Archeologie

Bosnische piramides duizenden jaren geleden gebouwd uit beton

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen maand bezocht dr. Sam Osmanagić Tsjechië en Slowakije om een lezing te geven over de Bosnische piramides. Tijdens drie uur durende presentaties in Praag, Brno en Bratislava maakte hij het publiek bekend met een uniek archeologisch project: de Bosnische Vallei der Piramides.

In de buurt van Visoko in Bosnië en Herzegovina werd in april 2005 een stenen fundering in een heuvel blootgelegd. Stukken hiervan werden voor onderzoek naar diverse Europese universiteiten gestuurd, die vaststelden dat het ging om een artificieel bindmiddel. In oktober 2005 concludeerde Osmanagić dat de heuvel, Visočica geheten, een door mensen gecreëerd bouwwerk is. Het bestaat uit een stenen overkapping, met daarin een tunnel van zo’n 3,8 kilometer. Satellietfoto’s hebben nog twee kleinere piramides aangetoond, waar de tunnels mogelijk naartoe leiden.

Gefossiliseerd organisch materiaal dat op de heuvel werd gevonden is gedateerd op tenminste 24.000 jaar oud. Het Tsjechische WM Magazin liet stukken steen en ander materiaal afkomstig van de Bosnische Zonnepiramide analyseren door een expert. Tijdens een expeditie in 2013 werden bij de piramide een aantal monsters verzameld. De monsters werden naar een laboratorium in Tsjechië gestuurd en uitgebreid onderzocht.

De directeur van het lab zei volgens ingenieur David Vítek dat het beton waarmee de piramide is gebouwd bestaat uit geopolymeer, glas en klei. Het beton bevat geen cement. Daarnaast zijn vier stukken steen uit de Zonne- en Maanpiramide bestudeerd. Volgens het lab worden de verzamelde stenen niet in de natuur gevonden en zijn ze door mensen vervaardigd. De fragmenten bestaan uit een combinatie van calciet, kwarts, bariet en dolomiet.

De bouwers van de Bosnische piramides gebruikten naar verluidt natuurlijke materialen voor hun bouwwerken. In onderstaande video: de biochemische analyse van beton en stukken steen van de Bosnische piramides tijdens de lezing in Brno afgelopen maand. Het fundament en de stukken steen van de piramide zouden niet door de natuur zijn gevormd, maar door mensen zijn gemaakt.

[WM Magazin]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Haunebu
Haunebu
8 jaren geleden

De piramides van Gizeh zijn zeer waarschijnlijk ook van beton gemaakt. Het ene blok werd met behulp van mallen op het andere “gegoten”, zo ontstond de voegloze naad.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Wat wil dat zeggen?; het werk van “Aliens’?

trix
trix
8 jaren geleden

@Haunebu

En hoe verklaar je de granieten blokken van tig ton. Dat naadloos op elkaar gestapeld zijn?

Vind de theorie leuk gevonden maar nee… komt er niet in bij mij.

Ze hebben de blokken ook gevonden met dezelfde formatie tig km verwijderd van de piramides. Daar zie je de laser lijnen nog zitten.

Edwin
Edwin
8 jaren geleden

We zijn er 4 jaar geleden naartoe gegaan en verbleven er 5 dagen met de camera.
Dit zijn onze bevindingen:
http://www.youtube.com/watch?v=GlC4w3JUH0M

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x