Graancirkels

VIDEO: Eerste graancirkel van het jaar in Dorset

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Dorset in het zuidwesten van Engeland is de eerste graancirkel van het jaar verschenen. De formatie, die een Keltisch ontwerp heeft, is ontdekt in een weiland in de buurt van Blandford.

Graancirkels zijn geometrische vormen in platgelegd graan of andere gewassen. Experts zijn van mening dat ze door mensen worden gemaakt, hoewel velen claimen dat er mysterieuze krachten achter de patronen schuilen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het aantal graancirkels in Groot-Brittannië is de laatste jaren afgenomen. Vorig jaar verscheen er een indrukwekkende graancirkel in een weiland in Dorset die het landelijke nieuws haalde.

De beelden zijn gemaakt door het team van MrGyro.co.uk. Het team gebruikt een quadcopter om luchtfoto’s te maken. Een woordvoerder van MrGyro zei dat veel formaties die ze fotograferen in Wiltshire verschijnen, maar dat graancirkels steeds vaker in Dorset ontstaan.

“Mensen zijn erg geïnteresseerd in graancirkels, daarom proberen we ze zo snel mogelijk te fotograferen,” aldus de zegsman. “Het is prachtig om al die verschillende ontwerpen te zien. Er verschijnen tussen de 50 en 60 graancirkels per jaar in Groot-Brittannië. Sommige zijn klein en eenvoudig, maar andere zijn enorm en hebben een zeer ingewikkeld ontwerp. Afgelopen jaar waren er twee of drie in Dorset en die hadden een buitengewoon interessant ontwerp.”

[Bournemouth Daily Echo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
emka
emka
8 jaren geleden

even filosoferen. Graancirkels ontstaan dus aan het begin van de zomer. Lijkt me ook logisch, aangezien de ‘misbruikte’ gewassen dan al hoog staan. Makkelijk dus voor de hoaxers (imo is IEDERE graancirkel een hoax) om a. verborgen te blijven (bukken als een auto langskomt, want het graan staat hoog genoeg), en b. een graancirkel te maken.
Waarom zijn er ’s winters nooit graancirkels te zien? Of ja, misschien sneeuwcirkels? Lijkt me een koud kunstje om een figuur in de sneeuw te trappen.
Hebben de zgn aliens in de winter geen behoefte om ons domme mensen iets te laten zien? Waarom trouwens graancirkels? Waarom niet met een pot verf een boodschap op een groot parkeerterrein kalken?

Kal-Purush
Kal-Purush
8 jaren geleden

Wat ik mij afvraag: hebben degene die minachtend spreken over graancirkels deze zelf al eens onderzocht of is het slechts de “mening” van degene?
Zelf heb ik diverse cirkels onderzocht en er is er 1 die nu nog steeds in mijn gedachten is en die heb ik in 2005 ZELF onderzocht.
Is maar een vraag aan degene die veelal commentaar geven, onderzoek zelf en geef dan uitsluitsel en geen ongefundeerde uitspraken.
Ga er eens naar 1 toe om het te onderzoeken, noteer en fotografeer en dan pas commentaar geven.

Schat uzelf niet hoger in dan dat u bent.

Pete Del Fina
Pete Del Fina
8 jaren geleden

Hoe komt het eigenlijk dat ze vroeger veel mooier en vooral veel spectaculairder waren?? Abc’s (Awesome Breathtaking Crop circels) had je toen .

denker
denker
8 jaren geleden

Misschien zijn graancirkels voor de aarde bedoeld, als een zelfwerkzame boodschap voor de aarde van de Watchers

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x