Homepagina » Buitenland » Burgerjournalist filmt lachende verpleegsters: ‘Dit ziekenhuis is leeg’
burgerjournalist
Foto: The National Guard CC BY 2.0

Burgerjournalist filmt lachende verpleegsters: ‘Dit ziekenhuis is leeg’

Het coronavirus heeft zich over de hele Verenigde Staten verspreid. Experts waarschuwen voor een snelle stijging van het dodental. Het virus heeft volgens de telling van de Johns Hopkins University ruim 155.000 levens geëist in de VS, zo konden we gisteren lezen in de Nederlandse media. Enkele dagen geleden werd gemeld dat het Amerikaanse zorgstelsel kraakt onder corona.

Coronaviruscoördinator van het Witte Huis Deborah Birx zei afgelopen zondag dat er een ‘nieuwe fase’ van de epidemie is aangebroken. President Trump zegt juist dat de epidemie onder controle is en dat het aantal besmettingen in de VS alleen zo hoog is omdat er veel wordt getest.

Burgerjournalist Richard besloot poolshoogte te nemen bij het ziekenhuis van Shady Grove in de staat Maryland. Buiten trof hij een rij zorgmedewerkers aan. Die vertelden hem dat er niemand in het ziekenhuis was.

Er is niemand

“Er is niemand in het ziekenhuis?” vroeg hij. “Klopt, er is niemand. Ze hebben iedereen ontslagen,” zei één van de verpleegsters, terwijl een collega van haar begon te lachen. “Hoe is dat mogelijk terwijl er een pandemie heerst?” vroeg de burgerjournalist.

“Het is fake news, dat is de reden,” zei de lachende verpleegster. Ze nuanceert nog enigszins: “Er zijn een paar patiënten.”

Felicity reageert op Twitter: “Leeg ziekenhuis. Al deze verpleegsters zeggen: ‘Het is een neppandemie’. Dus waar maken ze zich druk om? Juist, om ons in de angst- en paniekmodus te houden.”

Bekijk het filmpje hieronder:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rudy schreef:

  Die verpleegsters lopen hem gewoon uit te lachen met zijn camera. Houden hem gewoon voor de gek. Omdat ze weten wat hij graag wil horen.

  0 likes
 • Alex schreef:

  Why am I not surprised, *sigh*

  0 likes
  • jan doornbos schreef:

   En bij ons vanavond weer een persconferentie(?). De patiënten zullen zich deze keer moeilijk verstaanbaar kunnen maken. Inderdaad, de muilkorf. Of hoeven psychiatrische patiënten geen muilkorf te dragen? Zal me ook niks verbazen. Een dwangbuis is beter.

   0 likes
   • Elise schreef:

    De gevolgen van een muilkorf zijn ernstig. Sowieso niet goed voor je eigen gezondheid(je ademt je eigen stikstof/co2).
    Mijn dochter is al 5 jaar chronisch verkouden(ook geopereerd, maar heeft niks geholpen) en moet met het openbaar vervoer naar school(45 min). Met kapje krijgt ze geen adem.
    Mijn broer is doof en communiceert via liplezen en zo wordt zijn beperking nog meer beperkt. En zo kun je heel veel voorbeelden geven, waarvan een muilkorf geen goed idee /gezond is.
    Die 1.50 slaat ook nergens op. Mensen moeten elkaar aanraken om gezond te blijven. Dit is een basis wetenschappelijk feit. Een eeuwenoud gegeven. Mensen moeten communiceren met al hun zintuigen, dus ook met de huid(gevoel).
    Voor mijn gevoel is de hele situatie van begin af aan niet logisch/heel gevaarlijk voor de gezondheid op langer termijn.
    Ik irriteer me al jaren, dat alles wordt beslist vanuit algoritmes(technologie/technocratisch beleid/pc programma’s), terwijl de mens(al het leven) leeft op bio ritmes.
    Hierdoor worden mensen als product gezien en fouten worden niet aangepast, want men verschuilt zich achter het programma. De computer heeft altijd gelijk.
    Dit gevaar wordt gewoon zwaar onderschat.
    Ik ben niet geheel tegen technologie, maar als iets niet goed functioneert moet je het gewoon rechtzetten/oplossen. Wat je nu ziet is dat mensen niet eens meer zelf gaan nadenken, omdat ze er geen invloed op hebben om het recht te zetten. Dat mensen die blijven klagen over misstanden zelfs ontslagen kunnen worden. En dat is niet de goede weg.
    Ik hoop echt, dat mensen dit gaan inzien. En vooral mensen die hier invloed op hebben. Stel we moeten aan de chip(ik ben daar niet voor), dan gaat dat heel veel toestanden geven.
    Hoe moeten we dit aanpakken? Nou eerst moet die reguliere media weg, want die zijn slecht bezig. Alleen open platforms, waar mensen hun ervaringen/kritiek kunnen delen kan voor vooruitgang zorgen.

    1 likes
    • Ron Swart schreef:

     Het Britse RIVM heeft in de eerste instantie de afstand tussen twee personen bepaald op twee meter en onlangs heeft premier Johnson de afstand afgeschaald naar één meter. In Nederland nog steeds 1,5 meter en dit betekent maar een ding: social distancing is a huge fraud!

     0 likes
   • Willem schreef:

    Morgen pas die conferentie de 6e

    0 likes
 • Evert schreef:

  En in Amsterdam moet men vanaf vandaag al in bepaalde gebieden verplicht een muilkorf op.
  U weet wel, dat zelfde Amsterdam, “gezegend” met een “burgemeester” die meteen zei dat ze het burkaverbod niet zou handhaven, eist wel dat mensen nu verplicht met zo’n smoelfilter op gaan lopen tijdens de komende tropische temperaturen want anders volgt een flinke boete.
  Diezelfde “burgemeester” die met haar valse linkse deug vriendjes zorgmedewerkers een trap in het gezicht gaf nadat ze weigerde in te grijpen tijdens die fascistische demonstratie op de dam.
  Dit walgelijke geaffecteerde schepsel moet berecht worden, en een flinke straf voor een tribunaal krijgen, want als mensen nog niet in zien wat haar agenda is dan kan men beter een mondkapje voor de ogen gaan dragen.
  Halasema en Islamsterdam….

  0 likes
 • PRAVDA schreef:

  Misschien maar weer eens een ziekenhuis bezoeken met bodycamera en alles filmen…
  Gewoon een boerka aantrekken, want dan erkennen ze je niet….en je bent automatisch aan de toekomstige voorschriften 😀

  Dat zou iedereen moeten doen bij zijn ziekenhuis in de buurt…expose it!

  0 likes
 • Eikel schreef:

  Na de Amerikaanse verkiezingen hoor je niks meer over dit virus.

  0 likes
 • Hoop schreef:

  Het valt me de laatste maanden echt op dat alternatief nieuws steeds meer mensen trekt. Ook hier allemaal nieuwe namen. Goed teken dat mensen de NPO en andere propaganda doorzien. Echter zijn er ook veel (betalende?) tussen die het de boel opstoken. Ik heb een mededeling voor deze personen; stop ermee, het heeft geen zin. Mensen die uit de hypnose zijn ontwaakt (“wakker”) die krijg je niet meer terug in de toestand dat ze weer gaan slapen. Dus allemaal verspilde moeite en energie. Andersom is het al moeilijk om iemand wakker te maken. Ik begrijp de lol er ook niet van om een site te bezoeken waar je de mensen maar wappie, complotgekkie en weet ik wat nog meer vindt en daar maar wat gaat “rellen”.

  0 likes
 • Myohmy schreef:

  Vervolg: wat nog het meest trieste is: al deze roepers hebben niet eens door dat ze angstwekkend slaafs propaganda voeren voor mensen die perfect gebruik maken van hun domheid. Nederland is op dat gebied nog dieper gezakt dan België. De enige reden hiervoor zijn twee strategische moorden. In België is de kaping van links ook al ingezet, maar het gebeurt geleidelijk.
  Wat een domper: een medestander vermoeden, blijkt ie net in dezelfde val te trappen

  0 likes
 • Melissa schreef:

  Niet na de VS verkiezingen, maar na het vangen van alle leden van deze wereld netwerk en ze ophangen op de publiek plaats! Bij toeval ze zijn ook nog de beslissers over ons lot. Deze virus is doorgedrongen van de machtigste tot op gemeente niveau in veel gevallen. Durf dit aan te kijken. Als deze purulente virussen verdwijnen van de aardbol dan kan de maatschappij weer naar een redelijk functioneren. Hopelijk, iedereen heeft een goede les van overgehouden. https://beforeitsnews.com/alternative/2020/08/pedogate-2020-massive-update-3729028.html

  0 likes
 • x

  Check Also

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  >