Homepagina » Mens en Dier » Boze huisarts: ‘Hoe kun je als premier je volk toespreken terwijl je liegt’
huisarts
Foto: RN7 CC BY 3.0

Boze huisarts: ‘Hoe kun je als premier je volk toespreken terwijl je liegt’

Miljoenen mensen zagen maandagavond hoe premier Mark Rutte een harde lockdown voor Nederland afkondigde. Hij kondigde aan dat Nederland tot en met 19 januari in een harde lockdown zit. Onder meer scholen, niet-essentiële winkels en kappers sluiten de deuren.

Huisarts Felix van der Wissel is boos. “Hoe kun je als minister-president je volk toespreken terwijl je liegt. 9000 nieuwe besmettingen melden en er niet bij vertellen dat er 24 procent meer testen waren. Een relatieve stijging van 0,5 procent,” schrijft hij op social media.

Blunder

Die positieve testen zeggen niets als je het aantal geteste mensen niet weet, stelt de huisarts. “Transparantie en argumenten zijn onontbeerlijk om extra maatregelen te kunnen onderbouwen.”

Volgens Van der Wissel is er op dit moment geen goede onderbouwing voor een lockdown en begaat het kabinet een blunder. Hij benadrukt dat een lockdown nu geen oplossing is en wijst erop dat het kabinet zelf geen enkel initiatief heeft genomen om de zorg te ontlasten.

Al jaren

Onlangs zei de huisarts in Hart van Nederland dat de ziekenhuizen in het najaar al jaren volstromen als gevolg van bijvoorbeeld verkoudheidsvirussen en griep. Hij voegde toe dat het sterftepercentage inmiddels is bijgesteld tot ongeveer 0,25 procent. “Dat wil zeggen dat het op het niveau ligt van een ernstige griep.”

Van der Wissel vroeg zich ook af of het coronavaccin wel zo veilig is omdat het normaal gesproken minstens 5 jaar duurt om een vaccin te ontwikkelen. Hij waarschuwt dan ook voor het Pfizer-vaccin.

4.6 311 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
201 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lammert
lammert
9 maanden geleden

Laat het duidelijker worden wat ze in de zin hebben, meer en meer. Wat ook daarmee duidelijker wordt dan is, dat er steeds meer mensen gaan nadenken, prachtig toch?
Ze mogen weten dat we daarmee duidelukker etaleren dat wij licht zijn en dat we dat steeds voor ogen houden. We zullen winnen, dus straal het licht met mij de wereld in.

m.koningen
m.koningen
9 maanden geleden

vervang het woord corona voor staatsgreep door buitenlandse mogendheid met behulp van reeds aanwezige vijfde colonne en men begrijpt alle maatregelen.
Thee kransje en wij mogen niet komen!
Mvrg,Marcel

Eddy
Eddy
9 maanden geleden

Ja precies, zoals altijd is er geen onderbouwing, voor een harde lockdown, voor een regering schandalig, ze moesten zich schamen. Ik ben het helemaal eens met deze arts

Jopie
Jopie
9 maanden geleden

Rutte doet alleen maar waar hij goed in is : LIEGEN !

x

Check Also

rutte

Rutte krijgt flinke tik op vingers: ontslag coronakritische Keijzer ‘in strijd met de regels’

Zaterdag werd staatssecretaris Mona Keijzer door premier ...

schetters

Prof. Schetters: ‘Er klopt iets helemaal niet in dit hele verhaal, dat is heel sterk het gevoel wat ik krijg’

Immunoloog en vaccinoloog Theo Schetters waarschuwt in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

201
0
We lezen graag je reactie!x