Archeologie

Boorkop aangetroffen in miljoenen jaren oude laag steenkool

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Algemeen wordt aangenomen dat de moderne mens ongeveer 200.000 jaar geleden is ontstaan. Onze voorouders begonnen zo’n zes miljoen jaar geleden over de aarde te zwerven. De steenkoollagen vormden zich naar verluidt vele honderden miljoenen jaren geleden. Vandaar dat een door mensen gemaakt voorwerp in de vorm van een boorkop in een laag steenkool de historici die het in de 19e eeuw hebben gevonden, voor een raadsel stelde.

Het leek erop dat een stuk gereedschap, dat veel gelijkenissen vertoonde met de gereedschappen die in de 19e eeuw werden gebruikt, in de buurt van organisch materiaal was achtergelaten dat later een steenkoollaag vormde. Was er honderden miljoenen jaren geleden al een beschaving op aarde die beschikte over boorkoppen?

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

John Buchanan presenteerde het mysterieuze object op 13 december 1852 tijdens een bijeenkomst van de Society of Antiquaries of Scotland. Buchanan zei dat de laag steenkool waarin het ijzeren instrument was aangetroffen, onder een metersdikke laag klei met stenen lag.

“Ik ben het eens met de algemeen geaccepteerde opvatting dat steenkool zich lang voor het verschijnen van de mensheid heeft gevormd, maar het is een raadsel hoe dit voorwerp in de laag steenkool en zware stenen is beland,” zei hij.

De Society of Antiquaries of Scotland oordeelde dat het ijzeren voorwerp mogelijk onderdeel was geweest van een modern stuk gereedschap dat werd gebruikt om naar steenkool te zoeken. In het gedetailleerde rapport van Buchanan zijn echter geen aanwijzingen te vinden dat de steenkool rond het instrument was aangetast door een boor. Hij schreef dat een ijzeren instrument geheel was ingekapseld door steenkool.

[Epoch Times]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
8 jaren geleden

Fotootje erbij was niet onaardig geweest.

Marc
Marc
8 jaren geleden

Zodra het bewezen is door meer dan één onderzoeker lees ik graag verder….

eNdEmiOn
eNdEmiOn
8 jaren geleden

En er is in die ruim 160j niet 1 foto van gemaakt?

Diahlia
Diahlia
8 jaren geleden

Dit is historisch nieuws.. Waarom zie ik dit op het nieuws van RTL en op nu.nl ? Lijk me wereldnieuw zou ik zeggen. Apart

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x