Homepagina » Gezondheid » Magnesium is hét wondermineraal tegen stress
Magnesium is hét wondermineraal tegen stress

Magnesium is hét wondermineraal tegen stress

Magnesium wordt ook wel ‘de vonk van het leven’ of het wondermineraal genoemd. Elk orgaan in ons lichaam – vooral het hart, de nieren en de spieren – heeft dit mineraal ontzettend hard nodig. Magnesium is hét mineraal tegen stress.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60 procent van de mensen in de westerse wereld een tekort heeft aan magnesium. Dit tekort heeft zijn uitwerking op de gezondheid, want magnesium speelt een rol bij meer dan 300 enzymatische processen. Het mineraal heeft een rustgevende werking en ontspant spieren, bloedvaten en het brein, waardoor je rustig kunt slapen.

Door de bodemverarming als gevolg van kunstmestgebruik is het magnesiumgehalte in onze voeding niet meer zo hoog als voorheen. Door de bewerking van voedingsmiddelen krijgen we daarnaast niet meer zoveel magnesium binnen als vroeger. Frisdrank, medicijnen, chemicaliën en suiker zorgen voor een verhoogde magnesiumbehoefte en versnelde uitscheiding van het mineraal.

Een belangrijke oorzaak van magnesiumtekort is stress. Hoe meer stress, hoe meer magnesium wordt verbruikt. Bij een tekort aan magnesium kan meer adrenaline vrijkomen waardoor je lichaam in een alerte staat blijft. Adrenaline vernauwt bloedvaten, verhoogt de bloeddruk en laat het hart sneller kloppen. Hoe meer adrenaline, hoe groter het verlies van magnesium. Dit kan leiden tot paniekaanvallen, depressie, ooglidtrillingen, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, futloosheid, nervositeit, prikkelbaarheid, verstijfde spieren, onrust of veel moeite om op woorden te komen.

Hoe kun je het magnesiumgehalte opkrikken? In deze voedingsmiddelen zit veel magnesium: noten, pompoenpitten, avocado, zonnebloempitten, gedroogde vijgen, makreel, groene groenten (chlorofyl), rauwe cacao, spirulina, chlorella en hennepzaad. Je kunt ook kiezen voor supplementen of magnesiumolie die je op de huid aanbrengt zodat magnesium door de huid wordt opgenomen.

[Telegraaf]


Vond je deze info waardevol? Deel het dan met anderen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. en wat denken jullie van gedroogde abrikozenpitten????

  2 likes
 2. Jammer dat Keltisch zeezout niet genoemd wordt. Daar zitten maar liefs 84 mineralen in. Al jaren gebruik ik dit grijze ‘wonder’zout wat zelfs bloeddrukverlagend werkt in tegenstelling tot het geraffineerde witte fabriekszout (met droog-middel). Elke dag 2 theelepeltjes Sole in een glas water en je hebt alles wat nodig is binnen. Het is even wennen om dat te drinken want het proeft naar zeewater. Een sole = 1/3 deel Keltisch zeezout mengen met 2/3 mineraalwater (in een glazen potje), goed schudden, klaar. Elke dag 1 of 2 theelepels van deze oplossing.

  5 likes
 3. Wat betreft Magnesium suplemtenten, weet iemand of je ook de goedkope van bijv hema kan gebruiken. Ik kocht eerst relatief dure van orthica, maar hoorde dat het niet uitmaakt of je goedkoop of duurkoop haalt.

  0 likes
  • Als je magnesiumsupplementen wilt toevoegen neem dan nooit de goedkope magnesium-oxide. Hier heb je echt helemaal niks aan, wordt erg slecht door het lichaam opgenomen, maar is wel een goed laxeermiddel. Als er niet staat aangegeven welke magnesiumvariant erin zit is het vrijwel zeker het goedkope oxide. Magnesium-citraat is een betere variant die ook goed verkrijgbaar is. Wel wat duurder dus maar anders heb je er niks aan. Wel een aanrader trouwens!

   1 likes
  • Goedkoop is vaak slechter opneembaar, aan de andere kant, zoals ik al aangaf, chelaat is duurder, beter opneembaar, maar veroorzaakt bij een aantal mensen barstende hoofdpijn en andere bijwerking.

   0 likes
 4. Het boek ‘Magnesium de oplossing’ is ook een aanrader.

  1 likes
 5. Pas een beetje op met magnesium chelaat, sommige mensen kunnen daar niet echt goed tegen.

  0 likes
 6. Hoeveel moet je eigelijk nemen per dag,om aan de goede hoeveelheid te komen wat je lijf nodig heef?
  Of moet je van alles wat pakken,of een hafeltje van die bepaalde noten is genoeg per dag?
  Zou iemand me daar antwoord op kunnen geven 🙂
  Grtjesssss 🙂 🙂 🙂

  0 likes
 7. Ik ben julllie ipad versie website meer dan zat. Waarom kan een slectziende niet gewoon zoals het op de ipad werkt met twee vingers de tekst of pagina vergroten? Zeer irritant.

  [Red. De zoomfunctie is aangezet en dit is bij een telefoonwinkel op meerdere apparaten getest, waaronder de iPad. Op de meeste apparaten werkt het prima (ook op de meeste iPads), helaas niet op alle. U kunt een mail sturen met de specificaties van uw iPad naar techniek @ ninefornews.nl (zonder spaties). Tekst vergroten kan met de rode A+ knop die in elk artikel rechtsboven staat.]

  0 likes
 8. Een goede bron van Magnesium is ook MagnesiumChloride, ook wel bekend als Nigari. Dit wordt gebruikt om Tofu te maken uit Sojamelk, en kan direct door het lichaam worden opgenomen. Je kan het drinken – gewoon in water oplossen, of de wateroplossing direct op de huid aanbrengen waardoor het ook goed wordt opgenomen.
  Wordt ook verkocht op eBay bijvoorbeeld.

  0 likes
 9. Stress wordt gemakkelijk verminderd door voldoende daglicht en beweging.
  We lijden aan licht- en bewegingsdeficiëntie.
  Daglicht is gratis.
  Beweging kost alleen wat moeite.

  0 likes
 10. Rennies vreten 😛

  Magnesium is hoofdbestandsdeel

  0 likes
 11. Bij zechsal.nl verkopen ze pure magnesium in verschillende vormen, zoals olie, badzout/vlokken, crème. De olie wordt direct die de huid opgenomen. En inderdaad Keltisch zeezout.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

NU afrekenen met die verstikkende Corona-angst

Mensen zijn emotionele wezens. In zekere zin ...

pijn

Planten ‘schreeuwen’ het uit van de pijn als u ze snoeit. Wetenschappers doen opzienbarende ontdekking

Wetenschappers hebben ontdekt dat planten ultrasone ‘gilletjes’ ...