Archeologie

Bosnische piramides duizenden jaren geleden gebouwd uit beton

Help ons door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen maand bezocht dr. Sam Osmanagić Tsjechië en Slowakije om een lezing te geven over de Bosnische piramides. Tijdens drie uur durende presentaties in Praag, Brno en Bratislava maakte hij het publiek bekend met een uniek archeologisch project: de Bosnische Vallei der Piramides.

In de buurt van Visoko in Bosnië en Herzegovina werd in april 2005 een stenen fundering in een heuvel blootgelegd. Stukken hiervan werden voor onderzoek naar diverse Europese universiteiten gestuurd, die vaststelden dat het ging om een artificieel bindmiddel. In oktober 2005 concludeerde Osmanagić dat de heuvel, Visočica geheten, een door mensen gecreëerd bouwwerk is. Het bestaat uit een stenen overkapping, met daarin een tunnel van zo’n 3,8 kilometer. Satellietfoto’s hebben nog twee kleinere piramides aangetoond, waar de tunnels mogelijk naartoe leiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Gefossiliseerd organisch materiaal dat op de heuvel werd gevonden is gedateerd op tenminste 24.000 jaar oud. Het Tsjechische WM Magazin liet stukken steen en ander materiaal afkomstig van de Bosnische Zonnepiramide analyseren door een expert. Tijdens een expeditie in 2013 werden bij de piramide een aantal monsters verzameld. De monsters werden naar een laboratorium in Tsjechië gestuurd en uitgebreid onderzocht.

De directeur van het lab zei volgens ingenieur David Vítek dat het beton waarmee de piramide is gebouwd bestaat uit geopolymeer, glas en klei. Het beton bevat geen cement. Daarnaast zijn vier stukken steen uit de Zonne- en Maanpiramide bestudeerd. Volgens het lab worden de verzamelde stenen niet in de natuur gevonden en zijn ze door mensen vervaardigd. De fragmenten bestaan uit een combinatie van calciet, kwarts, bariet en dolomiet.

De bouwers van de Bosnische piramides gebruikten naar verluidt natuurlijke materialen voor hun bouwwerken. In onderstaande video: de biochemische analyse van beton en stukken steen van de Bosnische piramides tijdens de lezing in Brno afgelopen maand. Het fundament en de stukken steen van de piramide zouden niet door de natuur zijn gevormd, maar door mensen zijn gemaakt.

[WM Magazin]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Haunebu
Haunebu
10 jaren geleden

De piramides van Gizeh zijn zeer waarschijnlijk ook van beton gemaakt. Het ene blok werd met behulp van mallen op het andere “gegoten”, zo ontstond de voegloze naad.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Wat wil dat zeggen?; het werk van “Aliens’?

trix
trix
10 jaren geleden

@Haunebu

En hoe verklaar je de granieten blokken van tig ton. Dat naadloos op elkaar gestapeld zijn?

Vind de theorie leuk gevonden maar nee… komt er niet in bij mij.

Ze hebben de blokken ook gevonden met dezelfde formatie tig km verwijderd van de piramides. Daar zie je de laser lijnen nog zitten.

Edwin
Edwin
10 jaren geleden

We zijn er 4 jaar geleden naartoe gegaan en verbleven er 5 dagen met de camera.
Dit zijn onze bevindingen:
http://www.youtube.com/watch?v=GlC4w3JUH0M

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x