze ogen en een stuk langer dan de Spanjaarden.

De koning van de Duhare heette naar verluidt Datha en werd door de Spanjaarden omschreven als een reus. Hij had vijf kinderen en een vrouw die net zo lang was als hij.

Heel goed mogelijk

In 1922 publiceerde het Smithsonian Institute een boek over de het werk van Martyr over Duhare.

De gerenommeerde ethnoloog John W. Swanton claimde daarin dat het verhaal niet waar kon zijn en dat de Duhare waarschijnlijk een indianenvolk waren.

Uit recent onderzoek blijkt echter dat het heel goed mogelijk is dat het daadwerkelijk ging om een Ierse kolonie.

Foto: Wellcome Images/Fæ Wikimedia Commons

[IrishCentral]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Jaja dat was voor dat de Vrijmetselaars de gevangenissen en de krankzinnigen instellingen open zette en de bewoners naar de Nieuwe Wereld te stuurden… Wat er van gekomen is etc.

Louise
Louise
5 jaren geleden

De hele geschiedenis blijkt niet te kloppen, je zou zeggen met de gegevens van nu dat er wel verandering aan gebracht zal worden, maar nee men houdt alles vast zoals het bekend is, raar eigenlijk… De voorouders van de Indianen kwamen uit Siberië , Azië in de ijstijd kon je van Siberië zo naar wat nu Alaska heet. Wonderlijk wat de mens aan kan met lopen, en dat 10.000 geleden.. En ja veel later zijn de Europeanen naar Amerika getrokken,,,,, Waarom Columbus zo’n hardnekkige rol blijft spelen, ik weet het niet….Misschien vinden mensen het niet interessant genoeg… Wel aardig om te weten is dat mensen overal naar toe gingen, zonder grenzen en culturen door elkaar heen.
Als je nu naar de geïndustrialiseerde landen met grenzen kijkt, met gemengde culturen zo’n beetje boven op elkaar levend,valt t nog mee dat we elkaar niet vermoorden….” Er is wel heel veel veranderd de laatste pakweg 10.000 jaar…

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Columbus (Niet zijn echte Naam) Katholiek / Jezuïet / Vrijmetselaar ! Zijn werkelijke afkomst is onduidelijk maar vol met inteelt, fabricage etc. Een soort Oranje !

Frits
Frits
5 jaren geleden

Weet niet wie John.w.Swanton was maar het Smithsonian-instituut staat al 100 jaar bekent als valse geschiedschrijvers,dat is ook het Instituut (museum) wat geheel gerund wordt door de Illuminati-of de deep-state ,als er ergens zeldzame onbekende botten werden gevonden zelfs in de 19e eeuw al was het Smithsonian er direct bij en verdwenen de gevonden voorwerpen voorgoed! (vooral als ze de bekende gefabriceerde geschiedenis in de weg stond) zoals botten van reuzen die wel degelijk gevonden zijn in amerika skeletten van ruim 3 meter etc ook bij de Indianen bekent.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x