Homepagina » Paranormaal » De helderziende spionnen van de Koude Oorlog
De helderziende spionnen van de Koude Oorlog

De helderziende spionnen van de Koude Oorlog

De Amerikaanse overheid heeft tientallen jaren getrainde helderzienden ingezet voor militaire doeleinden. Nadat uit de Sovjet-Unie berichten waren gekomen dat het land paranormaal onderzoek deed, werd door de CIA Project Stargate in het leven geroepen. Het project, dat tussen 1972 en 1995 verschillende namen kreeg, was gericht op onderzoek naar remote viewing of verzien.

Het project werd in 1972 onder de naam SCANATE opgestart door het Stanford Research Institute, een Amerikaanse natuurwetenschappelijke denktank in San Francisco. Getalenteerde of begaafde mensen werden tijdens de Koude Oorlog door de denktank uitgekozen om te worden getraind als helderziende.

In 1979 werd het project samengevoegd met een al bestaand inlichtingenprogramma van het leger, genaamd project ‘Grill Flame’. In Fort Meade in de staat Maryland werd een nieuwe groep soldaten en burgers getraind waarvan men vermoedde dat ze over paranormale gaven beschikten. Rond het jaar 1984 liepen er vele honderden experimenten met remote viewing.

In 1974 werd door middel van remote viewing een nucleair testgebied gelokaliseerd in Semipalatinsk. Daarnaast werd in Afrika tot op enkele kilometers nauwkeurig een neergehaalde Tupolev Tu-95 bommenwerper getraceerd. Inlichtingenofficier Joe McMoneagle verliet het project nadat hij een onderscheiding had gekregen voor het verschaffen van informatie over 150 doelen die niet op een andere manier konden worden gevonden.

Het project bleef nog jarenlang succesvol, tot het in 1995 werd geëvalueerd door de American Institutes for Research (AIR). Na zowel positieve als negatieve beoordelingen werd het project uiteindelijk beëndigd. De documenten over Project Stargate zijn inmiddels vrijgegeven en beschikbaar in het Amerikaanse Nationaal Archief.

[Epoch Times]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Wat door de reguliere wetenschap wordt ontkend, het ‘paranormale’, wordt wel door defensie gebruikt en zo wordt het publiek dus onwetend gehouden.

Anton
Anton
7 jaren geleden

Wow, Stargate.
Als ik de televisie mag geloven houden ze nog véél meer voor ons verborgen.
Hebben Teal’c natuurlijk ook in dienst.

peter
peter
7 jaren geleden

…..werd het project uiteindelijk beëndigd.

Tuurlijk, als iets helemaal ondergronds verdwijnt noem je het gewoon ‘beindigd’…..

pietje
pietje
7 jaren geleden

Alles wat ons verteld is…..is een leugen we moeten zelf de waarheid achterhalen ! We worden de hele dag besodemieterd ! Ik kijk naar het nieuws en dan denk ik ja hoor…. Allemaal geregistreerd, mensen ontdek je eigen waarheid geloof gewoon de media niet meer want ze worden geregiseerd door de overheid ! Ja en wat daar achterzit ! Dat is heel veel wat daar achterzit !

x

Check Also

john

Vrouw John McAfee claimt dat zijn dood in ‘doofpot’ wordt gestopt: ‘Ze hebben iets te verbergen’

De vrouw van John McAfee claimt dat ...

russische

Russische onderminister van Defensie waarschuwt: voor onze ogen vormt zich een ‘nieuwe wereldorde’

We zien op dit moment een ‘nieuwe ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

5
0
We lezen graag je reactie!x