Buitenland

Amerika traint nieuwe terroristen in Zuid-Syrië. Deze twee journalisten gingen op onderzoek uit

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee Russische journalisten zijn afgereisd naar het zuiden van Syrië om te kijken wat de Verenigde Staten daar uitspoken.

Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest rond een Amerikaanse legerbasis bij Al-Tanf, een nederzetting nabij de Syrische grens met Jordanië en Irak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens Rusland traint de VS daar ex-terroristen, maar het Pentagon ontkent dat.

Op gespannen voet

De twee Russische journalisten hebben voor persagentschap Riafan interviews afgenomen met ooggetuigen en woordvoerders van het Syrische leger.

Volgens Syrische legerbronnen zijn er tot wel 1200 IS-militanten aanwezig op de basis, waaronder zo’n 200 jihadi’s die door Amerikaanse speciale troepen naar het gebied zijn gebracht.

Daarnaast zijn er groepen actief die voorheen onderdeel vormden van het Vrije Syrische Leger en die nu zijn samengesmolten tot het Niewe Syrische Leger.

De Russische journalisten merken op dat de afzonderlijke groepen op gespannen voet met elkaar leven.

Bewaken

Een bron binnen het Syrische leger zei tegen de journalisten dat andere leden van de Amerikaanse coalitie ook in het gebied waren gestationeerd.

Daarnaast zijn er zo’n 400 huurlingen, inlichtingenofficieren en speciale troepen uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Jordanië en mogelijk ook andere landen actief.

Volgens het Syrische leger moeten zij de Amerikaanse basis bewaken.

Lokale journalisten zeiden dat de jihadisten verblijven op de Amerikaanse basis en iedere maand een geldbedrag krijgen uitgekerd.

Ontslagvergoeding

In het vluchtelingenkamp Rukban zitten nog eens 5000 jihadisten, die vorig jaar hun onvrede uitten over het feit dat de VS de geldkraan langzaam dichtdraaide.

Om een opstand te voorkomen besloot de VS elke strijder een ‘ontslagvergoeding’ van duizenden dollars te geven.

Lokale bewoners zeiden dat Amerikaanse troepen criminele activiteiten waar de extremisten zich schuldig aan maken, door de vingers zien.

Het leven in het door de VS bezette gebied is bovendien erg zwaar. Een lokale bewoner, Amjad Sahim, zei tegen de journalisten dat basislevenmiddelen nauwelijks voorhanden zijn en dat militanten beslag hebben gelegd op lokale waterputten, en tegen hoge prijzen water verkopen.

Fortuin

“Toen ik dorst had moest ik een fortuin uitgeven,” zei Sahim. “Een fles water die eerder nog 50 lira kostte, wordt door de terroristen verkocht voor 500. En mensen kopen ze omdat ze geen andere keus hebben.”

Als bewoners bij de Amerikaanse legerleiding aankloppen voor hulpgoederen, krijgen ze nul op het rekest.

Het Russische Verzoeningscentrum heeft hulp aangeboden aan de vluchtelingen die in Rukban zitten. Vorige maand werd een kleine groep vluchtelingen uit het kamp geëvacueerd.

De journalisten hebben de evacuatie op camera vastgelegd:

Foto: Wikimedia Commons

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

En dan te weten dat bijna elke Amerikaanse veteraan crepeert geteisterd door verwondingen van lichaam en ziel… Het waren ooit jonge gezonde mannen die Amerika weer groot hadden kunnen maken !

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

De VS weet van geen ophouden, gewoon hoogst walgelijk.

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Ipv.dat de VS terroristen kweekt zou ze teleporters moeten kreëeren.

Ruben
Ruben
6 jaren geleden

Dit is ronduit walgelijk! En die Amerikanen maar doen alsof hun neus bloedt, wij weten van niets hoor! Wij weten van niets! Allemaal leugens! En ondertussen lekker dit soort dingen flikken en lekker buiten beeld blijven van de MSM. En alle ellende ligt aan andere en niet aan ons! Rusland is het Kwaad! Alles is de schuld van Poetin! Dat is tegenwoordig het enige wat ze kunnen zeggen. En de rest van de wereld lekker dom houden met al dat Kapitlistische domheid

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x