Archeologie

Boorkop aangetroffen in miljoenen jaren oude laag steenkool

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Algemeen wordt aangenomen dat de moderne mens ongeveer 200.000 jaar geleden is ontstaan. Onze voorouders begonnen zo’n zes miljoen jaar geleden over de aarde te zwerven. De steenkoollagen vormden zich naar verluidt vele honderden miljoenen jaren geleden. Vandaar dat een door mensen gemaakt voorwerp in de vorm van een boorkop in een laag steenkool de historici die het in de 19e eeuw hebben gevonden, voor een raadsel stelde.

Het leek erop dat een stuk gereedschap, dat veel gelijkenissen vertoonde met de gereedschappen die in de 19e eeuw werden gebruikt, in de buurt van organisch materiaal was achtergelaten dat later een steenkoollaag vormde. Was er honderden miljoenen jaren geleden al een beschaving op aarde die beschikte over boorkoppen?

John Buchanan presenteerde het mysterieuze object op 13 december 1852 tijdens een bijeenkomst van de Society of Antiquaries of Scotland. Buchanan zei dat de laag steenkool waarin het ijzeren instrument was aangetroffen, onder een metersdikke laag klei met stenen lag.

“Ik ben het eens met de algemeen geaccepteerde opvatting dat steenkool zich lang voor het verschijnen van de mensheid heeft gevormd, maar het is een raadsel hoe dit voorwerp in de laag steenkool en zware stenen is beland,” zei hij.

De Society of Antiquaries of Scotland oordeelde dat het ijzeren voorwerp mogelijk onderdeel was geweest van een modern stuk gereedschap dat werd gebruikt om naar steenkool te zoeken. In het gedetailleerde rapport van Buchanan zijn echter geen aanwijzingen te vinden dat de steenkool rond het instrument was aangetast door een boor. Hij schreef dat een ijzeren instrument geheel was ingekapseld door steenkool.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
7 jaren geleden

Fotootje erbij was niet onaardig geweest.

Marc
Marc
7 jaren geleden

Zodra het bewezen is door meer dan één onderzoeker lees ik graag verder….

eNdEmiOn
eNdEmiOn
7 jaren geleden

En er is in die ruim 160j niet 1 foto van gemaakt?

Diahlia
Diahlia
7 jaren geleden

Dit is historisch nieuws.. Waarom zie ik dit op het nieuws van RTL en op nu.nl ? Lijk me wereldnieuw zou ik zeggen. Apart

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x