Mens en Dier

Boze huisarts: ‘Hoe kun je als premier je volk toespreken terwijl je liegt’

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Miljoenen mensen zagen maandagavond hoe premier Mark Rutte een harde lockdown voor Nederland afkondigde. Hij kondigde aan dat Nederland tot en met 19 januari in een harde lockdown zit. Onder meer scholen, niet-essentiële winkels en kappers sluiten de deuren.

Huisarts Felix van der Wissel is boos. “Hoe kun je als minister-president je volk toespreken terwijl je liegt. 9000 nieuwe besmettingen melden en er niet bij vertellen dat er 24 procent meer testen waren. Een relatieve stijging van 0,5 procent,” schrijft hij op social media.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Blunder

Die positieve testen zeggen niets als je het aantal geteste mensen niet weet, stelt de huisarts. “Transparantie en argumenten zijn onontbeerlijk om extra maatregelen te kunnen onderbouwen.”

Volgens Van der Wissel is er op dit moment geen goede onderbouwing voor een lockdown en begaat het kabinet een blunder. Hij benadrukt dat een lockdown nu geen oplossing is en wijst erop dat het kabinet zelf geen enkel initiatief heeft genomen om de zorg te ontlasten.

Al jaren

Onlangs zei de huisarts in Hart van Nederland dat de ziekenhuizen in het najaar al jaren volstromen als gevolg van bijvoorbeeld verkoudheidsvirussen en griep. Hij voegde toe dat het sterftepercentage inmiddels is bijgesteld tot ongeveer 0,25 procent. “Dat wil zeggen dat het op het niveau ligt van een ernstige griep.”

Van der Wissel vroeg zich ook af of het coronavaccin wel zo veilig is omdat het normaal gesproken minstens 5 jaar duurt om een vaccin te ontwikkelen. Hij waarschuwt dan ook voor het Pfizer-vaccin.

4.6 311 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

201 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lammert
lammert
3 jaren geleden

Laat het duidelijker worden wat ze in de zin hebben, meer en meer. Wat ook daarmee duidelijker wordt dan is, dat er steeds meer mensen gaan nadenken, prachtig toch?
Ze mogen weten dat we daarmee duidelukker etaleren dat wij licht zijn en dat we dat steeds voor ogen houden. We zullen winnen, dus straal het licht met mij de wereld in.

m.koningen
m.koningen
3 jaren geleden

vervang het woord corona voor staatsgreep door buitenlandse mogendheid met behulp van reeds aanwezige vijfde colonne en men begrijpt alle maatregelen.
Thee kransje en wij mogen niet komen!
Mvrg,Marcel

Eddy
Eddy
3 jaren geleden

Ja precies, zoals altijd is er geen onderbouwing, voor een harde lockdown, voor een regering schandalig, ze moesten zich schamen. Ik ben het helemaal eens met deze arts

Jopie
Jopie
3 jaren geleden

Rutte doet alleen maar waar hij goed in is : LIEGEN !

Back to top button
201
0
We lezen graag je reactie!x