Mens en DierCorona

Jort Kelder doet boekje open: ‘Coronacrisis zwaar opgeblazen’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jort Kelder wees aan tafel bij De Nieuwe Wereld op een gelekte notitie van het Bundeskanzleramt, de Duitse overheidsinstelling die het werk van bondskanselier Merkel ondersteunt, waarin staat dat de bevolking bang gemaakt moet worden voor corona omdat mensen zich anders niet aan de maatregelen houden.

Rutte zei tijdens de vorige persconferentie dat het niet goed ging, terwijl we ‘nu 30-40 procent minder mensen in het ziekenhuis hebben dan een paar weken geleden’. “Toch wordt er een beeld gecreëerd dat we in een zwart scenario zitten en dat we met Kerst onze schoonmoeder niet meer gaan zien,” zei Kelder.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De politici proberen op deze manier de bevolking in het gareel te houden, suggereerde hij. Dat terwijl die bevolking ‘steeds minder geneigd is om te doen wat zij zeggen’. “Het interessante is dat de journalistiek daar niet een filter in is, maar een stimulans.”

Zwaar opgeblazen

Kelder vindt dat de coronacrisis zwaar wordt opgeblazen. Hij moest bijvoorbeeld bij Op1 praten over meer besmettingen, terwijl er minder mensen in de ziekenhuizen liggen. “Ze pakken dat ene feit wat makkelijk in de paniek past en over de rest gaan we het nu even niet hebben.”

Ook Nieuwsuur doet volgens hem mee aan het overdrijven van de coronacrisis. “Heb je Nieuwsuur wel eens gekeken? Hoe die verslag hebben gedaan? Vooral Jeroen Wollaars. Totale paniek, alles moet dicht, zulke ogen.”

De meeste artsen en hoogleraren zijn erg voorzichtig en nuanceren de coronacijfers, maar de journalisten poken het op, stelde Kelder. “Zij wakkeren de angstpsychose voor corona aan.”

[De Nieuwe Wereld]

4.6 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
3 jaren geleden

De meeste artsen en hoogleraren zijn erg voorzichtig en nuanceren de coronacijfers, maar de journalisten poken het op, stelde Kelder. “Zij wakkeren de angstpsychose voor corona aan.”

Dat is nu Collaboratie

t de vries
t de vries
3 jaren geleden

Toch grappig dat bretels zijn vriendje hier afvalt ,maar dat hij hierbij eens dit gegeven niet verhult zoals de meeste hournalisten is eenpunt voor hem

Peter
Peter
3 jaren geleden

AHA .
Hij zal wel moeten , zijn rol in deze is inmiddels wel bekend.
Dit is de de enige uitweg voor hem

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Het zal mij benieuwen of Jort kelder te vertrouwen is.
Ik heb mijn twijfels.

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x