Financieel

“Sluit niet langer de ogen voor het basisinkomen”

Help anderen door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De arbeidsmarkt is zo veranderd, daar passen nieuwe concepten bij. Sluit dus niet langer de ogen voor het basisinkomen, betoogt Norbert Klein van de Vrijzinnige Partij.

“Er komen steeds meer lokale regionale initiatieven voor vormen van een basisinkomen, maar dat is niet meer dan een regelarme bijstand. Het wordt tijd dat de landelijke politiek serieus naar het onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen gaat kijken,” zo stelt Klein.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png
Initiatiefnota

Om deze reden heeft Klein de initiatiefnota Zeker Flexibel naar de Tweede Kamer gestuurd om het basisinkomen op de agenda te zetten. Een basisinkomen is een vast (maand)inkomen, dat de overheid aan iedere burger verstrekt of garandeert zonder daar voorwaarden bij te stellen.

Klein gaat graag de open discussie aan met de Tweede Kamer en het kabinet over hoe dit het beste vormgegeven kan worden.

Antwoord

“De economische crisis, de vele bezuinigingen die hierop volgden en de steeds verdergaande automatisering en robotisering zijn van grote invloed geweest op de arbeidsmarkt,” zegt Klein. “Daarop zullen we met een antwoord moeten komen.”

“Het basisinkomen biedt daarvoor een oplossingsrichting,” gaat hij verder. “Het grote voordeel van een basisinkomen is ook dat mensen hiermee meer mogelijkheden krijgen om zichzelf te ontplooien in de richting die zij zelf kiezen, een zeer belangrijk uitgangspunt voor vrijzinnige politiek.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ria
ria
8 jaren geleden

Goed plan!! Zo kunnen mensen die graag minder willen werken dit doen, en zo ontstaat er meer werkgelegenheid voor de werkelozen. Hoop dat het er voor iedereen doorheen komt.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Meteen doen!

Rudi
Rudi
8 jaren geleden

Prima idee, maar waar wordt het van betaald?

Peter
Peter
8 jaren geleden

Dat zou inderdaad de creatieve geesten stimuleren nu hollen we nog teveel achter dat “geld” zoals kippen zonder kop 🙂

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x