Homepagina » Graancirkels » VIDEO: Eerste graancirkel van het jaar in Dorset
VIDEO: Eerste graancirkel van het jaar in Dorset

VIDEO: Eerste graancirkel van het jaar in Dorset

In Dorset in het zuidwesten van Engeland is de eerste graancirkel van het jaar verschenen. De formatie, die een Keltisch ontwerp heeft, is ontdekt in een weiland in de buurt van Blandford.

Graancirkels zijn geometrische vormen in platgelegd graan of andere gewassen. Experts zijn van mening dat ze door mensen worden gemaakt, hoewel velen claimen dat er mysterieuze krachten achter de patronen schuilen.

Het aantal graancirkels in Groot-Brittannië is de laatste jaren afgenomen. Vorig jaar verscheen er een indrukwekkende graancirkel in een weiland in Dorset die het landelijke nieuws haalde.

De beelden zijn gemaakt door het team van MrGyro.co.uk. Het team gebruikt een quadcopter om luchtfoto’s te maken. Een woordvoerder van MrGyro zei dat veel formaties die ze fotograferen in Wiltshire verschijnen, maar dat graancirkels steeds vaker in Dorset ontstaan.

“Mensen zijn erg geïnteresseerd in graancirkels, daarom proberen we ze zo snel mogelijk te fotograferen,” aldus de zegsman. “Het is prachtig om al die verschillende ontwerpen te zien. Er verschijnen tussen de 50 en 60 graancirkels per jaar in Groot-Brittannië. Sommige zijn klein en eenvoudig, maar andere zijn enorm en hebben een zeer ingewikkeld ontwerp. Afgelopen jaar waren er twee of drie in Dorset en die hadden een buitengewoon interessant ontwerp.”

[Bournemouth Daily Echo]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • emka schreef:

  even filosoferen. Graancirkels ontstaan dus aan het begin van de zomer. Lijkt me ook logisch, aangezien de ‘misbruikte’ gewassen dan al hoog staan. Makkelijk dus voor de hoaxers (imo is IEDERE graancirkel een hoax) om a. verborgen te blijven (bukken als een auto langskomt, want het graan staat hoog genoeg), en b. een graancirkel te maken.
  Waarom zijn er ‘s winters nooit graancirkels te zien? Of ja, misschien sneeuwcirkels? Lijkt me een koud kunstje om een figuur in de sneeuw te trappen.
  Hebben de zgn aliens in de winter geen behoefte om ons domme mensen iets te laten zien? Waarom trouwens graancirkels? Waarom niet met een pot verf een boodschap op een groot parkeerterrein kalken?

 • Kal-Purush schreef:

  Wat ik mij afvraag: hebben degene die minachtend spreken over graancirkels deze zelf al eens onderzocht of is het slechts de “mening” van degene?
  Zelf heb ik diverse cirkels onderzocht en er is er 1 die nu nog steeds in mijn gedachten is en die heb ik in 2005 ZELF onderzocht.
  Is maar een vraag aan degene die veelal commentaar geven, onderzoek zelf en geef dan uitsluitsel en geen ongefundeerde uitspraken.
  Ga er eens naar 1 toe om het te onderzoeken, noteer en fotografeer en dan pas commentaar geven.

  Schat uzelf niet hoger in dan dat u bent.

 • Pete Del Fina schreef:

  Hoe komt het eigenlijk dat ze vroeger veel mooier en vooral veel spectaculairder waren?? Abc’s (Awesome Breathtaking Crop circels) had je toen .

 • denker schreef:

  Misschien zijn graancirkels voor de aarde bedoeld, als een zelfwerkzame boodschap voor de aarde van de Watchers

 • denker schreef:

  Want de aarde heeft een zelfstandig denkend bewustzijn, daar ben ik heilig van overtuigd. En vanaf het begin van haar bestaan staat ze onder toezicht van de Watchers, de Keepers.

 • denker schreef:

  En al zeg ik het zelf, de aarde is een lief planeetje, zorgzaam als een moeder.

 • denker schreef:

  Laatste bericht hoor. Als al die graan en sneeuwcirkels voor mensen bedoeld waren dan waren ze wel in voor mensen begrijpelijke taal of tekens neergezet. En dan werden ze zo achtergelaten dat iedereen ze kon zien. Want zeg nou eerlijk, wie begrijpt die graancirkels?? Thats my guess

  • Peter C. schreef:

   De mensen die het ontwerp van de graancirkels begrijpen zijn diegenen die ook de structuur van de piramiden begrijpen.
   Zij die beweren dat (alle) graanformaties door mensen gemaakt worden zijn dezelfden die beweren dat de piramiden gemaakt zijn door middel van bronzen beitels en een kei.

 • Elise49 schreef:

  De computergestuurde nail art/borduurmachines printen figuurtjes in een paar secondes uit. Stel men kan dit vanuit de lucht via frequenties of luchtdruk? Als het klein kan, waarom dan niet in het groot?

 • Skater schreef:

  Hebben jullie die “circel” gezien met daarop een alien hoofd en hand die een CD’tje vasthoud met daarop een binaire code die geheel te ontcijferen bleek?

  Kijk dan:
  http://www.galactic-server.com/c45d8621k/corn595.jpg

  Doe dat maar eens in een nachtje graanstampen. Ik zou betalen om te zien hoe men dat doet.

  • denker schreef:

   Ik heb het niet zo met aliens. Ze hebben een keer getracht mij te ontvoeren. Het liepallemaal weer goed af.

  • Pete Del Fina schreef:

   Volgens mij was het ascii code of niet? Maar ik kan niet geloven dat dit boots on the ground werk is; zou het door middel van satelieten kunnen? ( indien het geen alien diagram is.) Waarom zijn er nooit CC’s met een ‘bug’ aangetroffen?

   • Skater schreef:

    Er zijn video’s op Youtube waar je een lichtgevende bol oid boven een veld ziet zigzaggende, en de kleur van het veld waar hij passeert verandert.
    Die video lijkt me al niet zo makkelijk te neppen, in combinatie met een circel die zich ook nog op die plek presenteert.

    De mensen die beweren dat ze graancircels trappen mogen van mij een replica van die van hoofd en CD-met-opdruk klussen. Wedden dat ze met smoesjes komen?

    Sommige liefhebbers van experimentele technologie denken dat graancircels (welke niet genept werden door mensen) bouwtekeningen zijn voor een ruimteschip. Extreem schematisch, maar wel consequent, en cross-referencing. Het lijkt ze niet de bedoeling dat elke graancirceltrapper begrijpt wat er verteld wordt, maar dat de aandacht getrokken wordt van iemand die wel een stapje verder denkt.
    En wie weet, mijn idee, achten ze de mensheid klaar als er iemand zo’n ding bouwt. Als een warp signature in Star Trek. “Hey, ze zijn het Stenen Tijdperk uit, laten we eens op de thee gaan daar.”

    Zelf geloof ik pas iets als ik het zie. Dus als iemand voor mijn ogen met een bronzen beitel een piramide bouwt (volgens mij zijn die in Egypte gewoon hoogwaardig geopolymer beton, naar Bosnisch ontwerp, google maar), een lichtbol een fraaie graancircel trapt, of een lichte figuur met vleugels aan mijn bed staat en me woorden zegt die alle andere woorden betekenisloos maken.

 • x

  Check Also

  windparken

  Windparken krijgen miljoenen per dag om géén stroom te produceren. En wie betaalt de rekening?

  Windparken hebben afgelopen week omgerekend 3,5 miljoen ...

  Mysterieuze 115 kilometer (!) lange muur ontdekt in Iran. Archeologen staan voor raadsel

  Mysterieuze 115 kilometer (!) lange muur ontdekt in Iran. Archeologen staan voor raadsel

  Archeologen zijn in Iran op de resten ...

  >